Русия ще тества ракетен двигател на йод

Създаденият от РКК "Енергия" двигател се задвижва от йод

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъност не е точно да се каже, че йодът е горивото. Йодът се използва за пропелант, а горивото е електричеството, но това са технически детайли. Нищо не се споменава за импулса на въпросния двигател.

Авторът на статията осъзнава ли каква глупост е написал ?

Превел е статия от ТАСС. Не виждам нищо глупаво в цялата статия. В оригинал се казва същото нещо с малко повече подробности.

Пак ли са изпили спирта???

Пак ли някой е избил и ранил стотици луди лрави в Лас Вегас или някъде другаде в Краварника, та сереш а?:)

отдавна направиха в реални космически условия (между Прогрес и МКС) импулсно предаване на енергия на десетки километри. Да ти пратя оригинална Сива гъска за да не пишеш щуротии.

туй двигателя да не би да има проблеми със щитовидната жлеза.... да пробват и със йодирана сол...

Русия провежда усилени изпитания за създаване на ракетен двигател задвижван с одеколон. Нямало да има нужда от резервоари,защото руските космонавти ще си носят достатъчно в багажа за из път. Така ще се спести място за научна апаратура.

Лудите крави усилено и успешно взривяват ракетите си на площадките за излитане и във въздуха ...Белким някоя литне, както казва Мъск:С такъв огромен напредък след 300 години ще сме с пилотиран полет в космоса, и няма да ползваме руските космически кораби Съюз!

Става дума за нова версия йонен двигател. Джурналята - квото могли направили. А коментаторите - тури му весТник.

Така е защото никой не разбира за какво иде реч, но и високите постижения прокламирани от ТАСС са вече в комерсиална фаза отвъд океана.

я пак. Имат комерсиални дренки...

Кометарите в огромната си част са писани от дежурните умствено изостанали руски слуги, какво очакваш.

Русия ще тества ракетен двигател на йод По-ефективно ще бъде , ако тестват двигател на водка, или в краен случай, на медицински спирт.

Това е беднотията. Утре ще направят опит с лай.а

Дайте източника че от вашата статия само се обърквам. Вероятно става дума за йонен двигател но с така поднесена информация мога само да предполагам

Действай, докато не са го изтрили. Превел го е правилно. 19+ на нула за обърканите. Тук е пълно с "експерти". Също като в парламента. За това България е на това дередже. https:// www.rt. com/news/430535-russia-rocket-engine-iodine/