Русия създаде безшумен Калашник

Оръжието може с лекота да порази противника на разстояние до 400 м, а стрелецът ще остане незабелязан

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За предпочитане е израелският ,,Галил”! Ако става въпрос за по стари и стари конструкции оръжие.Иначе съвременното стрелково оръжие е леко,много точно,малко шумно или безшумно,свръх ергономично и удобно.Щаер Манлихер бяха първите.После има още много образци подобно оръжие.Израелците конструираха ,,Тавор”

До тъпите дебилни и прости като гъз козаццки факове! Да ви светна нещо факове! Човека който стреля на видеото в линка се казва лари Викерс и е бивш американски тюлен тъпи козацки педита! И щом той, като опонент на СССР и Русия си дава професионалното мнението за качествата на оръжието, може да му се вярва! По скоро бих повярвал на специалист който е бивш военен от спецчастите, отколкото на дебилните козацкли факове платени подлоги продаващи гъза си за няколко цента!

Африка ще го купи.Те с Русия си приличат. Само ,където нямат сняг.

Бимбо моето момче юу кен дует ,ти си от там, тебе ти не треее джокер в африканските планини има сняг!Слаб 2!Ай бегай ся при нациста чичко ти сорос да те захранва със пропагандни го...вна с ла....йна. До олигоимбицила набор милениум"""сгрш"""отиват в небето изскочилите ти очни ябълки га П.Б.Сто ти е зврян у соросоидният разпран пърдялник и сибирските манафи изпразват пълнителя на автоматична гарантирани спазми и оргазми мъзгочите и мъзги ще фъркат през устата,ушите и нослето. Още бисери """Дори първият, т.н. студен изстрел, е трудно предсказуем..."""????Нормално ако оръжието е в ръчички със меки китки на някой изнежен соросоиден джендър още първият изстрел, разбит сурат и нокаут.ДО СПОРЕЩИТЕ АК Е ОБЩО ВОЙСКОВО ОРЪЖИЕ А НЕ СНАЙПЕР. при старите модели недостатъка бе шината"лястовича опашка" за монтиране на оптика за Р.П.Г-7 П.Г.О-7В които също бяха ползвани и за П.К......Израел се изтарикатиха и си произведоха навремето тяхна "къртешница" плюс режим единичен изстрел, която бе със релса пикатини позволяваше прикрепянето на оптика и колиматор.

Бимбока, ти кат виден краварски африканце на име Джон Флойд ги знаеш най-добре нещата!

като всеки калашник втория патрон отива в небето хахахахах

На времето с 12 патрона 3 мишени на 50 100 200м.Ако не вярваш можеш да застанеш на 200м.))))))))

kgoranov

На единична стрелба не е проблем

"kgoranov", ако си бил в казармата, и си бил "в час" на полигона, щеше да знаеш, че въпросното упражнение се изпълнява само на "автоматична". Имаш право на единичен изстрел само на последния патрон. Иначе, ако се правиш на тарикат - бягаш до хоризонта и обратно. Това и истинските поделения. А иначе стрелбата не е за всеки... Дори първият, т.н. студен изстрел, е трудно предсказуем... Има си хора за точна стрелба, ние другите, само коментираме... И най-важното - никъде и никой не твърди, че АК е оръжие за прецизна стрелба.

Ми то само козацки джендър може да стреля толкова калпаво, на кривата ракета и космоса и е крив!

Koга ще излезете с новина, че тия са направили бионичен крайник, или сърце, или изкууствено око, или са разработили нещо ПОЛЕЗНО за човечеството???

Такива "новини" има, но те не стигат до аудиторията у нас, където анти-руската пропаганда работи успешно....

гогов на майка ти оная работа ще порази. виждал ли си калашник

Гогов е хибрид. То нема макя.

А ти?... Явно не си, а още по-малко, да си стрелял с него, поради невръстната ти възраст, най-малкото, която силно прозира през изказа ти...

демо педали коментират и квичат отчаяно

Намерих табло за обяви, където можете да говорите с хора от цял свят. Този табло има функция за автоматичен превод. Babeler

Не се научиха коментиращите тролове че има разлика между държавният/военнен сектор и частният..Защо Русия не направила печка или ютия.. АМИ ЗАЩОТО РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ОРЪЖЕЙНА ИНДУСТРИЯ ПРАВИ ОРЪЖИЯ А НЕ ПЕЧКИ! Кво..да не би Пентагона да поръчва/разработва телефони или телевизори? Ма требва малко да се мисли бе дамуеВамамата!!!

по инерция, така е било в комунизма, всичко е държавно, и се прави само ако е идея на номенклатурата и съобщено от първия.

"В момента автоматът е в етап на окончателна доработка въз основа на резултатите от опитната експлоатация в подразделенията със специално предназначение в Русия. Моделът може да бъде представен на обществеността по време на предстоящия салон "Армия-2020" в района на Москва в края на август 2020 година." в същото време видеото в тубата което е в края на статията е от 9.05.2016. Значи преди 5 години това оръжие, което август 2020 година евентуално ще бъде представено на общата публика, вече е било в ръцете на случайна шматка от САЩ.

Ама разбера се ! Тръмп го има още от 2 000 година за рождения му ден !

978,150 views May 9, 2016 Това пише под видеото, постнато в същата статия - ама ти шматката не можеш и да четеш явно.

КУПУВАМ...

Както се казва - Евроазиатците каквото и да сглобяват, все калашник се получава.

Каквото и да сглобят все е хит. Каквото и да направят ти все ще виеш на умряло.

Защо това е новина в раздел ИТ? :)

За да нахранят с нещо умствено изостаналите руски слуги, как защо. Колко души на тоя свят проявяват някакъв интерес към разни пукала и подобни - ама нали "русия" го била направила и те вече са се посрали.

Мяза на обикновен АКС-74У с монтиран прибор за безшумна и безпламъчна стрелба - ПББС. Муризлките пак с откритието на века, това го има за АК-47 дори...

Е, не е само това - преправили са го да използва дозвуков проектил - това е изначалната идея на 9х39 - бавен (под 300m/s) и съответно тих, но много тежък (цели 16g) за да запази пробивните качества въпреки ниската скорост. Реално са приспособили някой от вариантите на АК-74 за мунициите на ОЦ14 "Гроза", АС- Вал и Винторез. Не е чак толкова тривиално, но не е такова особено постижение, още повече, че "новия" според статията патрон е на въоръжение в КГБ и ГРУ от средата на 80-те.

Да ходи и на ръце, докато прави квас....

Хубавото на руската пропаганда, е че може да накара всеки лумпен, бедняк и неудачник, да изпита чувство на гордост.

нека се самоубиват безшумно!

как се надявах най-после да изобретят безшумна пералня...... ама ниц

Безшумен е само в разагара на престрелка. В тиха нощ ще се чуе и в съседното село как се движи зареждащия механизъм. Не очаквам специалните сили по света за си захвърлят ХК, за да се сдобият с новото оръжие.

АК-9 — укороченный автомат, созданный конструкторами ИжМашa на основе АК-74М, для вооружения спецподразделений вооруженных сил и МВД России. Оружие находилось в разработке с 2005 года. Ориентировочно с 2010 года все работы по данному образцу прекращены, в настоящее время концерн "Калашников" разрабатывает перспективный автомат под патрон 9х39 мм под названием АМБ-17[1].

Русофилите се достатъчно глупави, да си мсилят, че това е положителен ПР за Русия...

всеки калашник е безшумен! когато виси на стената и не го докосваш! а иначе, само като заредиш, се чува на 40 метра!

Като се замисли човек освен оръжие какво друго създават руснаците.

Като се замисли човек, единствената информация за руснаците я получаваш чрез Дира и си правиш съответните малоумни изводи.

Дай тогава информация! Отвори ни очите!

махорка, валенки, лапти, ватенки, самогон и самовар!

И проблеми на всичките си съседи

Построили са ти ядренна електростанция, бе дебил...

Без пари ли бе, имбецил?

Ваксина за COVID, със 100% успеваемост примерно. Пускат я след 10 дни.

Доколкото разбрах, не са минали всички необходими тестове! Дано да е безвредна! Аз не бих я тествал на себе си, дори и пари да ми дават. Ще видим!

Освен оръжия, правят и олигофрени.

Всеки, който поне малко разбира от оръжия и балистика, ще ви каже, че с дозвуков патрон на 400 метра не може да уцелваш надеждно. Пропадането на проектила на такава дистанция е над 5 метра - т.е. трябва да се целиш 5 метра над там, където искаш да уцелиш. Ако не си преценил разстоянието с точност до няколко метра, изстрела отива под/над целта. Куршумът лети близо 2 секунди до тази дистанция. Вятърът също му влияе, при това значително....

Наистина си Убитак! Заглушител тип ПББС от подобен тип се ползва на АКМС още от 40 години. Само че с боеприпас с понижен заряд. Сега само са променили боеприпаса. И първият е дозвуков, но на 350 метра вкарва всичко в десетка на мишена 4. Без оптика, само с механични мерник и мушка. Е, имат и допълнителни настройки с ексцентрици на хомутчето. С оптика (за РПГ тогава) попаденията са в диаметър 5 см. Но ти си си Убитак, откъде ще ги знаеш тези неща!

РПГ?! А защо? Ако искаш точност и далекобойност снайпер Долгунов.

Не се притеснявай! Той калашника и без това много не уцелва.

Толкова години минаха, а рушняците не спират да усъвършенстват това гениално произведение на г-н Шмайзер!

Ха-ха-ха-, точно и кратко!

След толкова успехи на Мъск нямаше как да не се пусне поредната статия за модификацията на оръжието на Хюго Шмайзер. Браво Стоянчо.

стига сте я повтаряли тази лъжа, излезе даже филм за Калашников, изгледай го да се огрмаотиш как точно е създаден автомата.

Олеее... то и МЕждузвездни Войни излезе. И във Вейдър ли вярваш? От де ви намират бе? Излязал дори филм. Само ще ти кажа едни факти - 11тото цигане в семейството на изселници изобретил АК47. Как ти се струва като сюжет на филм? Аре малко да ползваме тези глави за нещо повече от носене на шапка. 11тото... нали се сещаш кой има по 11 деца и то по онова време. яяяяя... преда да говорим, да мислим.

Всъщност май е 17-то дете от 18. Водели ги от заможни селяни. Първо е бил механик водач на танк. И започва с танкови изобретения.

не. не е 17тото. 11тото е. Седни и причети биографията му поне в съкратен вариянт във википедия. ... или и там лъжат. Само КГБ не.

кое бе???? брояча на снарядите ли е изобретението???? Англичаните имат такова отще от ПСВ, а не ВСВ. Смешко.

Руснаците са открили заглушителите? Евала! Епохално откритие! А между другото, тия западняци пак го откраднаха от руснаците!

Когато си прост, прост си! Руснаците не са открили заглушител, сельо, а са открили оръжие, на което не му трябва заглушител. Всеки, който е ходил в казарма знае как трещи калашник, ако това чудо е безшумно, жална им майка на противниците.

Съчетали са автомат със заглушител? Епохално откритие! Как ли никой не се е сетил! Май тъпака си ти, другарю....

ти калашник си виждал само на снимка моето дете. Хабер си нямаш как трещи. И хабер си нямаш колко заглушава един заглушител. Много филми си гледал. Я сега размърдай гънката от кепето и ми кажи - що според тебе няма нито един параметър като ДЕЦИБЕЛИ? Има ли нещо под шапката или само поставката и?