Русия заменя "Макаров" с "Лебедев"

Най-разпространеният руски пистолет ще бъде пенсиониран след 60-годишна служба

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що 9х18 ще им остане по складовете ..

След колко време ще спрат и този проект като неефективен?

Признаят за неефективна тяхната барака Ф-35 за 3 трилиона долара! И по точно никога, защото Удав ще бъде приет на въоръжение.

"което е изпитано в многобройни войни". Абе какви са тези многобройни войни след 1949г.?

на статията, тази думичка "влезнал" в официалния език не съществува и е вредна за ползване заради новите поколения, които попиват от подобно неграмотно написани/ или редактирани статии разни подобни думички... после и те стават "редактори" и т.н.

е ВЛЕЗНАЛ на въоръжение? От кое село си излезнал?

Аз замених Ирина с Лариса (по-младичка е).

от снимката ли ще замени макаровия?!?

Ти какво дърво си, пък коментираш.

няма универсален пистолет . за полицията трябва да има стоп ефект а не да ти изкара карантиите . за армията е друго .

Руска работа-"Ще,в близко бъдеще,безаналогов,най-добрия в света"-АМАН!!!Защо не си четете сами руските пропагандни измишльотини а ги пишете?За копейки и от майка си ще се отречете!

то и ти ги четеш, при това безплатно : )))

Ми то и хиперзвуковите Авангард и ядреното торпедо Посейдон и лазера Пересвет уж бяха ще,ще а вече са на въоръжение! А говедарските краварски ще ще ще .....си останат сами ЩЕта!

Плюнчо, ти, дато не си ходил в армията ли си големия специалист или само се плюнчиш?

Забрави да кажеш факт! Сега, хем знаем че лъжеш, хем сме разколебани, понеже не си ни написал думата факт за потвърждение. Не бива така!

Отлично оръжие. В туба има изпитания на него и Глока, и руския пистолет е минимум равен дори по добър от него. А всички знаем че по целия свят смятат Глок за най добрия пистолет.

Аха... целият свят смята глок за най добрия, ама понеже руснаците направили клипче в тубата изкарващо макаров по по най, значи целият свят греши.... Ти, поне една гънка нямаш ли, на тоя мозък??!

Има гънка, има и дупка в гънката. Не е на мозъка.

Пълни глупости. Лебедев и Калашников са две различни компании. Освен това наскоро руснаците взеха решение да заменят Макаров с новия пистолет Удав с 18 патрона и той вече постъпва в армейските поделения. Така че цялата новина е пълна с грешки

Всъщност Лебедев (ПЛ-14) се произвежда от Калашников...

Моя грешка, обърках Лебедев и Лобаев

Абе понеже много разбирачи и оръжейни ежперти хранят пистолетчето, а вижте какво казват за него хората отвъд океана и си помислете пак :) bit.do/fk2NL

Военен пистолет с 9 патрона? Жив таш@к! 9 патрона за домашна самоотбрана или за полицаи. (повечето полицаи ползват с 15 патрона) Но за военни, 15!

Къде видя 9 патрона бе тюфлек? Този е с 15!

Принципно на военен пистолет повече от 5 патрона не му трябват. При война питолета трябва в точно три слуая - да се отвардиш да не те обиди някой докато се облекчаваш в храстите, да гръмнеш някой когато ти засече пушката или ти свърши пълнителя в близък бой и да се гръмнеш за да не те пленят. Принципно при война хванеш ли пистолета - това значи че си е е?ало маматао отсекъде. щото войан не се води с пистолети.

Хахаха

Пистолети може и да не могат да правят но ракетите са си е.али майката , нямат аналог за 20 години напред.

Двайсе лазарника кайш? Бреййй. Ни си ги виждал, ни чувал, ни някой някъде се е похвалил че при военни условия са успели да свалят нещо (не говорим за пътнически самолети както над Украйна, или собствени както над Сирия) и пак ги сметна на двайсе... Мале мале.

По-старото поколение ходили в казарма в БА и използвали Макаров ще се съгласи че е пълно недоразумение както пистолетчето, така и патрончетата му. Отдавна беше за пенсия.

IT (Information Technology). Явно от дир.бг мислят че оръжията са информационни технологии. Според мен оръжията са военна технология, но кой знае може и да греша. Познавам доста IT специалисти, които нямат пистолети и не използват оръжия в работата си.

Че какви пък са тия Ай Ти специалисти, ако нямат поне един танк в гаража?

Който не прави разлика между муниция и амуниция - нека да пише в друг раздел!

Е защо така грубо? Мосля, че за всеки попаднал в раздел IT е нормално да бърка муниции и амуниции... :)

ДИР са путки непоръбени

Такива глупости за макаров може да напише само някой който не го е виждал и стрелял с него. По е лесно да очистиш човек ако хвърлиш по него пистолета, отколкото да стреляш.

Бъркаш пистолет с бумеранг баце!

Няма глагол влезнал .Това е някакъв шопаризъм който налагате в българския език . Влязъл е глагола . Влезли а не влезнали се пише .Как си говорите си е ваше право ,но когато пишете внимавайте .

То да беше само тази грешка. Пълно е граматични и правописни грешки. Явно редакторът Гогов е пропуснал няколко години от училището!!!

Направене раздел руски пушкала. Какво общо има оръжието с IT.

Всичките им оръжия са копия на западни оригинали, най-вече немски. Малоумният съветски селянин Калашников, който не е ходил на училище след трети клас, "изобретил" автомата по чуден начин - оказало се, че баш по това време плененият германски гений Хуго Шмайзер работи в същата сграда, в която вкарали и оня руски идиот като кон в ясли :) После, разбира се, Шмайзер забравил да кръсти оръжието на свое име, а Калашников не забравил ;) Само дето след това Шмайзер си тръгнал, а Калашников не изобретил нищо повече, до края на живота си през 2014 г. ;)

Еднакви са като дизелов и бензинов автомобил. И двата са автомобили.

Аман от писатели. Калашников е работил в Ковров, а Шмайзер в Ижевск. И може да се разходиш от едното място до другото - ей го къде е- има няма 1000 километра. По онова време три дена път с камили в едната посока - демек с влак. И малоумният селанин Калашников е изкарал 7ми клас, което е равно на 11 клас сегашно делек средно образование което за времето никак не е било зле. А с 4-ти клас е Началника на Калашников - Василий Дегтярьов. С оръжията на този неграмотник, Червената армия изкара няколко войни. И някои се призвеждат и сега 80 години по късно. Визирам ДШК. Та за грамотните е повече от ясно, че Калашников не е седнал сам да разработи АК. Като са дали окей на неговият проект, зад него застава цялото КБ на Ковровския оръжеен завод. А освен Дегтярьов там са Булкин ( от чуйто проект е прекопиран АК47) Симонов (АВС36) Шпагин (ППШ). А Калашников има и ПК, което си е хубава машинка. Ама това пуберите дето сте пипали пушки само в Cоunter Strike няма как да го знаете.

Как не направиха за толкова години една печка и пералня за хората си ами само оръжия дрънкат тия ушанки.

ай стига с тая мантра бе вече сте смешни и ето ти руска бяла техника има много Электрическая плита DARINA

3 отзива от руски сайтове: 1. Через 2,5 года сломался переключатель нагрева духовки,в результате перестала работать одна конфорка и конвекция в духовке. 2. Через 6 месяцев сгорело управление духовкой. Узкая. 3. После приобретения прошло три года, правая комфорка перестала работать, уплотнитель отклеился и болтается, от этого жар идет и испортил фасад сбоку. Перестали работать духовка, конвектор. Дверку духовки надо все время придерживать, чтобы при закрывании с такое силой не хлопала.ю Ко каза?

Да беше написал кой калибър е тая Дарина!!!

Трябва и да става за нещо.

Навремето след стрелби на нас старите ни даваха фатмаците понякога да гръмнем и с пистолет , от тогава имам спомени че макаровия е чист боклук - негоден за нищо. Става да плашиш гаргите и разни пияници с него , иначе който иска сериозно оръжие или чешко или немско. ПС неслучайно американската полиция са с ГЛОК /доказано най-добрият и надежден пистолет в света/ , ако ушанките правеха добри оръжия то американците първи си биха купили.

Давали са ти друго да им пипаш! Най вероятно си на 15 години и пистолет и казарма си виждал само по филмите.

Баце кандидатствай за стендъп комидиън! Имаш талант и в 7/8 може да те вземат ;) Ти си бил в казармата колкото Цецка Цачева

давали са ги фатмаците да гръмнете дедовия : )))))) ние с часове сме търсили някви стари гилзи за да можем да се отчетем ама при вас всеки си пука и си взима от склада колкото му е кеф : )))))))

ако е със същия боеприпас като макарона , не е за хвалене. оръжието е винаги комбинация от оръжие и боеприпас.

на практика е същия, макаров е 9x18...

Не е същия. Стандартно работи с 9 Пара и с руския 9х19 за ГШ. Последният е с усилен заряд и не става за западните пистолети дето са за 9 пара.

Аз ли не зацепвам, или има грешка в превода? "А колко лесно е да използвате оръжието зависи от качеството на стрелба", споделя един от изпитателите на оръжието."

Следва съвременните тенденции, изглежда ергономичен. Високият захват предполага контрол на отката при стрелба и точност. Положителна черта в пистолета са релсите за окачване на допълнителни приспособления. / Все пак пистолета е руски/ Бутоните на предпазителя и затворната задръжка са прибрани навътре във вдлъбнатини , което е удобство при ежедневно носене , но не предполага удобство при бързо презареждане . На снимка изглежда повече от прилично.

Макаров е добре известен и много евтин боклук. Много от съвременните пистолети, а и не толкова съвременни са светлинни години напред.

Наистина си от село. Освен мотика май друго не си държал.

Макаров е лошо копие на Валтер...

Започвам да мисля, че аз нямам нищо общо с IT - около мен никой няма автомат!!! Дори пистолет няма!!!

Хахахахаха! Добър коментар!

аха... не е важно просто да стреляш и да уличиш... ок. ще го запомня...