Коментари - Какво знаем за най-големия руски кораб? | IT.dir.bg
назад

Какво знаем за най-големия руски кораб?

Ядреният крайцер-ракетоносец „Петър Велики“ е най-големият кораб от този тип в света. Какво знаем за флагмана на руския военноморски флот?

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за най-големия руски кораб? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Петър Велики, спокойно може да потопи цял краварски флот...Но дори той ще бледнее пред модернизирания "Адмирал Нахимов" !!! Адмирала ще бъде въоръжен с комплекси за ПВО и ПРО С-500, с обсег между 500 и 100км, хиперзвукови противокорабни крилати ракети Циркон с обсег межди 300/400 и 600км, крилати ракети за поразяване на цели на сушата и морето- Калибър с обсег от 3000км....Ет това вече ще бъде една наистина универсална платформа, която при война между Краварника и Русия, не само ще може да потапя като консерви краварските бараки, но и да превърне Краварника във ядренно пепелище.... След Адмирал Нахимов, такава модернизация ще минат и другите руски атомни крайцери.

значи! кат ви запукаме с нешият "дръзки"... баш на петровден! ще му честитим именният ден, един вид....

За какво са им баните, нали са в морето, вода колкото искаш...

много чизмар и само 2 бани!!!! Как ли смърди там на некъпани мужици??? Ееевааси и флота, най-великият им император ходил да чиракува в Голандия за да си построи корабчетата, а сега имат един кемизарник-катраница, носещ чад и воня и ся ей го и тоя вмирисан, с некапъни салдати, бльооооччч ...

Много спецЯлисти тук, много неШТо... И сите знаят много добре какво и как е в руските военни дела. Евалла, ама си понаглеждайте и другите роднини, че да се не сърдят. Читаците имам В предвид ...

Знаете да преписвате от Wikipedia, нищо повече...

Голям, ръждив, радиоактивен и безполезен.

+ смрадлив - 2 бани на 800 човека = воня

Към края на СССР, бяха направили 3 самолетоносача, които укропитеците прееваха..

2 РЕАКТОРА Х 1 ТОН УРАН 235 ... 90-100 МЕГТОНА АКО РАШКИТЕ ГИ ВЗРИВЯТ В КАЛИНИНГРАД ПОЛША, ГЕРМАНИЯ И ПРИБАЛТИКА СА РАДИОАКТИВНИ БЛАТА ЗА 3000 ГОДИНИ И НАТО СЕ РАЗПАДА :))

Заради такива като теб русофилите намаляват със всеки изминал ден. Накрая ще останете само платените.

Потвърждавам!

МИСЪЛТА МИ Е ЧЕ ПРИ ВОЙНА 1 КОРАБ ХХХ МАЙКАТА НА ПОЛОВИНАТА НАТО ТЕРИТОРИЯ В ЕВРОПА И ВОЙНАТА СВЪРШВА ПРЕДИ ДА Е ЗАПОЧНАЛА :))

Радиацията не признава граници. Ще зарази какви Европа така и любимата ти Русия. Всъщност спомняш ли си Курск? Подводницата си потъна, реакторите си изключиха и нямаше заразяване. При евентуална война най-вероятно този кораб-недоразумение ще бъде потопен за часове и едва ли ще предизвика радиоактивно замърсяване.

Като повтаряш една тъпотия изглеждаш още по-тъп. В Чернобилския блок са били 180 тона уран, т.е. 180 пъти повече. Е рашките ги взривиха тези 180 тона и по тъпотата ти би трябвало Европа и Азия да не съществуват, щом с 1 тон "ПОЛША, ГЕРМАНИЯ И ПРИБАЛТИКА СА РАДИОАКТИВНИ БЛАТА ЗА 3000 ГОДИНИ" Да не Говорим, че и Петербург е в обвхвата на Германия по отношение на Калининград

Няма вариант при който реактор да избухне като атомна бомба. Може да прегрее и да се пръсне и да оцапа - което при тия количества ще е сериозна неприятност, но и не повече от това.

Детройта, целта на войните е да се завладее ресурса на другия, а не да си осереш собсвения. Баси не стига, че само един Калининград им остана, ами ти предлагаш да го превърнат в радиактивно блато заедно с някакви си Полша и Литва.

''...като строежът му започва още от времето на СССР.''

Тъй, тъй, възхвалявайте машините за убиване ... То, затова светът е на тоя хал ...

А, на какво да се радваме? На дроните стрелящи с демокрация ли? Или на демократоносачите клас Нимиц и Форд?

Руснаците никога не са хвърляли пари за много кораби, защото много добре знаят колко е лесно всеки кораб да бъде потопен. А ако някой много иска да се пробва, да нападне морския флот на Русия. Чакаме!!

Сега ми става ясно, защо руснаците не хвърлят много пари за по-висок стандарт на живота, особено на войниците и обучението, защото руснаците лесно ги избиват на фронта и имат малка трайност.

И Хитлер така си мислеше, ама накрая си пръсна черепа.

ГОРДО ТЪП

Когато Наполеон е праскал руската царица пак така са мислили за какво са ни кораби :) добре че хитлер се е заиграл с останалата част на света и Русия е останала за десерт ако е била предястие той е щял да праска Сталин и с кораби даже. надявам се сорсодите или еврогейовете да не налазят путкин че тогава ще му скъсат ауспуха на самолетоносача и големия кораб

КАКТО ВИНАГИ СОРОСОИДИТЕ ОСТАВАТЕ НА ВИСОТА ..... ЯВНО СТЕ ПО ПРИРОДА ТЪПИЧКИ И ТРЯБВА ДА ВИ НАПСУВАТ В ЛИЦЕТО ЗА ДА ЗАЦЕПИТЕ ЧЕ СТЕ НАГЛИ И ТЪПИ. ТА В ТОЯ РЕД НА МИСЛИ НА 5 ЮРИ РУСКИ СТРАТЕГИЧЕСКИ БОМБАРДЕРИ ТУ-95МС ИЗТРЕЛЯХА 6 ХИПЕРЗВУКОВИ РАКЕТКИ X-101 ПО ЦЕЛИ В СИРИЯ Е И СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА .... ТАКА И НЕ СЕ РАЗБРА ЕВРЕИТЕ И САЩ ДАЛИ СА ВИДЯЛИ НЕЩО . Т.Е. СОРОСОИДЕ ПРОЗДЪ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ОРЪЖИЯТА РЕСКАТА ФЕДЕРАЦЯ Е ДАЛЕЧ НАПРЕД. ДОГОДИНА ИЗЛИЗА В СЕРИЯ И ХИПЕРЗВУКОВИЯ БОМБАРДЕР .ИЛИ ИНАЧЕ КАЗАНО СОРОСОИДЧЕТАТА НЯМАТЕ ШАНС СРЕЩУ РУСИЯ .

Искам да съм с капитана и юнгата в сауната поне за час ...

Братска любов!

2 бани на 800 вежливи човечета? Смятай какъв гняс е на тоя кораб.

Тия бани да не са за по 1 човек бе, малоумник??

Toчно това е и написал човека. Ама нали си горд неадерталски путлераст тъпотата ти е естествена

За какво им е да се къпят ? Нали ще земат да изтрезнеят!!! а и я какво хубаво си миришат ! :)

Хаха. Гордостта на путлер се задвижва с пара. Сигурно и локомотивите им са парни. Няма ли да открият вече, че хората използват ДВГ?

В атомните електроцентрали отново се използва пара. Ко ши кайш, а?

МАНИ ГО ТОЯ ТЪПАК НЕ ВИЖДАШ ЛИЧЕ ИМА САМО ЕДНА ..... БАБА . ГЕНЕТИЧНО УВРЕДЕН ДЕГЕНЕРАТ.

империя е имала боен флот от най-модерни за времето си кораби. Но техническите характеристики на кораба и виоръжението му не значат много, ако няма обучен и мотивиран екипаж, адекватно командване и добро съвместно използване с други кораби и бойни сили. Това е блестящо демонстрирано, с тоталния разгром на руския флот през 1904/5 от японците. А през ПСВ няколко стари немски броненосеца и 3-4 подводници правят използването на балтийският флот безмислено.

Навремето руската империя е имала и способни командири - Апраксин, Ушаков, Сенявин, Нахимов, Корнилов. Въпреки това империята винаги е била могъща сухопътна сила и доста посредствена морска. Освен срещу шведи и турци нямат големи победи срещу водещи флотове.

Била е могъща сила ама срещу средноазиатските индианци, въоръжени с копия и стрели.

За Цушима ли ми говориш? Когато руснаците обикалят изтощени половината земно кълбо? Ами я бягай на стадиона направи 10 обиколки и ела да ти се оттепам! Те това направиха японците! Нищо де победата си е победа. Ама сега как е? А? Япония нещо? Банзай нещо? Путин ако кихне-и Япония ще изчезне! Айде бегай-легай...

Руската Първа Тихоокеанска ескадра базирана в Порт-Артур е отстъпвала малко по численост на японския флот. Японските бойни кораби са били по-модерни (произведени в Англия и САЩ) и въоръжени с много по-добри муниции. Голямата разлика идва от бойната подготовка на екипажите и бездарното руско командване в резултат на което е загубена много важната първа битка при Шантунг. След унищожаването на цвета на руския военноморски флот единственото разрешение е изпращането на балтийския флот, който действително е обречен при Цушима след плаване от почти 20000 морски мили. В двете големи морски сражения руснаците губят практически целия си боен флот без да успеят да потопят нито един голям японски кораб.

Заради географското положение :) десет века драпат за достъп до топли морета, като за начало поне Босфора да вземат. На нас това ни излиза през носа, но есе още има хора у нас които се радват на руската военна мощ...

Как точно ни излиза през носа - като ни изтръгват от топлата прегръдка на Падишаха ли?

Като гледам простестърските напъни, стигам до извода, че мекокитковските НПО за пореден път са обещали на шерпите си да им платят за преписване от лиШчетата. Както обикновено, плащането на надниците е отложено за друг път. :)))))))))))))))))))

1. Четеш какво си написал. 2. Мислиш (ако можеш). 3. Разбираш че си тъп (евентуално).

Този индивид е учителка по руски език и литература. При тях акъл не се е търсело. Било е достатъчно да викат: Ленин, Сталин, Ленин, Сталин вечна дружба, урааа!

Руския флот е велик! Има само един проблем, целият е снабден с парни двигатели, най-модерните по време на Руско-японската война 1905-та, когато целия руски флот фалира и беше потопен от някакви си нещастни, изостанали в техническото развитие с векове японски аборигени!

В предаването "Военное обаозрение" говореха ,че кораба е снабден с най-нов тип супер здрави и олекотени гребла за матросите.Така една смяна на гребците няма да 1 час ,а цели 2 часа.Пести се време,повишава се скоростта на кораба.Бе с една дума това е "убиец на ядрени самолетоносачи"

Не знам защто има много тъпунгери които уплюват РУСИЯ без да си имат понятие даже от автомат калашников.Пишат без да са видели по телевизора какво имат руснаците.Честно имат страшно мнрго то силно оръжие ако те нямаха досега америка да ги е нападнала.След като даже бившият държавен секретар Хенри Кисиджър казва при една война между НАТО и РУСИЯ то нато за двадена сса разбити просто няма шанс и това го казва човек от бившата администрация на белият дом.Дайте да видим ние какво сме си направили за нашата армия едиственното което знам чисто Българско създание е автомат ШИПКА друго нищто в момента можем да плашим само гаргите с него и товае .Гледауте Руският канал по интернет напишете СМОТРЕТЬ КАНАЛ ОРУЖИЕ там щте се нагледате на оръжие от цял свят и нови разработко на РУСИЯ И АМЕРИКА на тоя канал не хвалят само руското но и американското немското и т. н. оръжие или КАНАЛ ЗВЕЗДА гледайте гледайте а после ланкайте и пишете врели не кипели против РУСКОТО ОРЪЖИЕ и това даго знаете РУСИЯ ИМА ОРЪЖИЕ И ЩТЕ ИМА А НИЕ КАКВО ИМАМЕ С ГОЛ ГЪЗ В КУПРИВАТА

А аз знам защто има много тъпунгери които оплюват РУСИЯ без да си имат понятие даже от автомат Калашников. Но имат понятие какво е империализъм и на какво ни учеше Партията, какво представлява Империализма и че пролетариата е гробокопач на Империализма, сиреч гробокопач на Русия! "Пишат без да са видели по телевизора какво имат руснаците." Ти къде си видял руски телевизор бе миндил? Що се отнася до руското оръжие в ЮТюба е пълно к клипове как го надуват, а за ефективноста на надуваемото оръжие се вида, когато 59 "Томохавки" прекосиха безпрепятствено Сирия и когато ежеднемно израелските самолети бомбардират силите на клепоухия Асад! Надуваемо оръжие - въздух под налягане! И не е лошо да понаучиш малко българския, на кво ви учат там на Савушкина 55?

След като си ПУРКО СИ МИ ЯСЕН ОСВЕН ЛОПАТА ДРУГО НЕ СИ ДЪРЖАЛ .знаешли че всяка година се правят изложения на оръжие е там гледай но по българската тв го няма защтото нямаме какво да покаже че там където е изложено руското оръжие е пълно със делегации от цял свят и те после си продават оръжието яснолитие че там има договори за което се плащта така че никой няма да тръгне да сключва зделка с руснаците ако не бяха силни оръжията им .

ТЪПУНГЕР.......ГЛЕДАМ ПАЗАРА Е ЗАЛЯТ С АМЕРИКАНСКИ ТЕЛЕВИЗОРИ ?!))

Приеми ,че има и хора по този свят ,които не получават ерекция като теб когато гледат военни канали на руски език:-)).Хората за различни.И ние се чудим дали знаеш кой е Пушкин,кой е Некрасов и дали има асфалтов път м.у Перм(1 млн жители) и Омск(700 хил.жители).За моста до Крим предполагам ,че знаеш...вече е постоен както се обеща и се пътува свобдно,сигурно и много бързо.Все пак това е световен курорт.

Ти на стина си някаква будала и то за дълго време.За разлика от тебе гледам нещто по конкретно а не американски фантастични филми с някъкви пластмасови автомачета и където един човек убива по хиляда и си мислиш че американското оръжие е перфектно .То затова самите оцелели във воната във виетнам американци си го казват че като убият някой виетнамец са му вземали калашника като по сюгорно и наднжно оръжие и за по тъпите като тебе да знаеш че и в джунглите знаят кой КАЛАШНИКОВ АМЕРИКА ГИ ПРИЗНАВА КАТО СИЛА А СЕ НАМЕРИХА В БЪЛГАРИЯ КОМПЕТЕНТНИ БУДАЛИ ДА ГИ ПЛЮЯТ МНОГО ТЕ МОЛЯ БЯГАЙ ДА СИ ИЗПИЕШ ХАПЧЕТАТА И ЗА МОСТА ВЕЧЕ ГО АСФАЛТИРАТ КОЛКОТО И ДА Е НЕПРИЯТНА НОВИНА ЗА ТЕБ

И аз не мога да разбера олигофрените и идиотите, които се възхищават на руския кръвожаден империаризъм, на чиято съвест тежат десетки милиони жертви, предимно ДЕЦА, жени и старци!

Не бе индианци са!

Жалък руски трол, учи болгарский! Тизи лафове от Савушкина в България не вървой!

руския кораб е най-големия съветски кораб в света ..

Сто хиляди русофилистици у нас са получили троен оргазъм от представата за руските бани в ядрения крайцер с парни машини

Сто хиляди русофилистици у нас са получили оргазъм от представата за руските бани в ядрения крайцер с парни машини

и плува като ютия.

Големият кораб минава, остават само троловете нещастни. Единствената им надежда е утре пак да има новини за тролене.

Интересно,дали системите С300 и "Тор"могат да се справят с хиперзвукова ракета?Америка все още не е оповестила наличието на такава ракета,но има всички предпоставки да я има на въоръжение!При реализация на проекта "Аврора"още преди повече от 10 години е постигната скорост от почти 12000км в час.пак по онова време направиха противотанкова ракетна система ,но не кумулативна ,а кинетична.А това предполага скорост от поне 1500 м в секунда,което е някъде около 4.2 Мах.Електрониката им е на къде по_добро ниво от руската,така че всички предпоставки са на лице!

Едвам по 320 бойци на всяка баня. Теляк до теляк.

Две бани за 759 човека... Иначе, тоя кораб е за унищожаване на самолетоносачи и съм сигурен, че може да го направи. Ако се срещнат 1:1. Работата е там, че самолетоносача не плава сам. Има си едни куп охраняващи кораби. Иначе можем да почнем да спорим, че войник с меч е по-опасен от войник с пушка без патрони... Вие как си оценявате шансовете с вашия меч, да срещнете някой без патрони? :)))

Едната баня е за капитана, другата за офицерите.

Как мислите, дали съвременните кораби застават на 100 метра един от друг и започват да се стрелят с топовете си? Тези времена отдавна са минали! Дори кораби от сорта на "Ямато" и "Мисури" или т.н. "battleship" или "линейни кораби", отдавна са в историята. И както виждаш, вече се залага на ракетно въоръжение с голям и среден обсег, не на артилерията, просто защото ракетите обезмислят корабната голямокалибрена артилерия. Ако, не дай Боже, стане нещо, в никакъв случай няма да се приближат на по-малко от 400 - 500 километра, демек разстояние от София до Варна, и ще се бухат от там. Имат там по едно - две оръдия по 130 мм за борба с малки кораби и катери и толкоз. Всичко друго е ракети с голям и среден обсег, както и комбинирани състеми със скорострелни оръдия и ракети за борба с нисколетящи самолети и крилати ракети, като на този кораб са модел "Каштан" с по 2 20 мм 6-цевни оръдия и по 4 или 8 ракети всяка. 20 мм- те оръдиш са с фантастична скорострелност от около 10 000 изстрена/мин. Има, доколкото си спомням 8 такива. Освен това такъв кораб никога не се пуска сам на море. Ескортира се от солиден брой фрегати и други типове кораби и подводни лодки, които трябва да обезпечат по-далечната му защита...Така че, такъв кораб хич не е за подценяване! А колкото до баните, ми вероятно имат в предвид "руските" бани тип "сауна", иначе как ще се оставят 759 човека само с 2 бани? Та нали на втория ден кубриците на кораба ще се овонят като кенефи, а хората ще трябва да чакат по две седмица да се окъпят. Поне на хигиената при военните кораби е на ниво...

Няма нужда от толкова големи кораби. Защото са лесна цел без поддръжка на самолети и защото ракети и торпеда могат да се изстрелват от далеч по-малки и евтини съдове.

Може да го потопи ако са 1:1 само ако успее да се приближи достатъчно близко и самолетоносача не успее да вдигне във въздуха палубната си авиация. Такива боеве (между бойни кораби и самотни самолетоносачи) има два-три през Втората световна война, но не мисля, че това е възможно сега. Още повече, че системите за разузнаване и ранно предупреждение на самолетонасача са къде по-мощни от тези на крайцера.

Дали мислите, че такъв кораб ще тръгне да гони самолетоносачи сам самин, без да е обезпечен с всичко необходимо? Нима смятате, че системите му за ранно предупреждение и комуникации са по-скапани от на самолетоносача? Съвсем не е така. И едните и другите имат достатъчно такива системи за далечно разузнаване, брегови самолети за ранно откриване на цели с голям радиус на действие, шпионски спътници, за които няма нищо скрито на повърхността на океана...И още нещо, самолетоносачът разчита предимно на палубната си авиация и ескорта за защитата си и почти няма други оръжия, като ракети и артилерия, само няколко системи за защита от нисколетящи крилати ракети, докато този е въоръжен до зъби за нападение и защита. За такъв кораб опасността идва от въздушно нападение или подводни лодки, та за това го придружават И кораби със солидно противовъздушно въоръжение и поне една - две подводници и кораби за борба с подводници, или противолодъчни кораби. Така че е изключено да има контакт 1:1, не е допустимо!

Тоя кораб е като корабите от клас Ямато - страшна работа, страшна техника и японците през цялата война не посмяха да го вкарат в бой. После американците го потопиха за няколко часа без загуби.

ДАНО НЕ Е КАТО АРМАТАТАТА... ДА ГАСНЕ ОЩЕ НА ПАРАДИТЕ. ДАНО СА СЛОЖИЛИ И ГРЕБЛА ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ...

Добра мишена е! Нищо друго.

това ли е тенекията която спаси сссре от разпад?? тея руски тъпаци са на път пак да събудят запада за въоръжаване как си мислят че могат да се мерят с франция сащ англия германия италия на куп?!! при положение че всяка от тях превъзхожда русия в пъти икономически???? руснаците са психари и пак ще се срутят

Сус бе! На дърти години бабата кат се спружи няма да е лошо за 5 евро две девойки рускини да те забавляват цяла нощ!

Редно е българските гении направили нов модел дигитален чушкопек да отдават респект на другите нации надскочили нивото на чушкопеците и правещи самолети, ракети, спътници ...

Чушкопекът е един полезен уред изхранил поколения българи. Да не говорим чужденците как си облизват пръстите на печените чушки! Особено пък рашките дето гризят грудки, корени и сурова целина по цяла година.

Че ти е време да се научиш да правиш нещо освен да грачиш време ти е - отдавна е все така. Самолети и ракети може да не почнат скоро да се правят в БГ, Дания, Холандия, Швейцария и други страни; можеш за начало да се осведомиш какви неща се правят по тия места, не е да няма и в БГ технологични продукти изпреварващи тези на конкурентите по цял свят с по 10+ години. Далеч не всички хора тук са отпадъчен продукт способен само на хленч и грак.

Чети бе либераст, казах ДРУГИТЕ нации ... това включва САЩ, РУСИЯ и пр. В Кенефланд повече от чушкопек, пирони и тесли не се произвеждат от много години на сам - де ги сънува тези български технологии, дето изпреварват останалия свят с 10 години - или в ГЕРБ-ерастката централа ви казаха да ги повтаряте тези глупости до припадък.

Сигурно в тъмното матросите светят като крушки.

Я да чуем краварските гъзолизци, как пуши Кузя....Тъпанари, я бързо започвайте да плюете по Раша и Путя, най-вероятно са виновни, защото строят кораби, подводници, самолети да се защитават!!!

Да ви пикай котка на кобарити и намярата.Блядовете не моят едни обувки да напраят.Де са е чуло и видело руски дрехи обувки и мебели.

Много си тъп, цървул, каква е връзката на обувките с техниката,бе, нещастник!?

Ква техника кат ти са пробити потурите и скъсани цървулите?

Съботен обяд. Шопска залата, една ракия, после пържен сафрид и студено бяло вино, гарнирано с интернационална музика малко българска естрада, малко сиртаки. Два и половина часа забравих за великия ракетен крейсер. Какво му трябва на човек, за да прекара приятно ? Във всеки случай, не и новини или обяснения, кой колко ракети има. Нима за всички нас или за обикновения човек в Сирия, където от 6 години бушува война, коя бомби ще ги унищожи има значение ? Може би, вече съжаляват, че имат петролни находища и са геостратегически път на газови потоци ? Парите винаги отиват при управляващите, заобикалящи народа. Така е и при САЩ, така е и при Русия.

Точно! Много добре казано! Една малка добавка. Все още В САЩ поради някаква причина живеят по-добре, отколкото в РФ. Не знам защо е така. Хем кравите са страхливи, тъпи и грозни...

ще ти кажа що. виж сев. корея! почти всяка държава има ресурс да прави оръжие като държи народа си на прага на оцеляване и под заплаха от смърт! трудно е да си хем свободен и сит хем образован :)

Шопска салата с ракия и после сафрид с бяло вино... Страхотно гурме! Можеш да се мериш със свинете на Гергов!

Супер, свършиха с ремонта му! Ей, сега ще видят кон боб яде ли. Накъде сте тръгнали със скапаните си самолетоносачи. Беше въпрос на време Путин да им покаже военна мощ

Нищо не знаеш тъпчо- Петя Велики отдавна плаче, направо реве за ремонт обаче чака да първо ремонтират Нахимов някъде през 2018, за да влезе в дока, та да имат поне 1 тежък 'крейсер' на служба.

5 Суперхорнета с по 3 Харпуна от ниска височина, отвъд хоризонта и - бай бай петя..

НЕ СИ В ЧАС ....Я ПО ДОБРЕ СИ ТРАЙ. ПРИ ТИЯ ХИПЕРЗВУКОВИ РУСКИ РАКЕТИ .... КРАВАРИТЕ ВСЕ ЕДНО ЧЕ СА ТРЪГНАЛИ НА ЛОВ ЗА ТАРАЛЕЖИ С ГОЛ ЗАДНИК .

че гори много кюмюр!

VenkoGrig

Като за начало знаем че руссофильистичния Дирник се стреми да не изостава от правоверните российски новинарски сайтове редящи дитирамби за могъществото на российското оръжие.

Този кораб ,,Петър Велики" направо ,,грее"с многобройните си радари на дисплеите на нашите NATO съюзници!Има и примери за НЕефективноста на подобни кораби от близкото минало!,,Принцът на Уелс" на Великобритания потопен от японско самолети край Сингапур и ,,Ямато" на Апонсата имперска флота! И двата са потопена презВСВ и показват,че самостоятелен короб баз прикритие от самолети е много уязвим!Да прадположим,че ,,Петър Велики"има противокорабни и противосамолетни ракети,но радарите му са ясна цел за ракетите на евентуалните му противници!Които са на много по високо технологично ниво!

Бисмарк е също добър пример.

2 ЯДРЕНИ РЕАКТОРА х 1 ТОН УРАН ВЪВ ВСЕКИ ДАВАТ 90-100 МЕГАТОНА ЯДРЕН ВЗРИВ КОЙТО ЩЕ ИЗТРИЕ ГЕРМАНИЯ , ПОЛША И ПРИБАЛТИКА АКО СЕ ВЗРИВИ В КАЛИНИНГРАД :))

Това не е кораб. Това е камикадзе.

Скъпи,не забравяш ли....РАДИАЦИЯТА?

Ядрен взрив :))) Личи ли родното соц образование- даже и в Детройт.

Боклуко, В Чернобил имаше 50 пъти повече уран и по тъпата ти тиква това е унищожило цял свят, нали?

Вижте ги братята руси в youtube. "Микс подборка драк бомжей и алкашей".

Нищо им няма.Ти не плачи на чужди гробища.

Грух

Слава России !

Тая статия ме провокира, да се огледам вкъщи и да видя каква руска вещ или услуга ползвам.Оглеждах се в продължение на 15 минути и не намерих нито една и това при положение ,че пазя спомен за едни стъклени чаши за чай от соца.Явно и на жената й е писнало да ги гледа, щото ги нямаше на обичайното им място в килера.Тамън да седна и да се похваля се сетих, че съм попадал на тв руски тв канали по кабеларката, включих и останах потресен, преброих поне 12 руски програми!От половината се лее няккаъв политически бълвоч и веднага ми стана ясна диагнозата на редовия русофил.

Можеше да намериш "Майка" на Горки или "Война и мир" на Толстой - ама то акъл трябва не тоалетна хартия и салфетки.

Цялата руска литература е изключително подражателска на Западната, всеки руски "велик" писател си има прототип в Западната литература, дори "великият" достоевски се е учил от Едгар Алън По.

VenkoGrig

Посочените произведения нямат нищо общо с настоящата кочина създадена от Император Вова.

А от останалите канали какво се е леело - божието откровение?

търси, търси и какво откри? MADE IN CHINA!!! Я сега ми кажи на колко от предметите ти пише MADE IN USA? тапаг!

Е, ПО СИ Е ДРУГО, НЯКОЙ КРАВАРСКИ ФИЛМ, С ЕДИН И СЪЩ СЦЕНАРИИ-ДВЕ КОЛИ С НЕГРИ И ЛАТИНОСИ, ДВЕ КУФАРЧЕТА С ДРОГА И ПАРИ И СЕ ПОЧВА....

Корабът е бил проектиран за борба точно със самолетоносачи. Става дума не само за самолетоносачът като такъв, но и за цялото авионосно съединение. Тоест, самолетоносачът и съпровождащите го кораби.В това, че на него се намират най-новите руски ракети,никой не трябва да се съмнява.Русия не строи самолетоносачи. И това е от много години. Всичко е свързано с военната доктрина на всяка страна. Самолетоносачът е нападателно оръжие;средство за агресия срещу друга държава. Това по същество е подвижна военно-въздушна база, която можеш да закараш където си поискаш. САЩ строят такива кораби,защото от края на Втората световна война,та до наши дни изпълняват ролята на световен жандарм. Имат интереси по целият свят и воюват където си поискат.Самолетоносачите са подходящи, ако някъде трябва "да се напляска" някоя малка и непослушна страна. Даже вече и за там не стават, защото една Северна Корея им показа,че ще видят откъде изгрява слънцето. Благоразумието надделя и ги изтеглиха. За военни действия срещу страна като Русия/ Ако някой толкова е изтрещял,че се опита!!/, те категорично не стават. Това е една голяма мишена, която не е проблем да бъде поразена.

Обновете малко репертоара с идеологическата пропаганда от комунистическо време. Самолетоносачите били нападателно оръжие и средство за агресия... Може би Тайланд замисля планове за световно господство с флагмана си Chakri Naruebet? Или Бразилия, Италия, Франция? Русия не строи самолетоносачи защото не може. Дори този, който имат едва вкарват в строя. Французите им отказаха Мистралите, но дори да им ги бяха дали Русия няма самолети, за да ги превърне в пълноценни авионосци. Колкото до новите руски ракети на Петър Велики, комплексът Гранит е на въоръжение от 1983 година.

Стегни се малко и стига с тия седесарски глупости! Космическа държава, която дава ракетни двигатели "РД-180" на САЩ, не можела да построи самолетоносач! То много трудно! Атомна подводница е по-лесно така ли?Или атомна централа?Смешник!

толкова много тъпи руски тролове на едно място скоро не е имало

Не си червен, а тъ-п трол.

Той не е ТРОЛ дори, а е Евроантлантически БОТ.