Сърбия купува нови ПВО комплекси от Русия

Белград може да използва системата за защита от дронове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Купуват тия руски боклуци, доказано не работещи .

Докато ни дойдат новите стари самолети , новите им установки ще остареят ! И тогава ех свободно фърчене ! Ще съм стар но ще вдигам новият стар самолет !

Ми който има пари..купува качествени руски оръжия! А който няма като нас..разчита на 70 годишни боклучави антики Ф-16 нарисувани на хартия и то на 4 на цена!

Руските ПВО са най-добрите поради дългогодишните заплахи от западните "демокрации". Това е чисто отбранително оръжие което всеки трябва да притежава. Иначе знаем - "демокрацията" долита носена от американските бомбандировачи.

Единственото доказано и добро е руската пропаганда, нищо друго. Има един куп конфликти от 90-те до сега с държави въоръжени с руско въоръжение срещу държави със западно такова и резултатите са смазващо предимство за западното оръжие. Това са фактите.

Те и С 400 уж не са добри ама американците се насраха когато турците ги купиха ... и искат още.

Ето така се кандидатства за НАТО

Сърбия ще стане най Ай Ти държавата. Купува руска технология в несвяст. Не мога да разбера къде е в тая новина науката и технологиите?

в насвяст и забвение си истанал май само ти.Още не можеш да си подадаш главата.

естествено, "Ай Ти да свършиш тази работа", стават маша на императора.

Трябва да компенсират с нещо по-евтината цена на природния газ ,която им даде Русия.

"Панцир", е най-доброто на пазара в момента за близка ПВО/ПРО защита.

Че братята сърби им го е натаковал Путин през балтона с тия калпави ,,Панцири” на дебели цени и безкрайни плащания за подръжка. Нас ни пази базата в Девеселу Румъния.Снабдена със супер съвременни ракети ,,Иджис” които пазят ро всяка вероятност Козлодуй и Черна вода от братски руски отбранителен удар. България е най незащитена

Колега слез на земята!!!

Нищо не може да ги свали... от чертежа.

Пазят грънци. Насочили към тяхна база ракета Синева - принципно ядрена от подводници. Руснаците си я считаха за по-добра от Тридент 2 на САЩ и Великобритания. Дано не е с ядрени глави, че ще светне и тука. И Иджис не са ракети, а система, включваща наблюдение, кораби и така нататък. Нищо че в Румъния вкараха принципно корабни установки за ракети.

Точно срещу Синева американци и румънци нас отбранявали...от Девеселу. А кроме того В Черно море има винаги достатъчно американски и турски разрушители които технологично са на мнооооооого по високо ниво от съветските корита на РЧФ.Да припомня и ,че Румъния и Турция имат на азположение много и съвременни самолети,аШести Американски флот може с лекота да унищожи всички бази на Червената армия в Крим и Южният военен окръг.Ама да спи зло във Кремъл

нивото на натовстите оръжия в черно море и на шести седми супурнайсти бананав флот е като на Зимбабве с с дървени прашки.То се и вижда посирането на всички американски и африкански мега дървени бараки -разрушители с памперси

"Извинете, не знаехме, че е невидим" еп. 2

Видимо сърбите загубиха щото Косово съществува

Само F-ката има шанс, и то в Холивуд..

В Армения и Сирия има унищожени комплекси след като са им свършили боеприпасите и са оставени на открито. Пак в Сирия такива комплекси защитават руската военновъздушна база Хамейни от дронове. За сега няма информация дрон да е успял да се добере до базата.

В Сирия никой не е опитвал с боен дрон. Само с детски играчки от Али експрес, които падат преди да стигнат заради малък обвхват. И това е гордостта на Путлераста

Е как?Една Нова година сирийци от опозицията или ИД нападнаха руската база със дрончета боНби и миномети и запалиха няколко самолета.

А защо забравяте и унищожените Панцир на арменците в Нагорни Карабах ? И там ги помляха и арменците се оплакаха че са си дали парите на вятъра... :)

Това е добре за новите ни Ф16 който поискахме да купим миналия месец след като ни отказаха Ф-35 "In early October, Turkey sent the US State Department a letter of request for the purchase of 40 US-made F-16 fighter jets and 80 modernization kits for some of its older aircraft"

Нашти ракети не сме ги налазали по искани на Москва ами по настояване на Москва защото покриваха и Кличският полуостров където Русия имаше голяма военноморска база. Нашти самолети не ги нарязахме на скроп,а бяха бракувани (по новите де),после изкупени за жълти ст’инки и продадени нам’ си къде.Различни правителства сключваха и сключват с Русия супер неизгодни договори за България да ни подържа Русия самолетите.Едва ли ще стане известно колко милиарда сме платили и плащаме на братушкити и нямаме авиация

ПВОтата сваляли само Еф-Шестнайски

Или по-скоро МН-17, Ан24, Ил-20, Boeing-737 (В Ирак)... ок... щом това са Ф-ките :))))

Те тия изброените от тебе модели руски самолети си падат по често сами

То кво стана, 230 долара за пръдня и руска битова техника за милиони. Ебаси и зделката на века .

И са на Радко дрона не може да снима на Вучко жената под душа.

С оглед на скорошната поява на американски ракети със среден и малък обсег в Европа, насочени срещу РФ, за което Лавров вече предупреди, най-вероятно в Румъния и България на южния фланг, то добрите отношения на Москва и Белград стават ключови. Вашингтон и НАТО правят така, че Москва да използва сръбската военна инфраструктура в тила на София и на Букурещ...

А после ракети в Харков и Резенке в задника на Москва

надлъгване по Руски: ТАСС - Комплексы "Бук-М2" и "Панцирь-С" сирийской ПВО уничтожили шесть израильских ракет РИА - 'Панцирь-С' уничтожил шесть ракет, выпущенных Израилем по Сирии Звезда - Комплексы «Бук-М2Э» и «Панцирь-С» ПВО Сирии уничтожили 10 израильских ракет Лента - Российский «Панцирь» уничтожил выпущенные Израилем по Сирии ракеты суровата истина: "At least 23 Pantsir air defense systems have been destroyed by Turkish Bayraktar TB2 and Anka-S combat drones in Syria and Libya." "Libya: A Catastrophe for Russia’s Pantsir S1 Air Defense System" - 9 панцера само през Май месец research.sharqforum.org/2021/10/27/how-reliable-are-russian-air-defence-systems/

"През пролетта и лятото на 2020 г. турските медии с ентусиазъм описаха унищожаването на „десетки“ ракетни системи за противовъздушна отбрана Pantsir-C1 в Либия. Американският военен журналист Джеф Яворски обаче установил истинското състояние на нещата и посочва както броя на безвъзвратно изгубените руски ракетни системи за ПВО, така и броя на турските разузнавателни безпилотни самолети Bayraktar TB2, унищожени от руска система за ПВО. Според американския журналист, извършил задълбочено разследване, включително използвайки информация от Пентагона, открива, че Анкара силно преувеличава успехите си и говори изключително скромно и дори пестеливо за своите загуби. Но безпристрастното изчисление показва, че турците са унищожили 9 единици от тези ракетни системи за ПВО, които са били под контрола на арабските оператори. В Либия персоналът на Панцир-С1 действал по-ефективно, отколкото в Сирия, те вече познавали тактиката на атаките на Байрактар, твърди Яворски. Според него 47 броя Bayraktar TB2 са били свалени в Либия от „Shells" и сега тези БЛА вече не изглеждат толкова непобедими. Американецът проучил и финансовата страна на въпроса: 9 ракетни системи за ПВО струват 118 милиона долара, а 47 безпилотни „Байрактар” - 245 милиона долара. " 2014 САЩ продават „Пейтриът” на Саудитска Арабия... 2019 Държaвният ceкрeтaр нa CAЩ Мaйк Пoмпeo признa, чe cиcтeмитe зa въздушнa oтбрaнa нe винaги пoкaзвaт нeoбхoдимия рeзултaт. В мoмeнтa тoй e нa пoceщeниe в Caудитcкa Aрaбия. Тaм Пoмпeo ce cрeщнa прeдcтaвитeли нa крaлcкoтo ceмeйcтвo. Тe oбcъдихa aтaкитe cрeщу пeтрoлнa рaфинeрия в cтрaнaтa. Тoй e трябвaлo дa oбяcни, зaщo caудитcкитe cили, кoитo ca въoръжeни c прoтивoрaкeтни cиcтeми „Пeйтриът“ нe ca уcпeли дa oтблъcнaт aтaкитe. „Cиcтeмитe зa прoтивoвъздушнa oтбрaнa пoнякoгa дaвaт прoтивoрeчиви рeзултaти. Тoвa ce cлучвa нa вcякъдe. Дoри нaй-дoбритe нe винaги прихвaщaт цeлтa. Ниe щe рaбoтим, зa дa гaрaнтирaмe, чe пoдoбни aтaки нямa дa ca уcпeшни“, зaяви Пoмпeo.

странно как ВСИЧКИ СТАТИИ на уж американеца (ако съществува) Джефф Яворски са все в Лената.ру, Звезда и т.н. и все в тях са "разкритията" :)))

останалите сайтове в което се споменава това има са фаейса, ruposters.ru, avia.pro, ru.kinorium.ru явно русоробите не си напрягате главата да погледнете тук и там - аджеба - има ли такъв човек и къде е статията

Ти сериозно ли цитираш пан.бг и го имаш за чиста монета. можеш ли да намериш тия думи на английски където и да е?

Че и ти цитираш същите източници... проблемът е че в твоите статии ТАСС и сие преповтарят турските пропагандисти а в моите цитати авторите се позовават на Пентагона и държавният секретар на САЩ;) E, освен да ти повторя RIP, нищо друго не ми остава-)

статиите които цитирам са от различни държави слабоумник. не се надлъгват каторуските колко ракети са свалили... заедно 6, само панцира - 6, заедно 10, а в лента-та панцира свалил уж всички (които всъщност са 12) та до там с ефективността. и новината е една и съща... да не си помисли, че са различни. ти си прецени на кого ще вЕрваш.

"At least 23 Pantsir air defense systems have been destroyed by Turkish Bayraktar TB2 and Anka-S combat drones in Syria and Libya. Каза кой? Една жена казала? Аз пък ти казвам, че това не е вярно. За Сирия само Ероган заявава 8 унищожени, руското МО признава 2 повредени. За Либия американците казват, че имало 9 унищожени - това не съм го проверявал, до някое време имаше няколко 2-5 документирани, после не съм се интересувал. Както и да ги смяташ няма как да са 23.

Дебил, руснаците не са продали толкова панцири на Сирия колкото лъжливите дописници на ЦРУ и турските тролове успяхте да унищожите.

12:47 09.04.2018 - риа.ру - "Россия уже поставила Сирии до 40 комплексов "Панцирь", сообщил источник"

И къде са разположени тези Панцири можеш ли да кажеш? Кой през ден отбива нападенията на Израел край Дамаск или в централната част на страната, ако турците са унищожили повече от половината доставени? И къде са доказателствата, че са унищожени цели 23 комплекса?

Самият Ердоган заявава за 8 унищожени Панцера в Сирия, вие откъде ги взехте останалите 15?

питай в ТАСС, Риа.ру и Лента.ру... те ще ти кажат.

научи се да ЧЕТЕШ... така ще разбереш за "останалите"

"At least 23 Pantsir air defense systems have been destroyed by Turkish Bayraktar TB2 and Anka-S combat drones in Syria and Libya." Syria and Libya." Syria and Libya." Syria and Libya." Syria and Libya."

"At least 23 Pantsir air defense systems have been destroyed by Turkish Bayraktar TB2 and Anka-S combat drones in Syria and Libya. Каза кой? Една жена казала? Аз пък ти казвам, че това не е вярно. За Сирия само Ероган заявава 8 унищожени, руското МО признава 2 повредени. За Либия американците казват, че имало 9 унищожени - това не съм го проверявал, до някое време имаше няколко 2-5 документирани, после не съм се интересувал. Както и да ги смяташ няма как да са 23.

аха... на тебе кЕ верваме... ти беше там и ги огледа. ти си чел... знаем къде. Аз мога да ти покажа статии с дота повече... например с 40. ама разбира се.... как така ще вЯрваме на разлизни източници, а не само на тези които наддават колко са добри руските системи... аре бе... доматите с колците НЕ ядем. Ако ти НЕ знаеш що е това руска пропаганда - то ние сме живеил в тия времена.

ПОКАЖИ ТОВА С 9ТЕ ДЕТО УЖ ГО КАЗВАЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ. или ... то така.. аз не мога... те го изтриха.... ма вЕрвай ми - така беше... нали како Сийкие...

В министерстве обороны России назвали явным "преувеличением" заявления президента Турции Реджепа Тайипа Эрдогана о якобы уничтожении в провинции Идлиб восьми сирийских зенитных ракетно-пушечных комплексов "Панцирь". "Представленные главе Турецкой Республики оценки боевой эффективности применения ударных беспилотных летательных аппаратов в сирийской провинции Идлиб, якобы сумевших уничтожить 8 зенитных ракетно-пушечных комплексов "Панцирь" не соответствуют действительности", - заявили в российском военном ведомстве, добавив, что такие заявления являются более чем преувеличением. Как соблюдают режим прекращения огня в сирийском Идлибе Основные силы и средства ПВО сирийских вооруженных сил, включая "Панцири", по данным Минобороны РФ, были и остаются сосредоточены, прежде всего, на прикрытии сирийской столицы города Дамаск. "Подразделения же сирийских вооруженных сил в районе зоны деэскалации Идлиб прикрывали всего 4 комплекса "Панцирь". В результате массированных атак турецких ударных беспилотников получили повреждения два сирийских ЗРПК "Панцирь". Их восстановление в настоящее время завершается", - подчеркнули в Минобороны России. Напомним, президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган во вторник заявил, что Вооруженные силы Турции с помощью беспилотников уничтожили в Идлибе 8 сирийских "Панцирей". По словам турецкого лидера, "их стоимость очень высока, это важные системы ПВО".

Мдааа... миналата година претопихме 23 такива само в Сирия и Либия.

Имам чувството, че наблюдавам селско-стопанска техника от някое ТКЗС.

какво друго да си купят сърбите освен боклуци... за това им стигат парите. а

Няма да се учудя, ако Сърбия разреши на РФ да използва военната й инфраструктура. Това ще е само от полза за сигурността на Балканите.

Аха, видяхме каква сатбилност осигуриха в Украйна. Щото украинците им бяха дали да си разположат войски на тяхна територия. Сърбите надали ще направят подобна глупост да вкарат пора в кокошарника

Тази територия откак руснаците изгониха турците от нея и я построиха голми градове и заселиха си е исконно руска. Това, че украинското лайно Хрусщов самоволно престъпвайки законите я прехвърли в състава на УССР не я е направило украйнска, нито хората които я населяват хохли. Иначе проблема с Украйна съвсем скоро ще бъде разрешен. Подобен цирей няма да бъде търпян от руснаците да вирее и се развива пред портите им.

Боко купи на Фатмака Ф16 да си фърка ,ама оня искаше Волво.

Най бедната страна в света произвежда само безаналогови по безполезността си боклуци

Ний си купуаме айфони и 20 годишни беемвета. Такиа дранкулки нас не ни тряят.

Сърбите ще вземат техника ,ние платихме 2 милиарда долара за хартиени самолети.

По тъпата ти логика и сърбите ще вземат хартиени Панцири, защото ЩЕ.

Сърбите се ориентират към най-доброто на пазара!

Даже не си смешен

Това от онези без аналоговите ли са?

В Русия безаналогови са замо завистта, злобата, простащината и беднотията

Ах, уви, демокрацията няма да долети на крилете на американските бомбандировачи. Храбрите синеоки рицари този път няма да убиват безнаказано.

Ето защо беше тая радост на вучич за евтиния газ от раша оня ден. Ще купуват зрк от ботоксния гном. И не само тпва. Заради тази цена на газа ще има да купуват още много боклуци без да са им нужни на сърбите. Ама така е. Хванеш ли се с в_атниците и путя , това те чака. Роб до дупка

Ето, че излезе истинската цена, на евтиният газ за Сърбия. Сега ще си платят и газа, че и безполезно желязо на тройни цени, ще си купят. Знае как да мушка съюзниците си, другарят Путин.

Да не си чел договорите и да знаеш вече и продажната цена, че си позлволяваш да пишеш подобни глупости? Иначе за дебили като теб - руското оръжие е обикновено 2-3 пъти по евтино от западните му аналози - справка закупките на Китай и Индия. Само пълен идиот може да си помисли, че тези две велики държави ще дават милиарди за непотребно желязо.

Аааа, значи ти си чел договорите на Индия и Китай... та даже и си ползвал стоката, та знаеш хубава ли е или лоша... да добре...

Връщай се в школата да учиш още български! В нашият език такава дума няма! Ей, ама верно, това, руските агенти, като пиете чай мижите с едното око.

Овчи ти се върни да учиш руски ако още не си го научил. Ще ти трябва - на Русия и предстои голямо бъдеще и дори еничари като тебе ще могат да извлекат полза от това ако се ориентират навреме.

Сумите по договорите за която се закупува техниката я пишат по вестниците, а Китай и Индия купуват по традиция оръжие от СССР и наследника му Русия от има няма 60 години. Само дебил би изказл предположението, че някой ще дава десетдки милиарди за старо желязо последователно и упорито в продължение на десетилетия. И преди да пишеш по теми които не са ти ясни вземи се информирай предварително да не ставаш за смях

За това ли Индия натири руснаците, с полу-стелтовият им самолет? Щото е много хубав?

Оня ден индийците са подписали за С400 за незнам колко милиарда. Ако все така да натирват руското оръжие, руснаците ще са им много благодарни. Иначе за съвместния проект не съм се интересувал. Уж вместо него щяха да закупуват собствената разработка Теджас дето я правят вече не знам колко години и още не могат да го завършат този ковчег. Възможно е също на някои хора в превителството да са обещани големи комисионни, знаем индийците сключиха договор за закупуване на френските Рафали на някакви космически цени, сега може амеркианците да се опитат да им пробурат тяхната щайага Ф35. При всяко положение с отказа си от съвместния проек индийците ще загубят много. След време нищо чудно да ги видим на опашката за експортната версия на Су57, там обаче цените няма да са същите нито ще има трансфер на технологии. Ако правилно съм разбрал Алжир вече се натискал да купи няколко десетки броя от него.

Правят едни банкови операции, с които едната подпомага руската мафия, а другата и продава системи за защита срещу друг ове, които няма кой да пусне - разбирай - гарги. Не може да се каже кой от вечните ни врагове русия и Сърбия е по смешен и жалък.

са България и Румъния

Не бъркай ЕС с континента Европа, бе тъпак!

Току шо прочетох че нашите Ф16, ще дойдат до края на 2025, след което ще следва закупуване на оборудване за да стават за нещо друго освен хвърчане и плашене на гаргите. Става въпрос за 2 000 000 000 пари за едномоторни летателни въздушни цели за най новите ПВО та.

Смешник

Те може и да стават, но проблема е, че ги купуваме на двойна цена в сравнение с останалите клиенти на пиндосите. Точно цената, че и другите условия на договора е най-унизителното в случая.

Ние пък си нарязахме нашите 20000(двадесет хиляди) Преносими Зенитни Ракетни Комплекси ПЗРК, по искане на Фашингтон!

И по-добре. Като старо желязо са по ценни,поне некой лев да вземеме ако не стават за друго.

Заряда и гориво /супло остава същото драги. Сменя се електрониката и ултрачервеният сензор и имаш невероятно оръжие което да сваля нисколетящи цели от рода на Ф16 например.

както и 4 000 000 копия и лъкове и над 800 000 000 стрели и върхове на копия.

А да не споменавам какво ни накараха да направим с прътовете на копията и телата на стрелите ....

ще ти там евтина газ, а ти тука ще дадеш едни пари за нещо което дава 62% брак.

Явно не са будали сърбите. Евтинко (по военните стандарти), около 13 милиона за бройка. С малък обхват, но може да работи в обща мрежа с предаване на целите. За прикритие на важни обекти си е екстра. Ако натовците пак решат да ги демократизират, може да се изненадат от цената на процеса.....

натовците демократизираха/разпарчетосаха СССР без един изстрел... не ги мисли тях ако искат да направят нещо на някой

Ти сериозно ли? Да ходят да си вземат Косово в такъв случай. Че те имаха 2 ескадрили боеспособни МИГ 29 сърбите и даже не успяха и да стрелнат докато бяха във въздуха, не разбраха от къде им дойде..

Сериозно, ама съвсем сериозно. И не лъжи - имаха ЕДНА ескадрила - 14 МиГ 29 и два МиГ 29УБ. Срещу авиацията на цяла западнала европа + самолетоносачите на краваристан. Практически не са се и опитвали да летят - освен в самото начало. Сега ще имат и читаво ПВО - такова, че цената на полет над сръбска територия да е въз соленичка....

ще ще ще ще.....

Миг-29, та миг-29... само тази година на 11 март се разби в Украйна на 14 май в Полша на 9 юни в България на 15 август в Узбекистан на 18 август в Русия - Астракански регион на 23 август в Русия пак на същото място шегувате ли се?

Стоенчооо, опетнен ти е лигавника брато! Едно е да барат резаните карабинки, друго е сърбите. Ти така като си тръгнал каже, че и всичката американска техника дето нашите братя отвъд океана продадоха на авганистан е не опетнена, а осрана, защото талибани се върнаха със старото си руски оръжие и е*баха и станаха жертви американските оръжия!

Важено е екипажа на ПВО системата да си разбира от работата , иначе никаква полза ако ще и Пейтриът да си купят .

Не съм си представял, че светът няма да си вземе поука от историята! Продължават да си играят на "стражари и апаши"! Светът трябва да започне разоръжаване, а НАТО да престане да съществува!

Защо не пробваш да разоръжиш Русия ?

Първо САЩ, те са най големият производител и търговец на оръжие в света, а военният им бюджет е по голям от военните бюджети на всички останали страни, взети заедно!

Който иска евтин гас, ще купува джеуезо.

Ами хайде тогава американците да ни доставят евтин газ, нали купуваме техните железа!

Освен байдън да почне да пърди в тръбата незнам как ще стане по друг начин

Същите панцерчета дето турската армия разфасова 23 от тях в Сирия и Либия миналата година с Bayraktar TB2 и Anka-S ли? "At least 23 Pantsir air defense systems have been destroyed by Turkish Bayraktar TB2 and Anka-S combat drones in Syria and Libya."

ето и от Либия новината умело забравена от русоробите: "Libya: A Catastrophe for Russia’s Pantsir S1 Air Defense System" - 9 панцера само през Май месец

Гола вода си, герберастки тъпао.

много на дълбоко ли ти го вкарах педеРассийче.

А доказателствата къде са? Защо само 9, а не направо 90?

от приятелите на Русия - арабелите: research.sharqforum.org/2021/10/27/how-reliable-are-russian-air-defence-systems/

А американските противовъздушни системи ги видяхме колко са ефективни при атаката с дронове на рафинерята в Саудитска Арабия!

какви американски ПВОта казаваш, че има в СА?

И за какво са им тези ПВО-та? Ние ли ще ги нападнем, Унгария ли или Македония ... Тъпаци, само хранят рушлямците!

Газът им е евтин, но русите не им оставят пари за харчене. Трябва все пак някой да им купува техниката. А че сърбите никой няма да ги напада това е ясно. Само си харчат парите за глупости. Да живее Вучич!

За да се пазят от НАТО! Те имат спомени!

надлъгване по Руски: ТАСС - Комплексы "Бук-М2" и "Панцирь-С" сирийской ПВО уничтожили шесть израильских ракет РИА - 'Панцирь-С' уничтожил шесть ракет, выпущенных Израилем по Сирии Звезда - Комплексы «Бук-М2Э» и «Панцирь-С» ПВО Сирии уничтожили 10 израильских ракет Лента - Российский «Панцирь» уничтожил выпущенные Израилем по Сирии ракеты

........абе ти у ред ли си,... значи екипаж въобще ама въобще не е видял на радарите израелската ракета летяща към установката и спокойно е излязъл да пуши.....ей това русофилистиците наистина сте с едноклетъчни мозъчета,..... турските дронове на азерите просто овъглуваха арменските панцири...

С такива приятели на Сърбия не и трябват врагове.

Интересно откъде ще минат да им ги доставят

Точно над плешивата тиква на Румен Радев.

Евтиния газ трябва да се плаща по някакъв начин....

допотопна техника.

Малко лъжи има в допсиката. Гогов не е зле да чете малкко повече. В Армения и още по-малко в Карабах ПанцирС1 няма и не е имало. В Сирия е извстно за един Панцир, повреден от израелска ракета. Но на видеото предадено от ракетата преди удара, се вижда как екипажа е излязъл да пуши извън машината.

Не точно, били са да акат ватенките:)))))))))

Руснаците им бяха дали 4бр 2018г. Станаха пушечно месо. Руснаците що годе имат на някакво средно ниво военна техника,но сравнение със западното въоръжение са много зле. Дори скоро имаше някаква въздушна битка между уж последно модернизирани индийски МИГ-ове срещу пакистански F-16. Американският изтребител ги направи на пух и прах..