Samsung е пред труден избор – САЩ или Китай?

Корейските хай-тек компании са заложници в търговската война

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Самсунг трябва да са изклщчителни тъпаци ако застанат на страната на Китай, та нали Хуавей е този който режеше клона година след година от продажбите. Дали да подкрепят конурентите или да си останат монополисти в сегмента Андроид? Ябълката си има нейна среда и ниша не са такива конкуренти както с Хуавей. Според мен е ясен отговора

Що се отнася до фетишизацията на ОС - ами платформите са максимум две, как си представяте повече, след като от десетилетия това се е наложило. Ако ще я пуснат, ще е на основата на Уиндоус или Линукс, но ще си е тяхна, а не подвластна на затворените кодове на американци или шведи. Както в гражданската авиация - много страни произвеждат самолети, ала онова, което се е наложило като базова самолетна платформа в целия свят е едно и също за всички производители. Например триъгълното крило не успя да се наложи. Никой няма да открива топлата вода. Или да вземем парите. Всеки може да си печата свои пари, но трудно се маха монополът на долара. Това не зависи от самата тая валута, а от все още пуснатите навсякъде пипала на американските финансово-корпоративни кръгове и ядрения шантаж на САЩ над света. Това не означава, че не е невъзможно един ден светът да се отърве от долара, ако систематично и акуратно се работи в тая посока. Много са ми смешни разни писачи многознайковци като почнат да възпяват и мистифицират едва ли не някакви свръхкачества на западните проектантско-конструкторски възможности в ИТ сферата. Пълен та*ак - предпочитам си религиозната вяра пред вярата в реклами!

свръхестествени ли са американците? ДА! Други въпроси? Щото толкоз групости си написал, че и другите ти въпроси ще са лесни и кратки за отговор

А аргументацията кога, или оставаме само с обидите?

Няма избор - който произвежда по-евтино и масово, в крайна сметка надделява. А това е Китай. Това е капитализъм. САЩ са умрело куче. Там няма балами да работят срещу евтинийка, както китайците. В САЩ дори за неквалифицирана работа искат по 15 долара на час срещу 1,5 в Китай за средноквалифицирана. Е, как смятат да я карат брадърите, освен да продължават да залязват? Колко мислят че ще им струва изнасянето на поточни линии с капитализация за стотици милиарди, например във Виетнам или Индия? Ами ако самият Китай реши изведнъж да подобри отношенията си с въпросните двама азиатски играча?

Китай сглубява, а НЕ прави чипове! Силициевите плочи идват от другаде...предимно УС. И тъй като не ми се дават 1000 примера, ще дам пример къде се произвеждат силициевите плочи на Интел - от 14 завода САМО 1 е в Китай и той не е само за силициеви плочи за ССД-та. 10 завода са в УС, 2 в Израел, 1 в Ирландия. Толкоз за Китай и какво прави....това, че се намърдаха в ниско кволифицираното производсво, в което успешно вече биват изместени от Виетнам (Самсунг произвежда повечето си телефони там), Индия, Камбоджа и други подобни, не значи, че Китай е някаква кой знае каква сила И няма как да стане с тази си политика на ГОЛЯМАТА СТЕНА, която контролира знанието на хората и ги самоограничава....

~сглобява...грешка на клавиатурата ;-)

Общо взето всеки си прави пекарните за чипове предимно в собствената си страна - Самсунг в Корея, Интел в САЩ, TSMC в Тайван... Обаче в едно устройство има бая други неща :) Кутии, бутони, кабели, захранвания, платки... Огромната част от производителите на тия чаркаляци са в Китай. Виетнам развива производството, щото доставките от Гуандонг са бързи. Индия засега само се пъне - просто няма работещ supply chain до там. А в САЩ или Европа никой вече не си и прави планове за заводи :)

КАМБОДЖА СА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ!!!!

Повечето драскачи тук си нямат представа колко са далеч от истината... Самсунг е де-факто монополист производсвото на компоненти и чипове. На практика няма устройство, в което поне един компонент да не е техен. Хайникс е един от малкото им оцелели конкуренти, но предимно RAM и флаш памети. В САЩ електроника практически не се произвежда - всичко е източна Азия, основно в Китай. Е какъв точно е избора? Самсунг е конгломерат, нищо не им пречи да си отделят производството на компоненти в отделна компания, само дето няма нужда - на тях просто няма как да им извият ръцете нито едните, нито другите. А за Хайникс избора е само един - Китай.

Ще си направят две "независими" компании. Едната ще работи с Китай, другата с чичо Дони.

Китаи са повече поттебители Мучоо денеро поко травахо каврон € $

Китай ще изд.ха на чичо Доналд, няма как. А Самсунг-мамсунг и подобни ако искат софтуер, чипове и техологии, ще трябва да подкрепят Белия свят. Иначе жълтите комунета ги заливат с менте Андроид и портнати приложения:)

какво значи андроид менте ?

АБЕ ТУРЧЕ......... ТЕ ИЗТОЧНОАЗИАТЦИТЕ СА БЕЛИЯ СВЯТ БЕ АРАБУХО ПРОСТА.......... МОНГОЛОИДНАТА РАСА СЕ ДЕЛИ НА БЕЛИ МОНГОЛОИДИ И КАФЯВИ МОНГОЛОИДИ(ИНДОНЕЗИЯ И ФИЛИПИНИТЕ) ГЛЕДАЙ СИ КОЗИЧКИТЕ В АНАДОЛА И НЕ СЕ ОБАЖДАЙ МНОГО МНОГО

.. и 'портнати' означава - преписани за друг ОС . ти какво помисли че е ?

Самсунг дефакто няма никакъв избор. Или Китай или забрава ...

Мечтай си, по-скоро е САЩ или забрава, Китай е икономически гигант, но е политическо джужде в световен мащаб.

*джудже

Китай ти е "политическо джужде" щото явно не те вълнува политиката в Азия

хм а ти знаеш ли, че няма значение къде по света за международните компании (може би само не в Китай, Куба и Северна Кореа), за всеки трансфер на пари над 1000 долара или еквивалента им се дава отчет на американското правителство. Освен това правителството там иска информацонните системи във финансовия сектор да разполагат с около 30% свободен ресурс за всеки момент когато човека на правителстовото реши да прави справки. А Китай не е повече от индустриалната зона на света, ако развитите страни решат, могат да принудят фирмите майки да си ги преместят на други места

Няма ли наше, руско, оборудване? Защо исползват вражеско?

Заето им е оборудването да качват Американци в космоса.

Къде са сега специалистите който твърдяха че Хуавей се натиска да продава в щатите. Оказва се че щатите рекетират всеки който прави бизнес с Хуавей.

Статията казва, че Китай рекетира.

Не вече съм сигурен че страдаш от шизофрения. я се опитай да осмислиш този абзац: "Samsung и SK Hynix не могат да нарушат партньорството с Huawei, защото китайският производител купува компоненти от тях на обща стойност от около 18,4 милиарда долара годишно." после да не се чудиш защо ти трият ЛЪЖЛИВИТЕ коментари.

ти какъва автоклавна тенджера си

Бе като гледам шизофренията е твоя. Пропуснал си следното ачик-ачик явно изречение: южнокорейските Samsung и SK Hynix, са били призовани от китайското правителство на тайни срещи и заплашени от "тежки последици", ако подкрепят бойкота на Huawei Подробността е че от години мобилните телефони на Самсунг са подложени на репресии в Китай. Та лъжливите коментари са твойте, което обяснява защо не си ги триеш. Без часите на Самсунг и SK Hynix Хуявей съвсем издиша. А корейците отдавна се чудят какво да правят с китайската агресия, сега с подкрепата на САЩ съвсем лекичко ще изнесат заводите си от Китай, защото осъзнаха, че Китай е голямото зло за тях.

Кое ти лъжливо бе смешко става въпрос за 18 МИЛИАРДА на година Малеее ти Китайците какви са гадове изнудват Самсунг да им дават 18 МИЛИАРДА на година . Много ти отива да вадиш думи от контекста като "тайна среща" еми тайна ще е защото рекетьора дебне от него е тайна а не от света.

Тия 18 милиарда ще ги избият от намалената конкуренция на мобилния пазар, та не ги мисли, щото Самсунг и SK Hynix имат продажби за 118 милиарда за САЩ и ЕС. Кое е извадено от контекста, бе лъжец? Това си е съвсем директно казано: южнокорейските Samsung и SK Hynix, са били призовани от китайското правителство на тайни срещи и заплашени от "тежки последици", ако подкрепят бойкота на Huawei

Не бе кажи честно тъп ли си или на тъп се правиш значи китайското правителство КАНИ частна (от чужда държава)компания на ТАЙНИ разговори. Я сега обясни ако не става въпрос за бизнеса на Самсунг (или по точно казано за пари) Самсунг защо е отишъл на тайната среща. Или когато твоя любимец Тръмп забрани Хуавей(без никакви доказателства) това е демократично. А когато Китайците викат фирми за да се разберат дали ще правят бизнес това е комунистическо??? П.П.А защото се правиш на много тъп как точно са накарали представителите на Самсунг да отидат на тази среща НА СИЛА ЛИ????

Аз пък гледам, че не се правиш на тъп, просто си си такъв. Тайна среща означава, че не е обявявана в медиите. Ако си представяш, че тайно промъкване през тъмни доби, означава че си и тотателен идиот. Защо от Самсунг да не отидат на такава среща? Знаели са предварително какво ще ги заплашват ли? И китайците не са ги питали дали ще правят бизнес, а че ако не правят бизнес с дадена компания, ще има тежки последици. Не че досега не са го правили по един или друг начин. И вслучая не става въпрос дали са отишли насила или доброволно на срещата, а че на срещата са заплашвани с тежки последици.

Я тогава обясни как ще оправдаеш Тръмп със забраната на Хуавей там не е по тъмно там всичко е на светло нищо че няма нито едно доказателство или е нормално Тръмп да забранява на тоя и на оня да излиза от разни договори и споразумения но щом някоя друга държава си гледа интереса автоматично става диктаторска комунистическа и всякаква друга каквото се сетиш. Разбрах те ти не си тъп просто ти ПЛАЩАТ да пишеш такива коментари защото разумен човек няма как да пише такива глупости.

Обяснението е простичко, но не и за тъпофилите. В Китай няма закон, който да им забранява за копират различни марки и дори имат "фалшиви магазини на Епъл" продаващи копията, държавата от години толерира и подтиква "движения" против Айфоните. Реже примерно Гугъл по всякакви начини. Китайското правителство през 2014 г забрани използването на Windows 8, iOS и сървърите на IBM. През 2015 Китайски регулаторен орган на Китай разпореди на Епъл (Apple) да спре продажбата на смартфоните iPhone 6 и iPhone 6Plus в Пекин, тъй като прекалено много приличат на продукт на местна конкурентна компания. И такива номера и откровени кражби има непрекъснато. и най-вече ако дадат доказателства ще компрометират източниците си и начините за откриване на такива действия е какво са открили. А така китайците не знаят какво знаят американците и са принудени да блокират всички канали за шпиониране понеже на знаят какво е разкрито.

Абе тъп Дада и това за ябълката какво общо има. Не мога повече да споря с теб лъжеш като циганин. Първо твърдиш че 18 МИЛИАРДА Годишен оборот не били важни за Самсунг После по твойте коментари трябва да се разбира че китайските специални сили едва ли не с автомати ги накарали да дойдат на тази среща(Аз никъде не прочетох някой да е каран на сила) ЗА ТЕБ РАЗБРАХ ЕДНО НЯКОЙ ТИ ПЛАЩА ЗА ДА ПЛЮВАШ ВСИЧКО КОЕТО НЕ Е НА ЩАТИТЕ. ТИ СИ ПЛАТЕН ТРОЛ И НА ВСЕКИ ТВОЙ КОМЕНТАР КЪДЕТО ПИШЕШ ЛЪЖИ ЩЕ ТИ ПОСТВАМ ФАКТИ. И понеже много знаеш за микровълновата печка провери факти различни от Уикипедия. може и да научиш нещо.