17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С калпави

BRCK

Ракетите работят - кратерите по базите са видими от сателитните снимки които се разпространяват свободно в нета. Сега, кой кого предупредил, има ли няма ли жертви и тн и тн е тема на спорове. Другите факти - няма прехванати и свалени ракети. Това е. Иран има предостатъчно ракети, а САЩ имат предостатъчно бази около Иран. Затова няма война - щото всичките бази на САЩ около Иран + Израел ще бъдат ударени. А това са неприемливи загуби.

Малко се изненадах на текста:"Виж как изглеждат използваните ракети..", а те са снимани нови и не използавани. ХА

Ало, ,,обикновен мъж..."Ако, мако, дако и т.н. Да имахме....,но и Украйна имаше пък атомно оръжие, но в името на мира го върна на Москва. Така де, ако.....мако, дако...

Е така да припомня,няколко неща, Макар народностите в Иран да са различни и да са нещо различно от Държавата: "..Убийството с камъни е начин за екзекуция, при който група хора хвърлят камъни по екзекутирания, докато той умре. При този вид екзекуция няма отделен палач и не може да се определи кой от участниците е причинил смъртта на екзекутирания. За сметка на това смъртта настъпва бавно, поради което в съвременната Западна култура убийството с камъни се смята за мъчение. Тъй като е описано в Шариата, то продължава да се практикува като легална форма на екзекуция в редица мюсюлмански страни - Бруней, Ирак, Иран,..." Няма да припомням и участието на IRGC в можеби най-голям лист от терористични действия въобще. Говоря само за доказано и декларираното им участие. И тн. Няма и да припомням и фактите около това какво се финансира от територията на страната с десетилетия. Всичко друго но не и миролюбив "народ" не са като цяло. Просто има и много свестни и цивилизовани хора на общия фон. Аз познавам такива и не са само персийците такива, нооооо религиозния радикализъм там е доста масов.

BRCK

Саудитска арабия практикува ли убийства с камъни? А в атентати участват ли саудитци? Едни кули май бутнаха на САЩ. Ама няма санкции за СА щото са бутнати демократично кулите , нали?

КАквито и да са ракетите.. - няма значение... Важна е ответната постъпка на Иран срещу лудите крави..., а тя е добра...

Тръмп и Аятолаха ви спретнаха голям цирк,но представлението свърши.Това беше,бития бит другото си го знаете.

За сведение на помиярчетата, които нищо не разбират и са виждали такава ракета на снимка: - имахме такива ракети в Кабиле под 34560, Самоков, Телиш, Шумен и в ШЗО Плевен - изделието е 8К14- както искат да му казват задокеанските боклуци е модернизация на Фау 2 - накараха ни да ги нарежем, защото ги плашеха, не защото са стари, а и нищо по това време не ги прихващаше или ако ги прихване, много късно разбираха накъде лети ракетата и вече е късно за реакция -ракетите от Ормана до Ямбол право в Истанбул отиваха, с една бойна глава от 500 кг. а дали нямаше да има жертви??? -хич да не обясняват , че няма жертви- освен, ако са се разбрали с иранците да евакуират- л с -ако бяхме запазили ракетите щахме да сме независими!!!

бате, тва което сме имали е трябвало да бъде нарязано на скраб и подменено още по бай ти Тошово време. Всяко такова изделие си има живот и трябва да се подменя овреме с ново и съвременно За твое сведение само ще ти кажа че Балканската воина сме били турците щото оръдията ни са били по-съвременни и са стреляли по-далеч по точно и по бързо. Да можело е да не се прави и тогава превъоръжаване, можело е някои чиновник кат тебе да е викал че руските пушкала с дулно зареждане са идеални обаче добре че разумът е надвил. Сяко нещо с времето си. Не може да си мислиш че ракета произведена преди 80 години ще е годна. Най-много да се взриви при старта или още в склада. Тва руско гроби става само за музея

Една ракета която се зарежда непосредствено преди "пуск "с гориво и окислител без компютри и хаотична траектория не може да бъде засечена и прихваната! Освен това и след 100г може да бъде изстреляна успешно. За сведение сегашните космически ракета са същото нещо, но с твърдо гориво.

много си зле! Едно ПВО не се прави ей така както децата в пясъчника! Към самата ракета и ракетна система вървят още доста системи! Изобщо си много далеч от военните работи!! С унищожаването на ПВО-то и нападателните ракети нас ни обезглавиха! А една ракета която пада с почти вертикално върху целта няма какво да я свали!

Съгласен съм с 4. СКъд-овете, с които разполагахме, бяха с течно гориво.Не съм запознат точно, аз бях в друго поделение, където бяхме с ПВО ракети. Нашите ракети също бяха с течно гориво и очевидно, както горивото, така и окислителят беха точкични, така че годишно ни се полагаха няколко дни на санаториум в Цигов чарг. Там се засичхме с момчетата с големите краставици. При нашите ракети, на дежурна ракета (заредена с въздух, гориво и окислител) се налагаше основна профилактика и СМЯНА на баката с окислителя. Самият окислите представляваше някаква силно концентрирана киселина, та е ясно защо се сменяха тези баки. Същото се правеше и с шар-балона (това е мястото, където се съхраняваше въздухът за управлението), защото налягането беше стотици атмосфери и се износваше бързо. Въпросните профилактики се извършваха от специални войски, с части, доставени от руснаците. Една такава дежурна ракета не може да издържи без поддръжка повече от 6 месеца.

Киселината е азотна , горивото е керосин. По нагоре обясних на човек, че това нещо не старее и винаги може да се изстреля, зарежда се преди пуск, съхранява се незаредена!!!

Имахме СС-23, които стандартно са дори с ядрени глави АА-60. Тук само се спекулира имало ли е такива.

Вършели били работа? Ха ха ха ! Оня филм с Луи Дьо Финес дето го гонеше ракетата на плажа по-вършеше работа

Ми аз ви казах, че са руски. Само руските могат да мерят 50км в страни и да има само един убит.

Да улучат нищо в небето

Добре целят в небето руснаците. Един Бойнг, Един Ан24....

Украинците при войната в Донбас по погрешка уцелват село в Русия и убиват 1 човек. Освен че и два бронетранспроторьора се оказват на руска територия. Единият го изоставят бягайки. През 2001г. уцелват и пътнически самолет над Черно море при военно учение.

Цитат: "Въпреки това САЩ имат богат опит със свалянето на ракети "Скъд" и Qiam-1 лесно може да се прихване и унищожи от противовъздушната отбрана "Пейтриът". Да, тотален провал на Пейтриътите. При войната с Ирак се спори за успеваемост на Пейтриътите от 0-10%, при изстреляни поне 40 такива ракети. Ето ви пример за такава модификация на Скъд: "На 25 февруари 1991 ракета „Ал-Хусейн“ унищожава американска военна база в Дахран, Саудитска Арабия. Тогава загиват 28 американски войници и са ранени 110." А срещу нея са стреляли Пейтриъти. Оправдават се с отклонение в часовник. Че трябвало да се рестартират всеки ден, а не го били направили. Че тази модификация на Скъд "Ал-Хусейн" била толкова лоша, че се разпадала във въздуха, но имала такъв летеж с клатене и нестабилност, че трудно се прихващала и заради разпадането. Нищо чудно и тук в базата да са имали Пейтриъти и да са се провалили. За THAAD ракетите в Уикипедия, там си го пише. Че са разработвани след опита с ракетите Скъд в Персийският залив. Казано по-ясно, след провала им срещу модификациите на Скъд, само казано дипломатично. Може да си го четете на английската Уикипедия.

Пълни глупости. Ракетите пейтрът са доста по-скъпи от руслямско-иранските боклуци. Няма смисъл да се използват, сле като е било ясно, че нищо не могат да уцелят.

С какви ракети разполага Иран.. Ами с едни наистина ефективни ракети, такива каквито боклучавата краварски система за ПВО и ПРО като Пейтриът не може да се справи.

AK-47

Е и, не ти ли омръзна да подписваш краварските си коментари с АК 47? Лек ти ден.

Много лъжат от Иран.Ако има жертви САЩ мигновенно щяха да отговорят.

По думите на анализаторите, ракетите са модернизирани версии на стари съветски оръжия, чийто дизайн е поне на няколко десетилетия. Въпреки това, те "могат да вършат работа". На нас бай Дончо ни прибрра 3.2млрд лв суха пара за нещо подобно - на няколко десетилетия дизайн с обещанието, че като го постои МОЖЕ БИ ЩЕ МОЖЕ ДА ВЪРШИ РАБОТА... Смятай за какви аборигени ни имат нашите "партньори", краварите от северно Мексико...

Направо кажи 32 милиарда. Абе червените боклуци се спуквате да лъжете или просто сте умствено увредени.

И путлерофилите станаха парче ирански ислямисти и взеха да се прехласват по иранските нефели ракети, хахаха.

Те поне ракети имат. А ние? Даже танкове няма в комплекта вече.

2020-01-08 17:38:39 Борис (нерегистриран) Ти видя колко са ударени или видя кафявото в гащите си??? Боридчо ,дори и една ракета да не е ударила точно,важното е че някой има дупе и кураж да застане срещу САЩ .Гордостта и самочувствието на САЩ са наранени.Те щели да пазят света .Айди бе.На топло пред компютъра лесно се дрънка.моли се да не застанеш близо до падащи ракети.Ей ,ти от една пиратка напълни гащите,ще ми говориш за ракети.

На война и на лов се лъже най-много, така че не трябва да вярваме на нито една буква от написаното.

Според тебе само Аятолаха казва истината - нали?

Един конгресмен на САЩ изненада репортерка от СНН, че не вярваше за "химическа атака", че е дело на Асад, че няма логика да го прави. Та той цитира нещо, че първият губещ при война е истината. Репортерката се чудеше как по-бързо да прекрати интервюто, че не попадаше в предвиденото.

сваляш мнозинството, но пропускаш най-мощната бойна глава... публикацията е впечатляваща, но за НЕспециалисти.

Обичайните аверчета Иран, Сев. Корея, Русия, Китай ... Е, забравили са Куба, Венецуела ... Отбор юнаци.

Не е важно с какви ракети са ударени САЩ от Иран-важното е че са УДАРЕНИ!!!!! Нека краварите да разберат че недосегаеми НЯМА!!!

Ти видя колко са ударени или видя кафявото в гащите си???

аве бауш даже и американците казаха че са ударени, само ти големия "специалист" още не си убеден, откъде ви намират такива олигофрени не знам