Създават роботи за проследяване на конкретен човек

Очаква се да намерят приложение в старчески домове и болници

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече ще се появят нови компютърни игри. Е, не съвсем компютърни. "Разиграване на стадо роботи по улиците" Целта е всички роботи да бъдат прекарани да се хвърлят под камион, автобус, от моста и т.н.

Голяма работа са това с роботите. Под път и над път "роботи, роботи и само роботи". Хвалебствия и приказки само и единствено за "роботи". А те са само малките бурмички за едно съвременно производство. Без тях едно модерно автоматизирано производство може да съществува и да осигурява висока производителност и рентабилност, но без компютърно управляемите машинни центри, робокарни транспортни машини, автоматизирани складове и всичко управлявано по алгоритми от Централен супер компютър, нищо не може да се получи, ако ще и хиляда роботи да монтираш в производството Така че, посмали манго за роботите..

Огради прескача ли?

— Тоя робот ще го взимаме ли с нас? — попита Форд, като изгледа с отвращение Марвин, които стоеше отпуснат и прегърбен под една малка палма в ъгъла. Зейфод отмести поглед от огледалните екрани, които показваха панорамна гледка на пустинната местност, където „Златно сърце“ току-що бе кацнал. — А, Андроида Параноид ли? — каза той. — Да, ще го вземем. — Но за какво ни е притрябвал един изпаднал в депресия робот? — И вие си мислите, че имате проблеми — каза Марвин тъй, сякаш се обръщаше към току-що изпълнил мисията си ковчег. — А какво бихте правили, ако наистина сте един изпаднал в маниакална депресия робот? Не, хич не се мъчете да ми отговаряте. Аз съм петдесет хиляди пъти по-интелигентен от вас, но дори и аз не зная отговора. Главата ме заболява, като се опитвам да мисля на такова ниско ниво като вашето.

То ме следва!

Най-сетне Бай Ганьо се пенсионирал с висока пенсия и вори пенсионен фонд. Постъпил доброволно в модерен старчески дом обслужван от роботи. От безгрижието на старостта си обаче, взело че му се приискало. Роботите имали и тази функиця - пъхаш онова в специален отвор, а в друг пъхаш 50 лв. Нашия герой Ганьо смело пъхнал атрибута си в нарочения отвор и процедурата по задоволяване на възникналата нужда стартирала, но... точно преди кулминацията, роботът издрънчал с заплашително - "Пъхни още 100 лв" иначе късам!"

Щирлиц си мисли "Защото кофата за боклук върви плътно зад мене?"

Проследяват конкретни хора, за да им помогнат... Ко? Не! Я пак...

Скайнет - началото?

ловец на глави модел Робокоп

Започна се: "затваряме ви за ваше добро", "следим ви за ваше добро".... Напомня ли ви нещо: овцете в кошарата, за да не ги нападне големият лош вълк... а като са навън - кучето, за да ги пази от големият лош вълк...

Днес помагат, утре - пречат!

А ти да не мислиш, че това нещо се прави, за да помага? :)