САЩ имитира руски и катйски стелт самолети с F-117

Култовият американски "невидим" самолет на миналия век е намерил ново поприще

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се на коментиращите! Това ,че американците си тестват новите разработки с продукти от преди 40 години е напълно нормално и не е новина! Новина щеше да е ако руснаци и китайци сега са направили нещо по добро от F117 !? Казвам НОВИНА, а не пропаганда подкрепена с анимация!

Същноста на проблема,драги путиндета е че могучая не може да издяла нещо което белите хора са направили преди 35 годити .Въпрос на акъл и ТЕХНОЛОГИИ.А ТОВА ЧЕ НЯКОИ СЪЩЕСТВА СА САМЫЕ БОЛЬШИЕ ДЕБИЛЫ ВО ВСЕМ МИРЕ СИ Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ.ЛОШОТО Е ЧЕ ТЕ НЕ ГО ОСЪЗНАВАТ.

Руснаците изобщо не се стараят да правят стелт самолети. Като се има предвид, че стелт технологията е по руски разработки и е отхвърлена като неработеща, каквато и е. Всичките стелтове на американите светят на радарите, затова ги и ползват само срещу племената в африка, дето ги стрелят с копия. Няма никакъв смисъл от тази технология, но пък няколкото американофили ревът от кеф като видят стелт на картинка.

Иванчо! Не се опитвай да изглеждаш ПРОСТ! И без опити си личи ,че си много ПРОСТ!

Официалните загубите на F-117 са 10% от всички произведени машини! Вероятно истината обаче е друга и процентът загуби е по-голям.

серьозно ли Ф117 са само 10 бройки. Я пак ЛЪЖЕЦО !!!!

Не са 10 бройки, къде прочете, че са 10 бройки??? Я пак? :)))

ами 1 е свален. Ти за 6-7 СВАЛЕНИ ли имаш данни? А пак.

СУ и МИГ... че там са над 50% и то не от аварии, а от сваляне. над 40% от руските МИГ и СУ НИКОГА НЕ СА ЛЕТЕЛИ, А СА СТОЯЛИ САМО ПО ХАНГАРИТЕ.

2000 тона умни бомби ....... 2000 т. смърт и разруха защото така им харесва прикрита зад "умни бомби" това е Homo sapiens.

Стелт-самолетите са невидими за радара, но се виждат от сателитите или от наблюдатели на земята. Така че невидими самолети няма. Използват «умни» бомби понеже ги е страх да летят ниско - тюф язък за многото милиарди ако стелт бъде свален

Цитат: "Според слуховете, части от унищожения стелт са продадени на Китай, заради което американците бомбардират китайското посолство в Белград - в желанието си да унищожат пленените технологии, преди те да са напуснали Сърбия." Твърдеше се, че е по погрешка. Но ако е така, това си е престъпление, за което трябва да бъдат наказани. За Стелт може да си ги сравняват с когото си искат. Но като летателни способности нямат нищо общо. Където нямат половината от скоростта на посочените изтребители. Да не говорим за маневреност при тази форма. А сваленият в Югославият Ф-117 е бил свален със С-125, където е разработка 50-те години на 20 век и на служба от 1961г. Мислили са го за основен изтребител тогава американците, но след войната се отказват.

Американското менте се оказа по-зле и от китайското.

отново невежеството и системата взема връх и слага минуси на знаещите по въпроса. Съветският физик е Пётр Я́ковлевич Уфи́мцев а научният труд в който са публикувани резултатите на които е базирана една от компонентите на СТЕЛТ технологията е "Метод краевых волн в физической теории дифракции" — М.: Советское радио, 1962. Явно тук е пълно с невеж пролетариат но верен на партията.

Уфи́мцев е доразработил теорията на дифракцията на немски професор на който не помня името и на немския Др Jakobus. Стелт ТЕХНОЛОГИЯТА е замислена от Denys Overholser и не я е направил сам, ами в екип. Да кажеш че Уфи́мцев измислил стелт технологията, е да кажеш, че Томас Едисон е създал телефонния апарат, а не Александър Бел.

и ако си мислиш, че + и - са генерирани от повече от 2ма човека - трябва да си много наивен :))) За това има ИП сменячки и за това дир.ру не ги спира - за да се генерират кликове за пред рекламодателите.

това за 2 -3 човека не съм го казал аз а един друг Едисон като теб.. Това че Уфи́мцев е в основата на СТЕЛТ технологията не съм го казал аз, още по-малко ти, а американците. Иначе, бисерите на Пената "тоя, оня и още двема трима" дето не им помня името не минават. Освен това, не е важно кой е работил изибщо по въпроса за дифракцията, тази тема датира още от времето на дядо ти Хюйгенг, а кой е решил съответните гранични задачи и е видял потенциал във военното дело. Ходи да си прочетеш читанката и после пак ела.

В основата на стелт са един тъпанар на име Питагор и майката на Коши. Най-известната майка в математиката!

Сигурно има къде по прост начин, но да не обяснявам. Очевидно системата им не е по ИП. Но за едни плюсове и минуси да си играеш, не си заслужава.

"отново невежеството и системата взема връх и слага минуси на знаещите по въпроса" Те за това става въпрос. Нищо не виждаш. И + и - са генетирани от 2-3ма човека. Не повече.

Дори са надценили китайските и руските "стелтове", но така е по-добре - да са по-подготвени. :)

руснаците изобщо не правят стелтове, защото няма нужда от тях. Светят на радарите им като коледни звезди. Като се има предвид,ч е стелт технологията е руска разработка.

Гогов,воняеть,кто -то обосрался....

руснаците не са казвали че имат "стелт". те казаха че правят самолет с никса радарна видимост. отделно с новите технологии в радарите и проследяването режим "стелт" не е това което беше преди 10-15-20 години. за да възможностите на българските ПВО това си е "стелт" но руснаците ще го засекат доста отдалеч. така че когато си играят големите и си мерят "патките" ние можем само да гледаме. ако си завъртим там задните части най много да отнесем някоя патка.

"Технологията „Стелт“ (от английски: stealth technology, от by stealth – „крадешком, мълчаливо“), позната също като „технология с ниска радарна видимост“ (low observable technology, LO technology), е набор от конструктивни решения и системи за активно и пасивно радарно противодействие, които се използват от самолети, кораби и ракети с цел да бъдат по-малко забележими (в идеалния случай – незабележими) от радари, инфрачервени сензори и други локационни средства." (от Уикипедия)

Ф-117 е руска разработка, както един колега е посочил правилно по- долу. Аз ще допълня , че и титана по него е руски, американците няма от къде да го добиват, могат да го взимат само внос или части от рециклиране. И титана по SR-71 пак е руски. Това във връзка с това че един дементен краваро- президент се изцепи че руснаците имали само петрол и атомни бомби.

Аз мисля, че спряхте да пиете Бояришник, когато Путин намали данъците на алкохола. Явно съм бил в грешка.

Аааа! И атомната бомба е руска разработка! Даже и самовара и матрьошките!

За "катийски" стелт не бех чувал, кави са тия катийци, сигурно са от държавата Катия....

Пак си правят сметката без кръчмаря! Както в бивша Украйна и в САР.... А доколко F-117 e "невидим" всички видяхме в небето над Югославия! :))))

И над Ирак видяхме... т.е. не го видяхте. Като пРоссия направи самолет от който и се разбие/свалят само 1.. аре... руска техника - само 20 за 28 години. тогава ми се обади пак.

Не знам какво си гледал. В Югославия падна над територия, контролирана от сърбите, затова Пентагонът нямаше как да отрече загубата!

ЕДИН. Нали знаеш. Слънцето угрява и кучия гъз. ЕДИН. Кажи сега - от кой руски самолет в нат 20 броя са паднали по-малко от 20? :)))

Глупав аргумент! И ако ти кажа Ту-160, какво?

BajMihal

Ами правиш се на разсеян - това! Много ясно че става въпрос за боен самолет от същия клас. Но ти като трол, се правиш на гръмнат - типично...

Ми твоя Ту има 3% разбиване, а Ф117 0.8%. те това.

Брътвежи на дрогиран ! Над Ирак е все едно над някое туземско племе и е ясно че няма да го видят туземците и няма с какво . Щом се появи над цивилизована държава и го видяхме че и още 2 за които усърдно си мълчат .

Два... Над 40... И мълчат мълчат ... И крият мама им.... Ха ха ха... От де ви намират бе?

Какво са се разпищяли руслямските тролове? Нормална практика по света. Ватниците също имитират F-35 с Ла-7.

"...части от унищожения стелт са продадени на Китай, заради което американците бомбардират китайското посолство в Белград - в желанието си да унищожат пленените технологии..." и после ще ми разправят, че САЩ били добрите демократи дрън дрън, от тея по агресивни и зли няма

Защо на един мой плюс на даден коментар системата ви автоматически дава два минуса

не само цензурират и блокират дадени коментари (без да има нещо неприлично или обидно в тях) но и фалшифицират информацията и настроенията на пишещите. Да не би Гьобелс да ви е началника.

ЩОТО НЕ СИ ЕДИНСТВЕН ТУКА. ДРУГИТЕ СЪЩО ГЛАСУВАТ И ОТ ОПРЕСЯНВАНЕТО НА СТРАНИЦАТА ДО ГЛАСУВАНЕТО ТИ МИНВА ВРЕМЕ И ДРУГИ СЪЩО ДАВАТ ГЛАСА СИ.

как пък не се сетих, а защо става точно в момента в който аз слагам плюс (минус) , веднага следват 2-3 минуса (плюса). Явно двама трима знаят кога точно аз ще гласувам и веднага скачат да ме опровергават. А как си обясняваш, че някои коментари изобщо не ми ги приемат, без да съдържат нецензурни изрази. Обиктовена цензура. Я ходи пак да питаш редакторите (ако не си от тях) какво да отговориш.

ОТ ОПРЕСНЯВАНЕТО НА СТРАНИЦАТА ТИ ДО СЛАГАНЕТО ТИ НА ГЛАСУВАНЕ МИНАВА ВРЕМЕ В ТОВА ВРЕМЕ ДРУГИ ХОРА СА ГЛАСУВАЛИ. Как да ти го обясня че да го разбере самотната ти гънка на мозъка формирала се от кепето ти?

има 1 който чете всички коментари докато ги пише човек и веднага ги преценява и ги трие :)))) смешко... системата им е зле на дир.ру. Особенно капчите им

че коментарите се четат докато се пишат и се преценява още в движение дали да се пуснат или блокират. Само вижте съотношението на плюсовете и минусите и ще прецените дали са реални. Кой би се противопоставил на коментар, който апелира за повече безпристрастност и свободно изказване на мненията.

ха ха ха ха... ти го базикаш, той си мисли че го сърби :))) абе главчо. тука има 2-3ма с ИП сменячки и само това правят - гласуват. Много наивно дете си да си мислиш, че някой ще се хване тука да чете всеки коментар докато го пишат. Че то на минута в сайта има по 300 коментара бе. на кой му пука?

Ех, Гогов, ех пециалисте!

Гогов, ходи пиши за някакви плеймейтки, стига си излагал самолетите.

Американско менте. 117 се засича идеално с люлееща честота или с пасивен радар. Веднъж засечен, параметрите влизат в прицелната система, която е на 50Ghz. И кой знае защо "невидимият" светва голям като хамбар. Бойци без реален опит, със допотопна руска ракета опраскаха американското "чудо".

разбирате ги вие пасивните дето ви клатят тия неща

1 на 25 000 часа полети... я кажи един руски самолет с под 100 свалени на 25 000 часа полети. Един модел само.

В сирия с няколко хвърчила направиха не над 30,000 часа, а над 30,000 полета и обърнаха хода на войната, в който ИДИЛ бе завзел над 60% от територията на Сирия.

аха... с/у хора с лъкове и стрели... аре бе.. какво е ПВОто на ИД? Аре да мислим преди да тролим? Обърнали хода... Их там ниеть... да ти припомня. Като срещан Ф16 и падат като круши. ДА ти дам статистика колко самолета се разбиха в Сирия само????

Статия във википедия: "List of aviation shootdowns and accidents during the Syrian civil war" - това е цитат - лесно се намира в гоогле Aircraft & UAV losses Russia - 26 Syria - 114

"Според анализаторите невидимите способности на руския Су-57 са по-ниски от тези на J-20". Ех ти, Гогов, къде учи български език?

но не ни пука. фактите са важни, а не българския. А ти можеш да отидеш в някой сайт за български и литература и там да дискутираш.

Не е срамно да си грамотен. А като видиш нещо, което е написано неграмотно, резонно си задаваш въпроса, дали изобщо е бярно.

бярно бярно... не се бях замислил... аре марш от тука. това са преведени статии смешко.

Аз използвах мишки да тренирам бой с мечка. Мисля овладях тънкостите. Давайте мечката!

в случая използват мечки да тренират бой с мишки. Или не прочете статията, а като всеки русороб само заглавието.

"Супер" стелт свален от сърбите с руска ретро противовъздушна система:)))))))))))

1 на над 10 000 часа полети 1 за 28 години... какво да кажам за руските стелтове дето от 8 направени 2 се разбиха и 4 никога не са летели. Русия има да си мечтае за самолет от който да е изгубила САМО ЕДНА БРОЙКА... дори само 20... щото такъв нямат.

Руснаците никога не са претендирали, че са направили стелт - тяхната концепция е друга. Но претендират, че нямат проблеми с откриването на стелт обекти - косвени данни показват, че това най-вероятно е така.

ти да не си спал последните 20 години зимен сън?

'Руснаците никога не са претендирали, че са направили стелт' Претендират и още как. В рекламните материали за Су 57 една от основните му черти е '30 кратно по-ниската' в сравнение със Су 35 радарна видимост. Купувачи зняма нито за Су 35, нито за Су 57, но.. това е отделна тема. 'Откриването' на стелт може и да не е 'голям проблем' - захватът, и целеуказанието са. Затова и израелските F35 влизат и бомбят ц Сирия както си щат, под 'зоркото око' на безаналоговите С400. Можеш само да се представиш какви премии и награди са обещани на руските ПВО разчети за първия свален стелт ;)

Тъжно... 40 годишни излезли от употреба самолети, са по добри от руски нови които още не с влезли в серийно производство.

Като се разровиш и видиш какво са писали експерти в сферата (американски и руски, щот на китайските не им дават да говорят) виждаш че наистина американският стелт е по добър от другите. Причината е интересна! Математиката за стелта е разработена от съветски учен :-) Но КГБ решава че в труда му няма нищо интересно, и го пуска за достъп до широката публика. Намира го ръководството за дезайн на военни самолети в САЩ (забравих името бюрото) и разбират че математиката на съветският учен за геометрични фигури, дава отговор за отразяването на радарни лъчи :-) Но се отплесквам. Корпуса! Само САЩ има възможноста (чети машините) да произведат напълно гладък корпус без шевове (не съм сигурен дали това е правилната дума) без да се образува ръб, при слепването на пластовете метал. Това е ключа към намалената радарна видимост - липса на каквата и да е изпъкналост по корпуса на самолета....сапунерка :-) За сега, само САЩ могът да правят такива корпуси. Русия и Китай все още не могът да произведат толкова гладък самолетен корпус. За да ви дам идея колко е "лесно" да се произведе нещо, напишете в Гугъл на английски "Как Китай произведе химикалка". Милиони долари и 10г труд за да създадат китайците машина, която....произвежда топчето на края на химикалката :-) Нещо което само Япония (и май Германия) са могли да произвеждат. На едната ви ръка се броят държавите способни да произвеждат неща и компоненти които определят напредъка на човешката цивилизация. И макар САЩ да води в много сфери, една от тези държави е и Русия!

кой е тоя съветски учен... или така ти каза дедо?

Пьотар Уфимцев. И не се опитвай да се заяждаш с мене...следващият път няма да съм толкова любезен и сръбските псувните ще ти сторят като майчините ти приказки които слушал като малък :-) Седни пред компютъра и проучи малко тази история. Интеренета не е само за порно! !

чета чета и никъде не е писано че е направил кавакто и да е разработка, патент и т.н. и то през СТУДЕНАТА ВОЙНА да са го дали СВОБОДНО НА СВЕТА. Големи измишльотини. Явно според тебе Жул Верн е този които е измислил ракетите, а Леонардо Давинчи хеликоптера и подводниците.

ой милото то ме плаши с псувни... ойййй .... ха ха ха ха ха ха... абе смешко... :))) Колко добре можел да псува :)))) паляк. :))

Само като направиш копи пейст на името коет съм ти дал в Гугъл и веднага излизат резултатите заедно с картинка в дясно. Или се правиш на луд - с което не мога да ти помогна, или не знаш как да ползваш търсачка - за което бих те посъветвал да вземеш курс. В крайна сметка, мога да те заведа до кладенеца но не мога да те накарам да пиеш. После, няма никакво значение дали вярваш или не вярваш защото ти просто не си фактор.

дай ми ТОЧЕН ЦИТАТ и ще го направя. Цитат се дава така: "ала бала"

Виждам от кои си...просто си тука да тролиш. По добре иди в къщи, вземи хуай на майката и го наври в минждата на бащата ти! Смешко можеш да викаш на баба ти или на мйката ти. За тебе, аз съм Господин. Ясно ли е?

можеш да си псуваш ама ЦИТАТ НЕ ДАДЕ... щото НЯМА.

Ти си разкрякала се госпожа която лъже за копейки.

като ти чета написаното руския ти е родния език...Това с членуванията в българския език ви е тъмна индия...

Much of Ufimtsev's work was translated into English, and in the 1970s American Lockheed engineers began to expand upon some of his theories to create the concept of aircraft with reduced radar signatures.

ГолЕма фантазия имаш. Ти ли го измисли или някой ти го написа?

Намери в Гугъл името на съветския учен Пьотр Уфимцев. След това виж какъв е приносът му за разработката на Ф-117. После се извини на човека нед теб и друг път не пиши глупости.

Преди няколко години даваха филм по NG.

намери ти. няма да гоня михаля. за 5 мин гоогле намерих че е писал по АМЕРИКАНСКАТА разработка след като я видял, но нищо повече.

не беше ли по ГН, РГ или по-скоро МК.. ама гледах го. вЕрвай ми. точно така казаха. ааа... сетих се. беше по СМ и ТН и там една лелка каза....

Пьотр Уфимцев e АМЕРИКАНСКИ професор (от 1990) :)

нищо не е направил по Ф117. Доразвил теория на немски професор за дифракция на вълните. Това е. Форма, материал и концепция - американски. Това че Едисон е открил тока/произвел, не го прави изобретателя на телефона и не се вземат заслугите на Бел за него. Тука русоробите се опитват да кажат, че всяка машина в която има гайка от руска стома съществува благодарение на СССР.

Само като прочетеш катйски и ти става едно такова драго за нивото на дир бг

През 1945 американците копираха плановете за атомна бомба от германските учени, като си мислеха, че руснаците ще им трябва много години, за да ги настигнат. Само след няколко такива рашките запалиха атомна, а по-късно и водородна бомба. Пуснаха и цар-бомба, да покажат на американците какво могат. Преди седмица демонстрихата ракети, които могат да св движат със няколко маха скорост и да носят ядрени бойни глави. С подводниците, които кръжат около щатите, всеки един американски град си заминава за по-малко от минута. Та по темата, ако през 1945 годината трудовете на немските учени са стигнали за много малко време до руснаците, то в днешно време Русия знае как ще миришат пръдните на американските разработчици още преди те да са пръднали. За другото да не говорим.

Та кое от русоробската ти пропаганда беше по темата троле?

Добре че американски продажници им дават чертежите. И пак им трябват години докато ги разчетат.

Информацията за атомната бомба е достигнала до руснаците с помощта на семейство Розенберг.

Ябе мангал, някой те е излъгал много жестоко. САЩ създават атомната бомба сами. Германците са много назад по-това време. За целта събират учени две години преди това. Опенхаймер си е американец, роден в Америка и е само с далечен германски произход. А руслямците открадват чертежите и документацията на атомните бомби от САЩ, като естествено евреи предават чертежите на СССР. Резултата на това е, че дни след като СССР взривява атомна бомба Северна Корея, естествено с помоща на Империята на злото, напада Южна Корея. Освен това всяка балистична ракета лети със Хиперзвукова скорост. С 28 000 кмм/ч Совалките навлизаха в Атмосферата и това от преди 40 години. Ако руслямците са го постигнали сегар това показва какви са смешници. И нищо не са демострирали. Изстреляха ракета на която при 2000 км/ч изгаснаха двигателите. Руслямска държава нищо не знае. Единствено може да саботира и руши. Виж, китайците в крадненето нямат равни.