Русия прави "армия" от 10 000 автономни комбайна

Машините ще работят в общо 35 региона в 10 климатични зони

Обратно в новината

Коментари - Русия прави "армия" от 10 000 автономни комбайна | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще, ще, ще! Кога, кога?

Традиционното "ще" , гарнирано с рисунки. Помня руската механизация в селското стопанство. Ако в развитите страни по света 4-5 процента от населението се трудеше в селското стопанство и хранеше страната, в България , благодарение на руските,"комбайни и механизация" в селското стопанство се трудеше над 100 процента от населението в трудова възраст и пак имаше дефицит на плодове и зеленчуци. Защо над 100 процента ли , ами на бригада ходеха всички , от 5 клас нагоре , а на село работеха баби до над 80г., Та 12г деца и 80 г баби не са в трудова възраст, но ги мобилизираха, щото руската механизация не вършеше никаква работа, без нея преди 1944 в селското стопанство с много по-голяма площ се трудеше 70-80 процента от населението -успешно, а с руската техника , при 30 процента по-малко земя и помощ на 20 процента население плюс цялото 100 процента население в трудова възраст, накрая имаше дефицит на стоки.

Ех тази механизация ... Затова в Англия ходят на бригада хора от всички страни - защото механизацията им е кофти ...

"Малка по територия Литва е СЕЛСКОСТОПАНСКИ ГИГАНТ в рамките на ЕС...." Какво произвеждат тия маймуняци освен шпроти?! Имат 4 немски фабрики за замразени полуфабрикати, които никой не купува. Няма такава помия! В българските магазини на немските вериги ги имат всичките помии. Да сте видели някой да ги купува??

"10 климатични зони". По-вероятно е да са визирали 10 часови зони. Имат 11 часови зони, но едва ли ще броят Калининград.

Калининградско време (KALT) (UTC + 2) - обхваща Калининградска област. Московско време (MSK) (UTC + 3) - обхваща Москва и европейската част на Русия. Самарско време (SAMT) (UTC + 4) - обхваща Астраханска, Самарска, Уляновска и Саратовска област, както и Удмуртската република. Екатеринбургско време (YEKT) (UTC + 5) - обхваща Башкортостан, Пермския край, Курганска, Оренбургска, Свердловска, Тюменска и Челябинска област, както и Ханти-Мансийските и Ямало-Ненецките автономни окръзи. Омско време (OMST) (UTC + 6) – обхваща Омска област. Красноярско време (KRAT) (UTC + 7) - обхваща Красноярския край, както и районите Алтай, Тива, Кемерово, Новосибирск и Томск. Иркутско време (IRKT) (UTC + 8) - обхваща Бурятия и Иркутска област. Якутско време (YAKT) (UTC + 9) - обхваща Западна Якутия, Забайкалски край и Амурска област. Владивостокскo време (VLAT) (UTC + 10) - обхваща Централна Якутия и Приморски край. Магаданското време (MAGT) (UTC + 11) обхваща Източна Якутия, както и областите на Магадан и Сахалин. Камчатка (PETT) (UTC + 12) - обхваща Камчатски край и автономната област Чукотка. Времевата разлика с Москва е 9 часа.

Господа и Госпожи, Бъдете РЕАЛИСТИ и НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ Техническия процес и развитие в Селското Стопанство на Русия , Индия и Китай.

Руските идиоти не могат една кола да сътворят а автономен комбайн произведен от тях звучи като сокола на ханс соло.

Произвеждат повече коли на глава от населението от САЩ. Американските коли хич не се хвалят като добри и на тестове са смешни като сравнение с други.

Правиш ли разлика между това да създадеш нещо и да произведеш нещо?

ПРАВИМ, ДА! То и баща ти е "създал", но щеше да бъде много по-добре аз ДА ТЕ НАПРАВЯ!

Все още нямат скоростна кутия собствена технология!!!

За Бг специално индустриалното земеделие е престъпление. Големият бизнес по никакъв начин не трябва да стъпва в земеделието, още повече да определя правилата. Това трябва да е територия на дребни фермери, произвеждащи качествена биологична продукция. От друга нямаме нужда.

Ватинките не могат да направят тоалетна която да се оттича..Бахти тъпъта новина

Типично за селянин си написал ватИнките, а се казва ватенка. Тиливизор, пипируда, долу-горйе и твърдо нйе са ти в речника на 100%.

Само една истинска ватенка, знае как се пише правилно!

Смешник относно тоалетните точно на МКС се ползват руски защото великите янки немогат да си направят. Защо не вземеш да прочетеш малко преди да пишеш глупости. А за земеделието руснаците от едни от най големите вносители в момента са едни от най големите износители.

И по един полимеот Калашников и всичко е строго секретно!? Ще предложат системата на кокаиновите производители в Колумбия и маковите плантации в Авганистан за намаляване на разходите

Руснаците да не са минали на латиница вече?

Правилно употребено множествено число за опрезелено количество предмети: "10000 комбайна".

Новина от ТАСС : " Кротко жънещите покрай китайската граница руски комбайни от ново поколение ( с вертикално излитане,СТЕЛТ 6-то поколение и др.) бяха вероломно нападнати от 30-на китайски танка. След кратка престрелка , резултат е 27 унищожени китайски танка, 3 обърнати в бягство. От руска страна един комбайн е получил повреда на ракетната установка , а друг на 152 мм -то оръдие "

Русия произвежда автономни комбайни за автоматизирано прибиране на реколтата, в америслямските щати се стрелят по улиците и разграбват магазини и имат комендантски час, докато правителството демонтира статуи на историческите им фигури с извинения към "афро-американците".

Ако дойдеш в САЩ....свят ще ти се завие, от технологиите в селското стопанство. Само водата в Калифорния за напояване на пустинята се довежда от хиляди километри чрез канал от щатите Вашингтон и Орегон. Канала е на няколко нива и водата се помпи за да се качи на 50 м височина на следващо ниво. Краят на лозови или цитрусови градини не се вижда...дълги са с десетки километри и няма 1 дърво наклонено или паднала лоза. Основната собственост на земята в САЩ обаче е на СРЕДНИ ФЕРМЕРИ. Докато Русия премина директно от Средновековно крепостничество в КРЕПОСТЕН КОМУНИЗЪМ. В Русия обикновенните хора не знаят какво е това ....да си собственик на земеделска земя. Както е в Литва, Латвия, Естония, Полша, Чехия, Унгария. Малка по територия Литва е СЕЛСКОСТОПАНСКИ ГИГАНТ в рамките на ЕС....и без 10000 самоходни германски комбайна....чиито пари са окрадени предварително от чиновниците, както е в Русия.

Я да покажем дългите опашки на Коско. Как американците чакат чинно. Такава опашка в България никога не е имало. Трябва да си много прост за да се наредиш на такава опашка. Youtube / Search "В США паника! ЧТО С Америкой? Магазины в США пустеют! Что делают АМЕРИКАНЦЫ?"

Дада, ти колко пъти си се редил на опашка в КосТко ( има Т по средата ) ??? Или само си чувАл за Костко в руския ютюб май... Бая години живея в САЩ , всяка седмица съм в Костко И НИКОГА, АМА НИКОГА не съм чакал повече от 5-6 мин...

Могат-правят. У нас 30 години след избухването на демокрацията сме се концентрирали върху слугинажа, просенето на евросубсидии и целуването на американски задници.

Русия изнася пшеница за половината свят Износът на хранителни стоки на страната е нараснал с 25% миналата година зносът на хранителни стоки от Русия нараства главоломно благодарение на пшеницата, съобщава Bloomberg. Доставките на хранителни стоки от страната са се увеличили с 25% миналата година до 19 млрд. долара, най-големия растеж от 2012 г. насам. Рекордното количество се дължи главно на износа на пшеница и замразена риба, а износът на захар също е нараснал. Водещият износител на пшеница в света е увеличил пазарния си дял в последните години благодарение на изобилната реколта, продавана на привлекателни цени. Очаква се износът да постигне нов рекорд този сезон. Около половината от страните в света купуват пшеница от Русия, която се опитва да намали зависимостта си от вноса на земеделски стоки, след като забрани закупуването на западни храни в отговор на санкциите срещу нея. По-високите цени на пшеницата са помогнали на Русия да постигне по-висока печалба от продажбата на хранителни стоки миналата година, съобщи Андрей Сизов-младши, управляващ директор на базираната в Москва консултантска компания SovEcon. Страната е увеличила и износа си на продукти като сладки изделия и захар. .... В момента само износа на пшеница носи повече пари на Русия, отколкото износа на оръжия! ФАКТ!

Хващам бас, че едно такова заглавие изправя на нокти американските ционисти... :)

признаваш че си руска подлога, а не си обективен.

Май не си наред с главата? Никой не мразеше руснаците повече от мен до 90та година. След това, вече пораснал, разбрах кой е истинския световен злодей.

Сичкуту лизач на негри строй се на баламатума! Кой олиза всички в Лозенец?

Т.е. признаваш че си на хранилка при педеРашките.

Армия, Ще, Изкуствен интелект с комбайнер в машината, Немска компания в Русия.

тези автономни комбайни отдавна работят там, ама отде да знаеш, нали представите ти за света са изградени на базата на Дир-ника

Искаш да кажеш че отдавна в дир-ра пускат една и съща статия, че някой ден, може би съвсем скоро, ей сега ще започнат да използват чужда технология, която отдавна се използва в нормалните страни. Има я вече в много автомобили като опция, да следва маркировка GPS и т.н. Обаче като сложиш Изкуствен Интелект и понапудриш мако става за новина. Важно да има новина за Русия, да включва ТЕХНОЛОГИЯ, ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ, и евентуално ХИПЕРЗВУКОВ. Ако не включваше и ЩЕ щеше да е новина!

браво. а ние тук произвеждаме млечна царевица и я продаваме на англичаните. това е нашата стратегическа суровина. иначе умеем да плюем какви били руснаците, ама никой не казва ние като сме много добри, какво точно произвеждаме ние начело с тиквата.

_stankow

Не е "система за задвижване", а "система за управление". Не са автономни, щом има комбайнер в тях. Това са системи за автоматично управление. Води точно комбайна, не пропуска неожънати места, натоварва точно машината. Такива системи има от години, вкл. в България, водят се по GPS сигнали. Новостта е, че тези машини се водят по руската система Глонас. Електрониката е сертифицирана за Русия. Реколтата е стратегическа суровина, от нея зависи суверенитетът на страната. Не може да зависи от американски спътници или американски софтуер. Така че браво на руснаците, нека внедряват новите технологии !

Иначе си рядко тъпо парче, което искрено вярва, че българите са номер едно, ама са жертва на злите западни сили, а не на собствената си изконна простотия и ганьовщина, обаче в случая си абсолютно и до съвършенство прав. Само ще допълня, че освен, че реколтата е стратегическа суровина, Русия е световен топ износител на пшеница. Това специално за соросчетата, които си мислят, че в Русия не се произвежда нищо, понеже черпят познанията си за тази страна ексклузивно от дира, въпреки че Русия чудесно си произвежда от лекарства през хладилници и телевизори до автомобили сама, и то на затворен цикъл - без да внася заготовки от някъде и после само да ги сглобява.

аре да не се лъжем в очите без свян: Ekosem-Agrar/Ekoniva Gruppe - германци със седалище Валлдорф в провинция Баден. Създадени 2017та

И?! Кви ги дървят у Рися бре? Що не ди седят при върстчетата а?

Ами много земя, евтина работна ръка, липса на регулации и подкупена администрация. Още да изброявам ли?

Като им знам качеството и експлоатационните разходи по-добре да не си правят труда а да си купят от немците CLAAS със същите автономно функции. Руските компбайни поради некое недомислие или евтина изработка току виж отишли да жънат чужди реколти из съседните на Русия страни поради грешка в софтуера и предизвикали III-та световна война.

Те руските комбайни ако ги пуснат така както казваш, току виж взели да ометат НАТО-вската армия покрай чуждите реколти.

Много коментар за Русия много нещо! Не видяхте ли името на човека от холдинга - мен ми звучи немско. Излиза, че немци ползват територията на Русия за селскостопански технологичен полигон. Какво е това Русия тества??? Не, Германия тества в Русия.

Що пък Русия да не ползва Хансов ите дето вече няма къде да се праят на якста работа?!)))) Таман и си знаят мястото там ха ха ха

Едва ли ще жънат като хората но пък ще бъдат бъкани със шпионски функции и фейк нюз опции.

Тия 10000 автономни комбайна дано не са с вертикално излитане и сателитна връзка, че ще ядем дървото яко.

Така де, като си няамат истинска армия поне такава от селяни въоръжени с комбайни. Колко ли от технологиите по тези комбаини са руски. Може би само самовара.

налага се да ги правят, че да не изостават от вицовете за тях

Велик Народ! Велика Държава! Слава на Русия и на Владимир Путин !

Като гледам нещо си сбъркал като си писал името си. "Руснак" не се пише с тези букви.

абе , китайски артикул13 , що не си духаш супата и да си ядеш хляба от фуражно зърно тип ГМО , американ органик, с което Боко ви храни !!!

Като изключим коментарите против и за Русия, трябва да се отбележи, че руснаците действат много умно в момента. Факт е, че продажбата на нефт и газ в момента не е толкова доходоносно и няма как да запълва бюджета. Затова почват като Щатите да инвестират в земеделие. Факт е, че цените на зърното са стабилни от години, и в доста голяма степен съм сигурен, че и ще остане така - света си е гладен. Американците и канадците изнасят зърно за около 10 милиарда долара, а руснаците за 8 милиарда и все повече увеличават площите. А южните държави като нас, все повече ще усещаме признаците на глобалното затопляне и сушите идващи с него. Тази година добива в Добруджа е около 150 кг на декар, при нормални добиви е 400 , 500 кг и нагоре.

Леле мале "" Тази година добива в Добруджа е около 150 кг на декар, при нормални добиви е 400 , 500 кг и нагоре."" ДОБИВА НА КАКВО? НА ПШЕНИЦА, КРУШИ, ЯБЪЛКИ ?!

на сперма

От доста години средния добив в Добруджа е над 600 кг от декар за пшеница. Просто са ти стари данните. Относно добивите в Русия. Ами виж сега - добивите им се качиха преди няколко години и руснаците станаха износители. До преди 4-5 години бяха вносители на зърно. Всичко това е благодарение на западните фирми които се настаниха в Русия почнаха да гледат зърно. Използват западни машини, западни технологии, западни семена, западни препарати, западни системи за навигация и западни системи за телеметрия. Ама ти явно си далеч от тия неща и просто лафиш глупости като Корнелия.

Жътва 2020: Спад в добивите от всички култури 39% от пшеницата в страната е реколтирана, като са добити 1 710,6 хил. тона пшеница и 459,1 хил. тона ечемик. Средния добив кг/дка е 372 кг, което показва намаление от 29,7% в сравнение със същия период от изминалата година. По- нисък е и средният добив на ечемик с -13,6% или 416 кг/дка. Вследствие на ускорения темп на реколтиране на площите през последната седмица, количествата надхвърлят съответно с 6,9% и 3,8% отчетените по същото време на 2019 г. Това става ясно от оперативния анализ за месец юли на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Радостина Жекова от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите съобщи, че по справка на Областна дирекция Земеделие, средните добиви за Добруджа към момента са 154 кг/декар при ожънати над 70 %. Тази седмица или в началото на следващата жътвата ще приключи, но средният добив няма да се промени съществено.

Agrozona.bg Актуално 71% по- нисък добив на пшеница в Добричко тази година 71% по- нисък добив на пшеница в Добричко тази година avatar Павлина Георгиева ПУБЛИКУВАНО НА 09.07.2020 10:27 Сподели добиви, Добрич, Agrozona.bg В момента преминаваме през най- трудната и тежка жътва за последните двадесет години. Климатичните условия и сушата направиха така, че Житницата на България пресъхна. По данни на ОДБХ Добрич, в момента жътвата в района се движи в порядъка на 71% по- нисък добив, в сравнение с изминалата година, това е и най- засегнатия район. Намаление на производството между с 45 и 53% се отчита и в други райони в Източна България като Силистра, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в Сутрешния блок на БНТ.

И какво да се знае? Че тази година имаше суша и добивите са трагични, особено в Добруджа и в Карнобатско ? Мноу си тъп. Къде ви избират в тва руско посолство- хем тъпи хем продажни.

Тия пак ще откриват топлата вода. Това го има на западни комбайни и трактори от над 10 години.

И комбайните успешно отвърнаха на удара :)

...и отлетяха в неизвестна посока...

Колко километра им е тавана на полета и с какъв калибър оръдие ще ги оборудват?

Гогов и агроном стана, само и само да громи злия Запад и да хвали Русия и Китай :))))) Спри се бе Гогов.