Русия разкри с какво ще ходи на Луната

Роскосмос има 10 години, за да изпрати първите космонавти на нашия спътник

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отлична новина! След като първи в света пратиха антропоморфен робот в Космоса, сега руснаците развиват успеха!

Такива има по парковете, тук се казват "Еко Той"

Май са ги копирали от един чудесен филм от съветско време "Кин дза дза", само не зная скърцането по време на полет как ще го докарат. Все пак в космоса няма въздух и звук няма да има.

А космонаутите ще отдават ли чест на видео ПЖ?

Гледам, че вътре са сложили кръст. А портрет на вожда няма ли? Срамота е. Ще се смеят чужденците.

Никой няма да стигне до луната, защото развитието на космическите технологии затихна. Космическата надпревара беше функция на съперничеството между системите, а то не остана много за доказване: Едните са затънали в 22 трилиона дълг и се чудят как да станат грейт агейн докато плащат на другите по 85 милиона за всеки астронавт, а най-голямата индустрия е на комунистически Китай.

С атомни подводници и танкове! А да видим пък....

...ЗАЗ - харошая машинка с дървена кабинка.

Одобрявам изцяло идеята за стюардесите. Докато илън маск строи кораби, рашките да наплождат хубави стюардеси. Ама не като лявата ами като дясната.

Същата тая снимка - не знам дали със същия текст - я пускаха пак тук преди година-две.

Руснаците извадиха макета на Федерация много,много преди Мъски, който най-банално и нагло копира всичко, от руските технологии до дизайна на кораба! Факти!

Част от споразумението му с руснаците е да им благодари накрая (след всеки успешен старт). Грандиозна далавера се прикрива и американците си плащат като попове заради липса на работещи технологии, а руснаците си мълчат, щото печелят.

Наистина са доста напред от Мъск, гледам вече и стюардеси са назначили

...аз си мислих, че ще е с Лада нива...А те с тази модерна техника може и до стратосферата да стигнат

Какво общо има автомобилостроенето в случая?. Те са най-добрите в сериозните технологии, колите за какво им са при толкова много производители от Втория и Третия свят? Междудругото, Лада Нива е с проходимост, на която завиждат тойота и роувърите.

Завижда сузуки. Тойота и лендроувър дори не си обръщат погледа.

А стига бе, сирьооооознууууу ли руските каруци са по - добри от японските коли? Аз пък чух, че и руските телевизори Рубин били по - добри, даже лампите им станали малки колкото бутилка на бира.

Ще отидат с анимацийка. Дотогава Злобното Кремълско Джудже ще е предало богу дух (може и насилствно), а наследниците му вече ще са го оплюли - както става в рашата.

Кротък и мъдър човек е Путин - защо проецираш злобата и фобията си върху невинен, троле?! Ако наистина Путин беше злобен, можеше и вече да не си между живите, така че - на колене и да благодариш, а не с тия гнъсни проекцийки!

Значи, казваш да сме благодарни на Русия, че не са ни нападнали? Нещо май ти хлопа дъската... Ти да не благодариш на Кубрат или Джошуа всяка вечер, че не са ти насинили окото?

Абе Гогоооо, що пишеш за космонавтика и космически полети като бъкел не разбираш, а и нямаш и елементарно логическо мислене. 500 тона още никой не може де изведе до орбита, а 100 тона до Луната е такава безсмислица, че е по-добре да напишеш, например, че братушките ще ходят с кънки до там. В момента най-мощната действаща ракета - Фолкън Хеви на Спейс-Екс може да изведе около 63 тона около Земята.

ботоксовото джудже ще ходи пеша

ще климаш уши до казана с помията

Толкоз много копейки - трябва да си събра за нова Лада вече!

С поне 3 кашона водка.

Американците преди 50 години го направиха.

в центъра на наса в мохаве още пазят декорите

Пазят още и отливка на майка ти вагината.

Ти гледай да опазят картона ти на 4-и километър че ако те пуснат на самотек навъ няма да те бъде и ден, слушай доктора и не ядосвай санитарите.

Нищо не са направили поне 10 предавания и филми има за ГОЛЯМАТА ЛЪЖА

Точно 12 космонавти стигнаха там, с Аполо в няколко последователни експедиции. А ти с гайдите стигна до картофената нива...

Да слушаш доктора да слушаш.

И след луната даже ще отидат. Само да стане готов новият междугалактически двигател без световен аналог. Задвиждан от чиста водка!

водката е чудесно гориво за ракети,ама нали сте гламари чакащи за помия и квичите

Колата ми е бензинова и върви по добре със спирт от дизелите с олио!

ААААХАХАХАХХАХАХАХА ... ЕБАХТИ ТАШАКА

ХАХАХАХАХ ХАХАХАХАХ ХАХАХАХАХ КОЛКО СИ ТЪП! ХАХАХАХАХ ХАХАХАХАХ ХАХАХАХАХ

До кога с този сексизъм

Ще отидат, но друг път! Документите на Вернер Фон Браун им помогнаха в началото, но от тогава измина много време в пиене на водка!

Добре, ама да направят конкурс за стюардесите. Тези на снимката не са сексапилни, назначени са с връзки.

Абе дир, това го дъвкахте преди година май, поне снимката с манекенките да бяхте сменили, руски подлоги такива.

То па едни манекенки, бати грозотиите.

че с ЛАДА,ще ходят...

хахахахахаха удри баце с двете цеви гогов пак удари камбаната на тъпотата

Статията е пълна с лъжи и небивалици. Най-мощният двигател създаван някога е F1A, който развивал тяга от 8 989 000 Нютона, РД-171М е с тяга 7 904 160 Нютона, т.е. с около 1 милион нютона по-малка тяга. РД-171МВ едва ли ще скочи с 1 милион нютона нагоре. F1A е минал всички изпитания, но не е летяк, както между впрочем и РД-171М, а РД-171МВ дори не е минавала изпитания и засега е само проект. Федерация няма как да качва 500 тона на ниска орбита и 100 тона на окололунна орбита, защото това е кораб, а не ракета, а мощна руска ракета дори и за 100 тона на ниска орбита няма, дори Сатурн 5 е качвал максимум 140 тона. Всъщност кораба "Федерация" щял да транспортира 500 килограма до и от МКС и 100 килограма до окололунна орбита, което 1000 пъти по-малки числа от пробутваните в статията. 500 кила са си постижение за руслямците, т.к. сегашните руслямски кораби Прогрес и Съюз, които са за еднократна употреба, свалят по не повече от 300 кила на Земята. За сравнение в момента товарните Дракони на СпейсХ свалят до 3 тона. Многократното използване също ще е постижение, доколкото другите са за еднократна употреба, а единствено товарните Дракони имат до 3 полета до МКС. Всички други числа и дати за руслямската "лунна" програма са единствено преположения с вероятност по ниска от 1%

слънчасали лунни идиоти

ти се научи да четеш и разбираш българския! После се успокой и поспри с енергийните напитки, помоли началниците да ви дават повечко почивка!! Та за 500 тона става въпрос че корабът е прокетиран да транспортира до МКС товари с общо тегло 500 тона, преди да стане негоден за употреба! 100 тона до Луната. А забравяш за БУРАН от който руснаците са извадили достатъчно инфо за да знаят кое как да се направи и кое да несе прави! Само да ти припомня Буран бе направен с участието на целия СИВ.

Бе аз съм се научил по-добре от теб на български. В сатитята не пише нищо за общи 500 тона, което значи 1000 полета, щото в спецификацията на Федерация пише 500 килограма товар. Спейс Х говори за десетина полета и максимум 100 за в бъдеще, а тия щели 1000 полета да правят така ли?

Много ГМО ЯДЕШ И ЧЕТЕШ Я по добре се научи да не си злобен

1 % вероятност ??? Абе ти си бил голям оптимист бре )))) Почти 0 си е, мен ако питаш....

КОГАТО АМЕРИКАНСКИТЕ АСТРОНАВТИ ОТИДОХА НА ЛУНАТА ПОЗДРАВИХА РУСКИТЕ КОСМОНАВТИ С ПЕСЕНТА - ТИ ХОДИЛ ЛИ СИ БАКО НА ЛУНАТА , И СРАЛ ЛИ СИ В ГЪСТАТА ТРЕВА И БЪРКАЛ ЛИ СИ С ПРЪСТ В КОСМАТИЯ СИ ГЪЗ , ДА ВИДИШ КОЛКО Е ДЕБЕЛ И ТЛЪСТ

Докат не сменят стюардесите с по-убави никва Луна. Там има фейсконтрол!

с тия две п8тки ли ?..

Уау, с 3 години закъснение я поствате тая новина. Шото тия снимки отдавна съм ги гледал по световната интернет мрежа.

НЯКОИ НОВИНИ ГИ НОСЯТ ОХЛЮВИ И КОСТЕНУРКИ

Успех пожелавам на руснаците! Както на китайците и американците! Всички казват, че до десетина години ще стигнат там и през десет години пак повтарят мантрата. Сега ... в света на уфолозите се твърди, че не сме отишли отново на луната, защото е имало лунни същества някакви там и се е стигнало до калабалък някакъв ... Та, сега вече мога да ги успокоя! Руснаците имат тайно оръжие - тия двата съблезъби тигъра, дето са ги разположили пред тая капсула ще изгонят всичката космическа гад в разстояние на 50 парсека!

- Бай Иване, вчера в дира писаха, че руснаците отишли на луната! - Браво, ама всичките, нали?

Добре, ще коментираме 2035 пак. :) Иначе им желая успех.

Попитали Радио Ереван с какво Русия ще ходи на луната. Радиото отговорило - с Фотошоп.

Айде намалете млко тонажите, а? Може ли?

500 тона на курс и 100 тона ще връщат обратно :) тия тонове за нищо ги нямат :)

ама като гледам болта с крилчата гайка ... ха ха ха Апят безаналогавая ...ха ха ха Трийте де ...

дисциплина Машинни елементи и на винта казваш болт, айде бегай тъпак!

и ти си винт ...безаналогавъй...

Ти къде си виждал винт с гайка бре, идиот ??? Всеки болт си има гайка, в която се затяга, а винта си прави резба сам в каквото го навиваш и се затяга там директно . Пример - дърводелските винтове,самонарезните за ламарина и т.н. На, чети и се образовай : tps://bg.wikipedia.org/wiki/Винт

в космоса от 1961а а наще сороси още се редят на опашка за подаяния

щещещещеще,ще,ще, ще им се

даже могат и да поканят краварски астронавти,да видят и те луната

Да не подмине само, щото следващата е ...кое... Венера?

от холивуд тия ще идат

ВСИЧКО Е ПИЯНСКИ МЕЧТИ И АНИМАЦИЯ.

с портрета на Ленин и Сталин

НЕП само.

Двете извънземни пред кораба ли ще пилотират? Нали не говорим за някое ново руско порно?

толкова са добри , че си като пратен на луната

ще ще а не ще , мечти и сънища .

Напред към звездите с братска Русия!

Братска - не. Ти да отидеш в Москва да си живееш - да.

Сега му ремонтират пещите.

BajMihal

Новина отпреди година, претоплена префасонирана, и представена като "новина". Класика!

С тези стюардеси ли?

Може, но срещу 100 $.

Най ми харесва,че всички надписи са на КИРИЛИЦА. Ония там с международната латиница е крайно време да започнат да я учат !

Ти и твоите учете 'Мандариница' за да можете да се мазните на новите си шефове. За Космоса най-добре забравете.

Руснаците са чук,с тоя екипаж ще ще ще избият всички мивки.

Ще се "ходи до луната"?!

Тя Луната няма да ги чака. Все едно орел да кацне на влак стрела. Във всичките им филми за кацания дават Луната неподвижна. Сина му на 6 години знае,че Луната се движи в орбита.

Ти сериозно ли или се бъзикаш?