17-11-2017 20-11-2018

Коментари

243Win

А с новата Лада какво стана, дето щеше да се продава като топъл хляб и щеше да доведе до фалит на германските автомобилни концерни? Тия руски лакардии "разработваме това и то ще има такива и такива качества" сме ги гледали много...

"Сухой" има такава разработка от 90-те, вижте Сухой "С-54"!

Ида от козяк едни черни едри соросойди с огромни черни, дебели точилки търсят АК47 ЧЕ ПРЕДНИЯ ПЪТ МНОГО добре се бил представил в американското посолство!!! Бил казал че само руските манафи били по добри от тях

Ебти допотопния хангар!!!!!моя гараж е 10 пъти по добре оборудван.!! Какво 5 поколение в работилница от 1 поколение?!?

правят го с един двигател, за да покрие Еuro 6, иначе няма да може да лети в ЕС

ПАК ФАК

Това, което е на снимката много прилича на F-16. Блядовете така и не разбраха, че освен водка друго НЕ МОГАТ да правят.

Всеки значи f-16 едно бледо копие на миг-21 смешник. Та дори самите кравари си го признават че са го разработили на базата миг-21 както Ф-15 едно бледо копие на миг-25.

И по какво си приличат F-16 и Миг-21, освен , че са с един двигател, ще ни напишете ли? Мноооого съм любопитен и искренно ще се забавлявам на глупостите ви! Моля!

А по какво този руски стелт изтребител прилича на f-16 освен че си един двигател и че сте от какъвто f-16 не е! Та вземи ми обясни че нещо не разбрах! и да те светна още нещо моето момче вземи се порови в източниците да видиш как Ф-16 е създаден точно копирайки миг-21 неговата концепция на фронтови леки истребител който да е евтин и да може спокойно да участва в близък въздушен бой срещу Миг-21 . Да! И това си го пишат самите американци и западни източници влез и прочети образовай се

До блядката: Съгласен! Хайде напишете ми заглавието на книгата, в която американците "признават", че са използвали Миг-21 за прототип на F-16. Аз например ви препоръчвам "F-16 Fighting Falcon in Action" за историята на създаването на F-16 и там няма и сянка от Mig-21. Чакам името на книгата и приликите между два самолета, чиято разлика във "възрастта" е почти двадесет години. И по-кротко с обидите!

защото не хвърля масло ли?

нормално. руснаците продължават традициите са за създаването на два изтребители за своите ВВС, както беше с ми 29-и су-27. един лек и един тежък изтребител. Лекия изтребител е с един двигател и по-скромни възможности съответно и с много по-ниска цена за производство поддръжка който може да се произвежда масово и тежък който е с превъзхождащи тактико-технически характеристики но затова пък и значително по-скъп като цена на производство и поддръжка. Просто факти.

също така поддържат традицията да правят пототипи, "изделие № *", планове, макети ... които така и не влизат на въоръжение. масовия изтребител в Русия е Миг 29, 31 или Су 27 и това няма изглед скоро да се промени. САЩ например откак въведоха Ф35 преди около 5 години, вече имат на въоръжение около 1/4 Ф35 от общата бройка на Ф15, Ф16, Ф22, а след още 5-10 г Ф35 ще бъдат основния (като бройка) модел самолети на въоръжение. Днес най-добрите самолети за армията ти са тези които имаш днес на въоръжение, и те винаги са много по-добри от онези които евентуално, хипотетично някой ден може и да имаш на въоръжение. Ако ти трябва самолет днес, той ти трябва днес не някой ден. Русия силно занемари авиацията си последните 20-30 г и още едно макетче на бюрото на някой генерал не оправя въпроса.

Ти или се шегуваш или си голям шегаджия моето момче... Та ти говориш за f-35 тази краварска барака която струва вече 2 трилиона долара приблизително колкото 10% от външния дълг на краварника Америка. Да! Точно тази барака е в 35 която има десетки дефекти и проблеми и която след всеки открит проблем спира да лети за неопределено време ! и ми говориш че това е самолет от 5-то поколение който е приет на въоръжение ?! Така е приет е на въоръжение , че чак е на куку лято ! И толкова е приет на въоръжение че непрекъснато седи на земята а не лети ! а да не говорим че е заради последните дефекти , откритите микропукнатини в конструкцията вече дори не може да лети на свръхзвукова скорост и да ме манервира с голямо претоварване, и дори един стар античен истребител миг-21 спокойно може да го свали.така че недей да ми говориш Какво е макет и кое не е макет защото точно Ф 35 е един тотален дефектноносец в който са вложени купища пари изслед близо 35 години разработкиа той дори не може да лети нормално! А какво става кое трябва се бие по време на война! и това моето момче с факти които спокойно може да ги провериш и за тези дефекти пишат самите американци и си признават и ги пишат точно в тяхната преса може прочетеш оригиналите на английски език във всичките техни големи вестници, че е 35 е тотално неуспешен самолет. факт който сам може да провериш.

то и един истребител от 1 световна война може да свали абсолютно всеки съвременен самолет и от тотото можеш да спечелиш ... всичко се случва. но при въздушен бой ф35 срещу миг 21 този който би заложил на мига не е наред с главата. не че не може мига да спечели, не е невъзможно, просто е невероятно. ф35 с всичките си дефекти е на въоръжение и САЩ имат повече бройки ф35 от колкото Русия има всичко по-ново от миг 29, 31 и су27. Къде са новите сута и мигове? или искаш да ми кажеш, че и су27 е по-добър от су57 и новия не си струва?

Ф 16?

Светът е в системна криза. Клиентите търсят по-евтини възможности за въоръжение. Един двигател излиза по-евтино, но пък е много по-рисково.

Ако е с руски двигател, естествено, че е по-рисково!

Един с ник "..." по-надолу написал че Су-57 тежал 18 000 кг. Вярно е толкова тежи, но без гориво и окачване. С тях е докъм 30 000 кг. Айде холам, ние да не сме глупаци....

Глей кво нещо! Още не са създали 5-то поколение с два двигателя, вече правят с един. Догодина 5-то без двигатели. Браво! Молодци! Дерзайте товарищи!

Бившият шеф на СУхой от 5 г. е дървосекач в Колыме защото Русия до ден днешен няма двигател 5-то поколение. СУ-57 лети с двигателите на 4-то поколение СУ-35 и СУ-30. Правилно е написано - щели били да използват мотора на "Проект 30" .....СУ-30. Но щял да бъде самолёт 5-того покеления. Ушанки, Сър!

Поредната руска барака, хахаха.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Су 57 - 18.5 тона без оръжието с 2 двигателя от същия тип и мак скорост 2400км/ч Туй новото свръх лекото - 18 тона (САМО) с 1 двигател и 2200км/ч А доматите на колците мноооооооооооого вкусни.

А свръх тежкия Ф-35 цели 13тона. Срамота.

Глупости си написал!

единствената глупост тука си ти.

Не напразно руската дума МИР означава СВЯТ. Ранна хибридка.... Буделите да си мислят, че се борят за мир, а в същност искат да окупират (пардон, да освободят) целия свят.:)

_stankow

Аха, сега разбрах защо на САЩ им викат Америка ... :D :D

трима сороси бълват ли бълват дивотии понеже те за целия си съзнателен живот досега са създали само по един външен кенеф и то наследен от дедите им дето бяха комунистите на 9и септемри

Наследниците на 9-то септемврийските 'щурмоваци' на мандри днес са първи и върли путинуиди.

щото си личиш отдалече бе комунделското отроче дето клеветеше довчера комшиите си за вицовете за бай тошо

ТЪПАКО, Никой от родителите ми и пра-родителите ми не е бил комунист, имам роднини които са минали през Белене.

дори комунисти бяха по лагерите и после се изкара активни борци и дисиденти и лапаха от държавата щото са били търтеи,така по полеко с квиченето щото те избива на червен бяс

Погледни се добре в огледалото, кой си, къде си, как живееш и какво си постигнал. И се замисли дали Сорос ти е виновен че си такъв загубеняк.

Отдавна няма значение какво пишете, изтърмъчете там колкото имат за даване траверсите... все са си пари.

Двигател криво ляво ще направят - в най-добрия случай ще е близък до сегашния двигател на F35. Бедата за руснаците е там че дотогава не само че F35 ще получи още по-модерен двигател с адаптивен цикъл (и съответно подобрени и мощност и икономичност) а ще е готов и NGAD -новото поколение изтребител за завоюване на превъзходство във въздуха (наследникът на F22). СЕГА NGAD програмата е по-напред в развитието си отколкото ПАКФА/Су57 през 2010, когато все още имаше индийски интерес.. и пари. Ако руснаците бяха готови с компонентите на 5тото си поколение и слагаха AESA радари+нови сензори на 4тото щяха поне да продават Су35 и МиГ35 на по-бедни държави, а сега са изправерени дори от шведи и французи - сделка за покупка на руски бойни самолети не е имало от години.

ф35 е най-проблемият самолет, който американците са имали. Надали има изтребител, който да има повече дефекти от ф35. Дефекти, които прекъснатото се отстраняват, и се появяват нови. И всичко това за много много пари. ф35 е провал момчето ми. Не знам руският какъв ще бъде, но конкретно ф35 е провал, струващ много пари. Да не говорим за опцията да го приземяват от Пентагона дистанционно, ако държавата собственик не слуша....

Като ви спусне опорки някой неграмотник, поне ги проверявайте , дали са верни. AESA на български се пише АФАР - активна фазирана антенна решетка. За първи път радар с подобна конструкция е монтиран в МИГ25/ МИГ31 Радарът на СУ-57 също е с АФАР

А бе не лъжете бе ейййй! Ак 47 каза, че стелтовете са нападателни оръжия, а Русия е миролюбива страна и няма стелтове, понеже не и трябват. От къде на къде, щяла да разработва? Глупости на търкалета! Или... Русия се кани да напада някого? Къде си бе калашник, ела ни просветли?

ненападателни атомни торпеда по 5000км обсег ненападателни хипервукови ракети отбранителни самолетоносачи ...

_stankow

Когато имаш изпитан и произвеждащ се вече двудвигателен тежък, много по-бързо ще стане и еднодвигателният.

много ти разбира чутурата на тебе. спец по всичко и нищо. От едно ЩЕ много лесно става друго ЩЕ... щото Су-то още никой не го е купил. Дори руската армия не закупила нещо повече от двата тестови дето ползва за паради и стреля по ислямисти с калашници.

_stankow

Значи да уточним - или го няма, или го има и никой не го е купил ? Кой пък продава тежки изтребители от 5-то поколение ? Ф-22 продава ли се ? Ф-35 тежък ли е ? Двудвигателен ли е ? Хайде да не питаме от кое точно поколение е, като няма безфорсажен свръхзвук ...

какво общо има троленето с поста ми в който пише точно и ясно че Су57 не е ПРОИЗВОДСТВЕН самолет, а ТЕСТОВ МОДЕЛ??? Аре преди да тролиш чети и не сменяй като Шилето темата като ти стане неудобна.

Тяга АЛ-41Ф1 — 8800 кгс Тяга на форсаже АЛ-41Ф1, особый режим — 15000 кгс; Ко каза? с 8800кгс ще прави свръхзвук след като с 2 и форсаж Су57 едвам стига 2200км/ч

_stankow

Не разбирам за какво тролене става дума ? Су-57: 10 летящи прототипа 3 прототипа за наземни изпитания 1 сериен Сключен договор с МО за производството на 76 броя. Както толкова страшно има в тези факти, та трябва да бъдат отричани ? Русия ще ги направи тези самолети и веднага ще нападне младата ни, още неукрепнала демокрация ? :) :)

10 Летящи прототипа... я пак.. спирам да чета до тука щото е лъжа в която си се убеждавал сам. има ОБЩО 10 прототипа от които 4 са ПОЛЕТЕЛИ САМО ВЕДНЪЖ и 3 НИКОА НЕ СА ЛЕТЕЛИ Аре без да се лъжем Тоя договор го има от 10 години - нито един не е направен до сега. Само медийна пропаганда. Преди седмица се хвалиха че му сложили калашников и как точно уж стрелял с него. ти що си прост и наивен?

_stankow

Ама няма да е Ал-41Ф1, докато направят планера ще бъде готов новият "30". И там тягата няма да е 8800. 11000, форсажна 18000 кгс. Като се има предвид, че описваният в статията проект ще бъде доста по-лек, а свръхзвук означава 1Max, което на височина не са 2200 км/ч, а само 1010 свръхзвукът не само ще го постигне, но и ще го поддържа, без форсаж.

_stankow

Това е несериозно, какъв калашников са сложили на Су-57, след като си има 30 мм оръдие ? И какви са тези прототипи, дето летяли само веднъж ? А в Сирия кой летя ? А на парадите, всяка година ? https://www.youtube.com/watch?v=uX6tquB48aA

абе кавал. престани бе T-50-0 - наземен T-50-KNS - наземен T-50-1 - 1 полет на 29 януари 2010 T-50-2 - 3 полета 2011 и 1 2017 T-50-3 - 4 полета последния 2019та T-50-4 - 2 полета 2012/2013 T-50-5 / T-50-5R - прецакан на първия, пребоядисан и пуснат с новото име 5R T-50-6 - никога не летял - ползван за часи на предния T-50-6-2 - летял само 2016та T-50-7 - пак наземен T-50-8 - от 2016та. други данни няма... странно. T-50-9 - тестов T-50-10 - гледаме го на праради с номер 510 T-50-11 - гледаме го на паради с номер 511 последните 2 купени от руската армия. това е.

абе тъпаков... Ал-41Ф1 е точно Изделие 30 ти пак почваш на ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ и как щяло да бъде. спри се бе

Руснаците го пробваха някога след като видяха американския пример (Ф15/16) ама се оказа че на еднодвигателен МиГ не е по-силите да вдига тежкото руско оборудване. Появи се компромисния и ненужен МиГ29 - 3/4 от цената на Су27 за едва 1/2 от възможностите. И това при СССР, а не при днешните путински крадци, кариеристи и шарлатани.

Докато сделат първият прототип, той литне и случайно не падне, ще минат 10 години. После ще го кръстят "Шесто поколение" за да "наваксат" изоставането. Ще опитат да го продадат на индийците, но те няма да си дадат пари на вятъра. Китайсците ще купят ЕДИН колкото да го разглобят и откраднат каквото евентуално има за крадене. Виж с анимации на тоя самальот ще ни затрупват всеки месец! :D :D D

И снимки на макети! Не пропускай макетите!

Макетите ще са на по-късен етап.

Нов бардак със стари к..ви..

Е аз пък работя върху нсъздаването на свръхсветлинен космически кораб. Няма да ви кажа кога ЩЕ е готов, но ще използвам двигателя нот предишната си разработка. Дааа.

да произвеждат и мозъци с едно полукълбо - прототипът е българският президент - Румен Радев.. :)

ЩЕ ще ще го създаде, ама друг път....

_stankow

И за кримският мост така говореха, и за плаващата АЕЦ, и за Кинжал и т.н. Няма руско нещо, за което да не е казано, че няма да стане. И няма нещо, дето руснаците не са казали и не са го направили.

Дрън, дрън... Къде са фабриките на луната на Рогозин? А роботите колонизиращи луната? А орбиталният асансьор? А ракетата за многократна употреба? Къде е Армата? Къде е су 35? Няма нещо, което руснаците да са обещали и да е станало. А на твое място, не бих хвалил работодателите си с това, че са построили един мост... Цял свят ще им се смее...

_stankow

Су-35 си лети съвсем успешно, вероятно сте сте направили печатна грешка. Су-57 е приет на въоръжение, поръчани са 70 бр. Летя на парада преди 3 седмици, 4 бр. И т.н. Пък космическият асансьор не го измисли Рогозин, не беше ли Артър Кларк, американец. Някъде 60-те години ? Да си го правят американците. https://www.youtube.com/watch?v=uX6tquB48aA

Станков... А престанете, моля, с тоя Кримски мост, тъй като той въобще не отговаря на утвърдените стандарти за такъв мост! Нито като просвет за преминаване под него, нито като нищо! Това е някакъв полумост, който е заплаха за корабоплаването и рано или късно, ако не падне, ще трябва да бъде разрушен. Това, реално погледнато не е мост за граждански цели, а за военни, предназначен при определени случаи да може да затвори достъпа до Азовско море. Както и бе демонстрирано при инцидента с украинските кораби.

Аве Путьо, какъв кримски мост, ве? Мост няколко километра над водата? Тръгна на юг, от Филаделфия, през Флорида и стигни Тексас. Цялото американско крайбрежие е в мостове. Части от магистрали, с 4 платна минимум. Нямаш на представа на каква височина се издигат за да няма подпори под тях и да могат да преминават презокеански кораби. На много места магистралите преминават под океана. На всички тези строежи се знае цената до последният цент. Колко струва на Русия Кримския мост? Най-скъпата магистрала в Света е в Сочи : $50 млд. за 48 км. В Русия първо се краде а после се правят макети. В момента е избран строителя и определена площадката където ще каца РУСКАТА ЛУННА РАКЕТА. Ракета дори на ниво проект няма, но Рогозин даде парите на "изпълнител" на площадката. Още веднъж: стартова цена 3 МИЛИАРДА рубли. На площадката за кацане на несъществуваща още на проект степен на Лунна че и руска ракета.

Не разбирам защо им се присмавате. САЩ и Русия са единствените държави в света способни да произвеждат такива неща разчитайки изцяло на собственият си военно промишлен комплекс. Никои друг не е способен на това (освен може би Франция но и там с помощ от Германия и Англия). Дори и САЩ да ги води, Русия е в много отношения е на близко 2-ро място. Коя друга държава на света може да се похвали с това? Щот айфон можеш да си поръчаш от АлиБаба, ама изтребител не можеш ;-)

Китай, Япония, Ю. Корея?

Не! Не на това ниво! Китай примерно не може да направи двигател за изтребител. Същото важи за Япония и Корея. Ако не вярваш питай чичко Гугъл. Гледах на малкият частен самолет...Хонда Джет. Двигатели се правят от Дженерал Електрик (САЩ). Държавите които могът да направят двигатели за изтребители са: САЩ, Русия, Франция и Англия. Други няма! От тях, САЩ са на добри и надежни, Рашата е 2-ра.

Китайците правят техни си двигатели WS-10 Taihang за техният Стелт J-20

Рафал са си френски, Юрофайтър е общ, а Торнадо си е английски, СААБ си е Шведски

_stankow

А от 5-то поколение, кой има освен САЩ, Русия, Китай ?

Русия няма 5то. Само 4 ++

грешка , русия няма чипове за авиониката и разчита на нелегален фнос

започва производство на Лада петица.. Ми к'во бе.. корави машини са.. Я ги изкарай по черно да видиш как пердашат..

Още един самальот на хартия:)))

Индиректно си признават, че се осраха със Су-57 и почват нови напъни.

точно се осраха, като Су 57 вече е на въоръжение, или викаш като кримският мост който не съществува а по него си вървят влакове и коли,или като хиперзвуковите им оръжия кинжал,авангад, циркон и др. които също отдавна са въоръжение.Факт.

BajMihal

Хахаха, СУ-57/ПАК-ФА или там както са го прекръстили бил на въоръжение? Те имат 6 прототипа бе льольо! Ти знаеш ли какво е ПРОТОТИП? И кога ще им направят двигатели за тези 6 бройки? Че нещо май точно се закучи работата...

_stankow

На въоръжение е. Поръчани са 70 бр., произвеждат се. На парада летяха 4 бр. https://www.youtube.com/watch?v=uX6tquB48aA

Да се хвалиш че Су 57 е на въоръжение в руската армия е все едно, Радев да си купи един Люгер и да се хвали, че пистолетите Люгер са на въоръжение в българската армия...

_stankow

Не то е да усвоиш производството на люгер, а да ти се подиграват, че нямаш пистолет няколко месеца преди да започне превъоръжаването. Ами толкова - няколко месеца останаха. След това - изведнъж настъпва тишина. Такъв е пропагандисткият похват. Не какво е направено и какво ще стане, а в момента, в 12 без 10. Като че ли производството на Су-57, пардон люгера, изведнъж ще спре и заводът ще каже - а, не направихме 10 прототипа, стига толкова, отказваме се. Ха дано, ама надали :)

BajMihal

Станков, двигатели за него кога? Поръчан не означава, че е на въоръжение, означава, че е поръчан. Когаще го произведат... Ами когато направят двигатели, че да стане истински 5, а не 4++++++. Вече за реални срокове никой не се наема да каже. Остава за "следващата петилетка" (ако разбираш какво намеквам).

Аз пък се чудех какво му е толкова специалното? Виж, ако бяха писали че е без двигател от 5-то поколение щяха да ме впечатлят.

Пак ли с това... Не ви ли писна да показвате, колко сте жаллки... Какво стана с Армата и другите простотии?? Колко години ще им тряба, за да стигнат нивото на САЩ от 90те?? В интерес на обективността, тази статия е доста по-скромна.