17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия ще прави ПАК. "ПАК" и "ще", ясно :)

Всъщност за ПАК ДА (Перспективный авиационный комплекс дальней авиации) се говореше преди много години. Почти от както се говори за ПАК ФА (Перспективный Авиационный Комплекс Фронтовой Авиации), реално Су-57. Както се говореше и за ПАК ТА, който трябваше да е огромен, не знам дали Стелт.

Руснаците си имат цяла линия от бомбардировачи и ракетоносци които по почти всички параметри превъзхождат краварските.. Ту-160 превъзхожда по показатели Б-1б...А руския Ту-22М дори няма краварски аналог...ако не се смятата античните Ф-111 и донякъде Х-58 които поради неуспешен дизайн отдавна вече не са на въоръжение. Разработката на ПАК ДА е с цел унификация и стандартизация, един бомбардировач да върши работата на три, тоест да харчиш три пъти по малко пари за производство и подръжка. Това е цялата идея.

Руснаците имат стари традиции в копирането на американски бомбардировачи. Още от B-29, когото прекопират до последния болт и наричат Ту-4. Ту-22М е модификация на неуспешният Ту-22 и е направен набързо като конкурент на Т-4 на Сухой, който пък е копие на North American XB-70 Valkyrie. "Античният" F-111 е копиран под името Су-24. Су-34 така и не стигна нивото на F-15E. B-1 Lancer е копиран като Ту-160 с идеята да е по-голям (щом не може да е по-добър) Единственото предимство е по-високата скорост, а някой от най-важните възможности на B-1, като полет на малка височина с висока скорост със следване на терена за преодоляване на ПВО и понижена радарна забележимост си остават недостижими за Ту-160. Затова пък колко патос - всеки от 17-те (от общо 35) високодуховни и скрепоносни "бели лебеди" си има отделно име, не като 61-те (от общо 100) богомерзки Копиеносци. Впрочем и отделните имена са копирани, само че от B-2, които носят имена на отделни щати. Сега ще се пробват да копират B-2, 30 години по-късно. Желая им успех, макар че се съмнявам да имат възможности за това.

Путя го каза много ясно : https://www.youtube.com/watch?v=cuMSuZEncsc&list=PLpLL0xALynNLRGMw4I9wxUg13Ph4C5gBJ&index=88&t=0s

Така, така, тя Кочината планираше и до началото на тоя век да владее САЩ...:)

А аз кой знае защо съм много притеснен, че Българрия пак е от страната на Булката, както през първата, втората и студената войни?!?

От правилната страна сме! Винаги срещу Русия!

Ще ще ще ще..

а някой експерт ще ме осветли ли защо са им дронове-бомбардировачи, ако имат ракети???? Трудно ще ме убедят, че автономните машини ще струват по-малко от една балистична или крилата ракета.

Като дрона на Руските пощи ще е

Те не могат пилотен,та безпилотен ще направят,па и стратегически!Стратегията му е мисия камикадзе,самопадащ ,като Су 57!Ще има камъните падат от небето,ма вместо камъни ,руски самальоти!За това ги бива!Относно супер -дупер ракетите им!?Всички бойни американски самолети са с радари с фазирана решетка!Отделно влизат на масово въоръжение лазерни установки ,от военните спътници до наземната техника!Шах-Мат,ушанки!

е, хайде сега - всички по-модерни военни самолети са с такива радари. И под "по-модерни" имам предвид такива произведени последните 30 години.

Шойгу докладва на Путин, че "Авангард" вече е на бойно дежурство!!! Когато на 01.03.2018г. Путин обяви пред света с какви нови оръжия разполага/ще разполага РФ, изпадналите в шок евроатлантици тогава ги обявиха за "анимации"..., е вече трета "анимация" е приета на въоръжение в ВС на РФ! :)) Така че не се съмнявайте - ще се появи и безпилотния бомбардировач!

До сега не съм видял видео от край до край в което да се вижда реално изпитание на този Авангард без да има анимация. А ти? Аз пък имам дракон който лети и е на въоражение в БГ армията... Ама ше ти покажа само макет... От далече. Като лазерните им оръжия дето ни показват Камаз и тестват.... Спирачките.

Хахахахаха, типичен коментар за човек с днешното опростено клипово съзнание! Не бой се, те на когото трябва съвсем наскоро ги показаха, вероятно си прочел новината, макар че много се съмнявам....

Schilo

Всичко е започнало от "ще". Независимо къде е произведено.

Обаче за тях знаем, че ще си остане до ще!

И аз планирам да спечеля от тото 1 милион,но не печеля,та и руската работа такава само с планиране си остават!

И аз планирам да станат СТЕЛТ ама не станах!

Забавления без край!... Само да попитам, не, че нещо... Пише, че ще правят 6-то поколение, а... къде е 5-о? Или за пореден път имаме нещо, като "победа на комунизма в отделно взета страна"? Мда... Ясно. Подарки Путина и Рогозина!

и защо трябва да правят пето, като могат да скочат на 6 -то?? То и САЩ уж направиха СТЕЛТ самолети, ама нещо взеха че се развалиха.

6то поколение само? Доста аматьорско. Очаквах повече. Очаквах обеЩЕние как ЩЕ направят направо 11то :)

5-тото аха-аха са го направили... Като се има предвид с каква скорост се работи в Русия, е добре вече да започват работа и по 7-мо поколение ;)

Те и сащ ще направят ф16 блок 70. Ще, ама да видим.

Той е направен, ама от дървото, на което си, не се вижда.

Наистина е от материала на дървото, таратайката все още е на хартия

Ще гледаш и ще плачеш. F-16V се купува от напълно прилични държави - Бахрейн, Словакия, Тайван (66 бр.), от които 'хартиени' самолети на китайците хич не им е весело, дето уж имат последен модел руски таралясници и собствени 5то поколение. Щатите също модифицират до същото ниво собствените си F16. Самолетът е с 5то поколение AESA радар какъвто няма нито един сериен руски изтребител - предполагам се радваш, щото си патриот - нали така?

не е баш така - модернизираните Су-27 и МиГ-29 са със сравнително добри радари. Друг е въпроса колко точно са тези модернизирани машини като бройка. И още нещо - V-то иде с AESA радар ама като опция.... като знам нашите експерти в МО най-вероятно нашите 8 ще са с по-евтиният радар.

Пак да не е аналог никому. Б2 пуска неуправляеми бомби и се движи с дозвукова скорост. Стелт е само за държави нямащи ПВО. Реално Б52 е много по-добър вариант. На ПАК ДА задачата е да скрие ядреното оръ ие във въздуха, както подводниците във водата. Но е много по-труден за проследяване от подводница. Освен това ракетата изстреляна от него ще има начална скорост 1000 км/час а не 0 и няма да може да бъде унищожена в началния етап на полета си.

'Б2 пуска неуправляеми бомби' - поредната жертва на Савушкинските еленовъди, A JSOW и JASSM какво са бе тюфльо?

Всъщност проектът е ПАК ЩЕ. И руснаците отдавна са зарязали свръхзвуковите технологии. Сега правят само хиперзвукови.

България планира да надмине Китай до 2040 г. ......... ако не вали.

До 2040 държавата ще се казва Ромия.

2060-та ще се преименува. Приблизително.

Ще ви се! Бьлгария ще си бъде Бьлгария и ще продължи да съществува и тогава, когато от Русия няма да е останало нищо!

най глупавия бунак премиер от алианса НАТО,е БОЮ,наля 3 милиарда в хазната на Тръмп,за военни разходи,докато народа му бедства

Виж да беше ги дал руски анало-говнетни тенекии - нямаше да си толкоз гневен нали?

Бедстват само в Перник... Останалите само страдат от малоумното управление. Няма нужда от драматизации.

"В Русия до 2040 г. трябва", поредното ЩЕ от Русия. Вече не работят в петилетки, а направо за след 20 години. САЩ ползват безпилотни машини от десетилетия и то в реални бойни действия.

В случая става дума за безпилотен стратегически бомбардировач. Кой е американския такъв? М?

ползват безпилотни памперси от десетилетия