Русия и Китай създават свой сателитен широколентов интернет

Двете страни бойкотираха проектите на САЩ и сега изстрелват заедно над 1000 сателита на ниска орбита

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на нас и на Еквадор ни е все едно, нашите данни са достъпни на всички сървери

Ако смея да попитам... така де... в какво ще се състои участието на Алкашия? Може ли повече светлинка по въпроса?

Касперски е #1 и в САЩ....откъдето си го купувам законно.

Горките кравари. Ама....каквото повикало, такова се обадило....

Широколентов, но с екстремна цензура.

САЩ губят лидерство и в сферата на Ай Ти технологиите. Моделът на Тръмп ,, САЩ юбер аллес" дава резултати. Историята вече има такъв опит. Само със санкции и ограничения за другите не става.

Хиперзвуков ли ще е тоз интернет? И колко мегатона ще е?

Правилно! Пространството на Евразия не трябва да зависи в нито един аспект от сили, чужди за това пространство. Светът се регионализира, тече процес обратен на глобализацията, която съвсем доскоро беше налагана на всички като светая светих от световния глобален финансов капитал. В момента създадения от тях в последните 30 години ред целенасочено бива унищожаван, а властта им ограничавана...

Течали процеси. Ами да, течат. Само в тъпите ви евроазиатски мозъчета нищо не тече. Вие сте в застой от 1917-та

Каза нещо ли?

Бъдещето е ясно: целият свят срещу САЩ. Тези американски идиоти се помислиха за свръхчовеци: налагат санкции и наказателни мита, свалят правителства, възраждат надпреварата във въоръжаването, карат останалите държави да плащат огромния им дълг. Постепенно и Европа се осъзнава, но и трябва време за да стигне до правилното решение за откъсване от орбитата на загиващите САЩ.

светът бавно се разделя на два лагера, единия е САЩ и държавите които подкрепят САЩ, а другия е Русия+Китай и държави подкрепящи ги, и всичко ще се раздели на 2 системи - 2 банкови системи, 2 интернета и т.н.

И както винаги тия от едната страна ще са готови на всичко само и само да избягат от рая. Но воцдовете им ще опънат бодлива тел и ще стрелят на месо по тях. Тоя цирк сме го играли вече. Ватените гащи винаги са се опитвали да направят "своя" версия на нещо открадната от запад. И винаги, без изключение са се проваляли.

пълна глупост, ако на Китай му се постави ултиматум да избира между Русия и САЩ ще избере САЩ ... но това никога няма да се случи. много ала бала и шум се вдига но стокообмена между САЩ и Китай въпреки колебанията продължава да расте и е в десетки пъти този с Русия и няма перспектива това скоро да се промени.

От 2014-та година насам стокооборотът между Русия и китай се увеличи повече от два пъти. Но все пак, това не е най-решаващият фактор. Най решаващият фактор в случаят е, че китайците не се спъват два пъти в един и същи камък. По-точно, почти през цялото историческо развитие на Земята, най-напредналата нация е била Китай. Но са се предоверили на Запада, по-точно на британците. Продавайки им много изгодно (за британците) коприна, порцелан, чай и хартия, са мислили, че Британия може само да им бъде безкрайно благодарна и са пренебрегнали поддръжката на армията си. В резултат Англия започва Опиумните войни с Китай и го принуждава всички китайци да ползват опиум, който ще им доставят англичаните от Индия. От тази зависимост Китай се освобождава цели 200 години по-късно с революцията на Мао. И тогава от най-развита страна на планетата е третата най-бедна след Етиопия и Индия. Какъв път е извървял Китай от тогава до днес, всеки може да си представи. Също така, всеки може да си представи, че Китай никога няма да забрави, колко подъл може да бъде западния човек.

"дс", ако не бяха САЩ и Запада, КНР щеше да си остане мастодонт със затихващи жизнени функции. Поинтересувай се, чети и ще разбереш, кой, как и защо превърна Китай в това, което е днес. А, инак, народът в Китай си живее от бедно по-бедно... На паничка ориз... и две клечки.

на Китай вече не му трябва САЩ, освен това едва ли ще бъде поставен пред такъв избор

Нищо чудно. Следващите участници със сигурност ще бъдат Северна Корея и Венецуела. Разбира се, и Куба. Или Иран. Все отбор юнаци.

Хайде сега да броим. Ще сравняваме за последната година, последното десетилетие, последния век, последното хилядолетие. От групата, която цитираш избираме две държави - Венецуела и Иран. Хайде от останалите държави в света да избереш две, които за всеки от посочените периоди са нападнали по-малко държави от споменатите две. За равни с тях може да намерим, я Исландия, я Тринидад и Тобейго, питам за такива, които са нападнали отрицателен брой държави, защото за всеки от периодите Венецуела и Иран са на кота нула.

Кристианчо.. .ти нещо май се ядоса мамин :))))

2080та или 2082ра ще го създадат. така и не се разбра от статията.