Създадоха лазер, направен от пето състояние на материята

Физиците са охладили атоми на стронций до състояние на Бозе-Айнщайн кондензат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човекът е създаден да се самоунищожи, давайте все така. От историята се знае, че всяко ново откритие унищожава милиони хора. Или може би това е идеята.

Тая Станишева толкова ли е зле и не разбра, че Гогов е полуграмотен ретард?

Да, блядь! Моника поиска да управлява медията ДИР.РУ а е наела само пиздуны за редактори.

Известна е дуалността частица-вълна . При температура близка до абсолютната 0 , на практика няма връзки . Така , че опитът няма практическо приложение .

Енергията се състои от вълнова(електромагнитна) и веществена същност. Списвалият статията преписвайки....е имал на предвид една от формите на материята(енергията) - веществото.

Путин--може ли да се използва за военни цели--купувам

Лазер от материя е нонсенс, като дървено желязо. Съкращението лазер започва с L, от "light", светлина.

За минусите - от Wikipedia Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation

What about Mazer?

Microwave Amplification by Stimulated Emission of Radiation. При лазерите се разбира обикновено във видимия диапазон, а при мазерите са микровълни. Първоначално се е правило разлика, поради различията в начина на създаване на ЕМ-вълна. В последно време, обаче, все по-рядко се прави тази разлика и с терминът "лазер" се използва по-общо, включително и за x-ray laser, UV laser, IR laser, THz laser и т.н.

Идеята ми беше, че в този случай може да се каже "material amplification by stimulated emission of radiation", примерно. Иначе X-ray ги прави Попминчев :)

Идеята я разбрах още в началото, но съкращението продължава да няма смисъл. Първо, бих използвал Matter вместо Material за буквичката М. И, второ, и по-важно - стимулираното излъчване на лъчение няма много общо с усилването на материята. А иначе и двамата братя Попминчеви са лазерджии.

Не четете статията! Преведена е ... абе лъжа не е преведена това са някакви свободни съчинения! Особено в началото е нещо като как беше в тази песен на Контрол: "Леле како цигара мангара тактика, као башно евалата дашно." Има нещо добре звъчи ама не можеш да схванеш точно какво и как и дали! Та и тука така!

То като няма русия в статията и редакторите не си дават много много зор ! Виж ако е за руски танк в ИТ или изобщо танк сигурно го водят за справка БАН превода

сам

рокет сайънс...евала!