17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Диреееееееееееееее оправете си правописната грешка на заглавието!!

Днес имат още едно постижение. пуснаха 3 Глонаса по 280кг и един микросателит тип Kosmos-25хх с ракета която би трябвало да вдига по 7 тона.

Направо си кажете, военен спътник и толкова!! А защо руска ракета, ми защото е надеждна явно!! Отдавна руснаците ползват и екваториалния космодрум на Франция, в добавка от там е още по евтино да изстрелваш ракети!

Не знам коя ракета не е надеждна, че да са предпочели руската пред нея... По принцип ОАЕ си партнира традиционно с Роскосмос. Така че не виждам нещо странно в това, да продължат да си партнират. За цената се съмнявам да е по-ниска от тази на СпейсЕкс, но за арабите не е проблем цената. След като си купуват златни бентлита, които с нищо не са по-добри от обикновените бентлита, само дето цената им е по-дебела. В крайна сметка нека да има храна и за Роскосмос. Ако оцелеят управлението на Рогозин, някой ден може да случат на съвестен началник и да вземат да дръпнат нагоре! Стискам им палци да оцелеят! Не бива наследството им да се загуби!

При сегашното засътафоване на французите може би щеше да им е по-печелившо руската ракета да се разбие. А защо от гвинеа а не от байконур питай казахите от колко години руснаците не са платили наем, отделно имаше някакви драми с руски военни масови убийци по китайско-казахстанската граница и самите руснаци предполагат, че китай са натиснали казахстан за по-враждебно отношение към русия! В какво се изразява враждебното отношение : дискриминаране икономическо и политическо на етническите руснаци тамошни граждани, отмяна на кирилицата за официална писменост, непризнаване на Крим за руски, непризнаване на Южна Осетия, териториални претенции към руската федерация - това последното аз лично не го разбирам нали руснаците направиха тази 6-та по големина в света държава и я дадоха на едно племе което никога не е имало държавно управление!

Руснаците пак му намериха цаката. Ще продават носителите и всеки ще си ги изтрела откъдето иска. Хитро! :)

Глупости на търкалета. Нищо не продават. Просто бачкат на загуба само и само да изстрелят нещо. Мъск праща по 3 на месец, руслямска държава едва 1 на месец. Таз година едва 13 полета има. Познай що имаше яко съкращения в Роскомикс.

драги има разлика между военен спътник и спътничета за граждански цели!! А и ако не си забелязъл става въпрос за общо 1 час изстрелване и извеждане в ниска наземна орбита. В добавка военните спътници драги не са като ония дребосъци на Мъск!! На тая орбита от 661 км има непрекъснато компенсиране на земното притегляне и бая гориво има спътника и др. системи които го правят доста тежък!! Ама от де толкова мозък у теб!!

То ко имаше мозък,нямаше да е "демократ" и русофоб...

Америслямците си тестват, руснаците си летят.

Е да де, ама руснаците си летят на първо поколение ракети, а американците тестват трето... малка, ама съществена разлика...

И шесто да тестват, пак ще си тестват, а руснаците ще си летят на първото. Малка, но съществена разлика.

Демек ти предпочиташ да си кюташ с магарешката каручка, присмивайки се на комшията, тестващ новото си порше? Каква изненада. Иванушка завижда и през сълзи лее злоба, с вперен лаком поглед към поршето...

Какво пъро поколение ракети ти изобщо имаш ли идея как се е развивала ракетната програма на руснаците или говориш на изуст. То като гледам ти и от американската програма хал хабер си нямаш. Как точно реши че е трето поколение. А и изобщо какви са тия поколения ракети в космическите програми. Това да не са ти изтребители!

па от де реши че са трето поколение? А дизайна викаш на интериора взе да мяза като Стар Трек нали??

А ми а де, от къде? Сигурно понеже е третото поколение, космически кораб. То е ясно, че за тролове ви вземат само малоумни, ама чак пък до три да не можете да броите... егати деградацията...

Колко полета имат миналия месец Руслямцуте???? Летели казваш,а?! НУЛА. Колко американците.... Няма да ти казвам че ше пометнеш. А за година няма да ти кажа въобще че ше пукнеш. Руслямците летят 4 ПЪТИ по-налко ит американците. Дори по-малко от Китайците.

бе драги не се ли питаш защо военен спътник се качва от руска ракета, а не от тарамбуките на Илон??

Нещо пропусна да разбереш какво ти написах, а? А защо? Защото имат договор от 20 години за това. Нищо повече. И още американци ще качат горе. Що? Щото е предплатено - за това. НЕ за друго. Нищо повече каквото и да мечтаеш. google -> spaceflight 2020 wiki Щракай и ГЛЕДАЙ И ЧЕТИ !!!! После троли.

за да заздравят руслямско-ислямската връзка м/у Руслямска държава и ОАЕ.

Арабите са купили на безценица руска волга. Дали са я на Европейската Космическа Агенция да я тюнингова и изпрати на орбита. Защо не бе изстреляна от космодрума "Восточный" с барута на Рогозин? Отг: защото щеше да гръмне поради руска некадърност или да бъде продадена за джилязо на китайските другари.

Голямо постижение, няма що. Доколкото виждам от снимката това е носител тип Союз. Класическа "семерка", модел 1963. Ама такова полети са правени от преди повече от 50 години. И не от Екватора ( където се намира полигона Куру), ами от 40-тия паралел. Така че след 55 - 60 години да се хвалиш с това, дето е малко след Гагарин е доста срамно. ама като нямаш нещо по-добро... Язък за барута на руско-съветските мекерета.

Е не е като да гръмна още при излитането и да изби астронавтите вътре. И после пак. От руснаците - толкова.

Така е! Когато руските ракети гърмят, заедно с космонавтите избиват и персонала на площадката, наоколо. Ако не вземе поне 150 човека със себе си, не се брои за авария. В това никой не може да ги бие!

Свободни съчинения за трети клас. Хелиостационарна орбита - стои само в определена точка над повърхноста на Слънцето. Геостационарна орбита - стои над определена точка над земната повърхност. Разстояние- около 36000км от Земята. Тия 611км са малко над орбитата на МКС и не се вписват НИКЪДЕ в графата "стационарни".

Прочети внимателно! "Хелиосинхронна" е, не "хелиостационарна".

Най-вероятно става въпрос за Слънчево-синхронизирана околоземна орбита. Сателити на такава орбита обикалят около земята по посока запад – изток в ниска орбита. Те преминават на същата височина, но на приблизително 1 градус на изток от предишния ден поради въртенето на земята около слънцето. По такъв начин те запазват синхрона си със слънцето. Тези сателити са удобни за фотографиране на земната повърхност. С други думи става въпрос за шпионски спътник Falcon Eye 2

Недей пък и ти сега ще му объркаш на човека хелиостационарна орбита и ще се чуди какво да прави! ;)

става въпрос за военен спътник, за да снима и да слуша трябва да е на ниска орбита!! Има причини и те са чисто технически свързани с атмосферата на Земята във връзка със видео шпионажа. А има вариант да зависне над определен участък над Земята и да компенсира притеглянето.

Само ан мен ли ми направи впечатление че, "Руска ракета изетя..."? Един Autocorrect може да реши проблема.

Да. Липсва интервала "и зетя".... Това ли те интересува бе?

От 5 градуса ширина има около 16 % по-голям товар при една и съща товароподемност на ракетата спрямо космодрум на 40 градуса ширина.

Хората ви написали нещо да ви информират, а вие пет торби с лайна сте изсрали!

Бляд! Някой да ти иска мнението.

Америслямската култура си личи отдалеч.

Ама кой им дава право на руснаците да си пускат ракети от Френска гвиана бе!? От право да пуска ракети има само налон муск! Платете му веднага 10% авторски права!

От кога пък Мъск пуска ракети от френска Гвиана? Че си прост, прост си, ама що ни го натякваш?

И аз му обяснявам, колко е прост, ама той е толкова прост, че и това не схваща! :))) Щерев, мойто момче! Франция е член на ЕКА, които са дългогодишен партньор на Роскосмос. ЕКА изстрелват ракети от Френска Гвиана. Мъск е партньор на НАСА и изстрелва от територията на САЩ. Искаш ли да ти го нарисувам, за да го схванеш?

За един преател питам.

"Миролюбивите" американци въртят е врейски номера, по света и у нас. "В името на мира, свободата, демокрацията и правата на човека" и за радост на дебилите по света и у нас.

Така ли каза Шаломов?

Руска ракета, френска Гвиана, Саудитска Арабия... много сложна системата, нещо. Най-малко как се кара това чудо от Русия до на майната си!?!?!? И защо!?

Baikonur Kazakhstan 45.621486, 63.303458 Kourou French Guiana 5.167912, -52.685462 Гледай първата цифра.

Руслямско-ислямските отношения се заздравяват. Путин хареса това.

Дебиле, случайно да се сетиш на кого е верен, дългогодишен съюзник СА!?!? Или не ти дреме. Ти си плюеш в несвяст.

Ти нещо се натовари. Значи всички са маскари. Когато е САЩ... са виновни. Когато е Русия - всички са мадкари. Така ли?

Измисли си някой друг ник този го ползвам отдавна

Изстрелването на товари в космоса е най-евтино и лесно от точка близо до екватора. Американците имат военна база в Казахстан и правят всичко възможно Русия да не може да ползва Байконур. За това сътрудничеството с Франция в случая е толкова полезно.

Кво общо имат базите само ти си знаеш.

Най-сетне и нашите космически сили направиха пуск! Скоро ще задминем Индия и Япония по изстрелвания на година, само още малко ни трябва. Слава России! Долу Маск!

Сфирки дали праиш? Освен платените полюции в нета?

Ако си махне ченетата може и да направи ама едва ли ще искаш:)))