Руснаците са започнали по-често да купуват скъпи смартфони

Делът на продажбите на устройства от този сегмент може да нарасне още до края на годината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че как така ще купуват скъпи смартфони, нали са фалирали и живеят в разни деревни с външни тоалетни в 19-ти век? Веднага да връщат скъпите смартфони и да взимат евтини!

какво ме ебе колко смартфона купуват руснаците?

Напълно адекватно поведение на руснаците. При обезценяваща се рубла, рублите трябва да се превърнат в нещо друго при първа възможност.

Как така? Нали в Русия бяха бедняци, а БГ-тата се къпеха в диаманти?

"Комерсант", позовавайки се на данни на групата М.Видео-Елдорадо ХАХАХАХАХАХАХАХАХ

И руснаците като бълагрите, на гол гъз чифте пищови . От залъка си ще къса , кредит ще вземе но трябва да е с нов модел .Тъпа работа

Просто от седене в къщи покрай вирусчето са спестили някоя кинта, а не заради курса на рублата!

В България се купуват 3 пъти повече скъпи телефони на глава от насделението, та не се напъвай

Скочил е със 7 процента. Вместо 100, тази година са купили 107 броя скъпи телефони и 20 милиона евтини. За путлераста това значи че са богати... и подскача от кеф

Стандартът на живот в РФ е по-висок от българския. И продължава да се подобрява. В България се влошава

Те и бабите тука така... И ги изплащат като тях по 5 години с договора. Колко купуват в кеш на веднъж без изплащане за тази цена?

Просто има обезценяване на рублата, и бързат да си купят нещо с рублите, докато не са паднали. Като че ли не помните какво беше у нас през 90-те.

Щото всички телефони в БГ-то ни ги пробутват за скъпи и последен модел

Боже боже... Колко наивни и глупави деца които си мислят че Москва е Русия, а не 10% от нея. Москва 14 млн човека, цяла 140 млн Русия купила 1.4 млн такива телефона. Да ти го сметна А България? Все едно за цяла България да се купят 60 000 такива. Сещаш ли се.... Или да ти го нарисувам?

на покупателна способнсот на руснаците е средно 3,8 пъти по висок от тази на българина.Факт: БВП на Русия по ППС е 4,8 трлн.долара -5-ти най-голям в света.Факт от Световната банка и Ккредитните агенции ,МВФ и Блумбърг.

по твойта логика и в Ню Йорк на населението /колкото е останало след гладните бунтове/ им стига за храна в края на месеца без кредит -поне на 10 % от тях.Останалите и за храна в края на месеца отиват за овърдрафт.Така е и в Лондон и Берлин.

Щото китайците им дават евтино телефоните, а на нас същите модели са на тройни цени

Интересно, дали в тези деревни с външни тоалетни има покритие?

Телефоните се купуват с реални пари. 600 долара са толков навсякъде. А БВП на Руслямска държава за миналата година е 1,2 трилиона долара.

ей ТЪПАЦИ точно телефони ли се купуват при инфлация бе ?!? щото смартфонът много държи стойност и даже и с вемето поскъпва двойно ?? а примерно не ви ли идва на акъла че имат възможност да си купят долари или друга валута ?? а измислете няква друга опорка

Нема ли някаф путинофон сдйелан в Росии, а купувате "калифорнийски боклуци"?

Недей пиши тъпотии бе 1:1 сме, но скоро ще ги задминем с много

в САЩ и ЕС стандарта пада, в Русия се увеличава. няколко години след санкциите руснаците намериха заместител и на доставчици и на нови пазари. от вносител на месо станаха износител. имат собствено производство на автомобили, компютри. много може да се спори какво им е качеството спрямо западните аналози но така или иначе произвеждат. след още 5 години ще догонят западните си колеги като качество. ще купят нови поточни линии, работниците ще натрупат опит и т.н. а ние тук ще стоим на същото ниво. нищо не произвеждаме. правим кабели на ишлеме и казваме че имаме автомобилна индустрия. имаме кол центрове за обслужване и говорим че имаме развит IT сектор.

Хахаха епа бегай в руският рай тогава

Бравос, това е признак и доказателство за просперитета и благоденствието на руската велика нация. Надали има друг народ който да тъне така в разкош и благоденствие и изобилие, като руския. Питам либералистите - колко кравари, еврогейове и други подобни могат да си позволят джаджи за 50 000 долара или евра? А в Русия това са цели 1.4 милиона руските смартфони!!! Докато едните се наканят другите го правят. Сега трябва само и ние да се събудим, да изметем ГРОБ от властта и после под водачеството на Президента Радев да напуснем ЕС и НАТО и да поемем към Рая на Земята - Евразийската Империя на Русия и нейните съюзници.

"Беднотия" биха казали соросоидалите.

И аз карам петнайсегодишно AMG, любовницата ми харчи 5 бона на месец и имам кредит 600 000 лева.

Път няма, ток няма, магазин няма, скорая помоч няма, водопровод и канализация няма. Телефон с жица тук-там, а в аварийни случаи радиосвяз с центром.

Да не би да са пуснали някакъв отечествен мобифон, па макар и скъп?

Вервай си. На православена правоверена руслямска подлога кво друго и остава.

От Германия ти пиша и мога да ти кажа че хабер си нямаш на кой континент се намира ако наистина мислиш това което пишеш.

За русоробите това са големи цифри. Особенно като го изплащат по 5-10 години.

"смартфони с цена над 50 000 рубли (667 долара - бел. ред.)"

Не му се разбира с ирония ли го е писал или - бидейки трол на заплата - е бил длъжен да напише нещо такова и го е писал през смях. Но очевидно не може да е толкова глупав че хем да пише грамотно хем да съчини това си прозрение насериосно.

Според мен на всеки, който си купи телефон за толкова пари (без значение руснак или не), телефонът трябва да му се вземе и да му се удари в тъпата глава. Да се харчат толкова пари за един телефон е изключително малоумно поведение.

И каква е покупвателната способност на тези пари в съответните държави? Колко килограма месо можеш да си купиш с тях? Колко литра мляко? (И щом цитираш средната заплата за страната дай и средните цени за страната, а не московските такива.)

Мило и драго дават да се покажат с хубава вещ или дрехи милите. Хиляди пъти съм гледал по руската телевизия предавания за убийства преди 25- 35 години, които ако щете вярвайте са заради това да отмъкнат на някой маратонките, дънките или някаква друга подобна идиотия! А бе каби му руснак и по-голяма обида не можеш изрече!

Единственото коетоме по евтино е ком разходи за ток и вода...у нас газ почти никой няма! Ще кажеш и бензин нали тъпако! У мууууусква за да отидеш на работа и да се върнеш с ладата или инамарката харчиш толкова бензин, колкото в софия за седмица тъпако. Жилища, наеми, храна, да не говорим за плодове и зеленчуци...всичко е по скъпо! Те пътуват за чужбина 5пъти по скъпо от нас....

Виждам с ругатните се оправяш, но четенето с разбиране явно ти е слаба страна. Изрично попитах за средните за страната цени, ти пак ми обясняваш в Москва какво било и пти това някакви градски легенди. Нещата, които си написал, не са верни. МВФ и СБ си имат статиски за цената на средната потребителска кошница за различни страни, а един професор по икономика беше въвел т.нар. "Биг-Мак Индекс". Бих ти казал да прочетеш някоя и друга книга, но при теб това явно е загубена кауза.

Ъхъ . Също като у нас сега - убиват възрастни хора за 5 лв. ?

и сега какво - с фенерчето на смартфона ще си осветяват пътеката до външната тоалетна,а?

И тук се крадяха маратонки на улицата даже в София нощем, преди 20 години де ... Гледал съм филми, че в САЩ е било същото дори сега по гетата. А обяснение за скъпите модели може и да е друго - много хора вече не ползват почти компютър, а имат нужда ...

Всъщност това е бъдещето. Ще трябва да се свиква.

Какво ги бавите още гадните руснаци санкции веднага, не ги е срам

У на с и Русия е почти еднакво И псевдо демокрацията и истинските олигарси и службите и прокуратурата и даже президентите ни са подготвят от едно и също място. 40% от икономиката но е Руска. Ако сложиш и всеки местен феодал и кукловод а му и може и повече да стане. А тва с ЕС е малко като отказа им да ни направят 16 република

Уважавам сътказма ти! Само тва с съюзниците не го разбрах? Аз не знам Русия са има съюзници

В Екатеринбург има 500 БГ гласоподаватели в Москва пиши ги двойно 1000 в останалата част още толкова 5000, 10000 ги сложи БГ емигранти и то много раздуто. Там не ходят хората в рая не щът само с брак с друго не може да ги излъже. А щатен трол или заблуден русофил нито са ходили в Русия нито са виждали руснак на живо нито са разговаряли. Чайковски Пушкин Набоков са просто имена за тях. От СССР култура най им допада историите на старшината които им е разказвал за тайните сибирски супер оръжия.

Туй ще да е Йотафон с калъф от злато...

сериозна работа на телефон няма как да се свърши. Сега, че телефонът(при наличие на интернет) спестява носене на карти в раницата, става за бързи справки по нета(да кажем да се провери разписанието на автобусите, да се издири номера на някоя необходима служба), да прочетеш новините ... и до там. Чатовете не ги броя изобщо те си имат аудитория, която без тях ще се занимава с други глупости

на евра и долари няма да чакаме дълго