САЩ работи по танк от ново поколение

Очаква се машината да има някаква степен на роботизация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А в русия разработват танкове с багажник за перални, печки и телевизори.

Никой не оспорва възможностите на САЩ да прави модерни оръжия. Това което е под спор, е до колко са важни. Срещу човек от третият свят по джапанка и калашник, тези оръжия са точно толкова ефективни колкото и вече съществуващи модели - а САЩ води конвенционални войни САМО С ТАКИВА народи и държави. Срещу такива където тези нови оръжия могът да имат преимущество - Русия и Китай - тези оръжия няма да видят военни действия защото при такъв конфликт ще заиграе ядрената хурка и новият танк там няма да помогне на никой с нищо. Най вероятният отговор е че има едни пари от военният бюджет които трябва да бъдат оправдани.

Това като оня виц с призръка на киев. Чувал ли си го или да ти го разкажа?

а ние имаме супер нови парадни оружия, танка армата мармалата , който иzгасна на червенио площад , некой да го е виждал от тогава на бойното поле , нема го и в украйна щото е картонен :::)))) имаме и самальоти ПАК ФА - Пак Падна -57 и него го нема никаков по бойните полета , той не става и za паради , za това на последните паради на победада немаше авиация уж zaради облаци :))))))

русия издъхва, бавно но славно върви към пълно чао в комбинация с яка zадна ножица , това са последните конвулсии на разпадащата се империя , чийто население се смалява като шагренова кожа ! населението на Московия е около 144 млн , от които 34 млн мюслита + 10 млн пак мюслита гастарбайтери от бившите средноазиатски съветски републики Киргистан , Таджикистан , Узбекистан , Туркменистан ! сам си направи сметка какво означава това за една уж православна страна , за това е и този бяс , тази агресия към украйна , ботоксовия плешив седемдесегодишен пигмей вовата , мечтае да присъедини 40 млн украинци славяни + на по късен етап и 10 млн белоруси , като последен опит да се противопостави на ислямизацията на Московия

Роботизацията сигурно ще бъде автоматичното зареждане ...

Хубаво е да се говори по темата. Иначе не си малък нежен русофил а малък некадърен трол :-) Като пуснат статия за руските танкове, тогава може там да си напишеш обмисленият коментар.

Ами човека пише точно по темата , за руските уж нови оръжейни картонени измишльотини като прословутия танка армата , който изгасна насред червения площад , той говори с конкретика , а ти тиролиш и правиш евраzийски zakлинания пожелания !

Не е виц, мародерите разграбиха пералните на мирните граждани...Мога да те заведа в домовете на няколко такива руснаци с малко дръпнати очички с новите перални и телевизори нов вноас от Украйна. Има всикчо ако искаш и номера да ти дам да им звъннеш? А "призракът" си е обобщаващ герой, така както руснака е обобщаващо крадец и убиец.

Интересното е че в американските танкове автоматичното зареждане го няма не защото не могът, а защото с него не може да се изолира отделението за снаряди от купула където е екипажа. Тоест при експлозия на снарядите, ще унищожи и екипажа. Съветските танкове обаче, нямат тази грижа за екипажа и заради това имат автоматично презараждане. Т14 на Русия обаче, показва че са сменили традицийте от СССР че личният състав не е важен, и са се постарали да изолират екипажа от всичко в метална капсула (не знам дали е с автоматично или ръчно зареждане). Но новите немски танкове с имената на петнисти котки също имат автоматично зареждане...не знам дали и как са решили проблема с отделянето на екипажа от магазина за снаряди.

Трябва ли да посочвам очевидното? Заглавието е "САЩ работи по танк от ново поколение". Сега си прочетете тролските коментари и кажете как вашите злонамерени приказки за руските оръжия са по темата?

В едно си прав. Обощаващо е. Но в това че украинците лъжат както и за призръка така и за перланите. То има и логика де. Все едно утре ако България напедне РСМ, хората там да викат че бугарите им крадат пералните и печките, при положение че в България хората имат поне толкова достъп и пари до такива неща, ако не и повече, както е случая с Русия и Украйна. Украйна винаги е била по зле от Русия във всяко едно отношение и е нелепо да се говори че украйна е имала битова техника която руснаците са нямали :-) Това са злобни приказки породени от безсилие и нищо друго. Наслушахме се на глупости и нелепи вицове от украйнска страна! Не те друго нямат...така че се опитвам да ги разбера.

Поредната "дълбока модернизация". Вече отдавна не са в състояние да конструират нещо ново и конкурентно, а ако се опитат, се получава Ф-35, Зумвалт и т.н. по списъка.

Това го имат от десетилетия. Като се съди по автономните коли/камиони, които вече се карат сами, на дали е много трудно да се направи танка да се придвижва на автоматичен режим. Разбира се в условия на война трябва да се използват технологии, които не могат да се заглушават или изкривяват от врага (т.е. без GPS). Но иначе още от 90те години танковете работеха в мрежа и ако един танк е идентифицирал дадена цел, друг танк в мрежата може да стреля по получени от мрежата (танковате) данни. Така че далеч не разполагаш с информация каква се е променило от 90те години до сега.

"Очаква се задвижването да е хибридно, като ще бъде включен електромотор.Това ще позволи на машината да бъде много тиха и доста по-студена, което би затруднило откриването й." относно шума, горното изречение може да го напише само човек който в живота си не е виждал танк на живо. Тракането на компонентите на една 50-100 тонна машина просто няма как да го заглушиш, а двигателя е само една нищожна част от него. Някъде бях чел, че при лека кола шума на двигателя и шума от триенето на гумите се изравняват около 50 км/ч и оттам нататък шума от гумите е по-голям от този от двигателя. При танковете това е така в момента в който тръгне, тръгне ли шума на двигателя не можеш го отдели от останалото. Ето тука можете да чуете как звучи Абрамс в движение и статичен. https://www.youtube.com/watch?v=f5XUQ2beGfM Ако нещо не е ясно ето така звучи само двигателя на Абрамс (първата половина на видеото) https://www.youtube.com/watch?v=XvjVF_n9r6s

Минаващ уж за малко трол, немогващ. Прави като колегите си ингилизка, копирай и пействай

Военната техника трябва да бъде проста за употреба, надеждна при експлоатация, лесна за ремонт и евтина за поддръжка. Сложната техника е чудесна за рекламни брошури и "война" срещу слаб и неравностоен противник. Като пример руснака за няколко часа може да смени двигателя на танка на бойното поле.

Руснака, братчед, може и да бута танка на бойното поле, щот той толко се и движи. Танка де.

да , да, да , москала мож да смени двигател , ама не мож za 100 и кусур дена да прегаzи една страна , която е на прага му , която е само 40 кила ( 40 млн украници ) а москала е супер тежка категория 145 кила ( 145 млн руснаци ) баш нациста адолф човекоубиеца е превzел франция само за нема и месец ( по това време французите са били също около 40 млн души ) ! гола вода и кал по ватенките и ушанките са москалите днес барабар с маненкио кремъслски наполеончок 70-десе годишнио ботоксов мъник вовата !

дълбока модернизация на нещо добро и надежно , да уточним. Прави се и в САЩ , и в Русия . За Ф-35 и Зумвалт може само да си мечтаят да сделат чебурашките. Да ти припомня само Армата и Су-57 докъде стигнаха. Да не споменавам Ф-117,СР-71 , Х-15 , Ф-22 , все неща недостижими за тия дето "сделат с теслата". относно глупавите ти примери : - Ф-35 - над 800 бр. вече произведени и още поне толкова (засега) заявки от десетки държави , сроковете клонят вече към 2030 год. поради невъзможност да насмогнат с производството.Харчи се като топъл хляб - Зумвалт - високотехнологична изгъзица , струваща много пари.Добре че навреме се усетиха,че е ненужно залитане. Те , американците , клас "Тикондерога" ще пенсионират , пък тръгнаха да правят по-голям. Абсолютно ненужно и правилно се ориентираха към продължаване на програмата "Арли Бърк" - върха на сладоледа при разрушителите !!! Вече са одобрени за строеж следващите 12 броя от новата 3-та генерация. А сега за руските : - Су-27 (великолепен самолет) - ето ти най-яркият пример. Всичкото "Су" в момента е на неговата база (Су-30,34,35,37) . Су-57 е нов,ама мъртвороден - Т-72 - явно добра машина щом решиха да я модернизират за пореден път , а за Т-14 Армата направо спря да се говори - Т-80 - съвременник на М1А1 Ейбръмс , произвежда ли се още ? Ами произвежда се........ - Ми-35 какво е ? Не е ли модернизиран Ми-24 дето е от памтивека тъй че , недей....знам че си папагал и трябва нещо да избълваш, ей така за норматив , ама явно е че не ти стигат познания и акъл да тролиш качествено

Абе кретенче има видео от беларуските пощи, как пращат перални по домовете има ги снимани на танкове с перални на тях

Малко не си в час кое и защо. - Су-57 преди няколко дена разпорваше ПВО в Украйна и се видя, че е великолепен самолет. Колко е нужен е отделен въпрос, но явно ще се правят и ползват бройки от него за определени задачи, след като доказва ефективността си и в Сирия и в Украйна. Въпросът е колко е нужен, след като и в Сирия за пореден път се доказа, че Су-35С, който много експерти признават за най-добрият изтребител въобще в момента, може да се справи със всяка заплаха. - Армата - същото положение, чудесен танк, но самите военни са скептични колко е нужен, след като има толкова много танкове (специално Русия) които също са добри, от по-старото поколение. Може би затова и сега ще ги поразтикат и раздадат на ДНР/ЛНР, за да освободят място за нови. - Ф35 - абсолютен провал. Освен пуделите на каишка, които САЩ изстискват за самолети (за някой Ф35, за други Ф16) никой не се натиска за тази бракма, с хиляди дефекти, проблеми с летенето, необясними внезапни повреди, разбивания и т.н. Дори някои от пуделите се опитаха да се пооткажат и да забавят поръчките, но им беше дръпната каишката. Има достатъчно доклади от самите американски военни, защо този самолет е тотал щета. - Абрамс - добър танк, нищо особено. Колкото до оръжейните системи като цяло, американците изостават драстично от Русия в няколко насоки - артилерия, ракетни системи, системи за РЕБ. Ядреният им арсенал е драстично по-стар и морално и технически. Единственото място, където САЩ имат превъзходство е флота.

Не знаех, че танк се прави за 3 месеца... Войната започна Февруари, вече отчитат слабостите и внедряват подобрения в новите танкове....

тъйййй , значи да тА обобщя : Армата и Су-57 великолепни , ама нещо не влизат в производство и от години тъпчат на едно място. Обаче не е проблем щото видиш ли руснаците си имали предходните достатъчно добри образци.Добре ! Тогава защо са ги почнали ? Какво им пречи да имат и от едните,и от другите. Все пак говорим за (уж) ново поколение , въпреки че Су-57 е 5-то поколение само във мечтите на ватниците. Ф-35 бил провал с вече 800 бройки , ама Су-57 не бил. Абсурд. Я да те питам Ф-35 като е такъв провал ,защо китайците се юрнаха и те да правят такъв ? Руснаците също , анонсираха че ще разработват подобен (Су-75) , излишно е да казвам , че ще стигнат доникъде.......просто са затънали във ерата на СССР и не могат да минат на ново ниво. Да,Су-35 е много добър самолет и...дотам.Къде се е доказал ? В Сирия ли , срещу калашниците на опозицията. И в бомбенето на Алепо. А да ти припомня ли старите американски самолети къде се доказаха ? Ирак - на два пъти , и в целият Близък Изток в последните 60 години Израел РАЗМАЗВА всеки руски образец самолет или танк. Само ще ти кажа - 6-дневната война '1973 и долината Бекаа през 1982 год. А......и още нещо. Значи Ф-35 е тотал щета ама се купувал щото пуделите на САЩ били много и ги задължавали ? Е как да споря и въоще да влизам в диалог с тролове,ръсещи подобни тъпотии. Как ги задължават ? Плашат ги с превземане ли ? Със санкции ли ? Турция май орева орталъка като и спряха доставката. А Израел прости ли са че го купуват ? При условие че имат доказаните Ф-15 и Ф-16 ? А Индия сигурно са тъпи щото наритаха Су-57....смятай , ЦИГАНИТЕ от ИНДИЯ !!! А докладите за проблеми със Ф-35 дето ги цитирате от ПОНЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ , са (както натъртвам) за нормални грешки на растежа каквите се предполага че ще има такова сложно високотехнологично зделие. И тези грешки се елиминират лека-полека в условията на тестване,производство и експлоатация.....

Все пак в Украйна, има масова мобилизация, а в Русия не ! Този факт е доста съществен! Преди да ми наскачат някои хора за моето писание искам да кажа, че не съм русофили или русофоб !!!

Краварите са пак на векове зад Непобедима Россия. Нашта Армата беше показана публично преди десетки години, тва дет имат хамериканците руснаците го имат отдавна. Нещо ново под слънцето, Хамерика тепърва ще догонва Россия технологческо

Е то все пак на мумиопоклонниците националния празник им е че са победили 40 милионна нация на Източния фронт докато тя се бие от африка до скандинавието :) Това мисля че е показателно . Отделно че започват воината като съюзник на тази държава абе предатели да искаш в русия

СУ57 има ли си вече двигатели ? И ся като разпука след 4 месеца воина вече летят ли свободно руски самолети из украина маи не ?! Щото от 2-3 месеца украинците се молят за някакво читаво ПВО :):) това СУ57 да няма някоя победа в сибирското боино поле :):):):)

ирония или шизофрения......признавам,че се затруднявам да определя :)))

Колегата Байректаров. Русия спечели войната още в първите 24часа. Как не ви стана ясно до сега. Избомбиха мощно техника,складове,рафинерии,летища, и други важни цели - демек прекършиха гръбнака на Украинската армия. Знаеш ли колко жертви има само за първите 4часа, докато в БГ още сме спали. Най-вероятно няма никога да разберем, защото никой не казва. Сега Украйна е оставила Пехота да се бие с Всички видове войски. Ако разбираш поне малко от военно дело, няма да се излагаш и пишеш такива глупости. Небето над Украйна също е затворено в права линия от Одеса до Полско-Белоруската граница. Транспортните самолети не снабдяват фронта а всичко идва с влакове и камиони. Пристанищата са блокирани и тежкото въоръжение което трябва да дойде от Нато има да пътува седмици наред преди да стигне до фронта, където не се знае колко време ще оцелее. Нафта също няма, защото и складовете избомбиха. В Донбас са на последни издихания , но чучелото Зелено не смее да капитулира, щото Американците ще го гръмнат, без да им мигне окото -също като Садам - Първи приятели и накрая на кладата.

Много зависи какво разбираш под сложна. За войник от преди хиляда години и един арбалет е сложна техника. За Бонго-бонго Африкански живял в колибка цял живот руските танкове са като космически кораби. Никой не го вълнува колко е слаб или неравностоен противника, по принцип в бой взимаш най-доброто което можеш да вземеш, щото може и да е от значение. Е по някога нямаш късмет и е без значение дали си на Абрамс или на Т34. Тези мечти за полева смяна на двигател на танк ... искаш да кажеш руснака дето го споменаваш + още един руснак + още един руснак + още един руснак + още един руснак + буксир + шофьор за буксира + полеви кран + кранист +инженерен екип + неизброим брой консумативи ... а под няколко часа предполагам имаш предвид поне около 72-96 часа. С това малко уточнение вече съм съгласен с изречението за ремонта.

Обикновено малоумие.

Spored мен е умела и точна подигравка с безаналовоая.

и като си изстреля запас - кво ще прави? Ще се зарие в пясъка ли?

Защо "Х"американци? Турчин ли си или циганин? Те слагат х пред гласните. Иначе - браво, 6 за старание и за съжаление 2-ка за знания.

Чети бавно. Такива слжни машини се проектират в много възможни варианти. И се предполага че виждайки нещата на терен са прецизирали окомплектовката и дадена конфигурация е надделяла над други възможни. Аз съм инженер и ти го обяснвявам като за таксиметров шофьор. Ако не си чувал за монокристални детайли, ПИД управление, вълнови предавки и т.н. и т.н., не се напрягай. Безсмислено е.

Не забравяйте че новите руски танкове имат тоалетни. Като свършат боеприпасите стрелят с фекалии и така пада морала на противника. Мотивира го да си съблече екипировката и става лесен за убиване. Също така може да умре от дизентерия.

"Счита се, че новият М1 Abrams е отчел реалностите на бойните действия с танкове в Украйна и техните слабости." В Украйна се бият Т64, Т72 и някои модели на Т80. Т-90 и Т-14 Армата не са влизали в бой. Как точно са отчели недостатъка на нещо, което от 30г. е в употреба? Те и преди знаеха недостатъците на тея танкове.

знам че звучи смешно, но реалността е че понякога именно човека слабото звено на тези машини. По принцип Абрамс е напълно защитен от леко и средно стрелково оръжие, включително екипажа му. Абрамс има 4 човека екипаж и няма тоалетна на борда. Според армейските им стандарти на ден им се падат на човек нормално 3 пишкания и 1 акане. Това са общо 16 тоалетни почивки на денонощие, няма как да ги накараш всички да им се пишка или ака едновременно, а и танка остава напълно незащитен в такъв момент. Да кажем тоалетните почивки ще са по 2-ма, добре и така остават 8 тоалетни почивки. Или с други думи това са 8 момента в денонощието в които един Абрамс е уязвим дори за обикновено стрелково оръжие. Във враждебна вражеска територия това си е 8 пъти повече от колкото би ти се искало. По принцип САЩ компенсира с добра координация с пехотата и непренебрегване на нуждата от нея. По армейските им стандарти минимумът пехотинци назначени към един танк е 6. Русия в Украйна силно подцени именно това число, като остави голяма част от танковите си бригади почти без пехотна поддръжка. Циркулират едни числа от 1-2 пехотинеца на танк, а често и николко. За мен това е главната причина толкова много Т72-80-90 да паднат жертва на преносими противотанкови системи. Когато командването те поставя в неизгодна ситуация за жалост няма значение какъв танк караш, и с Абрамси или Т14 да бяха въоръжени руснаците в Украйна, без пехота загубите им щяха да са горедолу същите. Взех да се отплесвам в друга тема ... В общи линии тоалетната е немаловажна екстра, но която може да бъде компенсирана по други начини.

Посеркото пак излезе от кенефа-вашата армата още я поправят в някой склад дебилен трол но пък за вас сме оставили малки урни за да не цапате земята НИ