Русия тества ново лазерно оръжие

Лазерното оръжие трябва да може да сваля дронове, самолети и ракети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МАРКАТА КАМАЗ Е БЕЗПОРЕН ПОБЕДИТЕЛ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НА ПАРИЖ ДАКАР

Как руснаците изпариха 1000 китайци........ http://ntotkov.blogspot.com/2010/09/1000.html

колко трябва да си тъп да вярваш на това?

Спирачките работят добре.

на им на руснаците! Браво, поредното оръжие! Бой по империализма и международното положение! Да живеят Куба, Сев.Корея и Венецуела!

това ли, което американците тестваха преди 15 години?

американците вече го имат и в полицията, не само военните им.

И кво ще свалят в полицията с тези лазери?. . ако можеш малко да обясниш че не се сещам.

има google. пообразовай се малко щом искаш да знаеш. монтирано е дори на малък пикап а не на 5 вагона.

Руснаците го докараха до карго култ и още малко ще се превърнат напълно в снежна Папуа-Нова Гвинея. Видели как развитите страни демонстрират лазерно оръжие и започват и те да имитират. Войници тичат насам-натам, разни тръби се въртят, липсва само една дреболия, която има в западните филмчета - как лазерът поразява целта. Преди ако демонстрираха мощ не им трябваха имитации и анимации. Искаха да покажат докъде са стигнали в реактивните системи за залпов огън, докарваха десетина установки Смерч и превръщаха няколко хектара на 30-40 км. в пепелище, без да им е необходим Союзмультфильм.

Таран-Кольо!По рождение ли си глупав или придобито?

Вземах уроци. Да коментирате по темата ви пречат религиозните убеждения или лична неприязън към РСЗО Смерч?

Се сещам какво е лазарното оръжие. Очевидно сега като кажеш лазаре я излез и от вътре нафничат взвод пияни войници с името лазар.

Ей, това не е ли едно от онези руски оръжия, които не съществуваха и които били само "анимационни" картинки????

А как разбра това желязо става ли за нещо бе, тъпчо

А пък едно друго от онези несъществуващи руски оръжия е пуснато в серийно производство, знаеш ли? Познай кое? :)))

не се сещам. Ти знаеш ли някое с над 200 бройки... като говорим за серийно производство?

Аре стига претоплени манджи, моля. Същите снимки и същият материал ни бяха предложен преди няколко месеца 1:1. Сега... поради напреднала възраст, някои може и да са забравили, но има други, които много добре помним :)

Хахахаха! Един вагон и стържещи железа за радост на троловете-идиоти! :)))))))) “Лазер” :))))) Като оня варел дет бил “робот” на Калашников :)))) Храна за руските тъпаци!!!

Претоплена манджа. Тая новина е публикуват за 3-ти път, даже вече почнаха да повтарят и снимките. Целят само кликове за да си продават по-скъпо рекламните местенца. Измамници български.

Имат си руснаците бойни лазери, приемат си ги на въоръжение..както си проеха и хиперзвуковите ракети кинжал, и бойните маневриращи блокове авангард както и ядрения дрон с кобалтов заряд Посейдон както и ядрената лрилата ракета буревестник..Имат си руснаците..Приемат си ги на въоръжение! Кравите си нямат...и затова само могат да циврят кат истински пачавренки, и да завиждат на руснаците ронейки сълзи:) А имат кравите ДЕСЕТ ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ВОЕНЕН БЮДЖЕТ!!!

Дада

и след като ги "приеха", удължиха живота на съветската Сатана за още 50 години въпреки трудното обслужване...

един прост транспортен самолет не могат да направят - сегашните таралясници Ан 12 и 26 са отдавна за гробищата, корабен дизел (купуват нискокачествени китайски) или турбина (останаха в Украйна), обаче в пъченето и хвалбите със всевъзможни фантазии (дето са все в разработка и изпитания) нямат равни..

Нови физични принципи... Путин откри новата физика - пропагандната физика! Заедно с новата икономика и т.н. При тях никакви познати научни закони не действат! Путлер ги отмени всичките! Путлер отмени всички физични закони!

От новата физика на Путин - Новата сила е равна на Новата маса по Новото ускорение!

Е тоя клип го пускате за пръв път!!! Пропаганда и надуваеми танкове! Потърсете в ютюб :)))

И ние като построин АЕЦ Белене, ще имаме потенциала да подсигурим захранване за такива машини.

РОСКОМИКС създадоха нова анимация и малоумните руснаци бързат да уплашат света :))))) Родния тролетариат, подмокрихте ли се вече, идиотмета недоклатени?

Оръжието не се тества а е на бойно дежурство. Това казва НТВ. Оръжието е за борба със спътници. Руснаците имат най-големите възможносии за развойна дейност ....собствени а не внесени учени. Подобен успех е технологията за атомен реактор на бързи неутрони - единственно руска. Реактора работи с отработения уран от конвенционалните реактори и го възстановява при работата си до гориво за конвенционалните - затворен кръг без добив и утилизиране на ядрено гориво....бъдещето решение на "глобалното затопляне".

колко години отлежава в басейна отработеното гориво преди да иде в реактора с бързи неутрони и след това веднага ли се връща в стандартните реактори? Сигурно ли е, че касетите ще издържат няколко цикъла? Звучи добре на теория, а в практиката рентабилно ли е? Благодарение на Големия Брат и ние си имахме заводи вечно на загуба.

Дада

Пълни глупости. Според путлерасткия тъпак са създали перпетуум мобиле. Чел нещо не разбрали дошъл да ни дава акъл. Бегай пак да ччетеш и мисли преди да пишеш тъпотии. Оръжието не е оръжие, че едвам работи и пускаха ускорени филмчета да изглежда, че бързо се върти. А хората наоколо профучаваха със скоростта на светлината. Проекти и технологии за реактори с бързи неутрони има колкото искаш - Първият е американски проект 1957 г Sodium Reactor Experiment, после е английския Дорни от 1959 г, после френския Феникс работил от 1968-2009 г. с мощност 250 МВт. А от 1985 до 1998 е работил и реактора Суперфеникс с мощност 3000 Мвт топлинна и 1200 електрическа. Девет държави разработват такива реактори. Руснаците са копирали английския и през 1973 и правят БН-350. После БН-600 и т.н

Много си емоционална Дада....довечера свободна ли си?

защо има военно разузнаване при положение че хората от коментарите знаят ВСИЧКО ? от ТТ данни до локация на земното кълбо, периоди на експлоатация, прякора на сина на конструктора и тн. и тн.

"Според руското военно министерство то работи на основата на нови физични принципи. " Какво значи нови физични принципи? Руското военно министерство е създало нова вселена с нови физични принципи или редактора е неграмотен и хал-хабер си няма какво превежда.

Ами те отдавна си живеят в паралелна вселена :-)

Ти ли го казваш това бе, жалък комплексар? Не си ли подушваш цървулите под леглото си или простотията около себе си, която още си бърше сополите с ръкав и си изсипва боклуците през прозореца?!

през далечната 1978 година руснаците снеха от бойно дежурство лазерите които трябваше да свалят спътници на висока орбита... а тука споменават че лазерът щял да сваля ракети, да не сме се загубили нейде из превода?

През 1978 СССР не можеха да направят един свестен лазерен далекомер та се налагаше ПУ да им го разработва... Спътници ли да свалят? Смях!

то ние и ВПХР-и им правихме, и радиометри им правихме, и граждански радилокационни станции им правихме... ате ни подаряваха танкове и радиолокационни станции за управление на стрелбата, проста специализация в рамките на СИВ, а корабните лазери ги тестваха в Черно море -)

След броени дни: Китай каца на обратната страна на Луната

Не разбрахме кога ЩЕ станат всички тия работи? Питам за свалянето на дронове, самолети, ракети, щъркели и пъдпъдъци ...

така и не разбрахме нищо за тестовете. Явно се е провалил щом нищо не казват. Трябвало да може това, онова. Ама може ли го? Щото за лазерните оръжия на САЩ сме им ВИЖДАЛИ тестовете. Тубата пълна. А руското... показват един камион как се го вадят от гаража... тестовета да не са били на спирачките?

пак че не го бутаха или поне се изрязали кадрите с бутането.

видяхме и "слончетата да тичкат" като в старя виц

Американците веднага да излязат от договорите за неразпространение на лазерни оръжия и да помолят китайците да им направят едно.

САЩ имат оборудвани доста кораби с такива оръжия. Там където Русия се е запътила, САЩ е проправила пътека и дори е изиставила ниякои от тях.

ма верно? че закво ривът кат заклани бизони тогаз като иамат толкоз доста кораби ? хи хи

как реве заклан бизон бе малоумник. Поне се научи да правиш АНАЛогии... а не само до главните букви да спираш. заклан бизон... Е ми имат кораби... и самолетоносачи, а не самолетоТРОШАЧИ които тръгват с 4 и се прибират с 1 самолет, а после стои на док с месеци.