Сайтът на българското правителство спря да работи за часове

Засегнати са страниците на държавни институции, чийто домейн включва gov.bg

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голяма работа. Никой не влиза в него!

То поне държавата да работеше.

Сайтът е като Кирето. Нищо не работи.

предложението за смяната на шрифтовете...

Не са си платили тока… скъпо

Нямали са ток.

То цялото Правителство месеци не е работило, дреме ми за сайта им .

Време им беше. Години наред усвояване на кинти и "студенти хамали" плюс информационно с отдел двайсе човека програмисти и 2000 поддръжка наредени по роднински. Хората не осъзнават, че от години тия сайтове работят само защото никой професионалист не ги взимаше за мишена. В климат на информационна война към Русия, дупе да им е яко на нашите "специалисте". Цялото ЦРУ "Анонимно" войнство се пъне върху сичко с домейн .ru. Нормално и ние да отнесем малко обратен огън. Някъде по света за хаковете, които ни отпраха на личните данни хората отговорни за проблема влизат в затвора. Тук нямаме такава практика. Важно е куролацията и шуробаджацията да перка с двеста.

Няма проблем. Важното е да оправят шрифта да е с българска кирилица, а не с руска. Другото ще го преживеем.

Хората на Копейкин участват в хибридната война срещу България, ЕС и НАТО, поне украинските служби ги разкриха!

защо ли сайтът на Българското правителство ползва "руската кирилица"? Онзи министър, с мазната коса, дето вчера писахте за него, радетелят да се ползва само "българското" начертание на буквите (глифите) не е почнал от там? Така ли се води пропагандата за нововъведението? Отворете го и вижте сами.

Този министър няма сайт на неговото министерство все още !

Дори не знаех, че имаме.

Споко, Божо го пренаписва на джава с "българска кирилица" :)

Мама ви д.ба руски хакери

Некадърниците!

пръскачките как са? провериха ли ги?

Това е поредната издънка на тия лиеадатници. Първо им беше виновсно младеж който ГЕРБ. Сега сигурно оня нещастен милиционер Бойко Рашков ще обвини бебешкото ГЕРБ. Начело с малкия внук на баъе Бойко. Не го знам как се казва, големи беше Бойко. Некадърността е много по-страшна и от най якия саботаж. Изпоназначиха разни чалгаринки и си мислят че са се справили с Калинките. На ББ му трябваха няколко години да махнр Калинките. Не знам тия за колко време ще се справят с чалгаринкитр..... И ако това им е С отбора, заедно....

путкин е виновен !

Сменят кирилицата на сайта.

Като го няма сайта? Тези атаки са безмислени

Едно време, при бай Тошо, такова нещо с правителствения сайт никога не е ставало.

Тролиш ли, тролиш ли? Явно ти е свършила смяната на околовръстното.Вас, курвите на бойки, не може да ви разбере човек тролове ли сте, курви и сте или сте проститутки?!? Не е ясно , ма хич.

Кой "даде" два милиарда за електронно правителство бе, герберасти? За два милиарда "дадени" - толкова! Точно като самолетите, за които също вождът "даде" два милиарда!

Русия трябва да бъде разпарчетосана. И тази работа може да я свърши само Китай.

Тук едни много големи специалности се опитват да компилират това, дето да го прочели от тук оттам. Но не да написала никога през живота си и един ред прохрсмен код. Абе простичко казано, едни натискачи на клавиши се правят на всемогущи хакери. А тя истината е доста прозаична. Ниско квалифицирани ниско платени държавно служители се опитват да правят това дето не го могат. О резултата е нашите. Като заменил Калинките с чалгаринки егекта не е особено впечатляващ....

Такива голтаци сме с военна и IT защитата, че няма накъде повече... Казваме на Кумчо Вълчо "ела ме изяш".

Извикахме ХарвърдМен и той с няколко натискания на клавишите и консултация с Херо-то(Мустафа), оправи работата!

Местя гооо

Щом е всичко в домейна, значи DNS-ът му е умрял.

това сигурно го е разбрал един от 10-те човека, които посещават сайта на ден . може би на 3-тия час. държавните сайтове се славят с тоталната си безполезност и приличат на чист HTML сайт тип тапет от 97-ма година

Най вероятно някой "на' човек" е забравил да плати хостинг плана

Тва щото са сменяли шрифтовете от руска на българска кирилица.

Каква загуба. Четях го на всеки час.

не са руските хакери ; некой неграмотен сисадмин взет там с връзки на работа се е издънил

наште некадърници са...

В цялата държава ако някой въобще върши някаква ИТ работа (без да казвам че я върши много добре) е именно Информационн обслужване.

Там само зелевите кърмачки се объркваха с пълнени чушки.

Помните ли онази леЗбиянка с габриелска фамилия, която стана еврокомисар по дигиталната демокрация. Ремонтът на правителствения сайт е дело на тази високопоставена айти специалистка.

То правителството не работи от година.