Коментари - Русия изстреля 73 спътника наведнъж | IT.dir.bg
назад

Русия изстреля 73 спътника наведнъж

Ракета "Союз-2,1а" стартира с рекорден брой за Русия спътници.

Обратно в новината

Коментари - Русия изстреля 73 спътника наведнъж | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не..не сте разбрали правилно..ракетата союз-2.1а..просто се е разцепила на 72 парченца..току като спътници са станали....!!

невзрачно и нищоневпечатляващо "постижение", тонажа е важен. Утре някой може да изстреля 200 спътника -so what?

Каро ви мета глупотевинките за Русия и Китай се радвам изключително. Малко ако се осведомите ще разберете, че Китай е задължен истински на САЩ, точно толкова, колкото и Австралия, та те са истински съюзници. Китай и САЩ са дупита и гащи. Ама трябва да се чете за ВСВ. И то не руска литература, а историята.

аре бе,добре че са били гъските да има рим

Русия има един уникален коз в ръкава - двигателите на течно гориво. Китай от десетилетия врънка за тях или поне стара технология. Ако Русия им ги прододе....ще се нагуши до хуя с долари а Китай ще си направи балистични ракети стигащи САЩ и ще ги насочи към САЩ. Към дупето или към гащите?

Браво на руснаците. А свестен автомобил дали ще произведат скоро? А телевизор? За компютър няма смисъл да питам

РУСНАЦИТЕ НАБРАХА СКОРОСТ .... И СКОРО ЩЕ ИМА КОСМИЧЕСКИ ИЗНЕНАДИ ..... АМЪ ДА ВИДИМ КОГА ЩЕ РЕШАТ ЗАЕДНО С КИТАЙЦИТЕ ДА СПУКАТ ДОЛАРОВИЯ БАЛОН . ЩЕ ПАДНЕ ГУЛЕМ СМЕХ .

Ще си спукат задниците. Китай щял да си спука основния търговски партньор САЩ, заради Русия, чиито територии желае. Това само изключително тъп путлераст може да го измисли.

МНОГО СИ МАЛЪК ЗА ДА РАЗГОВАРЯШ С МЕН НА ТЕМА ГЕОПОЛИТИКА . А И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СИ И ТЪП СОРОСОИД . ХАРАКТЕРНО ЗА ГЕРБЕРСКИТЕ КАЛИНКИ .

скоро руснаците ще почнат да плащат на спеисекс на елън мъск да им истрелва спътниците - просто защото тои го прави на цена която е десет пъти по ниска от руската, тъи като ракетите му са за многократна употреба-ражодите включват само гориво. а руснаците всеки път правят нова ракета и тя изгаря в атмосферата след като си свърши работата.

Мъск получи 10 милиарда държавни пари... и сега може да те лъже, колкото си поиска. За съжаление за многократна употреба са само тъпите Ви кратуни. Връща се САМО първа степен, като за да излети отново се подменят до 80% от частите и. Трябва да носи гориво за връщане и система за приземяване... няма ни едно доказаъелство, че това е по-евтино. След десетина години източване на държавни пари ще успеят - Мъск е гениален бизнесмен.

Не 10, а 100 милиарда е получил, ама не Мъск, а Роскосмос от държавата Русия и вече изостава от Мъск, който е получил цели 2,5 милиарда долара от държавата за определен брой полети до МКС. Наскоро получи и договор за още 1,6 млрд. за пилотирани полети.

И тъпако, върнаха и използваха вече повторно кораба Дракон, като свалят по 2-3 тона товар от МКС. За сравнение руския кораб прогрес изгаря, а Съюза връща малка капсула с 50 кг товар. А колкото за доказателството, че е по-евтино се вижда от цената на изстрелване с ракета втора употерба, което е минимум 10 % по евтино за клиента. Няма проблем и да свали цената още 20-30-40%, но защо да я сваля, като конкуренцията и с тази цена не може да се справи.

Американският президент починал и отишъл в Рая при Господ. - Господи, искам да Ви попитам нещо. - Разбира се, питай. - Колко ще струва едно кенче Кока Кола в Щатите след 50 години? - 5 рубли Отговорил Господ

Путин умрял и отишъл при Свети Петър, който му посочил пътя към ада. Путин преди да тръгне попитал -След 20 години Русия ще нарастне ли с още заграбени територии -Не. Такава държава няма да съществува. От ЕС до Тихия океан ще се простира Китай

фотомонтаж.

59 рубли за 1 долар ;)

и ще настигнат Индия.

Браво на рассията, след няколко гръмнали ракети и неуспешни опита, успяха да изстрелят тая. Междувременно Американците изстреляха и върнаха обратно една ракета три пъти. Както скоро въглеводородите няма да са актуални, така и савецката тенекия също. Роскосмос е с орязан бюджет и без тва, щото видяха, че със САЩ не могат да се конкурират. Или трябва да откраднат на Мъск ракетата, ама де толкоз акъл у руския чугун.

Скоро ще погребат долара , а с това и фащ

Колкото световната икономика щеше да рухне при цени на нефта под $80? Путинокономика!

С части от алиекспес ли са сглобени спътничетата.

Не. Купуват ги пак оттам цели и ги брандират.

Целия свят в момента използва Международна станция, ИЗРАБОТЕНА от СССР. Това е ФАК-т!! Както е ФАК-т, че най- малко 25% от изобретенията, регистрирани при говедата са направени от граждани на бившия СССР, а 50% - от граждани на бившия СИВ. 11% от инженерния състав на Интел е ОТ РУСНАЦИ (а не от граждани на Руската Федерация!). Не знам с какво могат да се гордеят говедата, при положение, че НЕ СА НАРОД, а сбирщина от ЕТНИЧЕСКИ НАРОДИ, а истината е, че никой не е по- силен във фундаменталните научни изследвания от Европа, а в производството - от Азия!

абе идиот руски първият компонент на МСК е изстрелян 1998г. какъв сссре те гони?? пумпал малоумен!

Идиотът сте Вие! Ако първите компоненти на МКС са изстреляни през 1998 година, да не би да са произведени през следващите няколко години, бре...

Глей кви сметки праиш? Ами запитай се колко интелект и труд вложиха повече от 100 отделни народа в твоята любима раша. Отделни от московиите-чуди. А колко чаршафи с чертежи отмъкнаха от немците, отделно. Халал да им е.

Е хайде сега, да не би американците да не отмъкнаха немски инженери и учени? Хаха.

рано или късно индия и китай ще управляват света и тогава ще настане ужаса :)))

за соросите да!!!!!!!

а стига с тея соросоиди бе кратуно тъпа промита виж как живеят хората в запада и как тези в индия и китай ходи гледай ориз да те хапят змиите или пий вода от ганг ти си един невзрачен тъпак с малък но силно промит мозък

Това е БРИКС, добави също и Русия, Бразилия и Южна Африка. Това е реалната иконмка на света.

70 не е зле но друго си е 100 сондата на русия за марс е на дъното на земен океан а индийската сонда е на марс кога русия ще настигне индийците???

Hahahahah,...смешник:) Руснаците няма смисъл да стигат индийците, защото отдавна са ги задминали! Както са задминали с скороста на светлината и лудите крави. Първия сателит в космоса е руски, първия човек в космоса е руснак, първия човек в открития космос е руснак, първото скачване на космически кораби е пак на руснаците, първата жена в космоса е рускиня, първата станция в космоса Салют пак е руска, първата сонда на Марс и останалите планети се са руски, всичко при руснаците в усвояването на космоса е първо! Лудите крави само си влачат дебелия тлъст задник зад тях, и не постигат нищо ново! И УЖ били кацнали на Луната! Уж!! Те и на Марс кацнаха..в Марсианеца! хахахахахах....Дори Соджърнар, е едно жалко копие на руския ЛУНОХОД-първия в света дистанционно управляван космически вседеход!То лудите говеда никога няма да стигнат руснаците, защото руснаците вече са ги задминали във всичко:) А иднииците нека успеят поне сами да пратят някого в космоса, както направиха китайците, и тогава ще им кажем наистина браво!

има един филм - психо :))

ю секси мада фака

ФАКТ е, че БРАТЯТА са НОМЕР ЕДНО В космическата техника. И нямат равни. НЯМАТ РАВНИ. Всички индийски, китайски и европейски ракети и спътници са ползвали и ползват РУСКИ ОПИТ. А за говедата кво да кажем? ЕДИН РАКЕТЕН ДВИГАТЕЛ КАТО ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА СГЛОБЯТ!!!

Да ти се начуди човек на братят :) аз съм потомък на траките които са създали цивилизацията в Европа и се гордея че нямам нищо общо с тази сган и твоите братя

както всичката европедалска гняс, затова и кат мангал ходиш по Гейсъюза да ни излагаш! Ама не казваш, че си истински мангал, а че си българин! Затова и в Европа си мислят, че българите сме мангали!

Траките са говорили гръцки, писали на гръцки, живяли по гръцки и СА ГЪРЦИ. Не са изчезнали, а през Гърция са се разселили по целия свят. Никакви траки, трактори и тракалници няма тука!!!

Най-добрият двигател е Мерлин 1d+ отношение на тяга към тегло 199. Направиха двигатели, с които кацнаха на Луната. Къде им е на руснаците телескопа в космоса? Къде са им сондите по Слънчевата система, къде са марсоходите, ...оппа... те още не могат да примарсят и неподвижна сонда - все се разбиват. Нямащите равни руснаци нямат нищо работещо над 36000 км. от Земята. Я пак сега повтори НЯМАТ РАВНИ да се посмеем.

Кацнали са в някоя снимачна площадка на MGM, Universal или Warner Brothers. И досега се чудят как да прокарат живо същество през радиационните пояси около Земята.

МУХАХАХАХАХА Смешните алакши даже на Индия рекорда не могат да бият! РЕЗИЛ!

а па от якоруда даже и фалшивата ракия не могат да изпият,а рашките си пият лосиона и за още питат,а в панелката си седи сам един майор и плъховете му изяждат яденето понеже той е МАЙОРА

да пият лусиони! Ама кой е кат лудите говеда, да влизат с автомати по училища, университети, МОЛове, дискотеки-ПЕДАЛ БАРОВЕ ЗА ГЕЙОВЕ,църкви, и да избиват всичко живо! ма кво да им кажеш! Луди говеда, и туй то! ГМО то им ебава мамата на кравешкия мозък :)

E как е руския "самовар" както казват еврогейски ориентираните тъпанари! Доста солидна ракетка са измислили "тъпите" руснаци, а!

или по-скоро откраднали заедно с един куп немски учени които заключиха във великите скрити градчета както и отвлякоха и заключиха и шмайзер който им направи АК 47 както и буратино е руско изобретение! фалшива държава

ами кво стана с краварските ракети откакто фон браун умря бе трътлестия,или сър стенли кубрик продължи програмата аполо

Абе смешника!! И най-простия идиот знае, че швабите най-нагло копираха газовите системи на руските СВТ-38/40 и АВС-36!! Включително в Щурмгевето!! И Щурмгевето не е първия автомат в света! А АВТОМАТА НА ФьОДОРОВ, СТРЕЛЯЩ С ОЛЕКОТЕН-МЕЖДИНЕН 6,5мм японски патрон!!!

ДЕМЕК ЕДИН СЪЮЗ МОЖЕ ДА УНИЩОЖИ ЦЯЛАТА GPS СПЪТНИКОВА ГРУПИРОВКА НА САЩ :)))

такива сте руските тролове само за разрушение мислите от тая русия нищо свестно не е излязло на 100 години я излезе някой свестен за пред света я не от 150 милиона човека!!!! от менделеев и пушкин насам само фира

А ТИ КВО ИСКАШ ?? .. КАТО МУТРИТЕ И ПАТРИОТКИТЕ ДА ЦЕЛУВАМЕ ТУРСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ :))) .... СТРАХУВАТЕ СЕ ОТ РАШКИТЕ , ЗНАЧИ МАНГОВЦИТЕ ЩЕ ГИ УВАЖАВАТЕ :))

За унищожаване на GPS са нужни само 14 спътника и ракетата да заобиколи преди това луната. Отдавна отрабонено упражнение.

значи рашките са 30 спътника назад от индийците??? за какво е тогава този шум??? да се кланяме на индийците тогава!!!???

Според малоумните психодесни шамани Слънцето, водата и въздуха идват от великите САЩ. Всички други са нисши същества (както и лизачите на хамерикански задници льоьовци) и трябва да се кланят на годподарите си до гроб :)))) Ако някой друг вземе, че направи нещо той е алкохолик, пропаднал и изостанал :)))

А идиотите от Русия

а посраните луди говеда от Краваристан:)

аве хора преди сто години тая статия щеше да е не фантастика ами направо брътвежи на някой луд не можете ли просто да се порадвате на една подобна новина. да се порадвате колко много човечеството постига. същото човечество дето пред 2-3 хил години се учеше да ползва желязо, днеска лети в космоса.

Да, представи си след сто години какво ще е?

Пак ще се учим да обработваме желязото...

Абсолютно си прав, но докато има промити мозъци от двете страни няма как да стане.

Пирамидите кога са построени знаеш ли? В момента не можем да ги построим. А ти си продължавай да си мислиш ,че сме най-развитата цивилизация на земята!

Абе руснаците що ползват украински ракети? И тия бантустанци още ли не могат да разработят ракета с един двигател?

Бантустанци викай на бастуните луди говеда, дето сами не могат да се качат в космоса, без да се молят на колене пред руснаците, за места на руските космически кораби Съюз.... Иначе същите тия краварски БАТУТстанци, ще трябва да си скачат с БАТУТ ДО МКС, ХЕХЕХХЕХЕХЕХЕХЕХЕ.....А спътниците си, да ги натоварят на една волска каруца, и да си ги качват сами в космоса! Само дето НАСА, нещо не иска да лети с ракетите на Мъск, защото били ненадеждни за пилотирани полети....

Затова руснаците опикават близкият космос!

А ето какво казва Генадий Падалка за Мъск: Его первый грузовой корабль Dragon на МКС я встречал в 2012 году. У него практически готов пилотируемый корабль, который будет летать к МКС с доставкой 4 членов экипажа и почти 3-х тонн груза. Кстати, его грузовой корабль пока единственный в мире, который может доставить на землю до 2,5 тонн полезного груза. Наш Прогресс сгорает в атмосфере, а на Союзах мы можем вернуть максимум 50 кг. Повторное использование первой ступени и обтекателя значительно удешевляет коммерческие запуски, в 1,5 раза как минимум. Причем, заметьте, путь Маска не устлан розами. Две аварии носителей, потеря грузового корабля в 2015 году, первые не совсем удачные посадки первых возвращаемых ступеней не выбили его из колеи. Уверен, и его марсианский проект вполне осуществим.

Че си менте, менте си, ама защо пушиш чак толкова долнопробни ментета? От сиромашия, от природна глупост или от комбинация на двете? Украински ракети. :)))))))))))))))

Абе, внучката ти не мисли, че съм менте, иначе нямаше да ми звъни непрекъснато, да ме пита: "Кога ще се видим пак?"

Украинска ти е кухата бандеровска тиква.

Последно, украинските ракети дет' руснаците ги ползват - за тях ли питаш що не са с един двигател? А да та светна - най-големия майсторлък е да направиш ракета не с един, а с НУЛА двигателя. Това само Порошенко и Яйценюк го могат.

Доста идиоти има във форума, очаквам включване от испускания на глава ДАДА.

А на бас че Дада няма да се включи тук? Това не му е в ресора, на него в науката му е силата.

Ако изстрелям ракета с шепа гайки и болтове, ще се броят ли за сателити, че да взема да направя и аз един рекорд.

Стига Гогов да напише статия, печелиш!

Видехте ли, бе, видехте ли! Дъ Рашшън пауър.....Ей, измислил го Руснака!

Когато на 20 юли 1969 американците кацат на луната,българската преса гърми със заглавия "7 души в космоса!"(по повод скачването на Союз 4 със Союз 5) и информационна завеса за Аполо 11.

кво снима Стенли Кубрик в пустинята Мохаве?

Слънцето се върти около Земята,а Русия е център на вселената!

Кубрик в пустинята е снимал на майката ти путката. А може и баба ти да е била.

Мужиците, както винаги наблягат на количеството за сметка на качеството.

Викаш и другите страни тогава наблягат на количеството, защото по целия свят изстрелват ракети със стотици спътници....

индия има и апарат на марс кога русия ще настигне индия??

когато любимецът на Сикрет сървис Цуци си признае, чее завършил помощно училище и после записан в граничен район да влезе във ВИФ задочно...

Бобецът ври ли, лелчок трътлест? :))))))))

Как може да си толкоз ограничен? Опитвам се да си представя, какъв може да си? Освен даскалица по руски език - трудно. Само те и милиционерите са толкова ограничени.

СССР първа праща апарат на Марс. ЕкзоМарс бе доставена до там с руска ракета, само че на ЕС модула Скиапарели се разби, като се опитваше да кацне там. Италианци се караха с румънци за това. После ЕС решили да има нова мисия, като спускаемият апарат е също руски, освен ракетата.

Кой е тоя апарат, че не се сещам. Верно е, че първи разбиват апарат на Марс. Но все още нямат успешно кацане.

Глупендер, Марс 1 (1962 Бета Ну 1) ... нещо да кажеш?

На 21 март 1963 г., когато космическия апарат е на разстояние 106 760 000 km от Земята по своя път към Марс, връзката с апарата прекъсва, вероятно поради повреда в антената на ориентационните системи на космическия апарат. Най-близката точка, която Марс-1 достига е на 19 юни 1963 г. на разстояние приблизително 193 000 km от червената планета, след което апарата навлиза в хелиоцентрична орбита. Чист космически боклук.

Днес спътници, утре бомби! Руската агресия трябва да бъде на всяка цена!

Кука ли ти кукувичката?