Северният магнитен полюс на Земята се мести изненадващо бързо към Русия

Най-застрашени са някои военни съоръжения за прицелване, различни видове електроника, GPS, ГЛОНАСС и останалите системи за глобално позициониране

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин е виновен бееее! Иска да го довлече на руска земя, та да си е техен! Е те това е!

Естествено е бързото движение на центъра на северния магнитен полюс да окаже влияние на ЪГЪЛА на прецесията която оста на Земята извършва около центъра на Еклиптиката за 25920 години. Нараства възможността от жироскопичен ефект при който клатенето на оста спрямо геогравския северен полюс да тръгне в обратна посока. ВЗЕМАЙКИ ПРЕДВИД , ЧЕ ВСЯКА ЕДНА ЗОДИАКАЛНА ЕРА ПРОДЪЛЖАВА ТОЧНО 2160 години , можем да очакваме през 2160 година , когато преминаваме от ерата на РИБИТЕ в ерата на ВОДОЛЕЯ ще настъпят драматични за Земята събития , които точно са предопределени времево върху звездната карта показана на терена на ЕГИПЕТСКИТЕ ПИРАМИДИ. ИСТИНАТА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ДОЛНАТА ЗЕМЯ ЩЕ БЛЕСНЕ СЛЕД 04.07.2019 ГОДИНА, когато настъпят драматични промени свързани с ледената шапка на южния полюс.

Ти си бил голям геограВ, бе. Браво. Не е лошо и граматика да понаучиш.

Руснаците го крадат!!!!!!

Земята е куха заради центробежните сили от въртенето, гравитацията е насочена към центъра до средата на радиуса и, от центъра до средата гравитацията действа в обратна посока и се усилва с големината на центробежната сила.

Ама точно до средата на радиуса ли? А до кой радиус... щот има няколко... А на полюсите каква центробежна сила има. Че не се сещам.

Идва апокалипсиса .

Абе, ясна е работата - пак Путин е виновен!... :-D

До Мхм, Моля за уточнение: 1. За какви по-точно магнитни свойства на разтопеното ядро става дума? 2. Какво влияние би оказало размагнитеното ядро върху движението на магнитните полюси? До колкото ми е известно за науката все още е загадка кое точно предизвиква магнитното поле около Земята, и защо се мести.

че земното ядро, въпреки, че е нагрято до 6000 градуса(които разбира се никой не е мерил) е твърдо под въздействието на огромното налягане. Съответно е възможно точно поради налягането да запази магнитните си свойства. Нищо че на повърхността ги губи при около 700 градуса. Сега да допуснем, че Земята няма магнитно поле и минава през зона с магнитно поле за доста дълго време. Под действие на магнитното поле и понеже ядрото и мантията са проводими и Земята се върти вътрешността се наелектризира. Едните заряди отиват към повърхността, а другите към ядрото. Когато Земята напусне зоната с магнитното поле въртенето си остава. Поради ниската проводимост на Земята обаче зарядите не могат да се върнат веднага и генерират магнитно поле от земната ротация. Просто една спекулация

за магнитното поле. Ние всъщност сме вътре в слънчевия вятър, който представлява поток от заредени частици(магтинтото поле на Слънцето отклонява различните заряди в различни посоки). На него може да се гледа като на електрически ток. Вътре в потока няма магнитно поле но понеже Земята го спира, то вътре в нея се поражда магнитното действие на тока. Който вече има гореописания ефект

Наблюдателя

Интересна теория, наистина. Питам се дали гравитацията е константна величина на повърхността на Земята и близо до центъра, да кажем там където би следвало да е въображаемата граница между магмата и ядрото. Следвайки това което виждаме над земята е, че тя, гравитацията намалява обратно пропорционално на височината. Според теориите които сме учили в училище гравитация е свързана с плътната част на веществата формираща масата на тялото. От което може да заключим логично, че максималната гравитация може да се измери на повърхността на земята и би следвало да намалява доближавайки се до центъра?! Един любопитен факт, ако натрупаме 200 м скална маса на "тунел" построен над земята сигурно не би издържал налягането от масата, но ако си е под земята реципрочно на 200 м може да се окаже дори ненужно да се укрепва, визирам прокопаните подземни тунели без укрепване оцеляли хиляди години. Ако има нещо вярно в това, може да се предположи, че ядрото все пак е течно. А това дали ядрото е течно или твърдо скоро няма да разберем.

бяга от неолиберална Канада към нещо по-нормално

От височината на моята дебелина мога да кажа само едно - Путин краде магнитния полюс!

От цру ианп ти го докладваха .

Тоя Путин ще ми вземе и магнитния полюс май ?

Желязото не губеше ли магнитните си свойства след като се разтопи???

При атмосферно налягане и без наличие на външно магнитно поле - да, желязото губи намагнитеността си. Не и магнитните си свойства.

а ток, който създава магнитното поле. Желязото над около 700 градуса вече няма магнитни свойства. Но и да има без ток няма как да си обърне магнитния поляритет

Тук не става въпрос за постоянен феро-магнит, а за електромагнитни процеси, създаващи магнитно поле.

кви ги пишете тука? кви смяна на полюсите - кви пет лева бе? то бива, бива, ама пък чак да се пише, че да не заспиш...но не е късно, човек да научи нещо ново - че Атлантида не е стар континент, де...а, и не е потъвал/а.

да не се срамуваш.

Забавно е като непросветен попадне на грешно място

Йесс

Добре ,че кетайците им посадиха компира и огурците на Луната! Остана и самовара за самагон да им изтърсят там и да живей ленинизъма! Га са изнасят там?

Ха-ха. Сорос пак прецака Педеристан и им праща северния магнитен полюс за да има повече озонови дупки и радиация над алкашите. А простите путлерасти дори подскачат от кеф и си мислят че джуджето има пръст. Не бе просто санкции на природата към изродите.

Опит за остроумие. Неуспешен. Дефицит на акъл. Излишък на злоба. Гледай да не се задавиш и да умреш.

Озоновата дупка е над Южния полюс, т.е. мести се към Америка и Канада ! Факт !

"е ранните хора са преживели една смяна на полюсите" Стига бе Гогов! Осра се днеска! Пишеш на ишлеме! Последната пълна смяна на полюсите е изчислена, че е била преди 780 000. За какви ранни хора ми говориш бе? Homo sapiens от СРЕДНИЯ палеолит, а това е преди 300 000 – 30 000 г.

вие какви ги пишете тук??

каза ли нещо?

което е вид ранен човек живял по онова време да уточня преди появата на тъпите идеи относно името

Малка корекция: Има намерени много артефакти доказващи, че хомо еректус е бродил по земята преди 4 млн години.

Какво толкова се е случило! Магнитното поле на Земята е сума от много полета. Никак не е трудно сборът да се промени. И няма нищо общо с химерната хипотеза за ядро от течно желязо и никел. Ядро от хиляди градуси, при това и с магнитни свойства! Върхът на глупостта.

мъча се да си спомня, какво съм чела за магнитните полета - северно и южно и имаше нещо интересно, което ми беше направило впечатление /защото въобще не го допусках...ама и аз не съм по тази част де/....обаче не мога да се сетя...а ми беше направило впечатление...хм...лошо Седларов

Като не можеш да си спомниш нещо, защо го занимаваш цялата аудитория ? Освен това има хиляди начини да се осведомиш, при желание от твоя страна ! Голям тъпак си май.

Учените работят с факти. Твоето твърдение е "върхът на глупостта". Напълно е лишено от доказателства и в противоречие със съществуващи такива. Обясни според теб на какво се дължи магнитното поле на Земята!

Какви им са фактите бе? Да не би да са виждали ядрото на Земята! ФАКТ. Да си чувал за: ТЕМПЕРАТУРА НА КЮРИ! Не си, нали! Това е температурата при която металите губят магнитните си свойства. За желязото, тя е 769 градуса по Целзий, а за никела - е 354 градуса по Целзий.

Моля да се прави разлика между спонтанна намагнитеност (това, което изчезва над температурата на Кюри) и магнитни свойства! Желязото продължава да има магнитни свойства при всяка температура поради структурата на атомите си.

GPS , ГЛОНАС и магнитен полюс ..... каква връзка имат ? Тука май недочули и недоучили идиоти пишат здраво. Да не говорим че компас реално не се ползва във системите за навигация от много време поради многото аномалии по земята. Особено за корабна навигация не се ползват компаси от над 30 години. Само се учат като вариант да подпомогнaт за ориентацията при пропадане на GPS. Бахти и простите копелета дето пишат тука статиите.

А ти прочете ли статията? Орбитата на навигационните спътници е в областта на магнитното поле, което е защитено от космичните лъчения. Една промяна може да ги извади от строя - същият риск го има при силни слънчеви изригвания.

-)

Какво общо има жирокомпасът? Става въпрос за защита на електрониката на сателитите от слънчевите магнитни бури. Сателитите са защитени от земното магнитно поле. При промяна, сателитите може да се окажат незащитени.

Реплика: Дължа да уточня, че магнитните компаси все още се ползват и ги има на борда на всеки плаващ съд под флаг, и това е изискване по SOLAS глава 5 анекс 13. GPS системата се ползва в съврмената състема за електронни карти за корабоводене, но магнитния компас също се ползва успоредно и подлежи на регулярна проверка и корекция на ъгловата грешка. Служи като резервен уред в слуяай, че GPS системата е отказала.

Това е яко. Когато магнитния полюс стигне Москва, всички заредени частици ще се изсипят там и с Империята на Злото е свършено. Стискам палци да се поускори още да не чакаме дълго.

А докато полюса стигне до Москва, ще мине през целия Мордор и радиацията ще предизвика пълен стерилитет на всите рускини. Майката природа неведнъж сама се справяла с грешките на еволюцията.

Така е! Още от времето на СССР, 1926 г. северният полюс е в северните територии на СССР...

Полюсът се мести към Китай - през Русия ще мине транзит, по необходимост :-)

tonk11

Айде сега санкции, глоби , забрани, още 5 имена в списъка и оплюване на Путин. Ша гепат те полюса а?

Пийте си ракията! Рано или късно всички ще умрем! На наше място ще се родят други и така! Земята е виждала такива аномалии и преди - оцелявали сме като вид, както и флората и фауната. Самата история идва да покаже колко сме незначителни. Утре ако земята реши да пръдне, с извинение, ще се самоизтрепем като пилци. А ако в някоя част на земята магнитното поле отслабне до толкова, че радиационния фон да заплаши здравето на хората, е тогава ще има масови миграции, войни, глад и смърт. Което е странно намигване на съдбата - земята е люлката на човечеството, но не може винаги човек да живее в люлка, нали?

Великите ни точни науки могат ли да направят точен прогностичен модел за това движение? Ако не- каква е причината- непредсказуема хаотичност в природните процеси или непредвидена досега разумност в системата?

Ако смяната на плюсите продължи дълго и при силно отслабено при това обръщане магнитно поле ще се вдигне значително радиационния фон. Това ще бъде причина за увеличаване не раковите заболявания.

и не слагай плюсове :-)

Магнитното поле на Земята е сума от магнитни полета, не е като полето на монолитен магнитен къс :) Определящо, обаче, е основното магнитно поле, генерирано от ядрото. Магнитните полета се суперпозиционират, така, че е възможно, в даден момент, при преориентацията, магнитното поле да бъде катастрофално отслабено, в зависимост от това, какъв е делът на ядрото. Магнитното поле на Слънцето е формирано по подобен начин, но процесите там са много по-динамични.

И е открит в близост странен надпис на кирилица. Посветените нашепват тайно - "Локо Пд"

"Течността вътре в сърцевината на Земята" Мозъкът в главата на списача се е превърнал в сива "течност"!

Сещай се, де... Магмата в земното ядро, която до голяма степен е разтопено желязо.

Защо пишат само за северният полюс?Южният къде отива?

При северния сигурно. Нали ще се менкат? На Гогов пак му е зле и пак се е изповръща;л в Дир-а.

Едва ли се събират,зануляват!Явно южния си остава на същото място!

Ей не се спряха тея руснаци

Дългата ръка на Путин. Предлагам санкции, веднага...

Дори магнитният полюс имигрира в Русия. ;)

А на нещо ''друго'' ще повлияе ли - Не за друго , ами да знам ако трябва да сменям бабата , докато е време ?!

винаги е късно;)

ЗАЩО ????? С нов ''полюс'' ставаш нов Дядо и всичко става по-различно - По-ЯКО ??!!

и с нов "колос", ох "полюс", та и с нова баба - все тая....

В нета са се изказали безбройно количество глупаци, които хал хабер си нямат от геофизика и системи за навигация. Четейки писаниците разбирам колко неуки хора има в България и с каква лекота се изказват "умно" по всякакви въпроси, добавяйки задължителен политически нюанс проамерикански или проруски според цвета на бръмбарите обитаващи кухината над раменете им.

От твоят по-тъп "коментар", няма. Засега, водиш. В класацията "най-тъп коментар на деня".

Както винаги в журито са избрани най-тъпите. Част от работата ми е свързана точно със системи за навигация и ориентация с магнитни прибори. Ако почна да ти обяснявам едва ли ще ме разбереш. Но проблемът е по-скоро геофизичен и съществуващата неяснота как ще се отрази на човечеството. Но най-вече този проблем е безцветен.

Всеки гледа да епо -близо до Русия в последно време! Ниски данъци, евтин газ и ток, хубави рускини...

Няма дженадари, черни, циганите си знаят мястото, нпо-рките са длъжни да се декларират като "чужди агенти"... има силна армия...

Така е. Всичките заредени частици, известни като радиация, са се запътили към Империята на Злото

Чувам нещо отвън. Изключвам звука на телевизора, поглеждам през прозореца и какво да видя...северният магнитен полюс преминава покрай нас и заминава.

Давам ти 10+ за коментара, браво, развесели ме :)

По-големи глупости не бях чел скоро. Приказки от 1001 нощ за наивници. :)

Я пий една ракия, тези неща не са за твоята глава!!!

Браааааво Братушки,прибирайте го по бързо от колкото може...а за американците оставете само бацили и морбили а и други пойни птици...Хвала на такиви БОГАТИРИ!!!!!!!Само Путин...не дразнете лъва щото и южния може да прибере...колко му е а?????

Ще приберат всичката радиация, което е чудесно.

Ако си го измислят за да дойдат пак да ги храним и гледаме 45г. няма да стане.Комунягите в Сибир,казах.

Зона 51, хаарпа и кемтейлс си вършат работата! Когато полюса стигне в Русия, ракетите сами ще летят натам! Най-вече Железният човек! Китайците вече създават биосфера на обратната страна на Луната, за да може Путин да се скрие там! С роботите на Рогозин!

Виждам, че предозирането с филми на Марвъл и игри на Плей Стейшъна дава очаквания резултат. Продължавай със зомбификацията в същия дух, робе.

Зона 51 вече не съществува /под тази цифра :-)/, Хаарпуна не е нещо ново, но виж - кемтейла не знам какво е - ще проясниш ли?

Даааа, след 2 седмици Северния полюс щял да се установи в мавзолея на Ленин. Подготвяли посрещането му с балет от Большой театър.

С тези обърквациида не стане така, че ракета изстреляна от Сибир за Вашингтон да тупне Путин по тиквата в Кремъл

...и разбираме, че теб вече те е "тупнала"

Като гледам не се мести към Русия, а си отива на мястото, до истинският полюс.

Не точно. Виж му вектора на движение, и че скоростта на движение нараства.

Напълно нормален процес за планета с магнитосфера, каквато имаме ние. Това изместване се дължи на силата на слънчевия вятър, и процесите на Слънцето - активност, петна, изригвания, скорот на въртене, излъчване на тежки частици и тн. Случвало се е преди, ще се случи пак. Проблема е, ако настъпи бързо. Земята е като динамо. А какво се случва с динамото, като обърнете заряда:)? Една от теориите е, че Земята ще обърне посоката на движение....Ако това стане, живота на планетата няма да има шанс да се нагоди и доста видове ще измрат. Ако помня правилно, отметки за подобниизмемения имаше у някои видове риби ( може и да бъркам ). Абе, с една дума, страшничко си е, ако стане бързо. Ако стане бавно, магнитния полюс може и в Оанхай да се окаже, тогава там ще гледам Северното сияние:)

Пич чувал ли си за законите на Нютон? Няма сила, която да накара Земята да почне да се върти обратно, освен поредица сблъсъци с други планети и то по-твърде специфични траектории.

Поне някой да бяга от Канада в Русия. Ама май за всичко е виновен HAARP.

Тва е заради новите торпеда и железарии на Путин... привличат магнита...

И на теб ти влияе, очевидно. На кофата. Празна.

Не се опитвай да разсъждаваш, русофилистичен тролобит...

При теб нещата са очевидни. Разсъждение е излишно. Дебилче.

Kaто се сменят полюсите духовният свят ще стане видим и контактен, както е бил преди.

Най добре да настъпи утищожение на човешките изроди на планетата

Руска система ГЛОНАСС е много по-точна от американски GPS и вече е сообразена с перемещение на северен магнитен полюс!

Като се изгубиш в планината ше те търсят по нея, а ти ше чакаш с надежда, докато се съсухриш!

Глоснас е недоразумение. На всичко отгоре половината сателити не работят, а като гледам няма скоро да могат да ги заменят.

недей изкривява българския език със съветски думички

И като как това преместване ще се отрази върху системите за глобално позициониране като тяхната точност зависи от точното време а не от магнитното склонение?!

Какво обясняваш на малоумници. Те и редакторите са написали ( преписали ) глупости и бозата е пълна. В нета са се изказали безбройно количество глупаци, които хал хабер си нямат от геофизика и системи за навигация. Четейки писаниците разбирам колко неуки хора има в България и с каква лекота се изказват "умно" по всякакви въпроси.