САЩ наложиха нови санкции на руския технологичен сектор

Забраните са насочени срещу най-големия производител на чипове в Русия

Обратно в новината

Коментари - САЩ наложиха нови санкции на руския технологичен сектор | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма технология за кристален силиций.Купува от чужбина.Санкциите ще спрат точно това.Според Путин руската технология за чипове изостава от американската с 30 до 50 години

ФАЩ купуват чипове, не произвеждат от доста години, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ. Чипове се правят в Азия. Там са производителите. Производството не е рентабилно във ФАЩ заради ОСТАРЕЛИ ТЕХНОЛОГИИ. Не си мисли, че са много напред пред Русия. Да не се окаже че са много назад. За военни цели никой няма да каже кое как е в Русия. Казват му ТАЙНА.

САЩ губи световното икономическо и технологично господство. От години вече го бранят не чрез пазарна конкуренция, а чрез изнудване, насилие и сплашване (и / или войни ако е срещу слаба държава). А като си спомня навремето как лъгаха с приказките за пазарната икономика - абсолютен цинизъм! Време е световния господар, империята на лъжата - САЩ да залезе.

Вече го знаете кой е.

Кой ? А кой произвежда и поддържа оборудването за производство на чипове? Кой ?

Русия суровините винаги си ги е имала. Защо не си ги разбработваше сама и със собствени технологии, историята мълчи. Поне путинофлиската история мълчи. Понякога губи срама и казва, че е защото на Путин му е мъчно за западните работници и да им даде някаква работа... Мъчно му за пролетарЯта един вид... :)))) А, що подхранва джендърите и не убавите българи, историята продължава да мълчи. :))) Сируно ни е сърдит, че не го обичаме достатъчно. :))

За какво са им чипове. Още имат лампи в складовете.

А финансовото министерство на САЩ дали е чело ей това: "Авторитетното издание Reuters съобщи, че администрацията на САЩ настойчиво е препоръчала на производителите на чипове да се подготвят за прекъсвания в доставките на ключови суровини от Русия. Президентът на САЩ Джо Байдън ги призова да търсят нови продавачи и да диверсифицират доставките.Това се случи след като групата Techcet публикува своя специален отчет, в който бе показана зависимостта на много производители на полупроводникови прибори от руските суровини. Това са свръхчисти химически материали руско и украинско производство, включително паладий, хелий, неон, флуор и скандий.В отчета на Techcet се казва, че 35% от паладия за САЩ идва от Руската Федерация, а над 90% от неона – от Украйна. Що се отнася до неона Украйна първо го пречиства в Русия и след това го продава на САЩ." Да не се окаже че този който ще остане без чипове родно производство ще е САЩ;)

Китай използва повече суровини от САЩ, защото Китай разчита на евтините чипове! По-скоро Китай ще трясне скоро глупака Путин зад врата ако продължава така!

Ще го трясне можеби давайки някой друг милярд за производство на чипове за военната индустря на Китай. Когато Тръмп забрани износа на чипове използвани във военната индустрия на Китай, те наляха 5 милярда USD в Русия и получиха чипове за тяхната военна индустрия.

Руският трол има готов отговор за всичко! Може да е лъжа, но има отговор!

Извадъчните цитати са любимото оръжие на пропагандата! Хем уж не е лъжа, хем обаче грижовно е отделено само това което ти харесва и служи на идеята ти. В случая ти цитираш извадъчно някого, който цитира извадъчно статия на Reuters (която всъщност е от преди войната). Ето това е статията която цитираш: https://www.reuters.com/technology/white-house-tells-chip-industry-brace-russian-supply-disruptions-2022-02-11/ Това което превежда този който цитираш е от нея, но ако продължиш по-надолу в оригиналната статия на Ройтерс ще стигнеш до следния пасаж: "Even if there was a conflict in Ukraine it wouldn't cut off supply. It would drive prices up," the person said. "The market would constrict. Those gases would become pretty scarce. But it wouldn’t stop semiconductor manufacturing," he added. - "Дори да се разрази конфликт в Украйна това няма напълно да отреше доставките. Ще вдигне цените. казва човекът. Пазарът ще се свие. Тези газове ще станат доста редки. Но това няма да спре производството на микрочипове." Препоръчвам сами да търсите източниците, а такива жалки цитатчета просто да ги игнорирате (включително моите, просто идете на оригиналните статии и вижте какво реално пише). Накратко по нататък се обяснява как всъщност 2014 г покрай историята с Крим. Това е довело до поскъпване на неона с 600%. С две думи ситуацията е зле, но индустрията няма да остане без чипове. От друга страна все пак става въпрос за цитати от статия от преди войната, сега сме вече месец в нея. Тази статия просто е фактически остаряла. Ето това е по-актуална статия на Ройтерс на същата тема. https://www.reuters.com/technology/exclusive-ukraine-halts-half-worlds-neon-output-chips-clouding-outlook-2022-03-11/ С две думи неон от Украйна вече не се предлага, цените растат вече +400-500%, но неон все още има защото Украйна макар и основен не е единствения му източник. С други думи няма смисъл да плашиш със спиране на украински неон, който така или иначе вече го няма на пазара. Оценката е че до година - две е възможно производството в Украйна да бъде напълно заменено с мощности другаде.

Американските производители си имат запас за около година... така че и това което си пейстнал е точно това което си описал- лекичка манипулация. В задачката се пита какво ще се случи когато резервите на американците свършат... а те вече няма да имат от кого да си купят това което им трябва дори за подръжката на това което вече имат;)

Това не е като да ти свърши бензина насред магистралата. Има хора, на които им плащат да мислят в перспектива. Винаги са се справяли и никога нищо не е свършвало.

Точно това е... Примерно през 2009 година УКрайна спря газта на цяла на Европа, можете ли да се сетите какви мерки взе богатата и умна Европа за тези 13 години така че да не и се случават други газови кризи.

Не. Те там са само джендъри и идея си нямат кое как става. Жалко, че не си там да ги светнеш, че най-доре да се предадат на Русия и Китай и да настъпи земен рай.

Ами да добре че има хора които да им светнат по един зад врата... По искане на Пентагона финансовото министрество извади от списъка на санкциониарите Росвъоръжение, по исканe на Байдън прилагането на петролните санкции беше отложено за края на Май, по искане на Земеделското министрество финансовото министерство спря санкциите за руски торове... И това са нещата дето ги пише по вестниците а кой знае още колко санкции тихомълком са канцелирани поради глупостта на тези които са ги измислили без да ги дообмислят-)

санкции докато свършат резервите, а после преговори на гол гъз. Пример: тези дни махнаха санкциите за торовете.

Като почне да им свършва и петролния резерв, който освободиха, още повече ще лъсне голия зъз

Споко, това няма да го доживеете. И краха на капитализма няма да доживеете. Но може да доживеете разпада на РФ.