Секретната совалка на САЩ ще извърши важен експеримент с микровълни в космоса

Американските военни ще опитат безжичен пренос на енергия от голямо разстояние

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стана 18 да го местя ли обратно в десния крачол или мисията не е свършила? Ако е свършила, кога редакторчето ще ни светне за резултатите?

ужас ужас ужас вече не знаем с какво кога ще ни облъчат и препрограмират и роболеят невронната на м.ежа -безшумен и невидим но мощен това е ужасно човек може са стои на плажа или балкона и да му се стовари това а вирусоте ще мутират при всяко облъчване

Интересно, на снимките техниците са с херметични скафандри, Журналистите са без. Кой знае колко отровно трябва да е горивото на това нещо, за да има нужда от херметични скафандри на земята.

Хамериканските добичета ще правят пръжки с лук ли в космоса ?Та ще вадят микровълновата печка в космоса. Или пак като онова дебилно говедо Колин Пауъл ще размахват пикнята на Кондолина Райс и ще твърдят че са химическите оръжия на Саддам по?

Успакойса, шса задавиш.. Току виж си се споминал от едната злоба, интелект неземен :))

Как отнесоха петте хиляди съветски танка Т-72,мильон солдати с АК-а и неколко стотин съветски истребители за има няма две седмици... А глетката на Садамката Хюсеинов кат го вадят от дупката кара някой диктатори да са стряскат наяве и насън

На редактора, вчера късно са му се обадили тайно по секретната телефонна линия, за да му подшушнат тези забулени в тейнственост и мистерия новини!

На 16 ще си го преместя у левия и редактора ще го засърби дето слънце не свети. Дада ще пумнее а дп ще го изпишат от клиниката за олигофрени

Да не забравиш и бира да си отвориш! :)

Ще ще ще, айде де направете нещо чеми писна да слушам реклами и нищо накрая

Тия не си поплюват. Виж, светлобъдещните 'ЩЕ-та' са запазена марка на Рогоз Батутоглу - известна социалномедийна трол-журналюга, по съвместителство също шеф на РосКомикс.

Е да де само дето ракетите ная Роскосмос летят докато бараките на кравата Мъски се взривяват или се дават на дъното на океана една след друга усещаш и каква е тънката разлика,а? и вече 10 години лудите кравари летят в космоса единствени благодарен само на подаянията на руснаците!

'ракетите на Роскосмос летят' Моля ??? СССР-ските настрана, кои точно съвременни руски ракети летят - Протон М, Ангара? 'Бараките на кравата..' -направо строши тъпомера, дори по ултра-ниските ватни стандарти за простотия.

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече петнадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13Сонда до астероида Бену 14.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 15.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 16.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 17.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 18.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 19.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

От 15 години плащат на Роскосмос да им качва космонавтите, щото те са толкова велики, че не могат да се занимават с глупости.

От 9 години плащат да качват, ама не космонавти..... Всъщност плащат и качването на космонавти покрай астронавтите.

Путик, я сега кажи! всичките тест сонди ровъри дето ги цитираш на кого са копия бе малоумнико точно руските разработки които geacron аха малоумните уди говедари краварски те седях оди sojourner и така нататъка какви са бе малоумнико нещастни некадърни копия на руските луноходи които руснаците бяха създали още 30 години преди лудите говедари да успее да се зад нещо подобно!и сателитите и спътниците и сондите всичко са се копие на руски постижения руснаците са и бяха пъРви във всичко!и много много всеки всеки може да влезе в уикито и да види кои сонди са пари и това са руските малоумни ако до всички планети и сателити луни!

Я си пий хапчето, че ти излиза пяна от устата, подреди си мислите и тогава пиши! Нищо не ти се разбира!!!

Щом са военни ,не е машина за пуканки!

Пауъл и Донаван да внимават кой как накъде фокусира лъча като се зададе слънчева буря....

Войната от Космоса е бъдещето - близкото бъдеще.

И за рептилите контролиращи света от подземните си градове да не забравиш ей.

Активен борец против фашизма и рептилоизма :)

Направо ще умра от смях - совалка дето не съществува ще изследва микровълновите фурни. Бива ли да се пише такава глупост.

КОето е сигурно, че това е една демократична совалка, толерантна, неагресивна и мисията й е да защитава мира и правата на човека от Русия, Иран, Ким и Асад. А! И от китайския корона вирус. УРА, дрогари, демократи! Да живеят всички американски совалки по всички земни кълбета!

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА.

Путик толкова си тъп като г.з. че не знаеш че дори това на което пишеш и сереш сега, първия телевизор- монитор в света е създаден от руснаци! Ей дебил провери уикито Деби!

Най-демократичната совалка си е Бурана нищо не защитава седи си кротко в музея след само 1 полет. И повдига духа на демократично избраните президенти на Русия макар създадена попоръчка на някои си по редн пленум на ЦК на КПСС.

Краварската барака е толкова секретна че извършва полети за да провежда толкова секретни тайни експерименти, че за тях всички пишат и знаят !

Тази совалка е на военните. Секретността е дотам....че не се канят журналисти на всеки старт по военните програми. Днес всеки излетял самолет или космически апарат се следи от радарите на "партньорите". Но ако ти не знаеш....това е вече конспирация.

Иначе, преди 4 или 5 г руснаците проведоха успешен опит първо на Земята а после и от МКС до кораба Прогрес на 50 км от МКС....в изпращането и приемането на ЕНЕРГИЕН ИМПУЛС.

Добре че си ти да осветлиш публиката с прозрението си.

всъщност човека е прав ама ....

Лошо, че си ти да усмърдиш коментарите с тъпотията си и неуморната си лудост.

Микровълни от космоса - звучи доста стряскащо. Както си ходиш из царевицата и от кочаните почнат да изскачат пуканки. И ти става едно топло на душата...

Значи, Когато бях войник в село Свобода, Чирпанско, пратихме един новобранец да набере една торба царевица от ТКЗС-то. Обаче го подгонил пандурина и новобранеца побягнал към гара Свобода. Там един парен локомотив правил маневри и боеца скочил при машиниста. Помолил го да скрие торбата. Машиниста метнал торбата с царевицата в котела на двигателя. Свършил маневрата и дал сигнал със свирката на локомотива стрелочника да го престрои на друга линия. И знаеш ли какво станало....цялата гара в пуканки.

?

безжично пренасяне на енергия, се е занимавал и Тесла и казват, че имал успеши, но нещата се потулили...Ами докато има други източници на енергия, която е скъпа, няма място за ефтина такава...

това е оръжие, от което не е трудно да се защитиш - алуминиева шапка и жица в земята, която от време-навреме трябва да се препи кава. :))

Това е оръжие, от което въобще нямаш нужда от никаква защита, щото няма да го бъде. Единственият, който е упял да сътвори лъчево оръжие, е Джордж Лукас, баси... Тука обсъждат, че били пратили 2 kW по лазерен лъч. Първо, малко е съмнително, че въобще са ги пратили, и второ - 2 kW хич не са много и въобще не стават за оръжия. И са ги предали по лаьерен лъч, а тук става въпрос за микровълни - с около 10 000 пъти по-ниска енергия от лазерните лъчи. Американци и руснаци от 80те се надлъгват, че биои направили лазерно оръжие. Последните по-големшки лъжи бяха за руския Пересвет, който накрая се оказа точно каквото очакваха грамотните хора - оръжие за ослепяване на навигационни и насочващи системи, но по никакъв начин не и за взривяване на туй-онуй. Тука става въпрос за физични закони - колко енергия може да се набута в ЕМ вълна. Еми... колкото да си заредиш телефона, но далечнедостатъчно за взривяване на нещо по-голямо от молекула. И то ако въобщше успееш да фокусираш лъча върху молекула, което е още по-голям проблем. Айде да не казвам, че е съвсем невъзможно, ама в близките няколкостотин години няма да има лазерни мечове, гаранция. Няма тука руснаци, китайци, американци... Даже и Путин мълчи пред Макс Планк.

да, ама ако се напъхаш в микровълнова фурна, редът на мисли ще е друг. ;) Количеството енергия, което можеш да изпратиш чрез ЕМ-излъчване е функция освен на амплитудата и на честотата ;) Колкото честота е по-висока, толкова и количеството енергия за единица време е по-голямо. Поради което и микровълновите фурни работят с гигахерцови честоти. около 2 GHz, мисля че бяха. И, да, проблем си е фокусировката върху обекта. :)

не са те взели в НАСА или друга енституция, интересуваща са ит този проблем, та да им разкажеш играта....То бива наглост, бива самочуевствие, но да си мериш ..... с институции, разполагащи с милиарди долара си е просто смешно...Ама наш Ганьо (макар и с мъчно име!) си е такъв - от всичко разбира. Независимо, че общо взето си е тъпунгер...

Randall_Zwinge

Енергията на ЕМ лъчение при тези условия зависи ЕДИНСТВЕНО от честотата. А за да ти повлияе микровълновата фурна, трябва собствената честота на твоите момлекули да съвпада с честотата на излъчването. Което е още едно допълнително ограничение за използването на ЕМ вълни като оръжие - влияят само на ограничен брой среди. Микровълновата фурна, например, е настроена да нагрява вода, защото вода има в практически всяка храна. Но, доколкото не е много добре настроена и има среди с близки собствени честоти до водата, нагрява и други неща. Ами... да речем, че искате да взривите 50 тона самолет. Трябва да вземете най-високата собствена честота, която да пвлияе на железния или титаниевия корпус на самолета, умножавте я по константата на планк и получавте енергията на един фотон от желаното лъчение. След това смятате колко джаула ви трябват, за да взривите самолета и го делите на енергията на фотона получавате колко фотона трябва да му набутате за някакво микровреме, за да го взривите. После трябва да се надявате, че тази мощност на лъча няма да повлияе на свойствата на средата, през която минава, за да може въобще да стиге закъдето е изпратен... Еми... Който иска да смята... Аз само знам, че от 40 години не са успели нито веднъж. Е... може да се оаже, че някъде работи нов Макс Планк и утре да открият нов физичен принцип...

какво работиш и колко пари получаваш? Смяташ ли че отговарят на капацитета които мислиш, че си или дори шефа ти те оценява на толкова колкото ти плаща?

или от носа ще почнем да го взривяваме? целия ли трябва да изчезне. Не трябва просто 2 дупки в двата двигателя?

че не можеш да откриеш Макс Планк на картата. Най-мощния лазер на Германия е в Хамбург и е 14 GeV. img.laserfocusworld.com/files/base/ebm/lfw/image/2017/09/lfw_table.png

2kW лазер реже 10мм стомана. Съвсем спокойно може да е оръжие срещу жива сила. Може и дрон да свалиш. Естествено зависи от дистанцията

Randall_Zwinge

Същите реплики получавах... кой знае - може пак да е било от вас, и при спора за Пересвет, преди няколко години. Е... Пересвет не може да взриви нищо. Никой не се е и опитвал да го прави да взривява. За германския лазер... Не е възможно лазерът да е толкова мощен по простата причина, че единицата електрон-волт или гига електрон-волт е единица за енергия, не за мощност. Не си уточнил за колко време ги пренася тос лазер тия гигаелектрон волти. Да - скоростта е ясна, ама плътността на потока от фотони не си споменал. И, между другото, 1 електрон-волт е равен на 1.602176634×10−19 джаула. ДЕСЕТ НА МИНУС ДЕВЕТНАЙСТА! ю Демек, тия 14 гева, дето си ги споменал, ще са от порядъка на 22 по десет на МИНУС ДЕСЕТА СТЕПЕН джаула. Тази енергия е ДЕСЕТ МИЛИАРДА ПЪТИ по-малка от енергията, необходима да загрееш ПЕТ ГРАМА ВОДА С ЕДИН ГРАДУС.

Randall_Zwinge

Интересно съвпадение - след два дни се навършват 60 години от създаването на първия работещ лазер. И за 60 години нито един военен не е успял да гръмне нищо с лазери. Това, при положение, че всяко ново изобретение се внедрява първо в някое оръжие. Явно има някакво неизвестно за обикновените хора глобално споразумените за забрана на военната употреба на лазера...

да бе... полицията в САЩ го има. Корабите на САЩ го имат. поне 50 видея как трепи дронове има... ма разбира се - всичко е холивуд,, да да... как да убедиш набожен, че няма господ??? няма как.

Нямаш и минимална част от нужната грамотност да говориш за тези неща, нищо общо с реалността нямат заключенията ти. В ЕМ могло да се вкара енергия колкото да си заредош телефона, LOL. Отде ви изравят все такива гении за руски слуги бе.

Който не е учил физика, се прехласва пред статиите на гогов.

Какво удоволствие е да види човек, че и в нашите форуми има такива компетентни умове с неограничени познания по физика.

застанеш обаче на пътя на лъча ще те изпържи. значи, може да бъде и оръжие, не само да пренася енергия.

и брадвата може да бъде оръжие ако застанеш под дървото което се сече.

Може да ти повреди ретината, ако си толко тъп, че да зяпаш директно в него. Нищо повече.

с една дума правим опити за СВЧ оръжие

Лошото е че не са опити а реалност. Освен изброените по-горе съображения (които са верни) има и друго коеото се пропуска - влиянивто на хармонична честота. То и сега не е нужно да концентрираш мноог енергия на едно място но ако .... ПОПАДНЕШ В РЕЗОНАНС НА ЧЕСТОТА (беше споменато) то ти е нужно МНОГО ПО-МАЛКО ЕНЕРГИЯ !!!! Така че по-внимателно. Освен това ако си представим просто концентриране на слънчевата светлина ( подобно на параболично огледали или по-просто лупа, то във фокуса можем да получим МНОГОКРАТНО ПО ВИСОКА ПЛЪТНОСТ (това вече сме го виждали на остров Таманскии на границата м/у Русия и Китай) а тази енергия може да бъде насочена ТАМ КЪДЕТО ТРАБВА!!!!! Не е толкова сложно - правено е преди години !!!! И последно ТЕХНИКАТА И ТЕХНОЛОГИЙТЕ СЕ РАЗВИВАТ, и хората (хамериканците плащат (DARPA) луди пари за ОЩЕ ПО НАЛУДНИЧАВИ ИДЕИ !!!!! (Които после стават - ПРОБИВ В ТЕХНОЛОГИЙТЕ И НАУКАТА !!!! Науката изисква ПАРИ И КОЙТО ВЛАГА ---- П Е Ч Е Л И !!!!! (НОРМАЛНО)

Острова е Дамански и единствено е бомбардиран с Катюши. Вече от десетилетия е Китайски и не се казва Дамански, а Джънбао

Ръсят 5G с кофите отгоре.

Интересно. Дано е и сполучливо. Ако го разработят за военните, значи до 10 години след това, ще навлезе и в гражданският сектор.

ще навлезе отгоре и ще те изпържи

Виждам, че на теб вече ти е изпържило мозъка... :)