Русия избра местоположението на своята база на Луната

Южният полюс на нашия спътник представлява особен интерес за учените

Обратно в новината

Коментари - Русия избра местоположението на своята база на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Deus Vult

От много години един въпрос се замита под килима: Кой има права над територии извън Земята? Ако се позовем на принципа "който изпревари" значи САЩ, Русия, Китай и някоя друга частна фирма ще заграбят всичко и поради липса на какъвто и да е контрол ще заграбят ресурсите. Така силните ще станат още по-силни, а слабите ще бъдат асимилирани. Другия вариант е да се създаде международна космическа агенция, която да премахне локалните такива. Тогава всяка държава би имала достъп до тези ресурси (на теория) Третия вариант (който виждам да е в действие) е "силните" да .завземат и асимилират "слабите" и тогава да се насочат към звездите.

спогодба по въпроса има от малко повече от 50 години, към момента е рагифицирана от над 100 държави включително всички които са изкарали каквото и да е в космоса включително Русия. никой нищо не може да заграби (говоря за държави, часни организации още по-малко), освен ако не е готов да се изправи на дипломатично/бойно поле срещу абсоюлтно всички останали. тая смешка третия ти вариант, предполага че силните ще завземат луната (като начало) пък слабите да тръгват направо за звездите. я се замисли малко, слабите дето им е проблем не могат да стигнат до луната, да я подминат и направо към звездите. добра идея! шанса на слабите е да развият ниша в която да станат най-добрите и да бъдат необходими на силните. ако ще това да е в правенето на най-здравите болтчета/нитове, но да има нещо за което някой да те вземе предвид когато планира пътуване към космоса.

Май не разбра какво казва Deus Vult. Прочети отново внимателно.

Реших къде на Марс ще си варя джибрите. Изчаквам само бай Величко да си премести ракиения казан, както се разбрахме сабалян.

ясно, само като прочета ей това изречение: "Първите пари по финансирането на необходимите за създаването ѝ технологии ще се инвестират след 2025 г." значи цялата статия е въздух под налягане. в едно изречение е: някой ден може и да отделим пари за да отидем някой ден на луната, ама днес даже няма да си направим труда да започнем процеса. то 2025г (когато ще започнат да инвестират) може Питин да не е жив, кой знае кой ще е на власт и колко ще му се ходи до Луната.

А Мъск олекна с 1 милиард заради два чупени прозореца и супергрозен пикап. Тоя пикап със сигурност не може да измести ф150

Мъск изобщо не го еня много цената на акциите стига да има достатъчно пари за проектите му. Таа преди да олекне с 1 милиард Мъск качи за един -два месеца 20 милиарда. А този един милиард нищо чудно вече да екомпенсиран и дори да е отгоре след като има над 200 хиляди поръчки.

Не му разваляте опорките на дада само те му останаха, сега освен да плюва по руснаците, и да защитава Мъск друго не му остана от темите за Хуавей бяга като попарен защото от всичките глупости който изписа тези месеци няма една истина!

Можеха поне да ги тестват преди това. Онзи май изобщо не мяташе тежко, но ги натроши. Но им се е пестяло от тестване и затова се поизложиха.

Това поне е разумен срок 30 години, макар че може и да не стигне. Нужни са технологии, след това мощни ракети и години ... може би дори 40-50 години докато има изградена база. Не знам защо тук хората у нас искат всичко сега. Самолетите Ф16 да се доставят сега, а това че трябва да се подготвят хора за експлоатацията им, да се изгради наземна инфраструктура ... няма значение, да ги донесат сега.

Чудесно ме разсмя с в края на работния ден!

Сега остава да измислят тухлите как ще правят и... колко му е? Дай тухли, дай вар... Е-хееее!...

Тухлите са го измислили - с 3-D принтер. Варта е проблема, водата замръзва бързо и не могат да зидат...

То и аз съм си избрал 1 парцелче на луната.... като ида ще насея арпаджик...

Тури и няколко стръка индийски коноп, да пази насъжденията от вредители, че пръскането с препарати става малко по-трудно

Щом няма да има финансиране в идните години значи с две думи - празни приказки!

Важното е, че са си заплюли парцелчето за изконно руско. Ако се наложи да го "освобождават", тогава ще видят голям зор.

Е точно там се намира тайната нацистка база, построена след краха на третия райх и бягството на нацистите на Луната.

Те за т’ва руснаците натам са се запътили, за да си довършат започнатото от войната

Извънземните са им казали, че след 2025 г. ще им дадат на САЩ и Русия до Луната . Те им казали,че вече няма да имат повече бази на Луната. Както знаете до 1969 не им се даваше до Луната!

Така ли ти казаха на теб извънземните?

дали са му го

Браво. Едните чертаят и анимират ракети в Холивуд и си измислят разни сонди до пределите и дори извън пределите на Слънчевата Система, а други се заемат с реалистични проекти като завладяването на Луната примерно. Личи си коя е водещата раса в космическите изследвания.

Точно така! Само ние и братята руснаци ще избавим човечеството от капиталистичния му тумор.

Айде пак го изтърваха и тоя.

Като те гледам с каква скорост си вадиш копейките, скоро ще събереш за бленуваната Лада! Продължавай упорито да си измисляш факти и ще те възнаградят богато шефовете ти от Кремъл!

Пари няма да види, но виж, един медал, задължително ще му закачат!

На тяхно място, щях да му вземам пари за некадърно тролене.

Ех, мечти, мечти... То ако с пръдня стваше боя, до сега цялата галактка да са боядисали червена.

като стигнат някой ден до там, дали няма да открият китайско, индийско или японско флагче

Когато стигнат до там няма да има вече свободен парцел за строеж.

Добре де. Постоянно говорят за бази, за печене на тухли и фабрики на луната, а веднъж не споменаха, с какво ще идат там? Чакат ракетата на Мъск и тази на НАСА ли?

Ако вместо да се пресмиваш само, беше си направил труда да почетеш малко, щеше да знаеш, че ракетата на Руснаците се разработва в момента, нарича се Съюз 5 и вече има успешни тестове на двигателите. Първите полетни тестове се очакват да се проведат 2022-ра, а първите и полети с новия кораб Федерация 2024-2025-та. Отделно се разработва и свърх тежка ракета Енисей. Ако се беше и интересувал, щеше да знаеш, че Руската програма за полет до Луната не включва вдигането от Земята на един единствен модул с всичко на него, а изплазването на МКС като междинна спирка и 2 отделни (един двигателен и един обитаем модул), като двата модула ще се вдигат от Земята на два пъти, първоначално, а в последствие двигателния модул, ще се използва от множество обитаеми, поради което се намалява значително нуждата от изключително тежки ракети. Между другото плановете за американска база на Луната са горе-долу за средата на века и те. Тук не става въпрос за полет до Луната, за база около Луната или дори за кратковременен престой на Луната, а за база на самата Луна, което дефатко се явява един от последните етапи на всички Лунни програми (в това число и на САЩ и на Китай)

Ще, ще, ще, ще... А пари от къде бе читатлю?

Къде видя подигравка? Всичко, което споменах са думи на Рогозин. Не чувам обаче, новини през ден за нова ракета? Свръх секретна ли е или що, та не ни пилят за нея ежедневно?

Снимките на НАСА за мястото на руската база са добри. Руски просто няма. И има малка неточност не към средата на века, а към средата на хилядолетието ... следващото може би.

поредното ЩЕ за след 30 години. Ха дано... но до тогава ще го повтарят над 200 000 пъти като новината на века.