Коментари - САЩ унищожи мишена с лазерно оръжие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

американците поразяват цели, руснаците светят с фенерчета

Лазар: - Слушам..... туп туп прааааас едни шутове едни тукати и за десерт коляно и бича главь... и мишената на парчета........

след като я е погъделичкал лазерът, се е самоубила от смях!

И този лазерен демонстратор - Laser Weapons System Demonstrator (LWSD) Mark 2 MOD 0, както и руските бойни лазери (комплекс Пересвет, на въоръжение от 2017 г.) имат поне засега идентични недостатъци: - необходимост от енергия - за това е на кораб, а руският е на огромен камион - действат в обсега на пряката видимост - ефективността им намалява рязко при дъжд, сняг, мъгла, пушеци (димни завеси) и т.н. - поразяващата далекобойност е ниска поради разсейката. За това, както и руснаците, така и американците (ВМС на САЩ - вчера) заявяват, че основното предназначение е за борба с близки цели (при корабите - за близка ПВО срещу дронове) и се явяват като допълнително уплътняване на защитата. Така или иначе, свидетели сме на появата на ново оръжие, което ще има своето продължение и развитие. Това си е направо нова ера. Предполагам, че и двете страни ще се насочат за развитие на такива системи за война в космоса, разбира се без да го афишират (защото обратното би било признаване, че нарушават договора за неизвеждане на оръжие в космоса). Там условията са по-други, а и целите (спътници, совалки и т.н. са с относително ниска скорост на промяна на орбитата и траекторията на движение). Кой знае - може би в бъдеще ще могат с такива да унищожават и бойни глави на ракети... Ще видим през следващите 5-10 години.

Бе друго си е да видиш една светлинка на тъмен фон за 12 секунди и да кажеш - супер успешен тест ха хиперзвуково оръжие.

А руският комплекс "Пересвет" какво е?При това го имат много отдавна.

И единствените тестове дето видяхме от него са на спирачките на джугана.

Шило

Са, кво видя?

към 600х повече от това което видях на всички руски тестове на оръжия. Ти видя ли в което и да е руско видео от последните 5 години поразяване на цел?

Супер-пупер лазери, ама им издумкват базата в Сирия всеки месец почти. :)

когато в отговор на това разположено на молина база лазерно оръжие се противопостави стационарно базирано същото оръжие?! Разковничето на загадката е в обхвата на оръжието, който ще се осигурява от мощността на лазер генератора и мощността на захранващият го енергоносител. При такава равносметка, поне за сега, води стационарното базиране, а набедените за военни противници на щатите, не само в този регион, разполагат със солидни наземно базирани електро енергийни източници.

''..Фактът, че LSWD може да се разположи на десантни кораби за тяхната защита, показва, че САЩ все още имат способността да осъществяват сухопътни операции на хиляди километри от границите си.'' - Фактът, че си изсрал такова умозаключение, Гогов, ''все още'' показва само колко ти е умственият багаж и защо си завършил средното с Добър 3.90. :) Сладур, мамин той, ибрикчия червено-китайски:)

това е малко, като при спецификациите на автомобилите, които производителя рекламира - всичко е при идеални условия.... Само дето, реалността е друга "бира"!

"Фактът, че LSWD може да се разположи на десантни кораби за тяхната защита, показва, че САЩ все още имат способността да осъществяват сухопътни операции на хиляди километри от границите си." Не разбирам какво е общото между лазера и сухопътните операции... Без лазер не могат ли да правят операции? Доста тъп опит за мислене или некадърен превод?

От човек работещ с лазери повече от 10 години, потенциала е голям но все още няма технология която да позволи голям обхват на това нещо в атмосфера, поради простата причина, че рано или късно лъча почва да се разсейва. Допълнително ако му пуснеш две три цели да унищожи ще намериш на каква честота(честоти) е лазера и може да намериш покритие което да отразява този лазер. Вярно е че лазерния лъч е далеч по бърз от най-бързата ракета, проблема е че ако се движи много бързо механиката която коригира фокуса няма да успява да компенсира спрямо отклонението на бързо движещата се цел.

Какви глупотевини само си надрънкал. Лазерни фенерчета на сергия ли продаваш?

Фактът, че умееш да пускаш дискове на ЦД-то и ДВД-то, не те прави специалист по лазерни оръжия.

навремето казваха чче САЩ са военолюбци и империалисти! На мен ми се струваше смешно! Ама такива са си! :-(

На мен ми хареса този цитат от статията "че САЩ все още имат способността". Какво значи това "все още"? Значи, че губят способността си, но все още я имат. Звучи така оптимистично.

Кофти превод, пич. Тhey still have abilities.

Мани го тоя лазер бе. Нашата супер дупер пупер звукова ракета е по бърза от тоя лазер и ще гръмне всеки, който реши да нахлуе в Русия. Ей го, как гадните украинци искат да нахлуват в Крим и Донбас. Веднага ще ги изпепелим. Да живее руската федерация, от Ванкувър, до Владивосток!