Руснаци направиха странен гладкоцевен вариант на М-16

Как американската винтовка М-16 се прероди в ново руско оръжие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

StG-44 Sturmgewehr и м 16 сега...а дано някой ден и нещо свое направят теа

Както винаги диванните спецове с жар разказват форум и легенди, до украсявани от канала ена кумшийка каза.

Абе един читав нож да бяха направили, а не още да се награждават с финки (финландски ножове), ама хората не са стигнали ренесанс в цивилизационното си развитие и правят всичко за да угодят на началството без грам мисъл! Даже паметника на калашников в москва го изчегъртваха с флекс защото го бяха гравирали с чертежите на немската карабина на Хюго Шмайзер! Как ли ще се успокоят американците като видят лицензното творение ма мужиците!

ние тук (българите), не ставаме за арбитри в спора кой от кого крал, кой на кого майка му... и т.н. По една простичка причина - ако някой ни искаше за страна в спора, щеше да ни позволи да закупим лиценз и да произвеждаме и AR-15, M-16, M-4 и каквото ви харесва. Да, ама не - в нашите чудесни оръжейни заводи засега това не се прави. Още сме на "резервната скамейка", и скоро няма да имаме шанса да произвеждаме нещо друго от купеното навремето от СССР. Просто защото сме добри, прецизни и правим добри оръжия. А и се оказа, че добре се продават... Затова.

AR-15 или M16 е с отворен лиценз , собственост на правителството на САЩ. Всеки който иска да произвежда това оръжие се обръща към САЩ и получава лиценза напълно безплатно..

НО с ръчни бормашини, тел, пирон и вълшебния софтуер "мамата-мамата" не се произвеждат по лиценз дори пирони. След като от заводите "Арсенал" до днес се изнасят нелегално автомати на части, смятайте какво компютърно и автоматизирано производство на военна техника е там. За "организация на труда" изобщо не споменавам. Там е куче влаче рейс.

Абе тия мужикистанци нещо СВОЕ могат ли да измислят? Честно! От Шмайзер - автомата АК, от американците - атомната бомба, безшумните подводници, балистични ракети, стелт, сега и М16, от италианците и американците - Лада и Волга, от поляците - водката, от българите - азбуката и езика, и т.н. и т.н. НЕЩО САМИ?!

забрави да споменеш, че и държава не са могли сами да си направят... наложило се е да викат скандинавски князе за работата...

Също така забрави, че дори и името Рус им е крадено от Киевска Рус, която е по-стара от Московска Рус

Когато работих в Бомбардие , в Канада , имаше един руснак работил в Русия някъде из техните авиационни заводи. И нашия си открадва една спасителна лодка за самолет. Уикенда отива със сина си на едно езеро , дръпва шнура ,лодката се надува и жизнь- езеро, Канада, всичко има, далече от кочината Русия.....изведнъж сирени, хеликоптери, джипове...А то се включва с надуването на лодката и синала SOS и GPS дава координатите.....Оставям на вас да си направите изводите

Един българин преди много години открадна трупа на Чарли Чаплин за откуп, но заедно с полския му "колега" го хванаха - ползва уличен телефон. Какви изводи да си правя в тоя случай?

А пък един грузинец изби десетки милиони руснаци,украинци и всякакви ,,ци”. Какви изводи да си правим в този случай

Тия ще измислят ли нещо или само ще копират. Един автомат не могат да направят без да го краднат от някой я германец, я американец. :)

Платформата М е точно копие на Уго Шмайзер. Затвор едно към едно с германския. Затова и М платформата е изключително ненадеждна в тежки бойни условия. И обратно затвора на Калашников е принципно различен от този на Шмайзер, а единствената прилика с негови образец е, че има приклад, пълнител и ремък за носене. Кой е по-добър са казали още зелените барети във Виетнам - захвърлили са Мките и са си ползвали трофейни Калашници до края на войната.

Митове и легенди.

Моя фатмак друго ми разказваше. Като се замислиш само колко с калашници са истрепали за да им ги вземат после още колко за да вземат редовно амуниций за калашници не е останал един виетнамец:) :)

Бързо ще разсея легендата за уникалния калашник, който американците предпочитали пред своята М-16 по време на виетнамската кампания. Отговорът е много банален: с калашник се въоръжавали специалните диверсионно-наказателни групи, които се пускали в тила на виетконг. И причината не са неговите уж уникални бойни качества, а... звукът от стрелбата с него, който е доста характерен и много различен от този на американската М16. В случай на стълкновение, стрелбата на калашника не привлича чак толкова вниманието на виетнамците. Разбира се, никой не захвърлял щатното си оръжие! Ползването на калашници е било позволено само на тези специални групи! Никой нямал право да използва оръжие на противника в джунглите, защото стават сакатлъци. Било е абсолютно забранено и строго наказуемо! Та толкова по този въпрос. Разказаното от мен е самата истина, от официален документ. Другото е русофилски фолклор за помпане на самочувствие.

тролове от Савушкина видяха думата Русия в статията и се юрнаха да защитават могучая и безаналоговоя

Руснаците най-накрая ще оправят тъпата пушка на хамериканците. ХА-ХА-ХА

просто пак ще копират чуждо оръжие както направиха с това на Шмайзер.

що триеш, прочети и кажи каква е разликата между винтовка и карабина.

поредната алкашка изгъзица - взимат оригинал и правят "подобрения" и става руско оръжие - баси порнографията....

Оправят бакиите на краварите които едно оръжие не могат да направят като хората..всичките им оръжия се като примадони една прашинки ли една капка вода и засичат и се скапват.

Тъпунгер има много видеа в тубата с AR-15 хвърляна в кал и пясък иси бачка без проблем за разлика от калашниците, които набързо сдадоха багажа

Добре че са руснаците да оправят най-накрая американската m16. След като Обама наложи санкции на Русия, и забрани вноса на едно от най-любимите огнестрелни оръжия на американците това е АК 47, доста от американски производители на оръжия закупиха от Калашников патенти за произвеждане на калашници и почнаха да ги щамповат в самата Америка.

Вамерика пазара е свободен за оръжия. Въпроса е след като в Руслямска държава няма свободни продажби що са купили лицензи правят като за световно повече бройки отколкото калашници

Хаха, М-16 било ВИНТОВКА...

И защо да не е ??? Всяко оръжие с нарези в цевта ( като винт ) си е винтовка . Глей ко казва тълковния речник : Винтовката е ръчно стрелково оръжие с винтови нарези в канала на цевта, предназначено за поразяване на противника в близък бой с куршуми. Да виждаш някаква разлика в описаното с М16???

както са направили и шмайзер, по същия начин

Руският идиотизъм е безкраен...

Да, Идиотът се "изказва", точно така, за нещата, които не разбира... Ти си типичен пример...