17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"фините детайли" на тази теория както и самата теория отдавна е публикувана и разяснена от мен в моя сайт- тайм из сиркюлар точка ком написано слято-този модел на вселената и в частност модела на черните дупки са обяснени и описани в този сайт.Вселената от материя и вселената от антиматерия са абсолютно симетрични и огледални една на друга така както северното и южното полукълбо са огледални едно на друго и образуват една цяла вселена и когато се намираш в едно от двете не можеш по никакъв начин да усетиш разликата защото всичко е относително.Аналогията със земята разбира се е формална.Времето за което казваме че тече в обратна посока също е относително спрямо нашата позиция по същия начин по който можем да разглеждаме че хората в южното полукълбо ходят с главата надолу спрямо северното.Но всъщност това се дължи на относителността. Физичните закони които важат и за двете вселени са абсолютно едни и същи като и двете се разширяват по идентичен начин и веществото и елементите и процесите които протичат и в двете са абсолютно еднакви.Това съществуване на вселените от материя и антиматерия се дължи на факта че относителното време описва кръг и по този начин те се намират в различни части на пространство-времето и заради това не могат да се анихилират.За повече подробности и доказателства четете моята авторска теория на горепосочения сайт.Всъщност можем да се върнем във времето но на друго място и по този начин се решава въпроса задаван години наред дали ако внука се върне и убие дядо си пак ще се роди. Да може да се върне назад във времето но не на същото място а на друго и затова не може да убие дядо си.

Не съм съгласен с последното изречение. Ако се върне назад във времето, то материя и енергия трябва да изчезне от нашето време и да се появи в друго време. Така се нарушава Закона за запазване на енергията, при това на два пъти.

Това е откраднато от моята теория за новия модел на вселената която е публикувана на сайта ми. Тайм из сиркюлар точка ком написано на английски слято в която не само предлагам този модел но и го доказвам с формули и също така е онагледен с графики. В нашата част от вселената времето тече по ординатната ос нагоре а в обърнатата част от вселената тече по ординатната ос надолу и там се намира точно антимтерият която е огледална на материята. Едно от доказателствата за това са също диаграмите на Файнман в които за а се реши уравнението се прием че частиците се движат обратно във времето

Че те политиците отдавна живеят в паралелен свят!

Да, съществува един път седмично за 5-10 минути - докато се избръсна

KOMPIR58

Нищо ново под нашето слънце... Колко дяволи могат да се съберат на върха на една игла... Това е било още преди 400-500 години...

да питат нарендра моди. той е най-умният и велик учен който се е раждал някога

Ко каза, ко? И тук ли намерихте място за политичеси агитации?

Нов закон: Глупак, който се изказва за неща, които не разбира, се чувства по-умен.

но , по-скоро това е постулат :)

Паралелна огледална вселена изградена от антиматерия при която пространството и времето са обърнати на сто и осемдесет градуса. Значи при тях вселената не се разширява, а се свива със забавяща се скорост. До тук нищо интересно. Интересно е другото, с обратния ход на времето. Живота на един огледален землянин ще започва на гробището където близки и познати посрещат със сълзи излизането му от земята. След това той започва прогресивно да се подмладява, оглупява, а накрая се смалява, и един ден с песни и един безкраен купон близки и познати го изпращат, а той потъва... сещате се къде.

Ужасен УжасТ! Направо хорър!

Интересна хипотеза. Има даже филм на подобна тематика. Странният случай на Бенджамин Бътън.

Няма как "Антивселената" да се свива. При Големия взрив се е образувало еднакво количество материя и антиматерия и едновременно са почнали процеси на разширение. Няма как да се образува в един миг безкрайна Вселена, която да започне да се свива. И защо разглеждаш човешкия живот като пример за посока на времето. Вероятно протичащите в Антивселената процеси се различават коренно от протичащите в нашата Вселена. При нас например се увеличава ентропията, там може да намаля.

Демек - влизаш там от дето си излязъл? Удивително...

А майка ми все повтаряше: "Няма нищо невъзможно на този свят, единственото е да влезеш там, откъдето си излязъл". Мама май не е била права.

Уж учени, а си развиват въображението с измислици, тип може да има летящи розови слонове. Да на теория може да има, но вероятността е примерно 1 на безкрайност. Защо изобщо се занимават с това! Има неща които са извън възможностите на човека, а те си измислят като преди за религията. Яяя светкавица, Бог е ядосан. ;) Имало голям взрив и нещо паралелно. Същата история. Приличат вече на сектанти. ;)

Остава да убедиш публиката, че имаш мозъка да прецениш работата на тоя или оня.

Безспорно има Висша сила, която е създала всичко. Но не е задължително да се нарича Господ.

Съществува, разбира се. Казва се България.

Обяснението е елементарно. Но сега искат да го обяснят научно. Трудно ще стане, поне в близките 50 000 - 100 000 години (ако човешкият род съществува въобще тогава). Паралелна вселена съществува. Вселената е времето. Няма как времето да прекъсне. Времето е безкраен поток, който ние мерим с някакви съставени от нас мерни единици. Времето е съществувало винаги. Преди т.нар. Голям взрив какво е имало? Безвремие ли, нищо ли? Не, напротив, не е така. Има много паралелни вселени, като от една или повече се е получил дали колапс, дали съединяване на времето, което е довело до създаването на "нашата" вселена, която сме все още много малки, за да можем да кажем каква е била преди нас, каква е в момента, както и каква ще бъде дори след 5 000 години. Неоспорим факт е, че гледайки вечерно време звездите, дори Луната, се връщама назад във времето, но това е само една песъчинка в необятния океан. Тайната на вселената, както и на всички паралелни светове няма да я разберем никога, защото не сме дорасли до това ниво. А, честно казано, не мисля, че дори и някоя от извънземните раси, които са с хиляди години пред нас, са дорасли до това ниво. Вселената, огледалните светове, всичко, което ние, строго материалните сме го определили по един наш, изврътен, като за нас, елементарен начин, се нарича с една дума - Господ, като Той е и във всеки от нас. Всеки един от нас е вселена във вселената. Неоспоримо. Всеки един от нас влияе на вселената, както и вселената влияе на всеки един от нас. Всички сме едно!

А бе какви ги дрънкате за Стивън Хокинг.Преди да почине, той призна за съществуването на Бог,Господ,Силата или както искате го наричайте, Но Божествената сила на Твореца никой не е в състояние да разгадай, камо ли да копира или направи нещо което той нр го е предсказъл.Стивън Хокинг се позова на своя брат изпаднал в клинична смърт или кома и после се съвзел.Та той е казал на Хокинг за тунела и светлинатаА Хокинг казва"Щом моя брат го казва, значи Бог съществува, защото до този момент брат ми бе заклет атеист".Аз вярвам в Божествената сила безрезервно.Какво се мъчат да доказват учените или да предполагат си е техен проблемЗнам само едно-Живей си този дар от Силата, която само на човека е дала толкова силен разум и чувства и не се мъчи да мислиш много по делата Божи.

Дори виждан тунел и светлини, го обясняват учени с умиране на клетки в мозъка. ;) Така че нищо не е ясно. Може и просто да е въображението му.

забележително е как, когато умре някой, известен, винаги се намира друг, който да му припише измислени фрази.

Естествено.. още Лао Дзъ описва дуализма във всичко преди повече от 2500 години от седлото на обикновено магаре. Само Пътят няма своя двойник, защото всичко в Поднебесната произхожда от него..

Чудя се аз когато акам, на моя двойник от обратната вселена навътре ли му влиза?

ако приемем пресичането на струнните измерения за вид ядро, не получаваме противоположни посоки на развитие на времето. измеренията не са паралелни, а противоположни с общ изходен център. съответно, как тече времето не зависи от това дали тръгваш нагоре или надолу. то е елемент на реалноста в която сме заключени и всъщност не само се измерва но и представлява скорост и пространство. темата за време и посока е съвсем различна. не става да застанеш от другата страна на лампата и часовника да тръгне обратно..

Като ще си приказваме за неща дето не знаем поне да цитираме и Азимов, според когото числото две е смешно - ако има две вселени - вселената и паравселената - най-вероятно има безкраен брой вселени, отде накъде баш само две (справка - "Самите богове" , "The Gods Themselves" ). Знанието ни за тия неща не е напреднало особено от времето когато Азимов е писал въпросната книга та да се говори за теории и нови хипотези по въпроса е по-скоро изхвърляне. Но не е и нищо да не е излязло де, идеята за тъмна материя май е по-късна, не че и тя самата е особено обоснована та да е много повече от приказки.

Добре, че са комиксите на Марвел, че да имат "нови" идей канадските учени. Тамън гледах Доктор Стрендж - там освен огледалното, има и куп друг измерения ... След някоя друга година, като свършат настящите грантове и ще чуем за някое друго измерение от филма.

"идей"? Каква е тази дума? Или липса на знания по български език?

Може да е някой виден древноримски математик, LOL.

Аз си признавам грешката, НО "Български език" се пише с главна буква ... както виждаш, грешки стават ... дори и при знаменити езиковеди като теб. Та при липсата на аргументи, започвате да търсите под вола теле!

"български език" се пище с малка буква. Имената на държавите се пишат с главна буква. http://publications.europa.eu/code/bg/bg-4100500.htm

Не е "Physical Review of Letters", а Physical Review Letters!!! Аман от неграмотни журналисти и редактори.

"представена в навечерието на учени от Канада" Неграмотно?

Всичко което знаем за Всичкото е въпрос на човешка сетивност и съзнание. Благодарение на математиката и физиката ние хората оспяваме някак си да доказваме че Всичкото съществува и без нас. Но дали тези доказателства ще означават нещо без нашето съзнане? Дали те наистина ще са верни без нашето съзнателно разбиране за точка, число, брой, редица, време и т.н. ? Ето защо аз смятам че докато не разберем "правилно" себе си, тоест човешкото съзнание а някой го наричат дух, вероятно все ще бъркаме в изводите си за Всичкото.

Моля за извинение...оспяване-лошо...успяваме-добро.

Това поставя въпроса има ли въобще нещо извън съзнанието

Нещо си се нагълтал с метафизична литература. Дори и да изчезнем, физичните закони ще си важат, веществата ще имат състав от Менделеевата таблица, а ако само ти останеш и паднеш в някоя дупка - ще те заболи (гравитация, разбираш ли). И аз бях голям ентусиаст на тема съзнания, дух и т.н. и какво - утре пак се събуждаш в твоя си свят. Докато някой не измери и опише тия съзнания - всичко си е метафизика и толкова.

Много е вероятно дори да разбирам повече от теб. И точно защото разбирам си позволявам да задавам въпроси. Още от времето на Поанкаре а и после след появата на квантовата механика всеки дръзнал да задава подобни вдъпроси е бил сочен с пръст. А това са просто въпроси. А както знаем глупав въпрос няма.

По тая логика, съществува единствено МОЕТО съзнание и ти си плод на МОЕТО въображение.

Има огледален свят виждала съм го.... много е готин, а ГЕРП,БСП,ВМРО и ДПС ги няма там.......

за герб и ндсв не е много сигурно че ги няма, пълно е с царедворци и там

Това е добра новина за редакторите на дир-а. Щом там времето тече в обратна посока, ще може да се върнат в гимназията, че да се научат да пишат правилно :)

Абе и учените хлеб ядат! Като усетят, че им изстиват местенцата и заплатките, измислят некоя глупост! Човещинка, кво да правиш!

Абе що си не пиете ракийката и не си гледате ТВ Планета, ами се занимавате с глупости??

Сега остава само да се появи онази с кръглото време и идилията става пълна.

Да аз се появих-чети по горе това е заложено много преди те да го открият в моята теория и дори е доказано с формули и онагеденос графики и подробное обяснено защо етака. Тайм из сиркюлар точка ком написано слято който се интересува може да го провери че е публикувано преди тях и подробнообяснено

Тоест Бокича там наистина е кралят слънце?

Турок знае много, един от най-известните но ако не може да се докаже/потвърди по това сериозно твърдение, няма как да се радваме на отркитие...

Огледален свят ?

"представена в навечерието на учени от Канада" - Големи са ! Даже и навечерия си имат там учените !

Трябва да попитаме индийските учени. След като изразиха претенциите си към Тесла, Айнщйн, Нютон и още няколко личности смятам, че само и единствено те биха отговорили безпристрастно на този въпрос... *изключение правят английските и учените от Магадан.

Те английските учени нали провели изследване и установили че 90% от тях са индийци. Та остават само от Магадан

Аха, точно в обратна посока тече. Хората стават от гробовете подмладяват се, стават деца, бебета и накрая изчезват в топките на татковците си. Времето е независим параметър във вселената и тече само и единствено напред. Обединението със пространството е изкуствена математическа конструкция довела до днешната парализата на теоретичната физика и до статистичека псевдореалност от типа на уравнението на Шрьодингер и едновременността на "живата и мъртва котка" в кутията.

Може и да тече, но не и с еднаква скорост. Парадоксът на близнаците показва, че ако пуснете единия близнак няколко години да кръжи на космически кораб със скоростта на светлината в космоса и се върне при другия близнак на Земята, първият ще е биологично по- млад. Оттук е изведен и постулатът, че на колкото по- голям /космически/ обект си, толкова повече времето се забавя. И навлизайки в библейската истина за Сътворението на този свят /заедно с материята и антиматерията/ установяваме, че Бог, бидейки най- голямото нещо във Вселената е безсмъртен, т.е. времето при Него спира да "тече" и всички, които отиват при Него практически придобиват безсмъртие.

Ти пък къде намеси Бог ? Доказал ли си че съществува ? Измерил ли си колко е голям ? измерил ли си скоростта, с която времето около него ?

Това е поредната измама. Относителността казва, че единият се движи спрямо другия и всеки ще е по млад и едновременно по-стар от другия в зависимост от гледната точка. Това е парадокса от който опита за измъкване е че единият се е ускорил и в този момент е станала разликата без значение, че движението по инерция може да е безкрайно дълго. Само че може да се построи постановка в която съвсем да изключи ускорението или поне да го игнорира и парадокса е налице, което пък доказва, че СТО е несъстоятелна и е само подвеждаща математическа галимация.

От твърденията ти излиза, че Бог е най-голямата черна дупка.