САЩ съобщиха за нов успешен тест на хиперзвуково оръжие

Постигната е скорост пет пъти по-висока от скоростта на звука

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога ще ги стигнем руснаците, както би казал Тодор Колев. ;)

Преди няколко години Путин беше казал, че и американците ще имат хиперзвукови ракети.

За 40 млрд. долара и 4 години Вашингтон постигна успешно отделяне на боеприпаса от носителя... :) Те не могат да достигнат КНДР в сферата на хиперзвука, тръгнали с руснаците да се мерят... :)))

Хиперзвукова скорост в аеродинамиката се нарича скоростта,която превишава скоростта на звука в атмосферата не по-малко от 5 пъти/тоест 5 Маха, тоест 6120км/ч/. Това е границата между свръхзвукова и хиперзвукова скорост. Тоест, долната граница на хиперзвуковата скорост. Изпитваната ракета AGM-183 е на ръба и има още много да се работи по нея.

"След отделянето от самолета ускорителят на ARRW се запали и изгоря при очакваната продължителност, постигайки хиперзвукова скорост, пет пъти по-висока от скоростта на звука", се казва в съобщението . Ето тук е зарито кучето. До сега САЩ нито веднъж не са съобщили какво разстояние е изминал ускорителят на ARRW , преди да се запали и изгори. При двата неуспешни опита със свръхзвукови ракети, САЩ обявиха като причина , че не е достигната очакваната продължителност на полета. Руснаците изпревариха всички, защото успяха да създадат сплав която да издържа на изключително високите температури, които се развиват при полет на свръхзвукова скорост. Руската Циркон има достигната скорост от 9 маха при дължина на полета 1000 км. Използваната наскоро в Украйна Кинжал има достигната скорост от 12 Маха и дължина на полета 1680 км.

Смешно е да си говорим за чудооръжия, когато персонала ти на земята няма уреди за нощно виждане, разчита на цивилни GSM за комуникация, монтира шир потреба GPS на самолети и въртолети ... Къде са Т14? Къде са Су57? Къде е АК12?... Не ме разбирай погрешно техническата грамотност на руските оръжейници е впечатляваща и в много отношения ненадмината, но тя не се превежда пряко във военни способности ... или поне за момента не са ни го демонстрирали тези способности в Украйна. Може би си пазят чудооръжията за някоя друга по-важна война.

На смяна днес са пуснали рядко тъп ингизки трол.

Какво става с гнусните азовски наципедита? църкат ли плъховете опърлени в тунелите?

Нали никой не мисли, че роснаците могат да произведат повече и по-качествени подобни ракети за единица време от САЩ, Великобритания, Германия, Япония, Франция и др., взети заедно? Според "силно любещите Россия",, колко самолета, примерно изтребители-бомбардировачи, могат да произведат за един месец страните от НАТО и съюзниците, и колко Россия? А танкове? А ракети най-различни? Кораби от всички типове, от самолетоносачи до десантни баржи?... Пропагандата си е пропаганда, ама не излизайте от реалностите, моля ви се, че ставате смешни и мязате на невежи. ПП: Навремето един друг Вожд, с интересни мустачки и прическа, не е вярвал в числата, които му били докладвали от разузнаването и завършил живота си с отрова + самозастрелване за по-сигурно. Днес историята се повтаря.

Грешно мислиш. Много филми си гледал. Чети история. Нали не живееш с идеята, че запада работи за "доброто на човечестовото". Всичките ти любими корпорации от IBM до Мерцедес са работили за Райха, и то само за пари. Принудителна военна икономика за идеята е възможна само в краен случай в Европа. В Русия е друга работата. Там хората ще се защитават, морално ще имат мотивация да работят за коричка хляб но да пазят родината си. Всичките "тарикати" налапали ресурсите и редящи далавери са до стената на народен съд при военно положение. Ще им се даде шанса да работят за родината си или да умрат като предатели. Западните военни концерни са разпръснати в различни държави, различни модели на ръководство, различни политики от задкулисието. Производствен процес с ограничени ресурси. Пример: Еърбъс прогнозират спад на производството си защото 70 процента от титания необходим за самолетите идва от Русия. https://www.businessinsider.com/airbus-defends-russian-titanium-use-urges-against-sanctions-2022-4?r=US&IR=T Историята не се повтаря днес. Днес имаме лудостта на САЩ, която след като пропусна да затвори спекулантите 2008ма и да спре войните си е в икономическа криза от невиждани размери. Америка е най-задлъжнялата държава в света, свикнала да си решава проблемите през военни операции с цел заграбване на ресурси. Разбирам наивитета на младите поколения с промити мозъци от корпоративните медии. Не е лесно, истината е горчива и слизането на земята е болезнено. Но няма да имате друг избор освен да започнете да мислите реалистично. Т https://www.usdebtclock.org/ Модела на икономически рекет на ФЕД, САЩ, ЦРУ и Световната банка свърши. Не става държави с ресурси да обслужват англосаксонската империя. Или ще има мултиполярен свят на основа на справедлива търговска стойност с намалена финансова спекула или човечеството ще се изпари в ядрената зима. Ясно е, че младите поколения са лишени от реална представа за света. Те са тренирани с часове промивки в 3д игри, фентъзи сериали и примитивни допаминови забавления. Сега ще им е бойното кръщение и тези, които не успеят да се адаптират към реалността ще спрат съществуването си.

Зададох съвсем конкретен въпрос, а ти ми пишеш глупости и ми приписваш мисли, които въобще не се въртят из главата ми! Я се стЕгни малко! Какво се оптваш да ми доказваш? Ако американските компании по време на ВСВ са работили за Германия, то кои тогава са рботели за САЩ и другите съюзници?! Айде, моля, давайте го по-кротко и по-грамотно! Нали не искаш да ме убедиш, че РэФия превъзхожда САЩ и останалите съюзници?! И, после, никой не иска да "напада и завладява" твоята прогнила и назадничава, изостанала пРоссия! Нема за оти! - казваме ние у Шопско! А, всеки здравомислещ човек знае, че що е у Европско, оно се е от Шопско! Айе, друм!

Превъзхожда ги по количество хора насочени към една цел в случай на война. Превъзхожда ги по генетична мотивация като държава дала най-много жертви ВСВ. Превъзхожда ги в момента в ракетни технологии и пво поради факта, че военната им стратегия е насочена към защита. Превъзхожда ги в ресурси необходими за производство на оръжие. Превъзхожда ги в налични хранителни ресурси. Това, което спира Русия в момента, се отстранява за минимален срок в момент на военна икономика, проблема ще бъде премахнат с разтрели и заточения. Това, че тикви като тебе се възприемат за корифеи и удобно заобикалят фактите не е никакъв проблем. Седи си у Шопско и чети Шок. Щото това е основната ви функция. Дрънкането в кръчмата го заменихте с полит-коректна алабалистика по форумите. Къде за някой лев. Къде за спорта.

До "Да": Ватниче мамино заблудено, дано не се налага със собствените си очи да разбереш колко грешиш! Всичко, което си написал, са абсолютни шитни и плод на болен зомби-мозАк! ПП: А нас у Шопско ти не ни мисли - доказали сме се!

"генетична мотивация" ще ме пръснеш от смях. ВСВ пък какво общо има с каквото и да е днес? (извън пропагандата) Нали съзнаваш, че тези "най-много жертви ВСВ" са съвкупно за цялата СССР и включват жертви от днешна Украйна. СССР/Русия не е само Москва! "военната им стратегия е насочена към защита" искаш да кажеш тъй като най-добрата защита е нападението, значи мислейки за нападение Русия всъщност развиват защитата си.

А дълго време живяхме с илюзията че студената война и надпреварата във въоражаването са минало. Не е добро бъдещето.

Давос каза Зануляване. Що реши, че ние имаме думата. Исторически никога не сме били повече от гои. За това ни дерат, мачкат, лъжат и мажат едни и същи от векове.

Поредният "конспиратор-всезнайко". А знаеш ли какво точно означава думичката "гои"? А "гяур"? А "езичник"? Четете, бре, хора! Четете за да не се излагате!

Поредният еднокнижник. Излагацията е в твоята градинка. Това си можете, да мъцате огледално. Елементарна разходка по биографийте на най-богатите на планетата ще ти даде ясна представа кои не са "гои" и кои са. Естествено откакто има интернет удобно всички факти се слагат в категория конспирация. Влак да ви удари няма да забележите. Защото ще изтълкувате звуковата сигнализацяи като конспирация.

Доста са изостанали янките! Русия го има това оръжие от 20 години. Даже Китай го имат отдавна.. Ама така е, от ядене на McDonald's само се затъпява.. Дано да улучат по грешка Вашингтон.

Преди няколко дни гледах военните бюджети на САЩ и Русия. Русия - 50+ милиарда САЩ - 1+ трилион Около 20-22 пъти разлика А сега ми кажете, къде са по-корумпирани?!

Казах ви къде преди мнооого години. Няма кой да слуша.

Амчи то войната на Путя срещу Украйна показа на цял свят къде са най-корумпирани. Времето на догадки и търсене на косвени признаци вече е в миналото. Доказателствата са пред очите на цял свят.

Не тъжи, трольо, не плачи, че запада отзад ти го наби. Путин в очите погледни и на Ще-тата се наслади.

Тва автопортрет някъв. Или монолог пред огледалцето.

що си говориш в огледалото?

Американците са изостанали от Русия поне с 20 г. във въоръжаването най-вече заради кражби и корупция в пентагона.

как с 20 бе? Кого лъжеш? Минимум с 200 е!

А на Марс кога ще се изнасят ? Обещаха !

е пръднал и са помислили че теста е успешен... Джендъри, сър!

ЕЙ ФАШИСТ

Нали никой не мисли, че роснаците могат да произведат повече и по-качествени подобни ракети за единица време от САЩ, Великобритания, Германия, Япония, Франция и др., взети заедно? Според "силно любещите Россия",, колко самолета, примерно изтребители-бомбардировачи, могат да произведат за един месец страните от НАТО и съюзниците, и колко Россия? А танкове? А ракети най-различни? Кораби от всички типове, от самолетоносачи до десантни баржи?... Пропагандата си е пропаганда, ама не излизайте от реалностите, моля ви се, че ставате смешни и мязате на невежи.

Патки, та ти съвършено не си наясно с оръжията, то си личи. Ясно, че пишеш коментари за пари, не е достатъчно. Но си уникално тъпа. Руснаците имат хиперзвук и то не на експерименти, не опитни образци, а оръжия в употреба и ще ми разправяш за американското величие!!! Ма ти малоумна ли си? А американците първо да си платят 32 трилиона дългове, да стигнат поне официалните руски 600 млрд и тогава ще говорим. А между другото, да си чувала за петродолара? А дали знаеш какво значи газ и нефт да се продават за рубли? Ма здраво проста си.

17 Май 2022 10 пъти се е увеличила руската пропаганда у нас само за два месеца, пише Свободна Европа. Внушенията са едни и същи от години, но думите вече са други. Руската пропаганда в България обяснява света като геополитическа конспирация, в която САЩ унищожава Европа, а Русия е тази, която ще спаси континента, твърдят изследователи. Руската пропаганда в България е нараснала 10 пъти от началото на войната срещу Украйна. Това става ясно от изследване на Фондацията за хуманитарни и социални изследвания (ФХСИ), съобщи председателят й Димитър Вацов. От началото на годината до 24 февруари 2022 г., когато Русия нападна Украйна, в българските онлайн медии е имало средно по 39 прокремълски статии дневно. От началото на войната тази публикационна активност е нараснала до средно 397 статии дневно.

IP тата, че няма кой да ти слага плюсчета вече Херовимче

То затова и курса на еврото пада спрямо долара и Европа ще вкарва газ (забавяйки икономиката си неимоверно) от САЩ плащайки с евтиното си евро за скъпи долари - и това е руска пропагандна и не се вижда на международните валутни борси? Come on…:-)

Абе, тез нашите оръжейни заводи само пиратки ли могат да сглобяват? Едва ли е толкова хипер трудно да направиш точните смески на корпуса (да издържи натоварването) и на горивото (да даде необходимия тласък). Ама друго си е да пълниш барут и да слагаш фитили в допотопни условия на труд .... Питам се: Къде ли са парите от оръжейните сделки? Защо не се влагат обратно в производството за подобряване на условията за работниците и за център за разработки? И само да не ми излизат с малоумното "няма кадри". Кадри има, но не давате правилните заплати за да ги привлечете и задържите. Далавераджиите не осигуриха ли вече родата до 74-то коляно, че още влачат?

And the Oscar goes to.... Vladimir Putin! NATO salesman of the year!

СЛАВА УКРАИНЕ

Туп. Азовска главичка.

ЗА ЗВЕРСТВАТА В БУЧА ФАШИСТА ОКУПАТОР АДОЛФ ПУТЛЕР ГО ЧАКА ТРИБУНАЛ

ДОЛУ ФАШИСТКА РУСИЯ

СЛАВА НА АМЕРИКА

.....кви оръжия ква украна: ние 20 години се бихме в афганистан и накрая ни набиха едни козари с метли и сопи.Сега икономиката ни е като Зимбабве с фондова борса която вчера потъна с 35 % а инфлацията в магазините е вече 55 % за населението.Хората заявили купони за храна са 60 милиона, здравно неосигурените са вече 102 млн. американци бездомниците са 19 милиона. Дефицита по всички сметки удря космически рекорди.А ние ще се бием до последният украинец за смях на Русия.

Съсъсръто ли? Ко? Нееее!

Теста добре , ама проблема при тези ракети е управлението им, и насочването в конкретната точка . Това е най сложното и то определено не им се получава на краварите . Но и ракетна им е два пъти по бавна от руската , което е другият проблем .След около две годинки ( ако ги има въобще ) ще го решат този проблем ,но Руснаците пак ще са преди тях .

Голям ракетен експерт сме имали във форума! А осъзнавате ли, господин ракетен генерал, че такива ракети базирани във Филнандия са на една минута от Питера и Мацквата.

Успех. С ракетите у Финландия. Там имат май хубава водка. Сещай се. Дали ще я опазят като свирнат сирените.

В. САЩ В МОМЕНТА ИМАМЕ КРИЗА ЗА БЕБЕШКИ ХРАНИ .. ЖЕСТОКА ... ЦЕНТРАЛНА НОВОНА Е В НАШИТЕ МЕДИИ ... СТИГНА СЕ ДО ТАМ ЧЕ МИН.НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПРЕПОРЪЧА НА МАЙКИТЕ ДА ХРАНЯТ ДЕЦАТА СИ С ПРЯСНО МЛЯКО НА ВЪЗРАСТ НАД 6 МЕСЕЦА ..... А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ИЗПИТВАМЕ ОРЪЖИЯ

Троли, троли.... друго не ти остава....

Могат-правят! Ние като не можем, си чакаме самолетите и слушаме нашите политици в лицето на г-н Лорер, които ни обясняват, че няма да има инфлация! В това отношение и Дянков-пицата беше по-честен!

Движат се 7-8 години назад в оръжията американците.

Видяхме ви 65 километровата танкова колона как изчезна като прдня!

От Финландия до Питер и Мацква? За колко секунди? Браво Пипислава.... сама си го изпроси!

За точно толкова, колкото от Калининград до Лондон! Стигне ли се до там, повод за радост няма да има, приятелю! Всички ще сме в кюпа. Не мога да разбера дивата, детинска радост на уж възрастни индивиди, които се радват на ракетки, все едно са ментови бонбони. Е, не са! Да си стоят там в силозите и да мируват!

Понимаеш ли, че цялото Балтийско море вече е затворено заа Пипияна? Остава му само Северният ледовит океан. Недей го вади голям, че все мек излиза.

САЩ ПОИСКАХА ОТ РУСИЯ ДА ЗАБРАНИ СИСТЕМИТЕ ПОСЕЙДОН И САРМАТ ..... ПОНЕЖЕ НЕ МОЖЕЛИ ДА НАПРАВЯТ ТАКИВА :)))

Аз съм путин и съм педерастка мърша! Докарах Фашия до просешка тояга, НАТО вече е буквално под нова ми....

под носа ми

Боли ли те гъ..а от новините от Азовсталь?

Да, аз съм!

само че видно е, че и връзка с главния мозък не прави (доколкото изобщо имаш такова нещо)...

Не, радвам се, че след 2000000000 жертви и 30000000 месеца, успяхте да превземете един завод.

според малоумниците на бело от укристан.. до сега са избити 12-13 милиарда руснаци... 1 трилион танкове са унищожени и 10 млрд. самолети са свалени... има един леко ранен укропитек и на една укрофашистка и се е счупил нокътя.

Кинжала не ги оставят да спят. тестват правят :D Извендъж ракетните ви щитове (противоракетни установки) станаха за смях докато видиш ракетата и сметнеш къде да я удариш и тя вече на друго място... Успех на краварите както винаги крачка назад...

Путинофилът е вярващ - за него фактите са измислени от Запада за да унищожат Русия. Той вярва в Путин по-силно от колкото се вярва в Бог. Дори ядрена ракета да удари страната ни, путинофилът ще гледа ядрената гъба със светнали очи и чувство на топла благодарност.

"Краварите" не са крачка назад, а са вече буквално в дупето на Пипия. И тя го знае!

Как е, Мърша?

помните ли сладката обикновена Чесна, дето кацна на Червения площад? Е от тогава самите руснаци му викат "Шереметиево 3" :) Та не знам на кой ПВО-то е за смях.. Цялата руска армия е една загнила ябълка, излъскана отвън, което и за САЩ е ОК, че все пак им трябва плашило за да гласува Конгреса бюджет за армията всяка година, а сега като се наакаха в Украйна стана ясно, че не са толкова страшни Русия и се видя колко им е смотана армията.

То и руснаците сега почват да ги произвеждат в завода на "Москвич"

Хиперзвукови Москвичи? Галактиката трепери!

Има едно голямо НО! НАТО е на един куршум от Фашия, не Фашия с нейните преправени искандери от НАТО. Панимаете?

Те всяка година правят по няколко "успешни" теста, и така е от десетилетия. На въоръжение си седят старите дозвукови от края на 80-те.

Е и ?

Ми нищо, Кинжалите от месеци пекат уркаинци, скоро и Цирконите ще го правят, а ония гащници ще продължават с "успешните" тестове.

Е, а как сега путин ще ни плаши с безаналоговото си оръжие ?!! Дето вече и почти го няма, докато най-мощният военно-промишлен комплекс в света, този на САЩ, вече бълва стотици, скоро и хиляди свръзвукови ракети !!! Е, браво на путин, голЕм стратег се оказа, агент на НАТО и военнопромишления комплекс на САЩ !!!

тъпата ти пропаганда и чеп за зеле не става.Объркваш се като лъжите на САЩ .А последните са си доказан бананов колос -безаналгов , нещо като Зимбабве с фондова борса която вече я няма.Пълен фалит.

Тегав е жизнь в рашка говняшка , а вата ?

объркали с тия неща, това са доста стари разработки, включ. и руските, има доста хиперзвукови оръжия, може би трябва да уточнявате повече. Това дето ръси там една вечер жужко, са стари съветски неща, дето са ъпгрейднали, няма нищо ново, и това за Антарктида също са глупости, никой няма да лети оттам, то можв и покрай Луната да минават хахахаха

По стара традиция американците лъжат за ракетите си. След 50 години истината излиза и те казват едно сорри!

Честито на тетите! Да живеят първите! :)

РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ ИЗПОЛЗВАТ ХИПЕРЗВУКОВИ ОРЪЖИЯ :))) .....

Нали не мислиш, че роснаците могат да произведат повече и по-качествени подобни ракети за единица време от САЩ, Великобритания, Германия, Япония, Франция? Според теб колко самолета, примерно изтребители-бомбардировачи, могат да произведат за един месец САЩ и колко Россия? А танкове? А ракети най-различни?... Пропагандата си е пропаганда, ама не излизайте от реалностите, моля ви се, че ставате смешни и мязате на невежи.

Я кажи колко F16 могат да проиведат? Докато дойде ред на нашите 2030 година сигурно ще са произвели милиони. За един приятел питам

Е и ?

значи след 1 - 2 седмици щатите ще имат стотици такива , а рашистан няма и десет-айде чао и на тази путинова опорка.

САЩ са империя на лъжите и дори холивудските им бози чеп за зеле не става. Онзи ден техен сенатор се смя в ефир : ние САЩ 20 години воювахме в Афганистан и ни победиха едни овчари и козари със сопи ,а сега сме като зимбабве с фондова борса ама фалирала.

Краварете "кацнаха" на Луната с метлите си, та един хиперзвукови оръжие ли няма да създадат!?