САЩ дават на Русия по 85 милиона долара за всеки свой астронавт

Америка не разполага със средство за изстрелване на астронавти в космоса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рогозин им го каза преди време......може да използвате батут........логично се задава въпроса,как преди 40 години стигнаха до Луната ,а днес ..........мистериите продължават...

Хартийки, 850000 хартийки. Пък туземците ще стараят.

НАСА и военните дават по 150 милиона на Спейс 10, за транспорт до МКС, че да могат последните да пускат търговски изстрелвания по 60 милиона, че тръгнали да се вайкат за половината от тази сума.

това не може да бъде , те руснаците няма какво да ядат..........а в америка има айфони....

i ne samo ifoni, Facebook , Twitter... ne zabraviah tia veliki otkritia na chovechestvoto. a i 70% jiveat ot zaplata do zaplata sushto.

Е, видяхте ли ги сега колко са "велики" и "изключителни"? Без РФ, Космоса ще го гледат само през крив макарон.... :))

Ми през крив макарон са гледали космоса близо 1000 души изстреляни с батут, а с безаналоговата руска техника са изстреляни около 300.

Само да припомня, Америка е държава на емигранти тоест има всякакви нации...От около 200години съществува "държавата" САЩ.....Тука става въпрос, че човеци избиват животни и други човеци....Най добрият американски изтребител от ВСВ - Тъндърболт е конструиран от "американците" Северски-Прокофиев и Карпетвели - родени в Тифилис/ сега Тбилиси/.....Да не говорим за концерна "Сикорски" и т. нт. Просто изкупуват умовете на другите нации, пък и не само умовете......

Не е лошо да споменем и Асен Йорданов - създателя на B-29 Superfortress и Douglas DC-3.

Това двигателите на лунният модул ли са?

Малко си в грешка. Америка не е страна на мигранти, а САЩ е страна на масони. Те са хората с парите, мигрантите обикновено нямат пари за купуване на мозъци.

9/7/2011 Когато корабът за многократно използване се приземи, цялата 30-годишна програма на НАСА ще отиде в историята. След това за няколко години единствено руснаците ще могат да извеждат хора до Международната космическа станция (МКС). Снабдяването й ще може да става и от частни ракетни компании, наети от националните космически агенции на САЩ, ЕС или Япония, посочва „Ройтерс“. САЩ разчитат към 2016 г. да имат нова ракета носител с капсула за астронавти, но до тогава ще плащат на Русия по 50 млн. долара за всеки човек, който искат да изкачат в космоса. Бюджетни и технически проблеми може да наложат през това време ограничаване броя на обитателите на МКС, т.е. и броя на експериментите, които се правят на струващата 100 млрд. долара станция. Определено краят на епохата на совалките накара мнозина да насочат вниманието си върху пропуските, проблемите и лошото управление на програмата на НАСА. Програмата на совалките отне и човешки живот на два пъти, когато експлодираха совалките „Чалънджър“ и „Колумбия“, съответно през 1986 г. и 2003 г. Това само забави още повече програмата и полетите на совалките бяха прекратени на два пъти за повече от две години, добавя „Дейли телеграф“.

Спират се парите до второ нареждане за български чавета на шорош, защото няма пари за космонафтите на фащ.

'Единствени'..ъхъ

А я сега ми обяснете, като в 21 век Америка няма свястна ракета носител, как така кацнаха на Луната през 60-те години?!?!

И кой ти каза че нямат свястна ракета носител, като имат няколко, включително и най-мощните две ракети в момента Фалкон Хеви и Делта 4 Хеви. Всъщност само руснаците нямат свестна ракета носител. Имат само маломощната Съюз и пенсионирания вече Протон с 10% аварии от всички полети. а това обяснява и защо руснаците не могат да стигнат до Луната поне една камерка да пратят.

шимейл, имат и не летят?! що бе маймун?

Летят бе, тъпак. И Фалкън Хеви и Делта 4 Хеви летят.

И плащат на руснаците.

Нищо не плащат на руснаците за полетите на Фалкън Хеви и Делта Хеви, тъпако

Ot guza li si gi ischopli tia?

Много си тъп, за да ти се обяснява.

Автора на статията, пак е неосведомен! Америка разполага със средство за изстрелване на астронавти в космоса и това е БАТУТ!)))))) хахахахаха)))))))))

Какъв батут, те и гума за ластиците не могат да произвеждат. Холивуд ги спасява... засега.

Вече чувам пукота от пръснатите нпо-дзифки на платените гномчета на дьорт антихриста!

На русофобите: Ето виждате че и Русия може да взима решения в правилната посока а САЩ може да грешат. Едните заложиха на ракетите и успяха, другите заложиха на совалките и се провалиха. На русофилите: Макар САЩ да са направили грешка в насоката за развитите в космическата си програма, работят усърдно да поправят тази грешка. И макар че им отне време и ще отнеме още малко време, скоро ще грешката ще бъде поправена и пак ще летят със собствени ракети.

Апаратите, които кацат и излитат отново ще бъдат стандарта някой ден. Това е сигурно. Това не е грешка. Руснаците не са взимали решение, просто не могат да направят нещо повече, от ракетите, които откраднаха от германците.

Мухльо, запомни едно. Едниствено руснаците до този момент са извели дистанционно управляем кораб в космоса. Късното ти е да четеш, така че замълчи!

Тъпунгер вземи да прочетеш нещо за Кораба Дракон на Спейс Х и за совалката Х-37 на Боинг, преди да ръсиш тъпотии. А е добре да наблегнеш и върху сондите по цялата слънчева система и марсоходите, щото ако си мислиш, че в тях има хора, това обяснява напълно путлерасткото ти малоумие.

Всъщност грешката на САЩ е, че се довериха на руснаците. Още от 90-те години на миналия век си помислиха, че може да разчитат на тях за околоземни дейности и насочиха усилията си в друга насока, защото не виждаха смисъл да правят специален кораб за околоземни полети до МКС, а целта им беше да направят нещо, с което да може да се извършват междупланетни полети. Затова оставиха совалките на доизживяване и като ги спряха мислеха за ракета СЛС и кораб Орион за полет до Марс. В последствие им се наложи да променят целите и спецификациите. Но не са се отказали от Совалките и това се вижда от Х-37, а само отложиха развитието им за други времена, като същевременно потърсиха и други временни решения.

Космическата совалка „Атлантис“ излетя от Кейп Канаверал с 4 души на борда на последната в историята мисия за този тип космически апарати. Последният полет на американска космическа совалка ще приключи след 12 дни. След повече от 130 мисии, извършени за повече от 30 години и след инвестирани 196 милиарда долара програмата на совалките, която далеч не отговори на големите очаквания, приключва, отбелязва в. „Гардиън“. Според някои оценки цената на всеки полет на совалка е струвал главозамайващите 1,5 милиарда долара. Официално НАСА твърди, че цената на всеки полет е била само 450 милиона долара, допълва „Дейли телеграф“. Подготовката за всяка една мисия отнемаше месеци, ако не и години. А полетите на совалките далеч не се превърнаха в рутина. Вместо с ежеседмично пътуване с тях в космоса, НАСА трябваше да се задоволи само с няколко изстрелвания на година, подчертава „Гардиън“.

Наивно човече си!Програмите на Щатите за усвояването на космоса в последните десетилетия не са нищо повече от зрелищни начини за преливане на кинти от джобовете на данъкоплатците в джобовете на близки до управляващите милиардери.Както казваме в България-Едни наши хора да усвоят едни пари!