17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-сетне и нашите космически сили направиха пуск! Скоро ще задминем Индия и Япония по изстрелвания на година, само още малко ни трябва. Слава России! Долу Маск!

Сфирки дали праиш? Освен платените полюции в нета?

Изстрелването на товари в космоса е най-евтино и лесно от точка близо до екватора. Американците имат военна база в Казахстан и правят всичко възможно Русия да не може да ползва Байконур. За това сътрудничеството с Франция в случая е толкова полезно.

Ако си махне ченетата може и да направи ама едва ли ще искаш:)))

Руслямско-ислямските отношения се заздравяват. Путин хареса това.

Руска ракета, френска Гвиана, Саудитска Арабия... много сложна системата, нещо. Най-малко как се кара това чудо от Русия до на майната си!?!?!? И защо!?

За един преател питам.

Кво общо имат базите само ти си знаеш.

Дебиле, случайно да се сетиш на кого е верен, дългогодишен съюзник СА!?!? Или не ти дреме. Ти си плюеш в несвяст.

"Миролюбивите" американци въртят е врейски номера, по света и у нас. "В името на мира, свободата, демокрацията и правата на човека" и за радост на дебилите по света и у нас.

Ти нещо се натовари. Значи всички са маскари. Когато е САЩ... са виновни. Когато е Русия - всички са мадкари. Така ли?

Така ли каза Шаломов?

Когато нямаш коментар по новината, намери си форум където имаш. Това е НОВИНАРСКИ сайт, не граматически. НапрАйте си форум бе граматичковци.

Ама кой им дава право на руснаците да си пускат ракети от Френска гвиана бе!? От право да пуска ракети има само налон муск! Платете му веднага 10% авторски права!

Простак! Да пишем тогава с лай.а по стената новините! Сигурно ще ти е много приятно да ги четеш...

Baikonur Kazakhstan 45.621486, 63.303458 Kourou French Guiana 5.167912, -52.685462 Гледай първата цифра.

От кога пък Мъск пуска ракети от френска Гвиана? Че си прост, прост си, ама що ни го натякваш?

То, щото граматиката е напълно излишна и е създадена да мъчи разни дебили, нъл тъй ба...

Щото щото...

Кво разбра от новината? Нищо. Щом си се хванал за грешките.

Написах го умишлено, не схвана ли?

Значи ако ти кажа - "слеТ 20 минутЕ Ше паднИ бомбЪ до блока ти", то няма да ти пука, щото било написано "с лайна". Смешко.

написа умишлено - " нъл тъй ба... " другото знаем колко умишлено е. както "Написах го умишлено! Не схвана ли?" "щото" няма как да го копмбинираш цялото във въпросително изречение.... граматиков.

Хората ви написали нещо да ви информират, а вие пет торби с лайна сте изсрали!

От 5 градуса ширина има около 16 % по-голям товар при една и съща товароподемност на ракетата спрямо космодрум на 40 градуса ширина.

Измисли си някой друг ник този го ползвам отдавна

И аз му обяснявам, колко е прост, ама той е толкова прост, че и това не схваща! :))) Щерев, мойто момче! Франция е член на ЕКА, които са дългогодишен партньор на Роскосмос. ЕКА изстрелват ракети от Френска Гвиана. Мъск е партньор на НАСА и изстрелва от територията на САЩ. Искаш ли да ти го нарисувам, за да го схванеш?

Само ан мен ли ми направи впечатление че, "Руска ракета изетя..."? Един Autocorrect може да реши проблема.

Да. Липсва интервала "и зетя".... Това ли те интересува бе?

Бляд! Някой да ти иска мнението.

Свободни съчинения за трети клас. Хелиостационарна орбита - стои само в определена точка над повърхноста на Слънцето. Геостационарна орбита - стои над определена точка над земната повърхност. Разстояние- около 36000км от Земята. Тия 611км са малко над орбитата на МКС и не се вписват НИКЪДЕ в графата "стационарни".

Прочети внимателно! "Хелиосинхронна" е, не "хелиостационарна".

Най-вероятно става въпрос за Слънчево-синхронизирана околоземна орбита. Сателити на такава орбита обикалят около земята по посока запад – изток в ниска орбита. Те преминават на същата височина, но на приблизително 1 градус на изток от предишния ден поради въртенето на земята около слънцето. По такъв начин те запазват синхрона си със слънцето. Тези сателити са удобни за фотографиране на земната повърхност. С други думи става въпрос за шпионски спътник Falcon Eye 2

Голямо постижение, няма що. Доколкото виждам от снимката това е носител тип Союз. Класическа "семерка", модел 1963. Ама такова полети са правени от преди повече от 50 години. И не от Екватора ( където се намира полигона Куру), ами от 40-тия паралел. Така че след 55 - 60 години да се хвалиш с това, дето е малко след Гагарин е доста срамно. ама като нямаш нещо по-добро... Язък за барута на руско-съветските мекерета.

Арабите са купили на безценица руска волга. Дали са я на Европейската Космическа Агенция да я тюнингова и изпрати на орбита. Защо не бе изстреляна от космодрума "Восточный" с барута на Рогозин? Отг: защото щеше да гръмне поради руска некадърност или да бъде продадена за джилязо на китайските другари.

Америслямците си тестват, руснаците си летят.

Америслямската култура си личи отдалеч.

Е не е като да гръмна още при излитането и да изби астронавтите вътре. И после пак. От руснаците - толкова.

Е да де, ама руснаците си летят на първо поколение ракети, а американците тестват трето... малка, ама съществена разлика...

И шесто да тестват, пак ще си тестват, а руснаците ще си летят на първото. Малка, но съществена разлика.

Колко полета имат миналия месец Руслямцуте???? Летели казваш,а?! НУЛА. Колко американците.... Няма да ти казвам че ше пометнеш. А за година няма да ти кажа въобще че ше пукнеш. Руслямците летят 4 ПЪТИ по-налко ит американците. Дори по-малко от Китайците.

Демек ти предпочиташ да си кюташ с магарешката каручка, присмивайки се на комшията, тестващ новото си порше? Каква изненада. Иванушка завижда и през сълзи лее злоба, с вперен лаком поглед към поршето...

Така е! Когато руските ракети гърмят, заедно с космонавтите избиват и персонала на площадката, наоколо. Ако не вземе поне 150 човека със себе си, не се брои за авария. В това никой не може да ги бие!

Какво пъро поколение ракети ти изобщо имаш ли идея как се е развивала ракетната програма на руснаците или говориш на изуст. То като гледам ти и от американската програма хал хабер си нямаш. Как точно реши че е трето поколение. А и изобщо какви са тия поколения ракети в космическите програми. Това да не са ти изтребители!

Руснаците пак му намериха цаката. Ще продават носителите и всеки ще си ги изтрела откъдето иска. Хитро! :)

Недей пък и ти сега ще му объркаш на човека хелиостационарна орбита и ще се чуди какво да прави! ;)

Глупости на търкалета. Нищо не продават. Просто бачкат на загуба само и само да изстрелят нещо. Мъск праща по 3 на месец, руслямска държава едва 1 на месец. Таз година едва 13 полета има. Познай що имаше яко съкращения в Роскомикс.

Направо си кажете, военен спътник и толкова!! А защо руска ракета, ми защото е надеждна явно!! Отдавна руснаците ползват и екваториалния космодрум на Франция, в добавка от там е още по евтино да изстрелваш ракети!

драги има разлика между военен спътник и спътничета за граждански цели!! А и ако не си забелязъл става въпрос за общо 1 час изстрелване и извеждане в ниска наземна орбита. В добавка военните спътници драги не са като ония дребосъци на Мъск!! На тая орбита от 661 км има непрекъснато компенсиране на земното притегляне и бая гориво има спътника и др. системи които го правят доста тежък!! Ама от де толкова мозък у теб!!

па от де реши че са трето поколение? А дизайна викаш на интериора взе да мяза като Стар Трек нали??