Рояк от мини роботи може да търси извънземен живот на отдалечени светове

Океаните под повърхността на луните на газовите гиганти са едни от най-обещаващите места за дирене на живот отвъд Земята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Милиарди отиват за такива изследователски, безмислени програми, докато в същото време стотици хиляди умират от глад и жажда на Земята….

Не е редно всичко да се свежда до яденето. Даже животните не го правят. Сега се рисуват трилиони пари и купиша виртуални ценности и парите не са проблем. Тези програми поне дават някакъв РЕАЛЕН резултат. А, глада с пари не се оправя, той е следствие на беозтговорноста, некомпетентнсота и алчноста на управляващите.

и аз си зададох въпроси какво ще последва от това ако се открие такъв живот? или не се открие? Дали такъв живот би бил безопасен за хората, дори за живота на земята, защото те може да не застрашат директно хората, а други елементи на екосистемата на Земята? От къде идват парите за тези изследвания и какви са мотивите им? Ако са от бюджетите на държавите - значи хората ги финансират, но не знаят кой и защо е решил да прави точно това с техните пари. Ако го финансират филантропи - трябва да е ясно каква е тяхната мотивация.

Места за дирене?! Ох Дир..

на земята няма ли живот

ㅤ

А кога ще сменим мравките на т'слата и бозЪта с коне?

Ми няма.Ти на кой свят живееш?

Какво ще последва ако някой спортист победи в някакво състезание? От къде идват парите.... какви са мотивите им...... значи хората ги финансират, но не знаят кой и защо е решил да прави точно това с техните пари.

живея и там няма живот,там има само наглост и избиване на нации и опоненти които не искат да дават доброволно,само с една нация краварите се опряха и взеха да дирят спасение в космоса за редки метали

Кирчо и Кокорчо са извънземни, да дойдат да ги прибират.

Зеленски хареса това. Поръча рояк от мини роботи за акваторията на Черно море. .

треее на мерим звезната врата и да се телепортираме из Световете неможе предците да не са оставили някой Старгейт

Жалко, че толкова минуси. Явно на никой не му пука за умиращите. Не било всичко до яденето…самото изказване означава, че не разбираш какво съм написал. Не говоря за ядене, а за оцеляване. Правиш ли разлика? Отвори малко прочети, виж тъжната картина на гладните деца, прочети как жени ходят колометри, за да ровят рядка кал, която след това отцеждат за вода, която споделят със животните си ! Места, където не са виждали лекар! И след това ми кажи как някакви роботи, търсещи следи от живот на друга планета са по-важни , като не можем да опазим живота на Земята! Относно примера със спорта по-долу - за спорта хората дават пари с идеята да го гледат, макар че не одобрявам и това. Някакъв футболист да подписва договор за 300 000 000! Това са пълни безмислици!

Пешо, принципно съм съгласен с теб, че трябва да сме съпричастни и милосърдни. Но дотам. Първо, не мога да разбера, защо винаги парите за наука и мирни изследвания са определяни като "хвърлени на вятъра" и трябвало да се дадат на гладуващите. Това, което се харчи за цигари, мобилни телефони или луксозни коли е порядъци повече, а освен вредно, е и безполезно. Въобще не искам да започвам с бъджетите на военните. Докато от научните изследвания може и да се появи технология, която да помогне на гладните и бедните. Второ, парите за наука не се "хвърлят на вятъра", те се дават на учени и образовани хора, с което те преживяват. Масово не разбирате такива като теб, че всъщност призовавате да се вземат парите от тези, които могат да направят нещо с тях, и да се дадат на онези, които буквално ще ги изплюскат. Настина, така ще могат да оцелеят, но да попитам каква ще е ползата от тези хора. С какво ще допринесат за добруването на другите? Жестоко е, но при ограничени ресурси, трябва да се мисли на кого се дават тези ресурси за максимален ефект. И, трето, защо винаги настоявате да се разпореждате с парите на другите? Ти лично какво направи за въпросните гладуващи? Не виждам да си се лишил от интернет и да си дарил месечната си такса на някоя фондация. Да, това са пари от бюджета, т.е. идват и от данъците. Но това не са твоите данъци, а на американците. С какво право искаш да се разпореждаш с техните пари?

ㅤ

А, да. Кога ще се отървем от конете с капаци, начело с тия 4?