САЩ направи "Слънчева пещ" с температура над 1000 градуса Целзий

Конструкцията е направена с финансовата подкрепа на Бил Гейтс

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко са закъсняли. В Испания отдавна има ТЕЦ работещ с разтопена от слънцето ( чрез фокусиране с помощта огледала) сол. Централата работи 20 часа при хубаво врене. Малко още да подобрят технологията и ще затворят 24 часовия цикъл.

Този е на служба. Всяко нещо му е крадено от някъде. Може да не е случаен пробивът им, ако вече го има в Испания. Майкрософт е замислен като голямата бухалка, с която САЩ слагат ръка на технологии. Да не забравяме, че windows 10 праща всичко ваше на сървъри на Майкрософт за ваша сигурност...

Тук става дума за пещ. Което по принцип е енергоемко.

Похвално, че са го направили. Само не ми стана ясно, каква е точно нуждата от изкуствен интелект, за да се насочват огледалата?!? От теорията са ясни автоматични системи, получаващи информация от сензор(и) и адаптиращи се към целта. Доста се прекалява с понятието Изкуствен интелект, а то е в същество нищо общо с интелекта. Ама звучи гръмко, разбираш ли. Иначе, предпочитам ако се инвестира в естествения интелект. Не е удобен на властта обаче.

Тихо да не те чуе дада защото сега ще ти изброй 1000 неща откраднати извинете изобретени от Американците. П.П. Каква е разликата между пещ за топене и пещ на парогенератор Примерно????

1000 градуса по Целзий изобщо не е свръхвисока температура, за съжаление на журналята. За справка, най-обикновени керамични чаши и чинии се изпичат в заводите на по-висока температура в най-обикновени електрически пещи. Също за информация на журналята, Odeillo solar furnace (google it!) във Франция, работи от 1970-та и развива температури над 3'500 градуса Целзий.

И 500 са достатъчни за пиролиза на пластмаса и добиване на дизел от боклуци. И ако това е безплатна енергия - доста бързо ще почне борба за морските отпадъци.

Явно има тъпаци които не знаят, че пара се получава при 100 градуса. И между парогенератор и пещ на 1000 градуса разликата е огромна. Колкото до технологията за разтопена сол, тя е разработка на американската компания за производство на слънчева енергия SolarReserve. Такива централи има в САЩ, в Италия (Сицилия) освен в Испания. Crescent Dunes Solar Energy Project е първото соларно съоръжение в света, което използва разтопена сол като начин за съхраняване на топлинна енергия, дори когато Слънцето залязва или времето е лошо. Проектът обхваща площ от близо 7 000 декара и се намира в пустинята в Невада, близо до Лас Вегас. Характерното за тези централи е че достигната температура е 550 градуса. Докато в случая става въпрос за над 1000 градуса температура. Наисти „кое ли му е оригиналното?"

проблемът досега беше в скъпата технология и невъзможността за промишленото и използване, както и нестабилната температура с голями вариации. В случая става въпрос за пещи които се строят бързо и евтино, без да изискват някакви скъпи масивни конструкции, като температурата е на практика постоянна. Демонстрацията е на 1000 градуса, но централата може да достига и до 1500 градуса

Дада Знам че си много прост и постоянно го доказваш.. А СЕГА МИ ОТГОВОРИ. Как ще получиш пара от 540 градуса като я топлиш със 100 то бива да си прост ама ти прекаляваш. Само да те светна че в горивната камера на парогенератора температурата на изгаряне трябва да е минимум 1700 градуса. Тъй че тези 100 градуса който си написал нали се сещаш какво трябва фа направиш с тях!!!!!

Като гледам плюсовете и минусите как ги раздавате повечето от вас не са и хейтъри а са си чисти лайци. И да ви кажа нещо относно пещите и тецовете за да се завърти турбината която пройзвежда ток и трябва ПРЕГРЯРТА пара с параметри: 540 градуса и 90 атмосфери. Та в загадката се пита за да постигнеш тези параметри дали има разлика с ПЕЩ?????????

И остава един горе да лети и да пъди облаците, та да не спират производствените процеси... Това е умряла работа... Пък ако завали дъжд, и така три дена, какво ли ще стане с производството? А през зимата?

една по-засукана невронна мрежа да следи входните параметри, да насочва огледалата и да регулира изхода без да допуска температурни скокове и падове, и на това му викат "ИИ"...

Все още звучи като сензация Промишленият образец - кога? Завод за стомана на слънчева енергия - кога? Е това биха били новини.

radiko

За първи път температура от 10000 градуса, ДЕСЕТ ХИЛЯДИ ГРАДУСА е постигната точно по този нначин още през 19ти или началото на 29ти век. Та май е вярно твърдението, че пиенето на КокаКола предизвиква затъпяване.

Ако ти е верно последното твърдение, значи прекаляваш с Кока Кола-та

Ако говорим за стомана то би трябвало да са дооста над 1000 градусите. И помежду другото, пещите за стомана са непрекъснато производство. Та как стои въпросът със слънчевото греене през нощта?

Дада нещо не обясни как със 100 градуса температура ще постигнеш пара от 540 градуса. ЦИТАТ: Явно има тъпаци които не знаят, че пара се получава при 100 градуса Явно за пореден път като те закопат с факти и не смееш да коментираш!!!! Май тъпака си ти защото за пореден път показваш колко си ограничен.