17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кому е нужно и какво ще снима с такава резолюция?

нали трябва да имат причина да те одерат 2 000 лева ....

Прекалих още на 48М пиксела. В крайна сметка снимката след вътрешните програми за създаване на артефакти (за подобряване де... ок) си е 12-16М пиксела.

Минах от s9+ на s20+ тоест от 12mp на 64mp. Има разлика в качеството, но е трудно доловима. Предполагам и с 200mp ще има подобрение, но като цяло качеството на снимките на съвременните телефони е достигнало вече много високо ниво и е трудно да станат очевидно по-добри. Да ви кажа честно не ми трябва по-добра камера от на s7. Скоро си мисля, че и другите хора ще стигнат да същия извод.

И какво като го представи? Незабравяйте, че трябва определено количество светлина върху всеки един пиксел! За да има ефект този сензор трябва да бъде огромен! Има и друго - скорост на четене от него.

При 48, 64 и 108 MPix сензорите се използва технология quad pixel. В крайна сметка jpeg снимкат е с 4 пъти по-малко пиксели 12, 16 , .... MPix, но другите пиксели се използват за увеличаване на динамичния диапазон (HDR snimki) или за изчистване на шум. Има и сравнително малка част от пикселите, които се използват за фазов фокус

СЛЕД 10 ГОДИНИ ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ МАРС И ЛУНАТА БЕЗ ТЕЛЕСКОП, ДИРЕКТНО ПРЕЗ КАМЕРАТА НА СМАРТТЕЛЕФОНИТЕ И ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ КЪМ КАМЕРАТА ТЕРМОВИЖЪН, МРТ, ОЗОН, РЕНТГЕН, СКЕНЕР...... АТРОСКОПИИЧНА ХИРУРГИЯ БРОЕНЕ НА МОЗЪЧНИ КЛЕТКИ.

И за какво ще служи? Концерт на Жан Мишел Жар ли ще правят?