Роскосмос търси технологии за пилотирана мисия до Луната

Програмата трябва да бъде завършена до средата на ноември 2025 г.

Обратно в новината

Коментари - Роскосмос търси технологии за пилотирана мисия до Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първият руски космонавт ще кацне на Луната през 2030 г. за да гостува в моята лунна база. Ако не си е осигурил транспорт мога да го кача с моите туристи.

Мъск по това време ще лети по два пъти на седмица до там ...

Когато руснак стъпи на Луната, ще е защото вече има американски хотел там и им трябват чистачи на тоалетни и камериерки, а Китайците ще са направили доставки по домовете на китайска храна - та някой ще трябва да ги доставя - работа за руснаци бол.

Технологията е следна .Мощна ракета от две степени, като с втората степен може да се развие втора космическа скорост. На ракетата е инсталиран спускаем апарат от две части-едната с двигател за кацане, която остава на луната, а другата с двигателят за завръщане. Един космонавт е в орбита, а двама кацат. Първият , при кацането по стълбите казва някакви запомнящи се слова, а камерата задължително предава размазан образ. Забучва знамето, идва втория космонавт. Изминават няколко крачки около спускаемия апарат(предлагам да се казва Орел), снимат, вадят лопати, взимат проби, отдалечават се до близкия кратер, там говорят с Президента-директно по телевизията, връщат се и излизат до апарата в окололунна орбита.

И това 6 пъти предавано в реално време... те там е проблема на рашките. При техните "излитания и кацания" журналисти няма, а още по-малко телевизия и камери. След което има 4 различни версии завръщането, а совалката за многократно ползване лети веднъж само и то се приземява от ляво докато всички гледат и я чакат от дясно.. та за това питат.

ами хайде де, че да изкарам наново черно-белия телевизор

Ето това е вече едно реално кацане на Луната, а не като НАСА да симулират Аполо Нанайси. А от друга страна с тези технологии Русия доказвжа, че е недостижима и няма втора като нея. Докато руските технологии се развиват, то краварите развиват въображението си и изобразителното си изкуство в пустинята Наска с помоща на Холивуд.

Тия дето тепърва ще ги рисуват ли? Да не си се наял с гъби мухоморки?

Хахаха хахах аххахахха чакаме значи към 25та година да излезе новото безаналогово мулти филмче ...

Първият руснак на Луната ще е някой олигарх милиардер, който си е купил билет за полета на Спейс Екс.

То Руснак да не луже няма. Гагарин няма една снимка от космоса Американските кравари 2 седмици след това имат хиляди снимки секунда по секунда полета им само две седмици сле уж полета на Гагарин и то обявен месеци преди това. При Гагарин няма нищо ни свидетели освен партийния секретар :):):)

Ще ги потърси и намери в архивите на Союзмультфильм. И черно-бели става. Русофилите са тъпи парчета и на всичко се радват :)))

С водка Роскосмос не стана нали ? Давай коняк Байконур !

Паехали ....

Русия определено губи информационната война. Подобно приказки САЩ ги разказваха още преди повече от 50 години. И толкова пъти ги повториха че чак някои им повярваха.

Човек вече беше пратен на луната. Сега искат да пратят руснак. Само не разбрах, къде ще ги търсят, тези технологии? Търси се нещо, дето го има, а те никога не са имали такива.

Как къде - в холивуд .

До тогава - кадри от Мохаве .

И ще продава билети на наса ?

Тия па що не питат наш Нанайси да йм каже че това е невъзможно?

До редактора: правилнният правопис е пРоскосмос

нека търси, може да питат даже някой милиардер, ще им даде, ама не и без пара.

Какво искаш да кажеш? Че са толкова некадърни, та даже и филм не могат да си направят? Що така плюеш в сурата на шефовете си, бе? Ще те глобят...

Е че нали блядовете имаха всякакви космически технологии. Защо сега ще ги търсят? Ами ако не ги намерят, ко ша праат??? Голяяяяяма Фалба, а то Пръц!

Ква пилотирана мисия искат тези? Пилота като се насере от страх и почне да натиска бутоните, ръчките и да печата с глас... кораба ще се ошашяви къде да ходи. Тия за автоматичен полет не са ли чували?

Роскомикс търси 3Д аниматори за мисия до луната.

Още ме боли устата - 10 човека обслужих - не е шега работа. Оригам се на сперма.

Аполо, ти ли си, идиоте ?

Аполо, бързо вдигай телефона и съобщи на приятелчетата си, че са се захванали с невъзможна работа ! Полет в Космоса е невъзможен - нали така беше ?

Къде ги търси? В гуугъл?

НАСА няколко седмици все още се мъчи да разбере защо не им се отваряли клапаните на Старлайнера, забавен вече с години. Ама там е така - всеки просрочен ден се плаша прескъпо, за какво им е да бързат !

Търси ама няма да намери. Всички избягаха от руслямската кочина към Дисни да рисуват "Завръщане 2024".

Кой те излъга че е невъзможен, плоскоземецо? Кеф ти руснаци, кеф ти южноафриканци, кеф ти новозеландци - ако си плащаш, все ще се намери кой да те изстреля. Ако искаш по-тънко питай китайците. А ако си останал съвсем без пари, провери на Пенемюнде дали не е останал някой германец за отмъкване.

В eBay

Проверяват, да не са под цъфналите ти налъми.

Само че Старлайнер е на Бойнг. На НАСА корабът е Орион.

Леле мале!Горките русофили! Пресъхна им устата!!!!

Една забележка. Мощната ракета да е от 3 степени, с две степени ще е на Мъск, но вероятно ще се презарежда в околоземна орбита. Но могат и да минат на план Б, защото този е невъзможен за Ангара. Само един космонавт и автоматично скачване с окололунния модул без екипаж. И без камери, че тежат, но космонавта може да ползва и Айфон за снимки и видео в Slow motion и връзка с президента през лунния Старлинк, който ще е наличен по това време. Трябва да кандидатстваме за 1,5-те милиарда рубли. Но се безпокоя докато одобряват проекта ни тези 1,5 млрд рубли да не станат 100 долара. Но пък и 100 долара не е зле.

Такива преказки разправяха преди 60 г, а преди 53 вече не приказваха, а действаха докато руслямците се молеха да гръмне поне една ракета Сатурн 5

Китайското менте надобрява. Разбира се другия путлераст идиот не е разбрал, какво иска да каже ментето и намесва Старлайнера, който пък няма нищо общо с Лунната програма. Не бе тъпо менте, руслямците трябва да краднат от НАСА, а не от павилиони и няма широколентови записи от Луната

Може и на китайска сперма да усещаш вкуса, знаеме мечите и желанията ти какви са, защото са като на повечето руслямски копейкаджийски мекерета. Ма признай си направои ще ти олекне, не е нужно да пишеш от чуждо име

Руслямските боклучави мекерета вярвате и на рисунки от Рогоносин, та изобщо на Роскомикс не им трябват добри аниматори.

Ти маи не си гледал руска анимация :)

Нали всички ще измрат в пояса на Ван Алън !

Що китайско бе - нищо общо нямам с Китай. Ама докато ти се забавляваш, пишейки гнусотии, защо и другите да не се забавляват по подобен начин ?

САЩ търсят чертежите от предишното "кацане". Но ги нямало...

на роскосмос му трябва космическа станция БЕЗ РУСНАЦИ. това е единствения вариант, обещаващ безаварийно бъдеще на наетата станция.

Търси под вола теле.