САЩ и Русия се споразумяха за общ полет около Луната

Роскосмос и НАСА изграждат международна космическа станция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Из комюнике на агенция НАСрасА - "Агенция НАСрасА след като гледа вече две години как корабите на Мъск и компания се учат само да кацат взе неформално решение за ползване на превозвача Роскосмос за строеж на станция около Луната. Не е оформен все още договор за подпис, защото другия превозвач, който вече е на обратната страна на Луната не е дал предложение."

Недей да пиеш разредителя за боя.

В статията пише за взети НЕФОРМАЛНИ решения. НЯМА СПОРАЗУМЕНИЕ. НАСА се опитва да спаси Роскомикс, защото само в международен проект може да е сигурна, че финансирането няма да й бъде намалено. Инак Руслямска държава няма ракета и кораб за да стигне до Луната. В това отношение НАСА стои много по-добре - има поне 3 ракети, а от тази година и кораби. Роскомикс също се нуждае от международно споразумение, защото там нещата са много зле и Джуджака им отряза значително държавното финансиране. При международен проект за престиж могат да получат допълнително финансиране. НАСА ако си мисли че ще има разпределение на разходите обаче жестоко се лъже. Роскомикс едва свързва двата края и дори разчита на пари от НАСА. Та ако се прави такъв проект то той няма да е равнопоставен, защото НАСА ще трябва да осигури пак около 70-80% от парите за такъв проект, а в случая Роскомикс дори няма кора и ракета, каквито има за МКС. Телеграфната Агенция на Съветския Съюз (????? О_О) се сети за някакви споразумения от 2015-16 година и нито дума за клоуна Рогозин, който заплашваше и изнудваше НАСА покрай МКС. Едва ли НАСА ще настъпи 2 пъти мотиката. По-вероятно да се обедини с ЕКА, защото парите които ще похарчи за Роскомикс няма да са по-малко от евентуалното орязване на бюджета й при разпад на Роскомикс. В крайна сметка НАСА има резервен план - Спейс Х, който е твърде вероятно в следващите 1-2 години да стане основен. И не разбрах защо ми изтриха коментара, след като надолу има значително по-злостни коментари от страна на сганта..

абе Дада че си дебил, дебил си ама като пишеш смешки гледай поне да звучат леко смислено "...НАСА се опитва да спаси Роскомикс..."

Пак лъсна лъжата за кацането на Луната. За пореден път. Караха ровъри, играха ламбада. Смяях, а сега им трябват 10 години и Русия, за да отидат пак.

Айде пак го изтърваха Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър. Мирувай бе, не ти ли писна санитарите да те шамаросват.

Е измислена от путиновата пропаганда. Истината е,че руска експедиция на Луната неможе да бъде осъществена!И без амирикански средства дори и съществуването на Роскосмос е под въпрос

и що ТАСС мълчи за тези "лъжи", а вместо това искат помощ от САЩ? 6 пъти бе тролчо, 6 пъти ТАСС мълчи и не ги разобличава. САмо тъпаци като тебе квичат лъжите си по форумите.

stankow

2025-та година е вдругиден. Нито Орион, нито Федерация ще са готови. Така че няма да стане. Но е добре, че си говорят и даже се договарят ! Щом за Луната говорят, значи има бъдеще и за МКС !

Ако не го направят дотогава - или айде 2-3 години по-късно - значи просто няма да го направят. Това, че дават такъв срок е по-скоро индикация, че не възнамеряват нищо да правят а просто агитират как не са западнали и едните, и другите. Мисията на Армстронг и Олдрин стигна до та се и върна от луната по-малко от десетилетие след заявеното намерение, преди тях имаше и мисии които само обиколиха луната и се върнаха. Та може в подобни срокове - въпросът е кому ще бъде възложен проектът.

Ха, янките, не могат ли сами? Нали са съпур технологични? Оня там, Мъск, не може ли да сгроби едно хвърчило до Луната?

Schilo

Само една дума: Браво!

Schilo

Винаги съм се чудил на тъпанарите. От къде им идва този хейт, това недоволство? Какво им се е случило в детството, в кое не им върви сега. Какво по-хубаво има от това да обединят усилията си в овладяването на Космоса? Та, нали е от полза за всички?

Отпреди детството им е в повечето случаи. Ей го Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър дето не пропуска новина свързана с ксомоса, такова заболяване е малко вероятно да се придобие, обикновено се раждат със склонността да развиват мании.

Това е то ! А вие плюете срещу Русия и ядете бонбони рошен ! Русия си е Русия , а НАТО си е Боклук !

Троловете си лаят, керванът си върви...

Интересно, защо на тия, които уж ходиха до Луната още преди 70 години сега за това им е нужна .... "изостаналата"(!) Русия??? :)))

щото нищо няма да загубят. Напротив ще си поделят разходите с руснаците, които с радост ще извадят каквито пари им поискат американците за да са на равна нога с тях - един вид партньори в космическите изследвания.

Май, май, някой дето уж бил ходил на Луната, сега не знае как да стигне дотам и има нужда от помощ, а??? :)))

Ако не са ходили ,,тия” преди 70 години,,уж” на Луната защо Русия се натиска да си сътрудничи с тях?

Правилният въпрос е, защо тия дето уж са ходили дотам ще имат нужда от "изостаналите" руснаци от "фалиралата" Русия, а??? Някой май лъже яко?

Schilo

Пич, руснаците изпратиха до Луната два апарата. Които работиха и повече от предвиденото. Мислиш ли, че не могат пак? Явно сега мащабите са други, целта е друга, резултатите, които се очакват са съвсем различни. Това е бъдещето- сътрудничество в тази област. Пари, технологии, решения....Все неща, които са необходими, а е хубаво да се ползва потенциала и на двете държави. Защо не и на други?

Преди 70г. никой не е ходил на Луната ГЛУПАКО, тогава е била 1949г., ако изобщо схващаш за какво говоря ПРОМИТ РУСКИ БОКЛУК ТАКЪВ.

Роскомикс каква роля ще изпълнява? Нито имат пари, нито технологии... Инженерите-роби от съветско време се пенсионираха, нови няма... Останали са само майсторета, кото се разхождат с бормашинки из цеховете.. А-а, сетих се. Могат да работят с последните SW пакети на PIXAR. Ще правят анимациите. То си е сериозна работа де...

Палячо, чудя се от къде тази злоба. Сигурно жена не си виждал никога през жалкия ти животец :)

Няма злоба, ве Веско!! Само шеги и закачки. Питай жена ти как се позабавлявахме снощи!! Много доволна остана.

Я кажи.Като нямат нищо, защо американците искат сътрудничество с руснаците. Излиза че американците имат по-малко от Русия.

От алтруизъм го правят....

Абе ти защо не пишеш с името си Дада?

И къде ще го осъществят, в Холивуд или Мосфилм?

за теб земята е плоска, нали?!

Как къде, в Холивуд на 4-ти километър, точно под прозореца на стаята ти разбира се. Я марш обратно в леглото.

БРАВО! Овладяването на космоса трябва да става ЗАЕДНО!

Браво! А ние в БГ-то още си крадем чистачките и си пукаме гумите... За нищо не ставаме

stankow

Вие може да не ставате, ама България има двама космонавти !

Абе, тоо нали краваросите и плажен волейбол играха там горе.. А сега само около Луната ще летят! Да вадят старите чертежи и строят ракети Лунни модули и други фантасмагории..

Няма официално потвърждение от НАСА . Разбира се това е желанието на руснаците защото те технологично изостанаха дори от Китай. Засега руснаците са само транспорт на НАСА.

Транспорт на хора но и това е до края на годината. Приказката за вовата свърши.

вас троловете са пропуснали да ви инструктират май? За това си лаете по инерция както до сега?

Нее, не с НАСА, с българските соросоиди ще летят до Луната! Защото българските соросоиди до няколко години дори ще ги научат да четат! Или другояче казано - идиотите в България с изпилени мозъци програмирани да ядат лай...на за Русия , никога не свършват!

Изкара 10 цента нали :D

stankow

Е, не е така, как може така да се говори !? От 15 модула на МКС 5 са руски, 7 са американски, 1 европейски, 1 японски (две части) и един е експериментален. Повече от добро е представянето на руснаците.

15 модула правят около 200 тона, а МКС е 430 тона, разликата е произведена и качена от американците, както и 90% от МКС, а и за повече от 2-3 руски модула не се сещам.

Ами така е . Те се споразумяват , а глупаците вярват ,че се карат. Особено в България.

Mдааа, едните ще боядисат луната червена, а другите ще напишат Кока-Кола!

... и ще я продават по 2 рубли с доставката ?

Метиииииииии. Реалността обаче е друга - една Кока Кола е не 2, а 200 рубли.

Изказвам едно полезно мнение! Това ,че ще летят заедно бледолики със вата е много полезно за планетата Земя,защото докато са заедно няма да посмеят да си правят термоядрени пакости един друг тук на Земята. В заключение изказвам мнение,че колкото по дълго ги държат във консервата заедно ,толкова подобре за бедни нации като нашата!

Война, едни тон пари изхарчени в хибриди, санцкии до небесата... Но защо да не изхарчим един тон пари за разходка до луната заедно??? Само да не са Путин и Тръмп заедно в кораба. Ще вземат да се договарят и няма кой да ги слуша/задържи там! Освен ако не качим Цецо Ухото в тоалетната на космическият кораб!!!

Ехаааа, така руслямците ще имат шанс да пратят човек на Луната, иначе щяха да гледат през крив макарон. Впрочем знаете, че Гагарин не е летял, нали?

Със сигурно знаем, че си бавно развиващ.

По-добре, ако САЩ и Русия ще спорозумеят за мир на тази планета! Космоса майната му ...

Мурзилките ще участват като чистачи и прислуга на американците а и ще доставят "женска плът". За друго не виждам за какво са в тая програма ?!?!?

Точно щото не виждаш не са поканили теб в програмата.

А бе я си мий кенефите в Канада и не се опитвай да мислиш! Не ти се отдава!

И ся! К'во ще си мерят дада и ак?

Ба тез ,много не са за вярване! Ще изпонадупчат тенекията с ръчни дрелки като нищо!

Без Роскосмос, краварите могат да направят един хубав Холивудски филм

Знаем, че най добрия филм на ватенките е "ну погоди", даже този с Гагарин е многозле. Колкото до мкс все някой трябва да чисти тоалетните.