Руснаците са започнали по-често да купуват скъпи смартфони

Делът на продажбите на устройства от този сегмент може да нарасне още до края на годината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нормално е да купуват смартфони, имат хубав фенер, а според официалната руска статистика , на 12% от ватенките кенефа им е на двора , все с нещо трябва да си светят по пътеката в тъмното......

Това е защото само китайците приемат рубли в алиекспрес и алибаба и с тези рубли си изкупуват сибир. В най,скоро по-китайските стандарти време до поколение две ще им спретнат един реферндум тип крим и ще аи вземат това което учат в учебниците си по история че е китайско! А Путин нанесе такива щети на руската държавност че ще страдат векове, ако ги има! Опита да се заменят немските технологии с китайско сътрудничество е обречен!

Гледам рашките като нямат пари как купуват имоти в булгаристан , карат нови коли и купуват нови и скъпи смартфони. Ние под вещото руководство на възпитаниците на Симеоново сме по-бедни от тях като процентно изражение.

чиста пропаганда. били ме кура за руснаците

Миналата година един, тази два. :)

Не разбрах, Руски ли са тези смартфони?

Със сигурност не са български. Най-вероятно са китайски, но има и руски, а и американски. Други въпроси?

това е подобно на видио-шат на български , но в по голям мащаб . Ефектът се състой в двугодишен лизинг договор . Лизинг , който означава по-малко за в повече в крайната сметка (+ 20 %) .

Егати вица

Виц, виц, ама рашаните ще цъкат на готини телефони, а ти си с на баба си Нокиата.

еми обикновено така става като се вдигне стандарта на живот се купуват по-скъпи стоки, а в България пък се забелязва тенденция последните години на увеличаване на магазините за втора употреба дрехи, коли и т.н.

Чета и не вярвам на ушите си!!! не разбирам какво ви топли Русия, САЩ, Китай и всички други. Има едно нещо върху което трябва да се фокусирате и това е сега, както и какво може да се направи така, че тази държава да просперира което означава и децата ви ще са по-добре и по-щастливи!

Такива са си 90% от БГ-тата. Всичко в празните им глави е мач Левски - ЦСКА. Факта, че са до гуша в лайн@т@ не ги безпокои. Ние сме един от най-глупавите и непрактични народи в Европа. За съжаление.

Туй ще да е Йотафон с калъф от злато...

Какво ги бавите още гадните руснаци санкции веднага, не ги е срам

и сега какво - с фенерчето на смартфона ще си осветяват пътеката до външната тоалетна,а?

Мило и драго дават да се покажат с хубава вещ или дрехи милите. Хиляди пъти съм гледал по руската телевизия предавания за убийства преди 25- 35 години, които ако щете вярвайте са заради това да отмъкнат на някой маратонките, дънките или някаква друга подобна идиотия! А бе каби му руснак и по-голяма обида не можеш изрече!

Ъхъ . Също като у нас сега - убиват възрастни хора за 5 лв. ?

У на с и Русия е почти еднакво И псевдо демокрацията и истинските олигарси и службите и прокуратурата и даже президентите ни са подготвят от едно и също място. 40% от икономиката но е Руска. Ако сложиш и всеки местен феодал и кукловод а му и може и повече да стане. А тва с ЕС е малко като отказа им да ни направят 16 република

И тук се крадяха маратонки на улицата даже в София нощем, преди 20 години де ... Гледал съм филми, че в САЩ е било същото дори сега по гетата. А обяснение за скъпите модели може и да е друго - много хора вече не ползват почти компютър, а имат нужда ...

На комар се залага .... БЪЛГАРСКА ПАСТА ЗА ЗЪБИ.

Според мен на всеки, който си купи телефон за толкова пари (без значение руснак или не), телефонът трябва да му се вземе и да му се удари в тъпата глава. Да се харчат толкова пари за един телефон е изключително малоумно поведение.

Всъщност това е бъдещето. Ще трябва да се свиква.

сериозна работа на телефон няма как да се свърши. Сега, че телефонът(при наличие на интернет) спестява носене на карти в раницата, става за бързи справки по нета(да кажем да се провери разписанието на автобусите, да се издири номера на някоя необходима служба), да прочетеш новините ... и до там. Чатовете не ги броя изобщо те си имат аудитория, която без тях ще се занимава с други глупости

Да не би да са пуснали някакъв отечествен мобифон, па макар и скъп?

"Беднотия" биха казали соросоидалите.

За русоробите това са големи цифри. Особенно като го изплащат по 5-10 години.

Бравос, това е признак и доказателство за просперитета и благоденствието на руската велика нация. Надали има друг народ който да тъне така в разкош и благоденствие и изобилие, като руския. Питам либералистите - колко кравари, еврогейове и други подобни могат да си позволят джаджи за 50 000 долара или евра? А в Русия това са цели 1.4 милиона руските смартфони!!! Докато едните се наканят другите го правят. Сега трябва само и ние да се събудим, да изметем ГРОБ от властта и после под водачеството на Президента Радев да напуснем ЕС и НАТО и да поемем към Рая на Земята - Евразийската Империя на Русия и нейните съюзници.

И аз карам петнайсегодишно AMG, любовницата ми харчи 5 бона на месец и имам кредит 600 000 лева.

"смартфони с цена над 50 000 рубли (667 долара - бел. ред.)"

Не му се разбира с ирония ли го е писал или - бидейки трол на заплата - е бил длъжен да напише нещо такова и го е писал през смях. Но очевидно не може да е толкова глупав че хем да пише грамотно хем да съчини това си прозрение насериосно.

Уважавам сътказма ти! Само тва с съюзниците не го разбрах? Аз не знам Русия са има съюзници

на евра и долари няма да чакаме дълго

в САЩ и ЕС стандарта пада, в Русия се увеличава. няколко години след санкциите руснаците намериха заместител и на доставчици и на нови пазари. от вносител на месо станаха износител. имат собствено производство на автомобили, компютри. много може да се спори какво им е качеството спрямо западните аналози но така или иначе произвеждат. след още 5 години ще догонят западните си колеги като качество. ще купят нови поточни линии, работниците ще натрупат опит и т.н. а ние тук ще стоим на същото ниво. нищо не произвеждаме. правим кабели на ишлеме и казваме че имаме автомобилна индустрия. имаме кол центрове за обслужване и говорим че имаме развит IT сектор.

Хахаха епа бегай в руският рай тогава

В Екатеринбург има 500 БГ гласоподаватели в Москва пиши ги двойно 1000 в останалата част още толкова 5000, 10000 ги сложи БГ емигранти и то много раздуто. Там не ходят хората в рая не щът само с брак с друго не може да ги излъже. А щатен трол или заблуден русофил нито са ходили в Русия нито са виждали руснак на живо нито са разговаряли. Чайковски Пушкин Набоков са просто имена за тях. От СССР култура най им допада историите на старшината които им е разказвал за тайните сибирски супер оръжия.

Не пишете глупости. Как по-точно се увеличава стандарта. Купували повече смартфони. Ами все по-трудно се намират телефони с копчета. Аз ползвам смартфон по работа. Ако не ми беше нужен за служебни цели, бих предпочел компактен с копчета и батерия издържаща няколко дни. Това означава ли, че ми е паднал стандарта ?

Нема ли някаф путинофон сдйелан в Росии, а купувате "калифорнийски боклуци"?

ей ТЪПАЦИ точно телефони ли се купуват при инфлация бе ?!? щото смартфонът много държи стойност и даже и с вемето поскъпва двойно ?? а примерно не ви ли идва на акъла че имат възможност да си купят долари или друга валута ?? а измислете няква друга опорка

на покупателна способнсот на руснаците е средно 3,8 пъти по висок от тази на българина.Факт: БВП на Русия по ППС е 4,8 трлн.долара -5-ти най-голям в света.Факт от Световната банка и Ккредитните агенции ,МВФ и Блумбърг.

Телефоните се купуват с реални пари. 600 долара са толков навсякъде. А БВП на Руслямска държава за миналата година е 1,2 трилиона долара.

Недей пиши тъпотии бе 1:1 сме, но скоро ще ги задминем с много

Те и бабите тука така... И ги изплащат като тях по 5 години с договора. Колко купуват в кеш на веднъж без изплащане за тази цена?

Стандартът на живот в РФ е по-висок от българския. И продължава да се подобрява. В България се влошава

Просто има обезценяване на рублата, и бързат да си купят нещо с рублите, докато не са паднали. Като че ли не помните какво беше у нас през 90-те.

Боже боже... Колко наивни и глупави деца които си мислят че Москва е Русия, а не 10% от нея. Москва 14 млн човека, цяла 140 млн Русия купила 1.4 млн такива телефона. Да ти го сметна А България? Все едно за цяла България да се купят 60 000 такива. Сещаш ли се.... Или да ти го нарисувам?

по твойта логика и в Ню Йорк на населението /колкото е останало след гладните бунтове/ им стига за храна в края на месеца без кредит -поне на 10 % от тях.Останалите и за храна в края на месеца отиват за овърдрафт.Така е и в Лондон и Берлин.

От Германия ти пиша и мога да ти кажа че хабер си нямаш на кой континент се намира ако наистина мислиш това което пишеш.

Просто от седене в къщи покрай вирусчето са спестили някоя кинта, а не заради курса на рублата!

И руснаците като бълагрите, на гол гъз чифте пищови . От залъка си ще къса , кредит ще вземе но трябва да е с нов модел .Тъпа работа

Как така? Нали в Русия бяха бедняци, а БГ-тата се къпеха в диаманти?

"Комерсант", позовавайки се на данни на групата М.Видео-Елдорадо ХАХАХАХАХАХАХАХАХ

В България се купуват 3 пъти повече скъпи телефони на глава от насделението, та не се напъвай

Щото всички телефони в БГ-то ни ги пробутват за скъпи и последен модел

Напълно адекватно поведение на руснаците. При обезценяваща се рубла, рублите трябва да се превърнат в нещо друго при първа възможност.

какво ме ебе колко смартфона купуват руснаците?

Че как така ще купуват скъпи смартфони, нали са фалирали и живеят в разни деревни с външни тоалетни в 19-ти век? Веднага да връщат скъпите смартфони и да взимат евтини!

Скочил е със 7 процента. Вместо 100, тази година са купили 107 броя скъпи телефони и 20 милиона евтини. За путлераста това значи че са богати... и подскача от кеф

Щото китайците им дават евтино телефоните, а на нас същите модели са на тройни цени

Вервай си. На православена правоверена руслямска подлога кво друго и остава.

Интересно, дали в тези деревни с външни тоалетни има покритие?

Път няма, ток няма, магазин няма, скорая помоч няма, водопровод и канализация няма. Телефон с жица тук-там, а в аварийни случаи радиосвяз с центром.