17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто и надеждно. Това е калашников. Виждал съм с очите си, как от такъв автомат се изстреляха стотици патрони един след друг /бяхме на стрелби , останаха много патрони които бяха взели погрешка явно, но трябваше да се върнат на гилзи/, само смяната на пълнителя прекъсваше стрелбата за кратко. Дулата станаха сини. Но си стреляха без проблем.

Колко удобно! За да говорят след това, че оръжието тук и там е руско производство и те са виновни за всички беди по света. Как ще се разбере кой е производителя?

Соросоидната сган изстряска,полудя,късане на дрехи,писъци,неистов вой,късане на дрехи и посипване на главите със пепел,драскане със нокти по паважа,бяс пяна капе от устата от безсилие.

Иди в Сирия или Ирак и стреляй със айфон дурак,долбоьоб,они засунут его в жопу блядь,

В реда на нещата, след като америслямците завчера се примолиха отново на Русия за помощ с космически технологии.

няма проблем , ще им продадем.

Пъво ни забраниха да доставяме директно, после вземат от нас и препродават на т.н. "съюзници" на завишени цени. Не, че имаме в момента огромно производство, но моеше и цялата печалба да си остава в нашата колибка.

Те амертиканците основно го подаряват, така че не взимат никаква печалба, съответно ние нищо не губим, напротив продавамее малко по-скъпо отколкото бихме ги продали директно.

пък расия ще произвежда айфони панимаиш

Всичко опира до концепцията. Аз за огнестрелно оръжие не мога да дам инфо но знам за самолетите и разликите в двата лагера. Анерикански самолет: Напрежението в точка А трябва да е 12,5V +- 0.5V. Руски самолет: Напрежението в точка А трябва да бъде между 10 и 15V. Обучение на личния състав: Американски пилот има само една година изучаване на самолета. След още 4 в академията той знае само да излита каца и някои основни фигури. Руски пилот след 5 години е на 80% обучен на води въздушен бой. знае всички фигури, нальот на 80% по дълъг от натовския...затова се пенсионираха на 35 години...а натовските летци са на по 40-45 средно...като и нашите в момента. Дъртаци :-)

Отдавна не е тайна, че българските АК стигат до Ирак чрез САЩ.

ама каква ти тайна бе душа, та ние изнасяхме оръжия къде ли не! Печалбите достигаха годишно до няколко милиарда долара! Ся дали може Борисов това да го направи!?

Гогов, пак намери нещо за да пишеш за Раша!

"САЩ инвестират в производството на съветски оръжия" Защото те свои не могат да измислят, нито да ги направят.

Джугашвили даже не могъл да открадне Щурмгевера на хер Шмайзер, ами го отвлякъл да им го преработва за допотопната съвецка промишленост почти буквално до смърт. А после българите били откраднали от руснаците това, дето те даже не успели да задигнат от германците. А още колко са награбили от Германия...

тука си прав- опашата лъжа е, че простият селянин Калашников са е измислил автомата защото ужким искал да спаси руснаците от фашизма Тва е се едно сега в наши дни някой прост селянин в Сибир да измисли ваксина срещу КОВИД 19 Звучи красиво но е дърта циганска лъжа

Ами простия селянин калашников е бил със завършен 7 ми клас по онова време което е средно образование по сегашните мерки и за онова време си е било сериозно образование. И наистина АК не е измислен от него. Ама не е и от Шмайзер. А е измислен от началника на Калашников. И между другото началника на Калашников е бил неграмотен защото е със завършен 4 ти клас -демек някакво основно образование по сегашните мерки. Това че е с основно образование обаче не попречи на Червената армия да изкара Втората световна война с неговото оръжие и да заврат немските инженери там от където са излязли. Въпросният началник на Калашников се казва Василий Дегтярьов. И е правил автомати още от първата световна война. И негова карчечница още се произвежда и в момента. А Шмайзер какво е направил?

Е направил Шмайсер! Първите варианти на "калашника са ОБСОЛЮТНО КОПИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ АВТОМАТ.

Тотални глупости и лъжи. Точно Шмаизер с още куп германски оръжейници правят калашников. Такива са известните немски конструктори – Карл Барнитцке, Оскар Шинк, Оскар Бетцолд, Отто Дич и Ханс-Йоахим Дич, Вернер Грюнер ведущ немски оръжеен специалист в щампите и заварките, съавтор на известната картечница MG-42. Вернер променя технологията за изработване на ствола на АК, като заменя фрезовата технология от парче метал с щампова. Основен проблем е, че Шмайсер не е доволен то затвора, въпреки че той осигурява минимална ширина на оръжието. Това налага да се приспособи схемата на затворите на немските авиационни картечници и да се преработи за АК47. Внасят се още промени и заради това АК се различава от StG-44. Но първия образец АК-47 от 1947 г. е копирал Шурмвегето и се различава много от АК-47, който е във финална версия от 1951 г, но остава с името АК-47. Това е и основната причина на паметника на Калашников да поставят чертежите на АК-47 от 1947 г. и когато всички виждат, че е копие на STG-44, набързо ги премахнаха. От къде да знаят, че известният като АК-47 автомат е от 1951 година и се различава значително от АК-47 от 1951 г. Образованието на Калашников е 7 клас, което си е 7-ми клас, а на Дегтярьов е 4 клас от царско време, което е 8-ми клас и Дегтярьов е роден в семейство на оръжейници, а по късно години работи с Фьодоров, който е бил на-й добрият царски оръжейник

АК 47 е реално автомата на друг ученик на Дегтярьов от същия завод - Булкин. И тия известни немски оръжейници какво са направили? И колко милиона бройки са произведени? И кои войни са спечелени с техните оръжия? В кои армии е на въоръжение тяхно оръжие? И кое тяхно оръжие се произвежда в момента? Докато с оръжието на Дегтярьов сечели Втората световна - това ППД, ППШ, АВС ДП, ДШК са все негови,или на неговите ученици.

сопри се с глупостите бе SS. Обикновенни винтовки с каквито е въоръжена ЧА са 90%. С германските оръжия е въоръжен Вермахта и немските оръжейници са направили тези оръжия, А не си ли задаваш въпроса защо 5 години ги държат в СССР? С техните оръжия са спечелени много войни. Примерно тази с Франция, тази с Полша и т.н. А загубиха ВСВ заради тоталните бомбардировки на заводите и градовете им с което не мпжеха да произвеждат достатъчно оръжие. Инак е видно - загиват 5 милиона немски войника и 12 -14 милиона съветски войници. Било спечелило оръжието на Дектарьов???? Верваш ли си?

Въпрос с понижена трудност - кои немски конструктори са конструирали MP717(r) и MP41(r)? И понеже червената армия основно е била въоръжена с Мосинки, от ППШ са произведени 6 милиона, ППД са 130 хиляди, ППС са 500 хиляди. ДП са 800 хиляди. Меду другото Вермахта също е с карабини - Маузер. От мосинката са произедени 12 милиона- тоест на 2 мосинки се пада едно ППШ, като не броим останалите. И чисто военните загуби на руснаци и германци по официални данни са 8 милиона руснаци срещу 5 милиона германци, 700 хиляди румънци, 300 хиляди австрийци, 300 хиляди унгарци, а италианците и останалите на източния фронт не ги броя.

Карай - ако не бяха китайците да измислят барута ....

Спорите по теми от които не разбирате, най вече защото не се интересувате. Аз съм работел дълги годиниа в така компания - една от най голмеите в света - в тази сфера и следното е добре известно. Руското оръжие е евтино за подръжка, лесно за ползване и непретенциозно. Това са печеливши качества в много случаи и за на много армии. Има и причина да е така. СССР ги е правел така че всеки от техният народ да може бързо да ги научи и ползва, защото такава им е била армията през ВСВ. Но днешно време, дори Русия навлиза в Западният Модел...на по прецизни и точни оръжия но с по голяма сложност и изисквания за подръжка. Арматата е един такъв пример за промяна на руското мислене в правенето на оръжия. С идването на професионална армия и демографски проблеми, Русия е принудена да копира западните армии и да заложи на качество и професионализъм, вместо на количество. Но не подценявайте количеството...то само по себе си е качество! Просто не всеки може или иска да си го позволи. Качеството не е спасило немците, а количеството донесе победа на СССР! Нещата не са винаги са толкова прости колкото ни се иска да бъдат. Има моменти и случаи в които едното може да бие другото. От гледна точка на защо САЩ го прави. Освен че са свикнали брадатите на по просто, не забравяйте че по тези региони много по лесно можеш да намериш 7.62 патрони за Калашник и друи боеприпаси, от колкото американски или натовски такива, а това е много важно!

Много добре казано, почти напълно съм съгласен. С едно изключение... Джугашвили без САЩ и Британската Империя щеше да победи социалиста Хитлер. Ама друг път.... Та и 200 милиона голи и боси да хвърлиш на фронта с по един патрон на 10 човека количеството няма да победи. Все някакво качество си трябва. Но, разбира се, "опитите в Анадола продължават"... ;-)

Джугашвили и без САЩ и и Британската империя щеше да победи. Да, Москва и Ленинград щаха да ги вземат немците и дотам . Защото на изток от Москва просто няма да им стигне бензина за танковете и самолетите. И щеше да се повтори ситуацията от гражданската война, където основните боеве се водеха на коне със саби. И сраженията ги печели този дето е успял да събере повече патрони за тачанката. Защото това танкове, това оръдия на 300 км след Москва приключват поради липса на гориво, като се взривят жп линиите. Това човек който не е ходил на там идея си няма какво значи растояние. От Москва до западната граница са 1000 км, ама от Москва до Владивосток са 9000. Те швабите се бяха побъркали докато изходят тия 1000 километра, А още 9000?

Моля ви се не се хабете да обяснявате на луди "демократи" елементарни неща. На 10.11.1989-та ни наредиха да пуснем лудите от всички лудници и после всичките станаха "демократи" и тролове в дира.

И тука СС пишеш тотални глупости. След Москва, Петрбург и Сталинград почти няма градове и съответно население, което да се бие, да не говорим за петролните залежи в Кавказ, без които СССР съвсем щеше да закъса. Сталин е бил готов да се предаде, дори е действал в тази насока чрез българското посолство. Само помоща на САЩ и Англия го задържат да направи това.

След Москва нямало градове?! След Москва има градове, ама има РАЗСТОЯНИЯ. След Москва са: Горки, Толиати, Казан, Уфа, Челябинск, Ижевск, Перм, Ковров, Яросалвъл. Нижни Тагил. И това са само големите дето имат заводчета 3 пъти колко Кремиковци едно време. И това са тези дето са до Урал. И не броя останалите републики. Поне глобуса да бяхте погледнали или гугъл мапс.

работил си ти в компания ДРЪЖКИ . коя е тая компания ??? аз не съм работил в компания, но съм говорил с кинтексаджии . при преговори с негрите , ония казват , че на сражение губят към 30% от калашниците . кой го убиват , кой го хвърля и тръгва да бяга . това са го казвали по повод цената сравнена с китайските калашници . ама тия нашите отворени и им казали 'вие си купете от нашите за стреляне а от китайските за губене ' . войната не е баш като по филмите и цената е основното

ако беше работил в оръжейна компания щеше да знаеш че калашников имат още 15 модела освен ак-47 - всякакви калибри , стойки , поставки , бързомери , събиращи се в куфар , с ония цилиндричните пълнители и тн.

Ха-ха-ха, краварите са пълни нещастници. Едно масово практично и здраво оръжие не могат да направят, за това крадът съветското. До там я докараха да крадът като въшливи китайци за да изкарат някоя кинта със закъсалите военни балони. Хората не им сакат непригодните боклуци стрелящи само по чистички и забърсани от прах полигони. Нещастници. ЮЕдин евтин автомат не могат да направят

Хи-хи-хи, а съвецките пияници не са откраднали един пирон миналия век. вЕрвайте ми ;-)

Къде видя да крадат, бе боклук. Искат лиценз до 2026 г.

Добрите оръжия не са за диваци.Дай му тоя и това е.

Разбирай - ИДИЛ и КОМПАНИЯ!!!

Идил се снабдява от Руслямска държава с оръжия. Ама тия дето са срещу ИДИЛ, като Кюрдите примерно се снабдяват от САЩ и разбира се с евтино оръжие. Не им трябва американско оръжие случайно да попада в ИДИЛ.

Хамериканците са практични хора. След като цяла Африка и Близкия Идток е наводнен със съветско оръжие от другарите от СССР е далеч по-изгодно да доставиш боеприпаси и резервни части за него, че и ново такова, отколкото да се мъчиш да превъоръжаваш. Едно че там като цяло са бедни и няма с какво да си купят твоето, второ са свикнали и трето съветското е дурако устойчиво, лесно и евтино за поддръжка... Просто те ще продават вместо да оставят на руснаците да правят това и да печелят.

Американските лешояди ще снабдяват бандите и терористите с това, което са свикнали да използват.

Следователно бандитите и терористите са свикнали да използват това, което съветските лешояди са им доставили.

Явно на американците им трябва съветско и руско оръжие за да въоражават бойци които в повечето случаи се сражават срещу руски съюзници! Като например кюрди срещу турска войска,руски спецназ,сирийска войска на Асад,джихадисти,съюзници на Путин терористи от Хизбулла,талибани,ирански армейци и гвардейци които Израел трепи много успешно почти всеки ден в Сирия!

С други думи - не е нужно да храниш маймуните с гурме. Дай им е най-евтино и чакай приеми поклона им.

Ще им трябват още 100 години за да направят АК.

Да направят своя конструкция оръжие без да копират,крадат и да го представят като свое?Или камион поне да направят който да е различен от ,,Форд” ,,,Остин”, ,,Студебейкър”, ,,Вилис”, ,,Ошкош”, ,,GM” ?

И защо им е да го правят, след като да го купят от нас им е по-евтино и по-качествено.

Няма по-ефективни оръжия, от тези, които са създаени в СССР ...

опорки преди години беше , че лошите американци искали да затворят и затрият заводите ни за да завладеят нашите позиции в пазара .Всъщност много по-логично е руснаците да искат да го направят , защото ние произвеждаме същите оръжия и амуниции за разни талибани в Близкия изток .Последните истории с Гербрев са едно от многото потвърждения на тази теза.Опитват се или заводите ни да станат тяхна собственост чрез подставени "инвеститори от Запад" или да бъдат затворени или непрекъснатите спорове за лиценза на "Калашник"-а.

Гербев ако е имал проблем с някой, той не е бил с американците. Чети!

Че руснаците всячески се опитват да саботират чрез всевъзможни мръсни хватки военната ни промишленост .Помниш ли след фалита на КТБ се появи един Петър Луврие уж "белгиец" дето искаше да прилапа трите завода после излязоха едни снимки как празнува на Крим.Помниш стачките на работниците на "Емко".Помниш разкритията на прокуратурата за русофила Малинов кво беше писал че много важно стратегически предприятия да станат руски (каква случайност).

Много удобно измъкване като пръдня из гащи на американците. А после - Русия снабдявала терористи и т.н. САнкции до дупка! Има и друго - те сами го признават - ако трябват тъпанар или идиот, просто пехотинец или обикновен войник, да следва полувисше, за да може да гърми със "високоспециализиран и претенциозен боклук made in USA", то проблемът не е в тъпанара или войника, а в онези, които произвеждат боклука.

Калашника се прави в половината свят. Къде добре, къде не толкова....

@От село < Забелязах че смяташ че разбираш много от оръжие. На какво се основава тази твоя увереност в знанията ти? Може би си бил специалист по поддръжка на войсково оръжие? Може би си командос участвал в много операции с различно СО? Може би си се занимавал с проектиране или усъвършенстване на СО? Няма да казвам аз с какво съм се занимавал но да речем че съм запознат с много видове СО и познавам целия процес на производство на някои от най-произвежданот в България СО. Да Калашников далеч не е най-доброто оръжие на пазара в последните 20г. Но както сам каза е много евтино и надеждно. Освен това в БУ надеждността е ключова! Питай комалдосите на нато в Ирак за това. Това което в западните оръжия се компенсира технологично, в Калашников се постига частично с натренираност на стрелеца. Пак следва да се отбележи, че специфични мисии изискват специфично оръжие - примерно не бих препоръчал Калашников за тиха диверсия. Но не бих препоръчал и повечето стандартно оръжие в НАТО за това. Не бих препоръчал Калашников и за прицелна стрелба на средна и максимална дистанция. Но не бих препоръчал и М16А1 макар да е по-добра е с по-слаб боеприпас. Калашников е просто универсален, евтин и надежден именно за боевете в които са въвлечени средни диверсионни групи. Освен това в регионите където се ползва боеприпасите са на разполовжение и в двете страни. Това го прави почти незаменим. Как смяташ ще ти се отрази когато по средата на мисия за прехват на противникови сили ти свършат боеприпасите а не можеш да поолзваш наличните от победения противник и трябва да носич както своето оръжие така и взетото от противника. Стрелбата на полигон няма много общо с използването на оръжие в БУ. Мисли малко. Колкото до тактиката на САЩ - мисля че успеха който ще постигнат ще се намали от факта че Калашников ще стане основно оръжие . И на многото анализатори ще име супер лесно да определят кой е снабдил тази или онази групировка с оръжие - начина на производство винаги е уникален за определен завод и се установява безпогрешно от експертите. Това не е в полза на САЩ. Но не само в БГ има глупави хора...

Нямам никакви претенции, че разбирам от оръжие. Имам известен, доста специфичен военен опит. Коментарът ми е лично мое мнение и никой не е длъжен да се съгласява с него. Мнението ми е съставено от личен опит върху някои от най-големите оръжейни пазари. Повтарям отново, че нямам пренции за специалист в тази област. Това оставям на хора като вас. Напълно съм съгласен с написаното от вас, че всяка обстановка изисква специфични средства. Кой кого снабдява с оръжие е отдавна известно на всички и тази тема дори не е вече интересна. Но това са други въпроси.

М16А1 е с по- мощен боеприпас от АК. 5.45x39 е с минмимум 100J пo-слаб от 5.56x45. А сравнението на 5.56 със 7,62 мм е некоректно. А позването на противникови боеприпаси е кофти идея. И въобще на война чуждо не се бара, щото може да станеш на цедка.

Американците поне не крадат Калашников, а сключват договори в отличие от българите, които по-цигански откраднали чуждото и ползват като свое и правят,че ни лук яли, ни лук мирисали.

В търсачката на Тубата пишете Калашников "Рожденный в Болгарии сделан в США" часть 2/3 Пускате и гледате- на минута и 14 секунди руснаците са приклещили Корнелия Тя тогава отговаряше за тия работи и даже успя да поръча на Гебрев хеликоптерите Кугър без системи срещу обледеняване и за летене в мъгла Затва и ся Кугърите ги ползваме само за сватби

Съюзниците на сащ предпочитат руско оръжие. Като по-евтино и по-надеждно.

Какво очакваш айнщайне, на пещения човек вместо бухалка да му дадат изтребител ли.

Българският Калашников е един от най-високо ценените и най-скъпи на амриканския оръжеен пазар. Проблемът е, че България изнася толкова много, че не успява да смогне на търсенето, което също качва цените. Има също много американски компании, които произвеждат Калашников с много високо качество но са скъпи. Аз лично нямам Калашников вколекцията си и според мен той става предимно за коване на щайги. Но много хора го харесват и не може да се отрече, че като компромис между цена и качество става. Качественото немско, австрийско, израелско или американско оръжие струва 3-4 пъти повече. С малки изключения, руското сръжие е ташак. Много интересно е чешкото оръжие, което е много качествено и не особено скъпо.

Алоууу, креватния командос. Руското оръжие и най-вече Калашников е предпочитано във всеки военен конфликт. Доказано многократно през годините. А ти пендел си виждал оръжие само на снимка.

Коментарът ви няма да обсъждам, той сам ви определя. Нито една уважаваща се армия в света няма на въоръжение Калашников. Оръжието на озлобеният, войнстващ бедняк.

Най-големият ташак в коментарите си ти! Да се изхвърлиш, че уважаваща себе си армия не ползва модели на АК си е като да кажеш пред себе си, че си използван презерватив. Направена кратка справка на армиите, които са въоръжени с модели на АК показва, че половината свят не си уважава армиите и самите армии не уважават себе си. Един вид - изхвърлил си се като сопол на пясък. За чикия дори не ти стигат силите, циркаджията!

Принципно АК е правен за наборни армии и за големи батаци. За полицейски операции и налагане на ред безпорно Хеклерите и Ауга даже са по удобни. От руските ковровеца и Никоновия също са по- добри. Обаче ако се налага да гърмиш нонстоп и няма време дори да се изпикаеш, то тогава АК е номер едно. Защото за 2 минути може да протриеш цевта на АК- то и да го смажеш, и за още 5 да лентоваш 10 пълнителя, докато на Емката нямаш шанс., както и на Никоновия. Да АК то не е прецизен, ама на война прецизна стрелба водят само снайперистите. Останалите гърмат даже без да се целят. А работата я върши артилерията.

"Forbes обяснява, че използването на тези оръжия вместо американски има ясни предимства, тъй като подкрепяните от САЩ групи са свикнали да ги използват от години." === Забележете - "подкрепяните от САЩ групи". Не говорим за редовни войски, а за задкулисни операции с неясен интерес, партизани, враждуващи родове...

Като Кюрдите в Сирия

Ние ги правим без проблем в Казанлък- да дават поръчки!

не ги правим вече от години

За да могат да произвеждат и печелят само американските ни братя!

Ами не. Просто "братята" руснаци не дават лиценз за производство (по разбираеми причини)

скъпи ми ККК, не само че ги правим, ами и сме най-големият износител на калашници в САЩ Даже има видео в Тубата как руснаците бяха заклещили на един оръжеен панаир Корнелия Нинова и настояваха да спрем

САЩ е голям клиент за казанлъшкото оръжие.