Русия създаде безшумен Калашник

Оръжието може с лекота да порази противника на разстояние до 400 м, а стрелецът ще остане незабелязан

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците са открили заглушителите? Евала! Епохално откритие! А между другото, тия западняци пак го откраднаха от руснаците!

След толкова успехи на Мъск нямаше как да не се пусне поредната статия за модификацията на оръжието на Хюго Шмайзер. Браво Стоянчо.

Когато си прост, прост си! Руснаците не са открили заглушител, сельо, а са открили оръжие, на което не му трябва заглушител. Всеки, който е ходил в казарма знае как трещи калашник, ако това чудо е безшумно, жална им майка на противниците.

Толкова години минаха, а рушняците не спират да усъвършенстват това гениално произведение на г-н Шмайзер!

Всеки, който поне малко разбира от оръжия и балистика, ще ви каже, че с дозвуков патрон на 400 метра не може да уцелваш надеждно. Пропадането на проектила на такава дистанция е над 5 метра - т.е. трябва да се целиш 5 метра над там, където искаш да уцелиш. Ако не си преценил разстоянието с точност до няколко метра, изстрела отива под/над целта. Куршумът лети близо 2 секунди до тази дистанция. Вятърът също му влияе, при това значително....

Съчетали са автомат със заглушител? Епохално откритие! Как ли никой не се е сетил! Май тъпака си ти, другарю....

Наистина си Убитак! Заглушител тип ПББС от подобен тип се ползва на АКМС още от 40 години. Само че с боеприпас с понижен заряд. Сега само са променили боеприпаса. И първият е дозвуков, но на 350 метра вкарва всичко в десетка на мишена 4. Без оптика, само с механични мерник и мушка. Е, имат и допълнителни настройки с ексцентрици на хомутчето. С оптика (за РПГ тогава) попаденията са в диаметър 5 см. Но ти си си Убитак, откъде ще ги знаеш тези неща!

ти калашник си виждал само на снимка моето дете. Хабер си нямаш как трещи. И хабер си нямаш колко заглушава един заглушител. Много филми си гледал. Я сега размърдай гънката от кепето и ми кажи - що според тебе няма нито един параметър като ДЕЦИБЕЛИ? Има ли нещо под шапката или само поставката и?

Като се замисли човек освен оръжие какво друго създават руснаците.

Като се замисли човек, единствената информация за руснаците я получаваш чрез Дира и си правиш съответните малоумни изводи.

всеки калашник е безшумен! когато виси на стената и не го докосваш! а иначе, само като заредиш, се чува на 40 метра!

махорка, валенки, лапти, ватенки, самогон и самовар!

Русофилите се достатъчно глупави, да си мсилят, че това е положителен ПР за Русия...

АК-9 — укороченный автомат, созданный конструкторами ИжМашa на основе АК-74М, для вооружения спецподразделений вооруженных сил и МВД России. Оружие находилось в разработке с 2005 года. Ориентировочно с 2010 года все работы по данному образцу прекращены, в настоящее время концерн "Калашников" разрабатывает перспективный автомат под патрон 9х39 мм под названием АМБ-17[1].

РПГ?! А защо? Ако искаш точност и далекобойност снайпер Долгунов.

И проблеми на всичките си съседи

Безшумен е само в разагара на престрелка. В тиха нощ ще се чуе и в съседното село как се движи зареждащия механизъм. Не очаквам специалните сили по света за си захвърлят ХК, за да се сдобият с новото оръжие.

как се надявах най-после да изобретят безшумна пералня...... ама ниц

Ха-ха-ха-, точно и кратко!

Построили са ти ядренна електростанция, бе дебил...

нека се самоубиват безшумно!

Хубавото на руската пропаганда, е че може да накара всеки лумпен, бедняк и неудачник, да изпита чувство на гордост.

Да ходи и на ръце, докато прави квас....

Мяза на обикновен АКС-74У с монтиран прибор за безшумна и безпламъчна стрелба - ПББС. Муризлките пак с откритието на века, това го има за АК-47 дори...

Защо това е новина в раздел ИТ? :)

За да нахранят с нещо умствено изостаналите руски слуги, как защо. Колко души на тоя свят проявяват някакъв интерес към разни пукала и подобни - ама нали "русия" го била направила и те вече са се посрали.

Както се казва - Евроазиатците каквото и да сглобяват, все калашник се получава.

Дай тогава информация! Отвори ни очите!

Без пари ли бе, имбецил?

Не се притеснявай! Той калашника и без това много не уцелва.

КУПУВАМ...

стига сте я повтаряли тази лъжа, излезе даже филм за Калашников, изгледай го да се огрмаотиш как точно е създаден автомата.

Ваксина за COVID, със 100% успеваемост примерно. Пускат я след 10 дни.

Доколкото разбрах, не са минали всички необходими тестове! Дано да е безвредна! Аз не бих я тествал на себе си, дори и пари да ми дават. Ще видим!

Може да се каже, че без пари, да!

"В момента автоматът е в етап на окончателна доработка въз основа на резултатите от опитната експлоатация в подразделенията със специално предназначение в Русия. Моделът може да бъде представен на обществеността по време на предстоящия салон "Армия-2020" в района на Москва в края на август 2020 година." в същото време видеото в тубата което е в края на статията е от 9.05.2016. Значи преди 5 години това оръжие, което август 2020 година евентуално ще бъде представено на общата публика, вече е било в ръцете на случайна шматка от САЩ.

Олеее... то и МЕждузвездни Войни излезе. И във Вейдър ли вярваш? От де ви намират бе? Излязал дори филм. Само ще ти кажа едни факти - 11тото цигане в семейството на изселници изобретил АК47. Как ти се струва като сюжет на филм? Аре малко да ползваме тези глави за нещо повече от носене на шапка. 11тото... нали се сещаш кой има по 11 деца и то по онова време. яяяяя... преда да говорим, да мислим.

Всъщност май е 17-то дете от 18. Водели ги от заможни селяни. Първо е бил механик водач на танк. И започва с танкови изобретения.

Освен оръжия, правят и олигофрени.

Не се научиха коментиращите тролове че има разлика между държавният/военнен сектор и частният..Защо Русия не направила печка или ютия.. АМИ ЗАЩОТО РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ОРЪЖЕЙНА ИНДУСТРИЯ ПРАВИ ОРЪЖИЯ А НЕ ПЕЧКИ! Кво..да не би Пентагона да поръчва/разработва телефони или телевизори? Ма требва малко да се мисли бе дамуеВамамата!!!

по инерция, така е било в комунизма, всичко е държавно, и се прави само ако е идея на номенклатурата и съобщено от първия.

e35hk49@

Намерих табло за обяви, където можете да говорите с хора от цял свят. Този табло има функция за автоматичен превод. Babeler

демо педали коментират и квичат отчаяно

гогов на майка ти оная работа ще порази. виждал ли си калашник

Koга ще излезете с новина, че тия са направили бионичен крайник, или сърце, или изкууствено око, или са разработили нещо ПОЛЕЗНО за човечеството???

като всеки калашник втория патрон отива в небето хахахахах

Гогов е хибрид. То нема макя.

Ама разбера се ! Тръмп го има още от 2 000 година за рождения му ден !

Каквото и да сглобят все е хит. Каквото и да направят ти все ще виеш на умряло.

На времето с 12 патрона 3 мишени на 50 100 200м.Ако не вярваш можеш да застанеш на 200м.))))))))