Руснаци създадоха гориво, работещо и при -95 °C

За основа са послужили промишлени отпадъци, а то ще се използва в Арктика

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто престанете да слагате вода в бензина ;)

ей ама недейте така бе да ги хвалите, нали се разбрахме - за руснаците или лошо или нищо. Кажете сега нещо лошо, че да ни зарадвате.

Интересно ми е при -95° ще има ли кой да запали това гориво ?

ima Rusnachite razbira se a ne ......

тия примитиви още не са допълзели до идеята за подгряване на двигателя и горивото! но ще направят парен локомотив с гелогориво предполагат де

Еййй Аман от тролове бе да знаеш че в Антартика тока им е в излишък и може денонощно няколко месеца в годината да подгряват двигателите.

Не разбирам какво им е на въглищата та трябва да ползват гел.

То има и Метан. Руслямска държава дори се храни с износа на такъв.

такива като теб не само това не разбират. И доста американци от неразбиране хвърлиха куп пари за разработване на химикалка пишеща в космоса.

Ще заместват въглищата с гел.

Не се разбира с лопата ли ще го хвърлят в горивната камера този гел, или ще има автоматично подаване.

да и земя плоска

"Дада" пак е изпаднал в истерия... :)) Доста ми напомня на "Пъстър свят"!

до колкото вижда постинга ти и неговите... то ти си истеричката която не казва нищо с думите си. злоба или безпомощност?

Дада, защо се криеш под чужд ник? Срам? :))

измислих твърдо гориво. Фекални отпадъци от свинеферми... и от руснаци става (по-ниска точка на замръзване заради антифриза с които се наливат и по-високо октаново число заради боряшника) Сега трябва да измисля двигателя който да работи с фекалии. Те това е статията общо взето.

И пак да им подскажа на руслямския институт. Метана гори при минус 188 градуса, кипи и се изпарява при минус 161 градуса. При смесване с атмосферен въздух и достатъчно кислород гори без проблем при минус 95 градуса. На практика може да се ползва дори при стандартен бензинов двигател. При смесване с малко водород, който също е криогенен газ, запалването ще е по лесно. Ама нека се помъчат с гел, да подскача тролетариата с гордост.... хахахахахахаха

Сбъркал си на кого да подсказваш, хаха! На руснаците им се получават нещата, но можеш да отидеш да подскажеш на пасбището, щото там имат сериозни проблемчета с горивото! Тъй нареченият им "супер-самолет" вече падна заради това, пък НАСА предпочита да продължи да използва руски ракети с руско гориво, хаха! Иначе не очаквай да ти платят за мъдрите съвети, щото са фалирали от месеци де!

Кой е тоя супер самолет дето е паднал? И кои неща им се получават на руснаците? Падащите ракети ли? Или издуханите от вятъра С-400? НАСА предпочита да си ползва американски ракети и скоро Роскомикс ще се преквалифицира Роспросяк.

Объркал си руснаците с американците, както и кой е тъпакът, хаха! Иначе си прав като питаш кой бил тоя "супер" самолет де, "супер" е само за краварите, на които сега ще се наложи да го продават, че да си избият поне част от разходите, хаха!

абе мунчо... странно че целия свят се натиска за този самолет. ще да е много зле. Ама никой не иска да купува супер дупер почти "стелт" Су-то от които доколкота разбрахме Русия щели да имат първия през тази година... ма уж имали вече 5 ама ги нямали. Дори Индия се отказа да ги разработва щото са пълен боклук. Абе какво да ти обяснявам... оня ден израелците пак напуцаха по летищата на Сирия... С400 па не успя да се надуе. Миналия месец тоже... та напуцахба китайския радар който сега па им бил воновен на С400... добре че нямаше някой руски самолет у въздуха, че пак щяха да обвинават, че играли на жуменка. смЕх колкото искаш.

Грешка няма. Руски ракети падат почти ежедневно. А като гледам за Ф-35 май намекваш. Който всички се натискат да купят и който е произведен в над 360 броя, за разлика от Пак-Фак с неговите няколко тестови бройки, които никой не ще. Ама щом ти е кеф да говорим за американците, то те каквото са измислили се ползва от всички, като телевизор, пералня, сушилня, мировълнова, миялна, климатик, ел.крушка, бойлер, компютър, интернет, асансьор и какво ли не още, включително и ракетите с течно гориво, докато от Руслямска държава не се сещам нищо, което да е от полза за хората.

Бе май на други им падат самолетите, сондите до Венера, спътниците и пр.

Да целият свят се натиска да им купува супер самолета дори и ние е нямаме пари за Ф35 ама за Ф16 едно такова натискане пада че добре че са добрите американци да ни го продадат почти без пари.

Аз измислих една подправка... ама първо трябва да се измисли манджата за нея. Руска му "логика".

когато очакват да карат при температури под -50 градуса целзий, използват за гориво дизел, разреден с газ доколкото си спомням.

Остана и работещ мотор да направят и всичко ще е шес! От ерата на самовара и чайника за самогон не са мръднали напред и сантиметър!

По време на ерата на самовара са дали на света учени като Ломоносов, Лобачевски и Менделеев. А "чайник за самогон" не съществува. Освен в тайните ти фантазии, де.

Пак не разбрах как двигател работи с гел, ама сганта скача да праска минуси

Бе като гледам точно тъпаците сте "разбрали" само.

Е нали сам си каза, че ПАК не си разбрал, хаха! Забрави ли вече? Здраво те друса шизофренията, а? Хаха!

Изтрили са няколко реплики, като гледам, но да повторя. Прочети пак какво съм написал да схванеш тъпотата си.

Ако мислите, че корабния мазут е много течен, грешите. Ама на, корабните дизели работят с него. Малко подгрев и стават чудеса. Тук според мен става дума за вид дизел, който при -95 не става на буци, а на гел. Не губи хомогенност и много лесно се привежда в течно състояние и може да мине през двигателя. Абе имат зор, измислят.

За това си има метан.

В Русия в някаква част от област Якутск, имало измерена температура -69.8 градуса. Тези които имали коли, ги оставяли със запалени двигатели, така да си стоят. На места където са в сняг им карали с малки цистерни ... вода. На места зимата средна температура си е -45 градуса.

Оймякон. Полюса на студа за северното полукълбо. Градския транспорт не си изключва двигателите, отопляват се и с централно парно и не мърдат навън за повече от 20-30 минути.

А колко водка има в това гориво не се съобщава.

Това е високоолтанов Боярищник. В края на 2016 в Иркутск 71 бета тестери загинаха от него.

Соросоидчетата яко пикаете газ, а?

Що ?

Бояришник си бе алкохол, прикрит под друга форма, за да не плащат акцизи. Само като погледнеш на снимка стъклената бутилка и е ясно. Че ако сега отидеш в супермаркет, няма да видиш и един препарат за чистене в стъклена бутилка. А че има метилов алкохол е от някакви издънки. Тук също имаше натровени и един починал преди някоя година. Натровените обясняваха, че бил много вкусен. ;) Иначе при някакви количества и се ослепява от него. Има го и в Аспартама, дето е по напитките и в храни по магазините. По-точно става част на метилов алкохол в организма. Иначе тук купуват спирт от аптеките и го пият. А алкохол тип "цар Киро" има много. По едно време изловиха тонове изнесени в Румъния. Бил Клинтън се оплакваше, че в САЩ за година умряли по памен 37 хиляди и мъничко от обезболяващи. Правеше над 100 човека на ден. Не говорим за изключение. Някакви като Оксикодон, няколко пъти по-силни от морфина. Такива предписвали и на тениниските Уилямс. Поголовно се давали в САЩ. Така бил починал син на приятел на Бил Клинтън.

Ей, измислил го е руснакът!

PEYTSCH

А колко е полезно или колко е вредно за джоба ни ? Колко стува кило гел ?

В Арктика не знам ще има ли много хора дето да го ползват ама на бъдещите колонии на Марс като нищо ще влезе в работа.

В единия джоб гел, в другия - кислород.

само че първо заместника на Арни трябва да си сложи лапата на пулта и да запусне огромните стълбове замразен кислород в реактора, за да се изпарят и да наситят атмосферата с кислород за да стане като земната. :))) Филма се казваше "Зов за повръщане" ;-) То след толкоз уроди какво друго да направиш?

Очевидно има ли човешка колония ще има и кислород, какво очакваш. Как ще се добива предстои да видим, поне в началото еннергията навярно ще е атомна. А гориво като това ще потрябва все за нещо, примерно когато теглото на батерията е ограничаващ фактор. Да си косят марсианската трева при -60C примерно. Или да размахват верижни триони в марсиански вариант на "тексаското клане"... :)

Бе то хубаво направили, ама как ще вкарват тоя гел в горивните камери, като е течен е ясно, ама с гела нещо не ми се връзва. Инак си гепват течен метан, добавят водород и си ждиткат с кеф. Я как бързо създадох гориво за ниски температури, а тия цял институт задвижили. Верно трябва да попреработят системата за подаване на гориво

Храни прасето и НИЩО НЕ ПИПАЙ!

Ми да те нахраня тогава.

Къв дизел бе, тикво? Да четеш можеш ли? Или си функционално неграмотен?

Къде видя дизел, бе тъпчо. И тръгнал да ми говори за функционалност.

Брей, да та вземат да ги пляскаш с метлички в Томския, може да та направят булка

Може да им онодя женките им, докато те "мислят", върху "гениалното" им творение-гел

Нее, те ватенките един телевизор не могат да направят...

имали гориво, ма нямали двигател за него и не се знае дали могат някога да ползват това "уж" гориво. Я дай дефиницията за гориво да се посмеем малко.

Държа да го видя този дизел, който ще работи при -50С, без предварително подгряване. А новото гориво, колко ще струва? Масла, работещи при тези температури, също ще трябват.

Стандартното дизелово гориво, което се продава през зимата по бензиностанциите в Германия издържа гарантирано на -22°C. Едва ли е голям проблем с подходящи добавки да стигне и до -50°C, макар че тук вероятно се има в предвид бензин.

Проблем е, и още как! Не си виждал камиони, които по цяла нощ стоят с включен двигател, защото замръзнат ли, после няма палене. При това, става дума за Коми, където рядко е под -40.

Къв дизел бе, тикво? Да четеш можеш ли? Или си функционално неграмотен?

Функционално неграмотният, в случая, си ти. Намери някой да ти прочете статията, след като ти не можеш.

Хаха, верно ли съм аз? Че "и в случая", а? Значи в други случаи си ти, а? Хаха! Айде тогава "в случая" да почета! "Гориво от промишлени отпадъци" "Традиционните горива като бензина и дизела издържат на температури до -50 °C" Още да чета искаш ли? Или предпочиташ да ти обясня от какво се добива дизелът и защо го разграничават от горивото от статията, щото явно хем не умееш да четеш, хем да разбираш писмен текст? А, дизелчо загубен?