Създадоха ново поколение ГМО животни

Генното редактиране обаче отдавна се оспорва с етични съображения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма да купувам нито свинско , нито телешка ... пилешко отдавна на купувам...

Горките животни. Само ги тормозят. Животните не стават за друго освен да си пасат из горите. Да не говорим как всички заболявания идват само поради консумацията на животински продукти...

Имаше един роман антиутопия - Небесните господари. Натам сме се запътили и изглежда страшно. Хвалят се с официланите разработки, но какво се случва в тайните частни и държавни лаборатории... най-вероятно не бихме искалид да знаем какви мутанти се раждат.

trsqa si rabota molqa

Тук само за щатен трол можеш да си намериш. Трябва да уточниш - русофоб ли си или русофил. Или нямаш претенции...

mISHOto

Ебах тая мания за печалби!..

"...отглежданите в стоковъдството животни.." ...бах тия тъпи журналя в ДИР-бг!!!

Ама картинката ви е на синьо белгийско говедо, което не е ГМО, а е резултат на селекция.

При това скопени....

Горките животинки! Човешката лакомия и простотия май наистина нямат граници.

Като ГМО доматите, които нямат характерния вкус на ДОМАТ! СЕГА И МЕСОТО ЩЕ СТАНЕ С ВКУС НА МУКАВА!

Крилце или кълка....

mISHOto

Крилца, ама да са телешки.

бах ти и ИТ новините, в животновъдството за какво ли си говорят?????

после се чудите що разстат косми между пръстите и имате сърбеж на чепа.

А ти се чудиш що си толкова просто теле?

Ми много телешко си ял бе. Ха ха ха. От де ви намират толкова тъпи бе. Ако ядеш ГМО ставаш на ГМО. Ако ядеш салата ставаш на салата.... Логика логика... теленце бе.

Според действащото законодателство подобни сурогатни "супербащи" не могат да бъдат използвани в хранителната верига никъде по света... Спокойно. ще се приемат съответните закони и ще могат. И ще бъде в името на доброто. Ще се покажат кадри от гладуващи деца в Сомалия например. Мисирките ще вземат интервюта от "случайни" майки /с бебета в ръце/ и те през сълзи ще искат правителсвата да направят нещо за бедните деца по света. Це се покажат кадрите в най-гледаното време. Веднага "загрижени" политици ще предложат закон. НПО-тата ще финансират с незнайно какви пари и така...

Забравил си да кажеш, че видни учени от ........ университет са направили опити и не са открили нищо подозрително. И съвсем случайно тези тестове се финансират от мумията полу-унгарски циганин/полу-евреин. Естествено, до ТВ няма да бъдат допуснати никакви други мнения.А ако случайно в някой сайт излезе, или Министерството на Истината ще се намеси с цензура - "ЛЪЖИ". Или куп платени тролове, ще обърнат всичко на : А вижте как е в Русия, Китай, Северна Корея и т.н. И ще се разрастнат едни спорове.

първо животните после нас...

Ако по този начин ще се лекуват болести или ще се развива интелекта, не виждам нищо лошо.

аптеките са пълни с лекарства но болните не свършват никога

Ами отдавна са ни почнали, още от 93та, от когато е първото разрешение на FDA за ГМО-домати.

Значи ако човечеството иска да завладее космоса, то трябва да се насочи към растиеневъдство и към гъбите! Не за друго ми се оказало, че с 10 литра вода могат да се изкарад в пъти повече калории от растения и гъби отколкото от животните!

Да разбирам ли, че си против ваксините?

Спрете да се месите в творенията на природата изроди!

Ако не се месиха в творенията на природата сега хората щяхме да живеем по 40 години максимум, да мрем като пилци от елементарни вируси, ходим по цял ден да събираме просо, а месо щеше да ядеш веднъж в седмицата и то ако е четна. Идея имаш ли си какъв хляб са яли само преди 200 години и какъв ядеш сега???? Аман от псевдо природолюбци.

Тоя поне да беше природолюбец, ама той е смотан набожник.

Тези, които не са били войници са имали приблизително подобна продължителност на живота както сега. Малко по-ниска наистина, но не е чак толкова голяма разликата. Яденето на месо веднъж седмично е по-добре от 3 пъти на ден, така че и този довод не е много убедителен. А хляба от преди 200 години си има своя чар, също както и сегашния. Няма убедителни доводи, кой е по-добър. Просто с мая може да се произвежда хляб в индустриални количества, докато с квас не е икономически целесъобразно.

Доста си в грешка за продължителността на живота. Около Христа на 40 са те смятали за старец. Повечето не са достигали толкова. Единици са ставали на по 70 и са им знаели имената. За 100 просто няма да говорим.

"На попрището жизнено в средата..." - "Божествена комедия" Обръщам се към онзи "До Немо", който говори за времето около Христа. Ако не знаеш, това се отнася за т. нар. "Христова възраст -т.е. 33 години. И ако това е средата на жизненот поприще, логично е, за да се получи средната продължителност, тази цифра да се удвои. С други думи, продължителността на живота на средния европеец е била около 66 години. И това, въпреки нискотехнологичната обработка и продуктивност на хранителното производство -търнокопи, мотики, сърпове, паламарки и т.н. Както виждаме, днес айфонът не удължава особено дните ни. Всъщност, нека не се заблуждаваме. Дори не живите материали имат краен живот. Кое ви кара да мислите, че живите организми могат да избягат от кръговрата в природата?

До Христо Христе... Моисей и Христос са смятани за стари хора. (Заеби онова с 7 дни сътворение на света и 40 години в пустинята) А си има статистика колко са живяли през вековете. Странното е че за теб 66 са старци... в запада не - 90-100 е нормално. Сега виж големите актьори например и виж до колко живеят. И още нещо. Питай баба си що на времето са се кръщавали Стоян и Стоянка. Питай питай

Сега... Гооглето life expectancy over the ages И после пак ще говорим. Само с "би трябвало, най-вероятно и може би"... Няма нужда да се говори От 1500 година назад средна продължителност е била 30-40 години и то БЕЗ ДА СЕ ОТЧИТА СМЪРТНОСТТА ПРИ ДЕЦАТА, която е била уникално висока.

Я прочети барем 1 етикет на хляб и почни да се вайкаш. Пълно е с химия и нетипични съставки. А да знаеш качеството на зърното?

Хайде прочети и аз ще ти ги кажа какво значат. А дали са нетипични - можеш да питаш баба си после. Щото едва ли знаеш кои са типичните.

що трябва да се умножава по 2. Що не по 4 или 8? Много тъпа логика

Така е. Рядко са доживявали 70 години, боледували са, хранили са се скромно. Но са били Хора, а не малоумна, злобна и самовлюбена човешка биомаса.

средната продължителност на живота от 1500 година назад е бил 35-40 години и това като се извади детската смъртност от над 65%. Ти на колко си сега?

Отдавна вече са се намесили... Резултата и видим от километри - ГМО-то, наречено "не човек, а комунист" и пример за това е Аполо-нанайси, с повечко костен мозък в черепа си.