Съставиха списък на най-облъчващите нови телефони

Нито едно от устройствата не надхвърля нормите, определени от СЗО

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спокойно, след години пак ще обясняват , че "Чернобил" бил виновен за бумът на раковите заболяваня, нищо че всяка година в България от пушене се разболяват от рак около 24 хил. човека ;) а от стрес , мръсен въздух и некачествена храна поне двойно повече. Мобилните телефончета си работят бавно и неотстъпно, резултатите от тяхната дейност ги очакваме в близко бъдеще. ;) България може би няма да е много засегната, защото повечето сънарадници са безмозъчни. :)

Пред микровълновото лъчение Чернобил е като детска игра!

Като си некомпетентен не се обаждай, черонобилското лъчение е в обхвата главно на гама лъчите, радиовълните от телефоните са много далече от тях и са с много по-ниска енергийност и разрушителния им ефект е по-нисък.

Чернобилските източници на гама-лъчение отдавна са се разпаднали на стабилни или слабо радиоактивни елементи, но дори и тогава с подходящи мерки е нямало да пострадаш особено. А „нискоенергийните“ електромагнитни лъчения от телефоните и клетките са около теб постоянно и навсякъде, така че общата доза от тях в крайна сметка е много по-голяма.

Дам, с подходящи мерки можеш да се предпазиш, но тогава тези подходящи мерки никой не ни ги обясни, даже за аварията научихме след седмици, когато радиоактивни

...радиоактивните облаци минаха над България.

До друг (нерегистриран): Най-добре е да се изселиш в амазонската джунгла, там интензитета на радиолъчите е слабо и ще си на чист въздух също.

Що най-умствено изостаналите и съответно и най-неграмотни сте все и най-вресливи бе.

Абе имаш идея какво е микровълново лъчение? Правиш ли разкика между йнонизираща радиация и нейонизираща радиация? И изобщо, защо хората изказват мнение без реално да имат достатъчно теория в главата си по определени теми. Трай си и чети повече, преди да правиш "гениални" заключения!

... сравнявам ефекта от единия и другия вид радиация (което от латински означава просто "лъчение"), а не казвам че са едно и също физично явление, но нали сте много груби и недодялани - бързате като теле пред майка си!

ЗАПОМНЕТЕ ... няма безвредно микровълново лъчение (на телефоните, таблетите, WiFi, рутери, DECT телефони е такова). При естествени условия НЯМА микровълново лъчение на нашата планета. Слънцето излъчва такова, но то не успява да достигне до земята. МИКРОВЪЛНИТЕ буквално "изпичат" вашите неврони поради колосалния калциев инфлукс, който предизвикват този вид вълни. Ако се чудите защо на нашата планета последните 30 години е толкова нервно и защо вече има нечуваното до тогава явление "Алцхаймер на 30 години", то отговора е МИКРОВЪЛНОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ. Останалото са приказки на неуки хора и криене на известна от десетилетия истина за това страшно облъчване. СЗО е частна фирма на господата Ротшийл и който има малко поне акъл ще разбере какво означава това, предвид лъжата, че всичко е в нормите!

Всички химични елементи се разпадат и при разпад има излъчване на гама лъчи, така че винаги има микровълново лъчение.

Отде ви изравят бе. И той микровълни и той изпичане. А уроците от 6-и клас кога ще научиш. Я марш оттука, и жълтите стотинки за заплата на трол не заслужаваш дето тия загубеняци ти плащат.

Самата статия е написана с цел облъчване. Я си погледнете покрива на панелката и сметнете колко облъчва антената която обслужва стотици телефони едновременно!

Ми поглеждам си панелката и пресмятам, че антената над главата ми ме облъчва с 0 (нула) вата. И всеки с елементарни познания по физика ще ти го потвърди.

ще си ако на твоята панелка е антената, а не е на отсрещния блок и на нивото на твоя апартамент.

Статистиката се води от години. Tелефоните с най-голямa SAR стойност(дефинира се като количество енергия, погълната от тъканите на човешкото тяло и се измерва във ватове на килограм (W/kg)). Пак от Уикито - В частност, с този показател се измерва големината на вредното въздействие на мобилните телефони върху човека. Стойността на SAR обикновено се посочва за всеки телефон, като за съвременните телефони тя има стойност 0,10 до 1,99 W/kg[1]. Колкото по-малка е стойността на SAR, толкова по-малко тъканите се нагряват от излъчването. Препоръчваната горна граница от Световната здравна организация възлиза на 2,0 W/kg. По-рано SAR за мобилните телефони се определяше от производителите при нееднакви условия, което създаваше несигурност. От есента на 2001 г. съществува европейски стандарт (EN 50361), който точно определя условията на измерване. През март 2007 г. EN 50361 е заменен с EN 62209-1. Трябва да се отбележи, че стойността на SAR се определя при работа на телефона на максимална мощност. На практика мощността на предавателя на телефона зависи от конкретните условия, при това, като правило, колкото по-добро е качеството на връзката в точката, в която се намира абонатът, толкова по-малка е мощността. Диапазонът на регулиране на върховата мощност в GSM-телефоните е примерно от 2 W до 20 mW, тоест разликата между максималната и минимална мощност е 100 пъти. Според мен - телефоните имащи най-голямо SAR, ползват процесори Snapdragon.

LOL, колко по-жалък може да е тролският напън от товеа бе. Процесорът ще да е виновен за излъчването на радиочастта, даааа. Отде ви изравят бе. Поне пак си пиши глупости каквито ти дойдат на ума без да се напъваш да търсиш и четеш научно популярни писания дето и те са далеч над това, което можеш да разбереш както се вижда.

Няма никакъв дебат за вредата от излъчването на телефоните, има шарлатански врякот в напън да продадат някой клик и подобни. Ей го дори в статията пише, 1 ват на килограм. Това е нищо, човек лежейки върху възглавницата сигурно разсейва повече от страната дето не се охлажда от въздуха. Сметката за това колко време трябва 1 ват да пече 1 литър неподвижна вода за да я загрее с 1 градус се учеше в 6-и клас, не знам в кой клас я учат сега.

Ей, дървен философе, дебат няма защото компаниите продавачи с помощта на такива загубеняци като тебе правят да няма. Преди години ми се налагаше да нося мобилен телефон на калъф на колана и още един и без да усетя ми разказаха играта, оправих се като ги разкарах. Ама то вечно трябва да има такива дървени философи, дето независимо колко хора им казват, че са се почувствали зле от нещо, те да чакат компаниите-виновници да си признаят. Колкото си признаха за ДДТ, тютюна и микровълновите. Така че "благодаря" на теб и всички дървени философи като тебе, ама си заврете мнението в отходната си тръба. Живота си показва кое е вредно и кое не е.

Ако беше поносил телефона още малко можеше и да излекува умствената ти изостаналост, LOL. Отде ви изравят бе.

Ако беше поносил телефона още малко можеше и да излекува умствената ти изостаналост. Тогава щеше да имаш и шанс да наваксаш с уроците от 6-и клас.

Аа, след втория ми пост по памет на същото върна и първия в напън да подискредитираш каквото можеш. Знам, че отдавна съм ти взел страха но мерси за напомнянето.

И тук се навря и пак спамиш.Как веднъж за едно нещо не се оказа прав.Ти си уникален.

apple явно не са макс, може да облъчват и повече

Престанете с фалшивите новини!!! От вашата класация Google Pixel XL e само с 0.24 SAR, а LG с 0.28. Останалите относително отговарят на някаква истина. Вероятно местните дилърчета са я съставили според online продажбите. Ако някой се интересува, ето как изглежда в действителност тази класация: https://www.newsweek.com/these-are-cell-phones-emit-most-and-least-radiation-1095530

има значение когато в главата има някакъв пълнеж, в 80% от случаите няма никакво значение.

Хахахах много марковите телефони, най-големите боклуци!

БУХАХАХАХА Купувайте си тИлифончета с дървоид, мутанти! Купувайте си!

К'во се смееш бе, iPhone XS (2018) са в топ 5, а Samsung ги няма изобщо. Моя Note 8 (2017) има Head SAR level 0.34 W/kg (при 1.164 W/kg за iPhone XS) и Body SAR Level 0.93 W/kg (при 1.171 W/kg за iPhone XS). Гледам, че вече доста ти се е отразило облъчването на мозъка, за тялото не мога да свидетелствам...

БУХАХАХА ноте 8 вика! То тва на годините на нокията фенерче! Бедни панелни таласъми!

Мдам, за разлика от епълските колхозници аз не си сменям телефона, защото са сменили цветовете и името на телефона, отделно това ми беше последния телефон с извит ръб на дисплея, следващия няма да е такъв, а това ограничава възможностите... За да си взема Apple, това трябва да е последната останала марка на пазара... Между другото, Samsung пак са набили в земята Apple дори и по SAR нивата в Note 9: Head SAR Level 0.27 W/kg, Body SAR Level 0.76 W/kg

"мобилните телефони имат специфични електромагнитни излъчвания" WTF ? Какво им е специфичното ?

нахапаната ябълка най скъпа, ама за компенсация облъчва най много...

най-малко бе комплексар...

Най-малко от топ 5...