17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важното за една свръхтежка ракета е двигателят за първата степен - този проблем в руснаците са го решили не от завчера - Рд 170 - 171 .Но има и един друг момент и той е положението на космодрума спрямо екватора - това е основния проблем за тях - просто са прекалено на горе от него и за ракетите им не е рентабилно да са възвръщаеми а и възможностите за ГСО са много по ниски при руските ракети по принцип пак поради тази причина.

Я да ни разкажеш....Колко ГСО има?

Наи-рентабилно излиза изстрелването от Екватора. Там центробежните сили, заради въртенето на земята са най-силни и извеждането на товар в Космоса става с най-малко разходи. На север и на юг от Екватора центробежните сили намаляват и за преодоляване на земното притегляне трябват по-големи усилия, разбирай разход на гориво. Руските космодруми са на север от екватора, затова на руснаците по-принцип им трябват повече усилия /разход на гориво/, отколкото на американците, чийто космодрум Канаверал е по-близо до екватора.

Основният проблем на "Ангара А5" е, че е морално остаряла. Нейните способности са сходни с тези на американската ракета Falcon-9, но цената на изстрелването е с цели 40 милиона долара повече....Пак някой глупак е препечатал от друг глупак за славата на велика хамерика. Господи колко са тъпи козяцките подлоги на Хамерика. Ангара била морално остаряла само в морално дебилния козяцки мозък. За разлика от бараките на Мъск, които се взривяват редовоно, руската Ангара е създадена на модулен принцип. Това значи че в зависимост от мисиите, може да сее използват различен брой допълнителни степени. Морално остаряли са бараките на Мъск, които за всяка мисия са различни ракети , а не руската Ангара. В зависимост от масата на стелита и орбитата на която трябва да бъде изведен, Ангара се комплектува като матрьошка с различен брой степени, с една първа степен, с три първи степени , с пет първи степени с седем първи степени. И точно тази модулност я прави в ПЪТИ по модернаи по гъвкава от хамериканските Фалкъни, които за различните мисии са различни ракети. Като не знаете не изливайте свойте словестни помии по форумите.

Ракетата “Гаргара” - пореден пирон в ковчега на някогашната славна космическа индустрия на СССР :))

Руснаците само да не развалят водката! Всичко останало може да повреждат@

С какво е известна НАСА? Че излъгаха за Луната. Когато си боклук - е за цял живот. :)

Е ти това най добре и от опит го знаеш. Боклук си и боклук ще си останеш.

Пикльо, бива ли на толкова елементарна кукичка да клъвнеш. :) При което аз сега ти вкарвам: Важното е, че никой не оспорва, че НАСА са измамници.

Излъгали могучия Совецкиййй Союз - много глупав ще да е бил. Сал ти, ватьо си умен щот зяпаш конспирации по Ютюб :)

Троловете са се намятали на амбразурата да плюят "морално остарялата" Ангара га че ли са на двоен надник. И има защо. Сравнението с Фалкон Хеви е нелепо. След трите досегашни изстрелвания целият свят разбра, че работеща ракета със заявените характеристики НЯМА. Пъвият полет беше пълен провал и жалките 1.2 тона Тесла със свалени батерии вместо към Марс беше запокитена в неизвестна посока.С втория на геостационарна бяха докарани шест тона само два месеца след като добрата стара Ариана тихо и кротко достави там ДЕВЕТ. Третия изобщо няма да го коментираме, общото е че и трите пъти централната степен завърши на дъното на океана. Равносметката е, че Ангара 5 върши за 100 милиона това, което Ариана прави за 170, а Делта Хеви за 350. За ваше успокение, пребоядисани дрОгаре, китайската комунистическа ракета Великият Поход 5 го прави още по-евтино.

Де е боклука? Пише тъпотии. При третото излитане централната степен си се приземи без проблем. Освен това си пише, че при връщане на степените се качват до 6,4 тона на геостационарна, но без връщане на степените качва 22 тона. Ангара 5 по тази логика е качила едва 2 тона макет на ниска орбита, но била вършела работа, като Ариана, че и колкото Делта Хеви.

1. При третото изстрелване на Фалкон Хеви централната степен не се приземи без проблем, а падна в океана. 2. При първия си полет Ангара 5 изведе макет два тона не на ниска, а на геостационарна орбита, и след това го премести на още по-висока да не пречи.

И откога 100 милиона са с 40 повече от 150-те милиона които Пенатгонът и НАСА плащат на Мъск за един пуск? Шейсетте милиона на изстрелване бяха просто дъмпинг прИмоция с държавна пара за прилапване международните клиенти от руснаците. Само дето те взеха да привършват и Мъск мина почти изцяло на тлъста държавна издръжка. То няма и как да продаваш по шейсет милки, когато само двете голи шлюпки покриващи товара ти струват шест. НАСА и Пентагона нямаше да имат проблем да плащат по 150 прясно напечатани милиона и на Локхийд и Боинг, но пусто ония се набутаха с прекрасни, но руски двигатели, докато самоделките на Мъск са си родно южноафриканско производство.

Пентагона и НАСА, тъпако, имат специални изисквания и поверителност. Локхийд и Боинг спечелиха 60% от изстрелванията за периода 2022 - 2027 г. Та Пентагона, боклуко, нямат проблем с Локхийд и Боинг, още повече, че ULA ще изстрелва ракетите си без руски двигатели. И примерно за 2019 г. Спейс Х за 2019 г. за 297 милиона долара е изстреляла три военни спътника. корто е под 99 милиона на изстрелване, а не 150. В същото време руслямците искаха по 87 милиона на място в Съюз. Та сметките ти са много криви.

БАТУТЪТ явно се е светнал, че шефът няма да му разреши да си вдигне "мизерната" годишна заплата от $450 000 /2018 год./ и е решил малко да се понатегне...

Седи си трола у дома. С пет лева е в джоба, а до следващите помощи за безработен има още две седмици. Дебелата му жена готви в кухнята някакъв буламач с каквото е останало в хладилника. Дъщеря му е излезнала с един чичко паричко щото е обещал да я заведе в Мол-а. Седи си трола на протрития диван и се кефи. Кефи се че руснаците , или американците / в зависимост от предпочитанията си / са по-зле от другите. Мислиш ли трольо, че на някой в Америка, или Русия му пука какво мислиш за това, или онова. Вдигни си тъпия задник, и помисли какво да направиш че ти и семейството ти да сте по-добре. Американците и руснаците и без теб , и твоето мнение, се оправят, и вървят напред.

В никой от специализираните сайтове /в т.ч. руски/, които се занимат със заявките и графика за космически стартове НЯМА такава информация... За този месец има две планирани заявки: "Soyuz 2.1a" и "Soyuz 2.1b" без конкретни дати..

Е то полета е тестов, какви заявки те гонят тебе по сайтовете

Сайтовете, за които пиша работят със съотвтната ОФИЦИАЛНА информация от космическите агенции, които разрешават, контролират и т.н. стартовете... Все пак тези тестове не са като автомобилните - на затворен полигон и т.н. Поне така работят в нормалните страни...

"... модули на "Ангара" са били натоварени на специални вагони и очакват разрешение от Държавната комисия за отправянето им към космодрума..." Дори за това се иска разрешение...

Т.е. Мужикисттан и Рогоносин се готвят за едва второ изтрелване на ракета, която е морално остаряла и неефективна. Хвала на цар каП-уткин! Още поне 50 години да управлява и все така добре да закопава Московия!:)))

Носенето на мозък за теб трябва да стане задължително.

Русия е велика, Русия може всичко. Има ли други ракети освен руските които да летят в Космоса? Русия е на светлинни години пред другите, Русия има управляем хиперзвук, който друг има? С този управляем хиперзвук Русия може за нула време да стигне до Плутон, Нептун, Куйперовия Пояс, дори до Проксима Кентавър, Стига да го поиска...

Човече, хайде да тролиш и пропогандираш може, но такива глупости как е възможно да се сърят в 21-ви век? Освен ако не си първолак?

Вече стана традиция да използват ника ми, за да пишат простотии от мое име. Аз свикнах, както вярвам и вие вече се научихте да различавате ментето от оригинала...

“Основният проблем на "Ангара А5" е, че е морално остаряла. Нейните способности са сходни с тези на американската ракета Falcon-9, но цената на изстрелването е с цели 40 милиона долара повече.” Време е да построят нов самолетоносач - с “екологични елементи” по технология от ХV век - ДЪРВЕН! Защо ни занимавате с руски простотии...

Че какво не е морално остаряло в Мужикистан?

Ами имат управляем хиперзвук! Кой друг има???

Гледай си осрания задник, руснаците не ги мисли.

Това колко много изкарват, не е проблема. Ако трябва просто ще направят по-голяма ракета. Мъск действа на частен принцип, макар и получаващ пари от държавата. Гледа да е евтино и да стига. Руснаците сигурно тази ракета са я изпипали много повече от на Мъск Фалконите. Мъск би ги правил и от хартия, запалващи се с кибрит, стига да стигат целта. Това наобратно е малко като с ваксините за ковида. ;) Руснаците вече пуснаха такава, без да имат тестовете на западняците. Сега ще спечелят просто защото са първи. Не че има нужда от ваксина.

Личи си, че си маломник или неграмотник. Ако прочетеш статията ще разбереш, че това е второ изстрелване в рамките на години(реален тест) за тази ракета.

Кво каза за ваксината? Щели да спечелят! Как като две ще са 10 долара, а британците пускат една за четири! А и кой ще си купи руска при условие че пазара ще се наводни със западни?

Казаха че ваксините реално ще излезнат средата на 2021г. Тук вече писаха колко милиона ваксини са вече договорени за продажба по арабските страни и така нататък. Заеха пазари. И САЩ ще са бесни, че няма да продават там те.

Личи си, че са те лекували с руски лекарства.

Нещо само защо така са се сменили вижданията за тежка ракета. Нещо в моето детство си спомням за извеждане на 100 тона на 400 км орбита. А сега Falцon Heavy 68 на 200, Ангара въобще 24 - нещо май не само "Конкорд"-а няма наследници, ами и наистина тежките космически ракети.

Абе аз за такива 100 тона не си спомням. Спомням си за 140 тона. Но все пак Фалкон Хеви тежи 1420 тона, докато Сатурн 5 тежи 2950 тона. Освен това Фалкон Хеви изкарва тези 68 тона не на 200, а на 2000 км.

А сега само цифри, без емоции! Ангара 5 извежда на ниска околоземна орбита на около 200км височина товар с маса 24,5 тона. На същата височина Falcon 9 изнася 22, 8 тона, без завръщане на първата степен. А със завръщането и само 15,6 тона ... Авторът на статията малко прибързва с отписването на Ангара 5....

Чети ве, трол ватен: Фалкон Хеви има 3 пуска и трите успешни. Ангара се проектира от 80-те години и сега ще и правят втори опитен тест. Демек е още на ниво макет от шперсплат. Какво носи Сокола на Мъск: Масса полезной нагрузки • на НОО 63 800 кг • на ГПО 26 700 кг • на Марс 16 800 кг • на Плутон 3500 кг Русский понимаеш, мать твою?

Пич, запознай се с възможностите на ракетата "Енергия", която летеше още края на 80-те на миналия век! на НОО 100 (!) тона

До az #Победа75 И какво стана с тази Енергия, май вече не е актуална? И в такъм случай какъв е смисъла да празнословничиш и да си чешеш езика само за спорта за неща дето ги няма или ще ги има някъде в неизвестното бъдеще? Твоите любими мужици дотолкова вече изостават в космическите технологии, че вече се чудят какво да подхвърлят на публиката си в Мужикистан. Ту ЩЕ правят поне 100 пъти изпозлваеми ракети, ту ЩЕ правят някакви нови космически кораби, а при актуалните им проекти дори някои и чертежи все още нямали - това пак специалисти от Мужикистан го казват.

Точно така, колега. А Хангара Хеави ще може да вдигне поне 1000 тона в Космоса. Да не споменаваме, че с тази ракета руснаците могат да пращат товари и извън Слъчевата система - нещо за което краварите дори и не са сънували, а Мъск и не се е сещал дори.

ще може да вдигне !!! порови се и виж кой до сега е изпращал сонди по дълече от луната успешно ?! След тва влез в яндекс и напиши космос гарантирам ти че всяка една снимка на ксмическо тяло която видиш било мъглявина било плутон сатурн няма да е руска!!!! И вдигаи гащите стига толкос работа осигури си място бригадир в сибир 3 тиотки ще имаш поне и водка на корем.Ако и не забърсваш устата гарсониера в покрайнините на Масква :)

Нямали пари Роскосмос? Как не! Тази Ангара я разработват вече 25 години и са изхарчени над 10 миарда долара. Илон Мъск направи Фаркон 9, 2 пъти по-мощна за 8 години и 800 милиона долара. Едва след това НАСА започна частично да го финансира. Свободата печели пре диктатурата. Винаги е така!

За Ф-35 САЩ харчи към 1.5 трилиона долара по изказвания.И добре че са изкупили лицензи за Як-141, че иначе е съмнително как ще се справят. Англичаните някъде си обясняваха, защо не могат да направят нов вертикално излитащ самолет тип Харриер и защо американците са избрали конструкцията на Як-овете. Там за център на тежестта на двигателите, невъзможност за свръхзвукова скорост при такава конструкция и такива неща.

Не знам колко пъти ви се обяснява на ватните кратуни вече- 1.5милиарда ще струва цялата програма за целия срок на експлоатация на над 3000 самолета (и 3 различни вида). Англичаните (RollsRoyce) разработиха вентилатора на F35B - нищо общо с примитивното решение с 3 двигателя на Як 141, който ако струваше нещо щеше досега да се произвежда и продава в големи количества - на всякакви Индонезии, Малайзии и Филипини, че и Турции с мераци за самолетоносачи. И това че Англичаните са се отказали от свръзвуков Хариер преди 40-50 години не значи че днес не е възможно. Много възможно е британския Tempest да изпревари руското недоразумение Т50 -бъдещия Су 57(нищо че путинските маркетолози избързаха с преименуването).

Търся например в Ютубето и излиза със заглавие: Why Britain Never Made Another Harrier Jump Jet youtu.be/T6aHyuuthns Като това го обясняват англичаните, дето са работили и по Ф-35.

Глей какви хубави ракети правят руснаците мааму стара!! Как да не станем 16 република а аз главен партиен секретар много ми се ще или поне на ТКЗС партиен да има аванта

Поне на външен вид са много по-хубави от огъващите се бидони на Мъск. ;)

Това "А5", предполагам е затова, че ракетата ще се изстрелва по веднъж на 5 години. И така до края на света...

пусни една статия за калашника! По добре ти се получават!

я помня още от списание "Техника молодёжи" в буйното ми детство на Социълизъмът. Абсолютно БЕЗАНАЛОГОВА е Ангара Хеви....защото тежката ракета на Мъск е за извеждане на СТО И ПЕТДЕСЕТ ТОНА ПОЛЕЗЕН ТОВАР на ниска орбита. Прогресс извежда со МКС 2400 кг а ЯПОНСКИЯ ТИР - 10 тона. Русия има уникални теоретици, но в ТЕХНОЛОГИЧНОТО ОБОРУДВАНЕ е в зората на промишлеността. Сименс доставя турците не за руските газопроводи, швейцарската "AllSeas" поставя руските тръби на дъното на моретата, На Еърбъс в момента не може да му бъдат заменени моторите за Сухой "суперджет" от съвместния проект. Руснаците кушат беларуски картофи, литовско мляко, италиански кашкавал, турски домати. БЕЗАНАЛОГОВА ....икономика на ВАХТЬОРИТЕ в Кремъл.

За някои неща незнам но за земеделите си в брутална грешка

Фалкон Хеви изкарва на геостационарна орбита 16 800 кг. 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от руснаците. Мъкааа! Но пък калашникааааа..........!

А между другото да попитам какво се случва с пощенската услуга на dir.bg, живи ли сте?

Ми мухлясала е!

Сорос или Бил Гейтс лично са я писали тази статия? Русия винаги е била най-богатата държава, така че няма нужда дребни представители на човешката раса да гадаят дали Русия има или няма ресурси за мисии. Щом правят ракета, която е с цели 40 милиона по-скъа от тази на конкуренцията, значи имат пари и могат да си я позволят! Точка по въпроса!

Не, че могат да си го позволят, а нямат избор. Разработката на нова ракета ще отнеме много време и пари, което не могат да си го позволят. Затова правят по-скъпата, за да не останат на земята завинаги.

Осен това само руските ракети се освещават със свещена урина!

Наполеончо,прибирай се,че санитаря идва с хапчетата и ако те види,че не си в кревата ще има наказания

Тенекията на Мъск, наречена незаслужено Старшип, никога няма да полети в Космоса. Но великата Космическа Раса Русия вече има кораб с който да достигне дълбините на дълбокия Космос. НАСА ще се молят на руснаците да могат да пращат техните ракети с руските кораби до Марс, Луната, Венера и Алфа Кентавър.

Русия вече отдавна има кораби с които успешно щурмува дълбините на Тихия океан! А ракетата Ангара се разработва вече 30 години и да полети кел файда! Хвърлени пари на вятъра! А ракетите на дебила Мъск всеки месец изстрелват по 60 спътника месечно за да осигурят глобалния Интернет! За по-малко от година, 600 спътника! Мухахахахаха!

Да, прав си! Пращат ракети навсякъде. Една пратиха и до Мелмак, но станала грешка, пратили ядрена ракета... :)))

Глупости, не до Мелмак, а до Ньонокс, близо до Архангелск, и не беше краварска, а балалаечна! Зарази с радиоактивност маса села наоколо и се наложи да ги изселят!

до Тихия океан например....Мууу-ха-ха-хаааа...

Къде са ония с бидоните и силозите да се порадват сега на този епичен бидонен силоз? Нали все пак, руският силоз - най големият бидон...

Последнят гвоздей в кочвега на Мъск и НАСА. Реално от 17 август нататък повечето клиенти ще искат да изстрелват сателитите и спътниците си с Ангара и никой повече няма да погледне Фалконите и на НАСА ракетите.

Що пишеш глупости преди дори да си прочел какво пише в статията?

С психично болни не се спори,тях дори трудно ги съдят а ти искаш да те разберат:))))

За чукчите и евенките ли говориш, като за клиенти? Ако е така - прав си.

И защо ще плащат 40 милиона долара повече на руснаците? Не виждам логиката ти или изобщо не си прочел статията.

Да бе, кой е балама да праща сателитите си на дъното на Тихия океан! А тизи, на мъск се изстрелват по 60 на месец, и, представи си летят! Голям ташак, нали? Мухахахахахаха!

Спокойно можете да прочетете само заглавието. Коментарите в статията са поне 50% неверни, смешни и противоречиви. Както и всичко останало, с което дир.бг ни "подхранва" щом като стане дума за Русия. Дано им плащат добре за това, защото ако го правят само по "волята на сърцето" големи глупаци са.

Само да те питам ти знаеш ли кой е собственика на този сайт?Жокер требе ли ти или знаеш но не ти отърва?Айде у кауша недоклатен

Проблема на САЩ е, че Анагара няма проблеми. Много тендециозна статия, предназначена за немислещите 80% българи.

А какво е това "Анагара", Знайко ? И какви проблеми създава, ако съществува?

никой продукт няма проблеми на чертожната дъска

Ако закрият Роскосмос Российката резко ще дръпне.

Докога с тези газени лампи, товарищи?

Гледай Мъск какво ползва. Най-евтиното. А някога ракети на САЩ ползваха по над 20 съставки за горивото.

И сега като налазят русофилите, ще почнат да обясняват как журналята лъжели и от рашата по убаво немало. Пусти му копейки...

А да знаета за калашникаааааа Ох калашника, Ах калашникааа..

Тежката ракета-носител Ангара-5 има възможностите на леката Фалкон 9. А Фалкон Хеви?

Поне от руските ракети в близките 20 години.

За тази година ли говориш или за догодина? Свърши се вече с руския монопол! Досвидания Гогов!