17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горките луди говедари и прочие наглосаксонска паплач ! толкова са жалки с техните ДИЗЕЛОВИ корита на по 50 60 години че дори един нормален съвременен ледоразбивач не мога да построят! О, не говоря за ледоразбивача като руските ядрени ледоразбивачи а говоря дори за един най обикновен дизелов такъв.

Хайде първо му подменете повреденият електродвигател на десния гребен вал в установения срок до ноември 2021 година и тогава говорете кой е жалък корабостроител. Виждам, че старата руско/съветска традиция да се пускат в експлоатация частично готови кораби процъфтява и до днес. :)

Ако имаше хляб в ледоразбивачите САЩ Франция и Англия щяха да ги произвеждат на конвейр

С техните примитивни технологии хамериканците и британските телета няма как изобщо произвеждат какъвто и да е ледоразбивач на конвейер. хляб има в ледоразбивачите но само за Русия която знае как да ги строи и как да ги използва и което е най-важното за какво да ги използва.

То скоро лед няма да има те ледоразбивачи ще строят.

Да много дита кравари им става единствено гледат със завист на такъв прекрасен кораб докато изпомпват водата от техните две дизел-електрически гемии тип леген които всеки път когато излязат от пристанището започват да потъват, точно както обикновено става с всички краварски кораби, като се започне от корветите им тип свобода и се стигна до самолетоносачите им тип ford.

Червената пропаганда как само ти е промила мозъка... Язък!

И на вас неолиберално-демократичната пропаганда също не е простила

Прочети написаното от Калашника и кажи според теб има ли нещо вярно! Ако си съгласен с него, значи си също болен мозък! Ако е вярно написаното, че всичките им кораби потъват, излиза че държава като България с единствения си боен кораб може да ги нападне и победи. Това вярно ли е или е глупост? Хайде да те видим!

Сега ще трябва да направят и атомен ледогенератор, защото няма с това глобално затопляне де ще дият лед, за да докажат, че работи.

Поне преди да пишете малоумни коментари ако не ви се чете гледайте някой филм!!!! Парадокса е че глобалното затопляне води до ледников период.

Пропаганда... Една кола да направят като хората....

То нали колата е къде-къде по-сложна от един ядрен ледоразбивач нали така? Странно защо ли руснаците произвеждат такива коли като Лада Калина Лада х рей Лада приора lada vesta и които ги купуват на запад но какво разбираме ние обикновените хора нали колата е много много по-сложна от един ледоразбивач!

Смешник! Ладите не отговарят на МИНИМАЛНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ на Европа - може да ги продават на луната....

Те правят. Това, че не знаеш говори лошо за теб.

Ми то на никой друг не му трябва ледоразбивач и то в такива размери. Само руслямците могат да ги ползват, защото икономически са малоумна работа, а и никой няма територии в които да ги ползва освен Канада до някъде. Няма частна фирма която да е на чечалба от такъв кораб. това е изключително решение на Руслямска държава за да ползва корски път между двата края на страната и евентуално за разработка на перол и газ, които обаче са на доизживяване. Друг надали ще ползва този маршрут, след като има отработени такива в топли води. Еинствено може да има ефект, ако се затвори Суецкия канал. Кой луд ще плати такса за 5000 километра, като може даплати за 10 километра. Освен ако не решат руслямците да правят дъмпинг. Но пък спестеното гориво ще отиде за преодоляване на тънък лед и пак няма какво да се спести.

Гроздето е кисело, нали СМОТАНЯКО!!!!

Един наистина прекрасен но кораб с който да се осигури изследването и усвояването на Арктика както и да се осигури и транспорта на товари между Европа и Азия. Евала на руснаците само така!

Брей какъв специалист имало тука. Само от няколко снимки и от една полу-неграмотно преведена статия и със съставено мнение....тц-тц-тц

Ми за разлика от неграмотните американо некрофили аз интересува от темата. И то защото следях строителството на този кораб , като дори имаше документални филми и репортажи за него как го строят в ютуба.

Точно кораба е построен преди 2 години и от тогава през 3 месеца го приемат някъде за да може тролетариата да подскача щастливо, само защото никой друг няма какъвто и да е интерес да строи такива кораби.

Искам да запитам озлобелите от чисто мирния нов кораб копелдаши ЗАЩО 9 (ДЕВЕТ) ОТ ТРИНАДЕСЕТТЕ АМЕРИКАНСКИ АТОМНИ САМОЛЕТОНОСАЧИ СА НА ДЪЛГОСРОЧНА КОТВА ПО ПРИСТАНИЩАТА,БЕЗ НА 8 ОТ ТЯХ ДА СЕ ИЗВЪРШВА РЕМОНТ???Справка - Блумбърг!За това ли че е добро да правиш ледоразбивачи а не да се фукаш със самолетоносачи които вече и Китай и Иран са способни да пратят на дъното,да не говорим за Русия.ВРЕМЕНАТА СЕ МЕНЯТ МОМЧЕНЦА А ВИЕ СТЕ СИ ПАК СЪС СТАРИТЕ ИДЕИ!!!

Не е чисрто мирен бе боклук нещастен. Империята на злото има интерес да си пренася ракетите по островите, затова им трябваледоразбивач. Инак от икономическа гледна точка е пълна дупка. Самолетоносачите са на котва от както са построени, щото тъпако изпълняват дежурства на 3 смени. 4 обикалят 4 месеца другите са в отпуск, и така се въртят.

копелдак, колко от алкашките самолетоносачи не са на котва????!! Муууу-ха-ха-хаааа.....

Сега САЩ ще наложат ,,санкции" на РФ, че има най-големия ядрен ледоразбивач.

Браво ! Ние, българите, се радваме на всеки руски успех.

Мачка, мачка баба Меца и ледеца. Такива строят още 2 в корабостроителниците им, като станат 5, целият маршрут на Северния морски път ще бъде подсигурен и готов за китайския износ към Европа. А чичо Сам има да ги гони с единствения си дизелов ледоразбивач, и да надува свирката.

Да им е честита новата придобивка на руснаците!

С въглища ли се задвижва или мазут?

Не! От енергията, бликаща от тъпи постове...

Голем шедьовър създадоха атлантическите безродници - В Арктика нямало лед, щото имало глобално затопляне. Гроздето е кисело пък измислила лисицата след същия усилен рязмисъл. Сигурно и Хитлер така си е обяснявал, като е пуснал синеоките дебили в руските степи само по шинелчета - в Русия не е студено,сняг няма - първия еко активист много преди Грета Лудото. Вярвайте си. В Арктика растат банани и чукчите карат сърф по бермуди в Северния Топъл Океан.

русняците си имат ледоразбивач, пък ние си имаме тикворазбивач

Е най-после нещо полезно от Русия. Беше ми писнало от хипер ракети и статии за калашници.

хаха - рашките пак недоразбрали - че то лед не остана, какво ще разбива.. Ма така е - папа-вожд Путя Първи Къси като казва, че няма никакво глобално затопляне... Е, Сибир изгоря, мамути на 25 хиляди години се показват от земята, ма карай - затоплистки и либерален бълвоч... Наздаровье!!

Каква новина пусна! Веднага изпраскаха 170 коментара! И колко рекламки се показаха! Ще вземеш премия ти хитрецо! А и от руското посолство ще пуснат копейки! Най-накрая ще си я купиш тая Лада, за която постоянно пишеш!

ТЕЗИ ТЪПИ РУСНАЦИ СЕГА ЩЕ НАПРАВЯТ ЦЯЛАТА АРКТИКА РАДИОАКТИВНА!!!

Руснаците имат! Факт ! А хамериканските животни от кочината Америка нямат! Факт!

Американците имат над 1000 долара минимална заплата, факт, а на пияните мужици е 200 лв. наши пари, факт.

то затова краварите унижи веят като животни по улиците защото имат три четири милиона бездомни имат най-големия дълг света от 25 трилиона долара и цял живот работят за една сламена къща от пръчки л която при първия лек ветрец заминава на кино и остават на улицата изхвърлени в помийната яма

Като прочетох коментарите още повече намразих руските пияници. Някакъв "шило" на всеки коментар "меродия", защитава чужд нам народ. Може да е рускин, който знае български, но е противно да ни се натяква, че тези полудиви монголски орди са специални за нас. Все едно да започна да пиша колко са велики от Бангладеш и трябва да им лижем малките топки. Отврат!!!

Ами лижи кокосите на некой Флойд и стой на колене пред цивилизованите афроамерикън. Кой ти пречи? За награда ще ти пуснат по телевизора за чичо Чарли и брат му.

Ей това ви е основния проблем на Ганьовците. Все трябва да лижете топките на някой.

Лизач на краварски анали! Ходи да пиеш белина с дебилните краварски животни от кочината Америка и си завирай като тях халогенни лампи да светиш от вътре за да трепеш ковида! Пийй си белината и не ни знаимавай с глупостите от кочината Америка.

Викаш руските анали са по сладки от американските, така ли е? Ганчо никога няма да разбере, че който и анал да лиже все ще му е гадно.

За аналите ти най знаеш, нали лижеш негърските докато те клатят отзад всекви педерунгели:) Нали това обичате вие джендърстанците от 50 краварски пол от коаката на зземята Америка. Минал си там обучение за манаф нали?:) Или са те минали турскестанските резаняци та си им тяхна пачавра а?:)

Основния проблем на козацките педита е че устат им се е пълна с негърски жабчета които те с кеф гълата:)

Същото важи и сганта която живее в Северна Америка и са наши господари

Лудите говеда се усетиха..Ама късно! Руснаците вече са тоталния хегемон и доминираща сила в Арктика....Докато лудите говеда блееха и си бъркаха по джендърските дупки, руснаците строяха ледоразбивачи! СТРОЯХА ВОЕННИ БАЗИ ЗА ЗАЩИТА... СТРОЯХА ТАНКЕРИ И ГАЗОВОЗИ ОТ ПРОТИВОЛЕДЕН КЛАС С УСИЛЕН КОРПУС.....Може да зададете въпроса защо ли...Не, не е само заради огромните ресурси в Арктика, а заради Северния морски път! ДА! СЕВЕРНИЯ МОРСКИ ПЪТ КОЙТО С ИЗМЕНЕНИЯТА НА КЛИМАТА ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО ВАЖЕН, ЗАЩОТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСКИТЕ ЛЕДОРАЗБИВАЧИ ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА ЦЕЛОГОДИШНО! ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ПЪТЯ ОТ АЗИЯ ДО ЕВРОПА СЕ СЪКРАЩАВА С ЦЕЛИ ДЕСЕТ ДНИ, И ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ГО КОНТРОЛИРА ЗАЩОТО Е НЕИН! И ТОЧНО ТОВА ГО ПРАВИ ДОРИ ПО ВАЖЕН ОТ СУЕЦКИЯ КАНАЛ И ПАНАМСКИЯ КАНАЛ КОЙТО СЕ КОНТРОЛИРА ОТ ЛУДИТЕ ГОВЕДА! ЗАЩОТО ВРЕМЕТО Е ПАРИ, КАКТО СА ПАРИ И ПО МАЛКОТО ГОРИВО ИЗПОЛЗВАНО ОТ КОРАБИТЕ КОИТО ЩЕ ПЪТУВАТ ПО НЕГО. ФАКТИ.

Тва русофобите, побесняха. Вас какво ви засягат некви руснаци. Кой ли ви слуша безмисление коментари. По деобре бъдете българофили, умници !

0

Не СМЕ българофилите, ВИЕ се кланяте на чужда държава - ПРОЧЕТИ надолу.

Българфил като Соломн Паси си. Да се свети българското ти име.

Никой не се кланя на руснаците. На рода не се кланяш,но ги уважава. Вие се кланяте на САЩ и Германия. Руснаците пък говорят на развален български, пишат на българска азбука. Българи и руснаци са народи от един корен. Нищо общо с келти, германи и африканци.

Пак не са в час пияндурските прасчовци. Има глобално затопляне и до северния полюс ще се ходи с платноходки. Но ако не се осъществи това затопляне, ще е супер идея ватата да се изнесе на северния полюс и да не тормози повече нормалното човечество.

Еее чак пък толкова няма да е глобалното затопляне че да си гледаш домати на Северния полюс....по полека...

Според мен има няколко основни момента по въпроса. Смята се, че повече от четвърт от неразработените находища на енергоносители са в Арктика. Русия притежава всички ледоразбивачи с ядрен реактор/и на борда. Северният морски път е контролиран единствено от Русия. През февруари миналата година Путин подписа указ, според който по Северния морски път, поддържан от руските ледоразбивачи могат да плуват само кораби под руски флаг.

А защо ли Тръмп два пъти предлага на Дания да продаде Гренландия на САЩ?

ЧЕ ТО ОСТАНАХА ЛИ ЛЕДОВЕ ЗА РАЗБИВАНЕ?!

Русия не можела ваксина да направи,ха ха ха??всичко при РУСИЯ е НАЙ!! БАЛЪЦИ РАЗБРАХТЕ ЛИ ,?

Имаме специално торпедо за това корито.

0

Време е за първия ядрен руснак - да не ще храна, топла вода, пари за дрехи, да не се депресира от мизерията и да не минава на хероин, а само на плутоний и вперед, вперед!

Ядец!?

Друго си е да правиш тостери!

0

Друго си е да правиш добре каквото и да е, освен ядрени изгъзици и оръжия, например живота на населението ти по-добър.

Добре би било наистина да се помисли и за благосъстоянието на населението. Защото иначе почват едни гладни бунтове, грабежи, палежи, стрелби и събаряне на паметниците на бащиците робовладелци, като в една много голяма кравеферма от третия свят.

А краварите наскоро пак някаква ракета изкараха да изтребват хора и да "демократизират" суеверенни държави.

0

Както руснаците демократизираха Крим?

_stankow

Един убит има ли в Крим ? Украинец, руснак ? Един само ? Това да не ви е Ирак ...

0

Няма, само вечнозаспали. Да се чудиш защо семействата още плачат.

Най-добрият документален филм по темата - в ютюб напишете : Nuclear Icebreaker to North Pole: '50 Years of Victory. Пътуването струва 30 000 долара на човек.

дреме ми.

На една от снимките се вижда и втория кораб от серията почти готов, довършват надстройките, а корпуса е напълно готов и дори вече боядисан.

Убав кораб, обаче що не му ударат една боя в червено- оранжева краска? Да мое да се види по- лесно сред ледо. Така бело- син не иде добре да се види на белио лед и синюто море.

_stankow

Защото не им е работа на американските спътници да го гледат къде ходи. Може да му се наложат негови си свои задачи. С изключен транспондер ...

Леле, тези спътници само по цвят ли ги засичат?!

_stankow

Не само, разбира се. Но разпознаването в оптическия диапазон все пак е основно. В ИЧ и радиодиапазоните малко трудно се докарва разрешаващата способност за точна идентификация на плавателния съд.

Хе, хе, руснаците скоро пускат още 2 ледокола от тоя клас. По малки още 5-6. Ще осигуряват Севрния морски път,който съкращава времето за превоз на товари от Китай и югоизточна Азия до Европа с 14 дена. Наскоро Русия излезе на второ място по строителство на плавателни съдове в света след Ю. Корея, като изпревари Китай. Спокойно трольовете могат да и викат и корабо-колонка, след като отдавна се превърна в една зърно-колонка. Нигерия със сняг, ракети, зърно и спътници и ракети. Ама фейцбук и амазон нямат. Нъцки.

Тая глупост кой ти я каза? Я прочети да видиш къде са руснаците и стига дрънкахте глупости

Първата фаза е отричане на истината. После ще дойде гнева. Накрая ще дойде приемането.

Много добре! Още една ядрена авария е пусната да се разхожда в океана!

Нищо де - насра обещава и на Луната .

Като Фукушима ли?

нещо което са правили 1977 когато имаше лед до там.

Schilo

И което им трябва и сега, че да правят път за корабите на "най-технологичните" и от време на време да ги вадят, като ги заклещи леда.

то няма лед вече, ти кораби ще освобождаваш. имаш сателитни снимки да си избираш маршрута. Не е 77ма година и с началник шапкар които е с една гънка на мозъка и то от фуражката.

Браточка тази "снимка" е анимирана даже... Незнам какво вадят

това е само рисунка за пропаганда. От колко години тук във дира разни краварчета ни убеждават постоянно, че "ватниците" не ги бива за нищо. Ами, не вервам :)

ти видя ли на някоя снимка да разбива лед?

4 800 морски мили за 21 дена това са 228 мили/ден или 10 възела (За справка - повечето кораби се движат с 10-20 възела без да чупят лед)... кой ни взема за канарчета или просто е нямало лед?!

Schilo

ими реакторите му дават достатъчно мощност?

Идя имаш ли си какъв е метода на движение на ледоразбивач в лед? Дрънкаш глупости.

Schilo

какъв му е "метода"? Хахахахахахах

Schilo

Знам, че не е на "таран", друго?

точно. метода. без ха ха ха

Явно идея си нямаш. После ми кажи как ще развиеш 10 възела при това движение. Нямам намерение да споря с глупаво дете за което пропагандата е по-важна от знанията най-вече мисленето. Лек ден мъник.

Schilo

Не до спора, защото ти не можеш да извадиш доводи. Поне прочети в Уикипедия. А корабите се конструират съобразно предназначението си. Как си представяш контейнеровоз или бълкери да се движат с 30 възела?

30 възела ама у вода, без да се качват в/у лед и да чупят.

Абе, Шиле, прав е човека. Влез в тубата и виж. Няма как да се движи с тази скорост в плътен лед.

То и титаник се е движил с 26 възела ...

Ако на гографския полюс има 3 метра лед верно сме я закъсали. Някой малко е послъгал.

Къде прочете, че ще минават директно през географския полюс ? Ще поддържат плавателните маршрути. Кой по-точно "плавателен маршрут" минава през полюса, че не се сещам. Стоките отдавна не се возят с кучешки впрягове, ако не си забелязал.

_stankow

Понякога ледът се натрупва и до 3 метра. Който може - минава направо. Който не може - обикаля като гламав да търси проход.

а през това време пак рекорд на заразени с COVID-19 у нас - 1336 нови случая, още 11 починали

И ако можеш да го сметнеш какъв процента на смъртност? И това смята само тестваните за Ковид без тези без симтоми.. Горе долу колкото е смъртността от грип..

"Затвърдят позициите на Русия в Арктика" е другото име на: руснаците ще вадят нефт и газ в Арктика нарушавайки всички международни споразумения. Който е против, ще му дрънкат с оръжия под носа.

Schilo

я дай поне едно.

_stankow

И какви са тези "международни споразумения" ? Дето забраняват на Русия да си вади подземните богатства от шелфа ?!

Остава Алжирците да направят отводнителна система за наводненията в Сахара :)

чак пък на ГЕОГРАФСКИЯ. Посмали Манго.

Русия прие на служба най-големия в света ядрен ледоразбивач, а тъпите тролове като майора квичат на умряло.

Иначе руските малоумниЦИ са уникални! Това лято кораб стигна до северния полюс, толкова е малко леда вече там, а орките правят нов ледоразбивач по случая! ХАХАХАХАХАХАХА

Schilo

туй ли е опорката? Я се поразходи до там по яке и дънки да речем, нали е топло?

за лятото си прав но лятото там е късичко и хладно, а през останалото време ти трябват здрави кораби, ако искаш да помпаш нефт

Не се коси . Виж новия турски напредък - мъж бил забременял ....да не става въпрос за теб ?

Няма руско съоръжение, което да не се е развалило преди гаранционния срок. Защо не поставят атомни генератори на пушещия единствен руски самолетоносач? Отг: защото кораба няма да го пуснат през нито 1 проток и няма да му разрешат да влезе в нито 1 пристанище извън Русия.

Schilo

Я кажи сега, колко атомни ледоразбивачи имат и колко са се развалили? Бъркаш го със супер, дупер , невидимия параход на янките.

_stankow

"Петър Велики" е точно атомен. Заедно си плуват с "Кузнецов". Не съм чул някой да го е спрял да мине - и през Гибралтар, и през Ламанша, и през Суецкия канал, и Ормузкия пролив. Пък и кой може да го спре ? 128 ракети "Кинжал", 48 ракети С-300, 20 ПКР "Гранит". Още не са го спрели .. :D :D И Кузнецов плаваше с него. Смее ли някой да се обади ?? :)

Преди 50 години би било нещо супер. В момента не остана лед за разбиване. Погледнете само картите на гоогле през годините. Тия 400 метра дето ги е минавал дневно явно е било с гребла.

Schilo

щом като казваш...То от Гуглето, всичко става ясно. Нъл тъй!

Ми доста по-ясно от "вЕрвайте ми, Я не лъжем"

Schilo

аха...и тубата е източник на само достоверни информации.

не бе. Гогов и ти сте най-достоверни :))))

Schilo

Не знам кой е Гогов, не ме и интересува. Ама знам как и от къде да проверявам факти.

и къде? в Сайтана Кремъл дето не могат един скопосан колаж да направят без да ги разобличат ли? :)

Schilo

ако се задоволяваш само с уикипедия, има достатъчно друга, сериозна литература. Ама ти си знаеш.