Коментари - Руската армия ще използва лазери за презареждане на спътници в орбита | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руските лазери ще зареждат руските спътници на орбита....А ако се наложи в случай на война, и ще разрязват краварските и еврогейските спътници на орбита.

+

През годините толкова много измислени и нереализирани руски пропагандни парцали се изфабрикуваха, че няма как човек да не се разсмее на поредния такъв.

не е реализирано: например хиперзвуковите ракети с изкуствен интелект на носители по суша въздух и вода /кинжал, авангард, посейдон, циркон/ -от 2 години на въоръжение; лазерна установка пересвет : от 1,5 годипа е на въоръжение.Кое точно не е реализирано.??

от това всичко дето го изброи - ти видяли ЕДИН тест който да доказва ефективността?? ЕДИН. ЕДИН ЕДИНСТВЕН!!! Или просто вЕрваш щото го пише в ТАСС? Един бе. Не повече.

Въшка, нима ли ти си толкова закъсал,че съвсем не осъзнаваш своята ущербность и карикатурност. Седиш в разбитото корито на дъното на Европа и отворил плювалника си на държава, която е недосегаема за малките и некадърните.Свести си, осъзнай се колко си нещастен.

Ти еба мамата руска

Не се ври тука където не ти е мястото ако не искаш да ти наранят нежните патриотични чувства. Ходи си по вашите руски форуми и си обсъждай на воля безаналоговите ви Армати, Химерзвуци и Боярищници...и разбира се предстоящото обнуление на късокракия скудоумец. Айде, чупка!

Вижте снимката от тази статия: https://it.dir.bg/tehnologii/fcc-vidya-slabo-myasto-v-satelitniya-internet-na-spacex И сами си направете извод,какво е предназначението на руският лазерен сателит! Galaxy Invaders

те с цял зил батерии не могат да покажат как стреля руския лазер, ти почна с фантасмагории за 500кг сателитче.

Така е, едни хубави хора правят лазери, капсули и порят пределите на близкия и далечен Космос, а другите бият негрите и ги убиват. Много ясно се вижда къде е разликата между цивилизациите и коя православна цивилизация е по-напреднала. Тук думите свършват!

Не думите памперс,жалия животец ви свършва и това ви е трагедията,че е преминал в соц.ЛАГЕР но такава ви е била съдбата и не завиждайте на младите свободни хора

Кратък отговор: при соца при всичките му кусури в БГ живеело 9 млн, а при демокрация - 7, а фактически в наличии - 5 млн. Населението намалява по време на война, глад и др.тежки премеждия. Избирай! И освежи затлачения си мозъка. Явно не догонваш истината.

Член рускиньо, пълен ЧЛЕН!!! Мерси за напомнянето, не сме забравили за социалистическия концлагер. Беше забранено да се напуска и затова всички бяха вътре. И с Рашка същото се случи - подариха ви свободата преди 30 години и всички що имаха мозъци се изнесоха.

Лазеро ще пържи соросоидните български НПО пучи-въшки, гниди и кърлежи ще пукат като пуканки у тенджера :-):-):-):-)

За "НПО пучи-въшки" на другарката ви КУРнелия ли хортуваш?

Ще, ще, ще...я какъв хубав комикс! Къде му е обложката?

А къде е вашия чушкопек пето поколение? А, клоун?

Няма първо няма пето поколение комуношизоидните мандраджии и липсата на технологична креативност от страна на болшевишките зомбита от партийната мафия станаха причина много български изобретения и патенти от 1955 до 1994 да бъдат продадени в чужбина а не произвеждани и развивани у нас.

Използваш ми ника и ми разваляш реномето! Аз не съм русофоб и ако може ползвай друг ник, когато пишеш такива изказвания!

Не ти разрах. За кой ник говориш?

Не към теб е коментара. Аз ползвам ника ",,," от много време и държа да съм безпристрастен към една или друга държава. Интересува ме само постижението, без значение кой го е постигнал. Не искам да ме свързват с пристрастия към дадена държава. Коментара ми е към този, който използва ника ми в основния коментар.

Коментарите са излижни, просто хората си работят и напредват. А ние къде сме, това ми кажете? Под кривата круша с този ЕС и НАТО. Една независима България под крилото на Велика Русия би имала смисъл защото ще си избира сама съдбините и ще си направлява сама пътя на развитие.

45г. бяхме "под крилото на великия СССР" и КО стана бе ватенки тъпи?Айде по креватите,че ще има визитация и ще ви мерим температурата за коронката-поняли?

бе дядка?! От страна в първите 30 на света, сега под крлилото на банановият западнал колос на дървени трупчета ФАЩ ,България е с 25 % по малко население, разбита индустрия и зедемеделие без болници и образование -с една дума 30 години геноцид

Кратък отговор (повтарям го): при соца при всичките му кусури в БГ живеело 9 млн, а при демокрация - 7, а фактически сега в наличии - 5 млн. Населението намалява по време на война, глад и др.тежки премеждия. Избирай! И освежи затлачения си мозък. Явно не догонваш реалвостта. А БГ с Русия летяла в космоса, имала добри научни постижения, развито селско стопанство, което сега го няма никакво, развито стопанство на добро ниво в ЕС, което сега разнебитено. БГ заема сега последно място в ЕС по всички показатели. На това ли се радваш?

Стига с това ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ........................!!?!

Разваля ти психологическия комфорт ли? При теб има ли "ще"? Няма. Щото няма и бъдеЩЕ.

Бъдеще има за младите и е нормално за пенсионерите тук да няма та за това и не го виждате-явно и децата ви ги няма за да ви покажат какво виждат те

Само партия Възраждане и Костадин Костадинов мога да ни поведат към по-добър свят, където истински технически гении работят над нови технологии и техники. Само в Евразийската Империя ще има достоен живот за нас православните славяни от България. И лазерните технологии за далечно зареждане в Космоса са едно от тях. Иначе ще гледаме и лазера и технологиите през кри макарон с това членство в ЕС и НАТО.

Костя много харчи.

Ще стигнат как няма да стигнат ти още харчиш от "холандските" копейки Рошано шлюхо нима забрави как обслужваше в Холандия,руски и украински тираджии за копейки,водка и огурци със сальотка.

все пак работодателя ти остана същия, само смени цвета на верижката ти. Скапан трол нещастен. разкарай се от темите за наука и си гледай в политическата копанка. най-много да отвратиш хората решили да гласуват за Коста тиква Проста.

селски,копейкин не ви ли каза,че с тоя лазер ще удължават и живота ви за да има кой да гласува за комуноидите?Не,пак е откраднал копейките тоя костя ама като не го контролирате така ще е:)))))))))

Завиждате нали соросчета и тръмчета, завиждайте? Вашите идоли краварите, за разлика от нашите, само ще гледат отдолу от Земята и ще си мечатя да си заредят някоя измислена тесла или друга батерийка с ток. Но Русия няма да им даде, а ако реши да им даде то ще е срещу огромна сума както при пилотираните полети на корабите Съюз.

Кой за какво конкретно да завижда? Че някой имал някаква идея, която я сработи, а не? Оттам много такива идеи са дошли.

Цар си на тъпите изказвания! Впрягаш каруцата пред коня! Разработката е интересна, но нека я реализират! И Тесла има разработки за безконтактно зареждане с електричество, но никой не го реализира. Електрически автомобили са разработени още преди Модел Т на Форд, но са били неефективни за времето си. А освен това не знаеш, дали и други не са разработили такова устройство, но все още да не са го оповестили. Китайците не са по хвалбите. Те правят нещо и чак тогава научаваме. Може и да са пред руснаците. Нека започне да работи в орбита, пък тогава изпадай в множествен оргазъм! ;)

Не разбирам съмненията на коментиращите тука. Нима Русия не е космическа сила и до този момент единствената държава в Света която може да изпраща хора в Космоса? Това е факт. Не подлижи нито на обсъждане нито на мнение. До този момента, Руските и Американските постижения в Космоса са най големите и надпреварата от самото начало често е печелена от Русия (бившото СССР). Разбирам че може да не ви харесва, разбирам че искате да ползвате руски перлани и телевизори и се тюхкате защо не произвеждат такива работи. Но държавни и военни дружества не са занимават с продукти за обикновеният потребител...Пентагона също не произвежда телевизори и хладилници..нали така? Дург е въпроса какво е бъдещето. До колко Илон Мъск и другите частници ще успеят да изместят Русия като единствената държава в Света която праща хора в Космоса. Изглежда нещата вървят добре и може би - МОЖЕ БИ..бъдеще време - САЩ също може да праща хора в космоса на удобна за тях цена и сигурност. Но...още не е станало. Същото важи и за всякакви бъдещеи проекти и на руснаци и на американци и на китайци. За сега, към днешен ден, Русия е лидер в пращането на хора в Космоса, а за други неща (като спътници) е в най лошият случай на второ място. Хич не е зле за държава от 140 милиона която само преди 30г се срути и прекара 10г в абсолютна анархия, хаус и безтопанственост...време за което великия САЩ преспокойно можеше да ги задмине в тази сфера а не сега да им се налага да учат руски за да излизат в орбита.

Русия не е единствената страна, която качва космонавти в Космоса. Китай и САЩ също качват.

Причем тук Китай,когато той изпозвайки руските космически технологии в началото на своя път и той едва прекрачи нулевата граница без да има още достатъчен капацитет, а САЩ едва сега след 9 (девет!)години догонили Русия със самостоятелното изпращане, но сега се иска да докажат успеха си с определен брой излитане с успешната повторяемост. А Русия от много години доказала своя напредък.

Да се чудиш,как тия американци имат повече качени астронавти от руснаците, след като едва сега ги догониха. Нека те светна - американците са вече две обиколки пред руснаците. И двата пъти влизаха в бокса за по няколко години, а след това пращаха руснаците в девета глуха. Или това не го броиш?

"догонили Русия" е малко глупаво изказване, при условие, че НАСА са качили повече астронавти до момента, въпреки 9 годишната почивка. Подбирай си по-внимателно думите!

Думите на човека са много добре подбрани!!!!! САЩ са "качвали" много хора но за малко време - по 3-10 дена. Не случайно ВСИЧКИ жилищни модули на МКС са руско производство. На практика продължитлното пребиваване на американци в космоса постави началото си с МКС и руските жилищни модули! Защо им е на руснаците да пращат 300 човека, когато могат да пратят 30 да ги държат там някокло месеца и да научат в пъти повече от колкото с тези 300 за по седмица???? Това е нещо като посещаемост на интернет сайт.. .не е важно колко човека са влезнали в сайта, а колко човека са останали там , заинтересувалиса се от съдържанието и колко време са останали.... Американците, отишли, повозили се и се върнали, руснаците отишли, останали, свършили работа и тогава се прибрали....

"догонили Русия със самостоятелното изпращане" Това изказване означава, че досега не са качвали никого в орбита и сега за пръв път качват самостоятелно някого. Да си подбира думите, за да не стават недомислици. Като цяло в изказването му се вижда прехваляване на руснаците и принизяване на постиженията на американците. Нито това го приемам, нито обратното. Всеки от двата народа има различни успехи. Не виждам причина едните да са по-по-най!

Който си го може, си го може.

Който може да приказва голи приказки няма стигане.

"Никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая." :D

Тук винаги пълно с тъпунгери - Русия това, пък САЩ онова, Русия това, Запада онова.. Работа нямате ли си, задници?

Имат си работа. Да тролят...

Ще какво?

вражеските спътници с лазерен лъч.

Powerlight Technologies го прави това от 2010та година. Рашките 2016та успяха да заредят уж (ама само на хартия и не го показаха) телефон на разстояние от 1 км. Powerlight Technologies още в началото поддържаха дрон с батерия за 5 мин цели 12 часа във въздуха с такъв лазер. 2012 същия лазер бе тестван от Lockheed Martin на Stalker UAS и има видеа от тестовете.

Бъркаш технологиите. Да захраниш нещо със светлинен поток го има още от преди 100 години от появата на фотоволтаиците. Предизвикателствата да го направиш от земята в космоса са много по-големи от това да захраниш дрон на няколко метра/километра.

Като например? На земята имаш и атмосфера което прави доста по трудна задачата. А това за което говоря аз и тука в статията няма общо с фотоволтаици.

евевтуално

вече ги изпотрепаха циганските негри, та Китай ли, Русия ли, Иран ли ???

е в преговори с Мъск за създаването на безпилотен космически кораб за производство на асфалт

На бас на колко бидона найло муск ще прекрати изстрелванията им?ха.ха.ха... Избързаха руснаците, трябваше да го ставят да качи поне 2-3хил горе и тогава да почнат тестовете за "зареждане на спътници с енергия".ха.ха.. Ще святкат бидоните от удоволствие и презареждане с енергия.ха.ха.ха...

Те всичките сателити на Мъск имат лазери за комуникация, но при нужда могат да заредят руското зарядно за да светне.

Ще,ще,ще блеееееееее

не можеш да му сложиш соларни панели които през цялото време да зареждат батериите от слънцето, ами ще зареждаш един спътник само и с него ще се целиш в 2000 спътника да ги зареждаш... ех... руска му работа. Не е лесно да си прост и да гледаш как да измъкнеш някоя рубла от държавата.

пентагонски

кой? ти ли? или този дето опъва майка ти?

Не не... Хич не си прост. Ха ха ха ;))))

"Те ще удължат срока на експлоатация на космическите обекти (особено на тези, които се движат в зона без слънчева светлина)" Всичко си пише, но трябва някой да го прочете!

кажи ми 2 такива

космическите обекти в орбита.

За да го пишат, значи има такива. Може и да са секретни, няма как да ги знам.

Тея в орбита са в сянка 4-5 часа.

Или както казах - да измъкнат някоя рубла и поредното ЩЕ. А па американците имали телепортация ама не я показват щото е секретна... Детски доводи.

Не е лесно да си прост...

Русия е толкова недостижима и недостъпна за вас, че като пишете с негативизъм за нея и нейните постижения усещатае тръпка на горчив предкус в устата си. Не е добре да се съмнявате в неща които са толкова очевадно осъществими от най-великата нация на света. И не забравяйте, че се подигравате точно на народа, нацията и държавата която ни е дала Свободата, Съществуването ни, нашата История, Култура и Национална Идентичност.

не е лесна и твоята :))))

Боклук си и ти и Русия в това сте недостижими,такива отрепки други няма в Европа ,само руските утрепали.

След потушаването на Априлското възстание, духовете в цяла Европа били разбунени. Руската империя е реагирала първа. Това не значи, че друг е нямало да го направи. Русия не го е направила от алтруизъм. Имала е нужда от съюзник срещу Османската империя. Разчитали са, че те ще ръководят политическия живот у нас и ще сме им сигурен съюзник. Също така и буфер - ако Турция отвърне на удара, трябва да прегази първо нас. Въобще политиката е сложно нещо. Не отричам историческите факти, а коментирам подбудите. А те не са били толкова "братски"!

брат брата не оставя 500 години под робство.

"духовете в цяла Европа били разбунени" Хайде стига глупости! Османската войска е купувала оръжието си от Франция, Англия и Германия. Тези три страни са изпращали и своите военни, които са обучавали турците как "по-ефективно" да използват новите си оръжия. Много добре са знаели за издевателствата на турците над българите и другите християни, но са си траели за пари. Британските вестници редовно са ни описвали като някакви примитиви, които едва ли не е трябвало да бъдат избити. Да им имам и "разбунените духове" на англичани, немци и французи!

Руснаците не са си траели 500 години

Преди потушаването на Априлското възстание - да! Но след това в Европа е имало вълни от негодувание. Преди около 25 години го учехме по история. Не знам сега каква история учите и дали изобщо влизате в час по история...

наАКания пак е спрял хапчетата и ще трябва да се обадим на доктора да си го приберат пак за няколко месеца

"...народа, нацията и държавата която ни е дала Свободата, Съществуването ни, нашата История, Култура и Национална Идентичност." Нещо си в грешка. От нас те са получили религия и азбука. В последствие са си присвоили част от НАШАТА култура и история.

Пореднптп доказателлство колко е велика Русия. Руските технологии са на светлинни години пред тези от прогнилия запад. Руснаците не и губят времето с някакви капсули, сонди, роувъри и тем подобни нищожни джаджи. Русия работи над технология която да зарежда дори Слънцето с енергия, толкова е велика и непобедима.

Къде го това доказателство, бе цървул руски?

но да гледат да е през нощта защото през деня е много горещо!

добра ирония. Зареждат слънцето с енергията на Путин.

Сложих ти минус, защото си използвал моят ник! Вероятно си разчитал на това да заблудиш някого, но едва ли ще успееш. Качеството на текста е недостатъчно!

Ватата пак е прекалила с бояришника

Чула жабата че се подковава кон и тя взела да вдига крак! Чули руснаците че американците вече експериментират с подобна програма и те започнали да се подготвят ....

Я дай линкове за американската програма?

Стартът ще се състои на 16 май 2020, а на борда на космическия самолет ще е инсталирана експериментална система, проектирана от Военноморската изследователска лаборатория (Naval Research Laboratory), която е способна да улавя слънчевата енергия, да я конвертира в микровълни и да я изпраща под формата на лъч към Земята.

Секретната совалка на САЩ, X-37B

Аха. Значи ето кой ще държи изкъсо шпионските мании на Мъск.

Ретранслатор?!? Знам, че си зле с технологиите, ама копаш вече дъното!

А теб който ще държи изкъсо да не беснееш? Жалко, че са те уволнили за некадърност. Поне докато си беше на работа се занимаваше с по-смислени неща, сега хептен го удари през просото. Дано да получаваш поне социални помощи, че още повече ще го закъсаш.

А как върви импортозамещението с Глонас К спътниците, ще го бъде ли Глонас въобще? Иначе за шпионирането не се притеснявай, има кой - президента на руската Арктическа Академия беше обвинен в държавна измяна в полза на Китай: Валерий Митько, бивш командир на подводница - 5та колона' либераст' сигурно..

Ще... А пари?

Ще "презарежда" спътниците на найлон муск и те ше светкат от удоволствие.ха.ха.ха...

Рядко тъп си