17-11-2017 20-11-2018

Коментари

самолет правен в САЩ с материали от СССР - титан. Самолета не е толкова таен колко вие си мислите. Таен за Европа, да. Таен за Азия, да.Но не и за руснаците Самолетът е тестван във войната във Виетнам, успява да избяга на тогавашното руско ПВО. Но като цяло това - става само за разузнаване за друго не. Това е отговорът на американците рещу сателитното наблюдение на СССР.

Путлерастската воняща сган направо се насира да храчи като чуе за Тесла и Мъск. И няма как да е друго, след като Спейс Х изхвърли Роскосмос от бизнеса с телекомуникационни сателити и тотално засенчи гордостта им, като направи руснаците смешни. Тази година нито един контракт за пияндетата и как като Протоните им дават 10% провали при двойно по-висока цена, двойно по-малка товароносимост от Фалкън 9 и отровно гориво. Затова вече и руснаците открито заговориха за пенсионирането на Протон, само че нямат ракета заместител щото нещо Ангара се бави. Скоро се очакват и пилотирани кораби, което ще ореже и последните приходи на Роскосмос, а сганта ще изгуби основен си аргумент за величаенето на Путлеристан. В Норвегия Теслите нямат проблем, обаче разни боклуци обясняват как в Москва Тесла била минавала едва 8 км. Мъск направи основното - задвижи колелото и всички почнаха да правят електромобили и то лавинообразно. Може да е решил вече да се насочи основно към Космоса, а може и арабелите да са му дали картбланш да прави нещата както реши без да бъде постоянно притискан от алчни акционери.

Е нормално таралясниците на Мъскарата не се продаваха в добре Европа,фолксваген,ауди,бмв,мерцедес отдавна имаха такива портативни модели вкл и със водородно гориво и под натиска на Мъсковите господари в САЩ не ги пускаха в серийно производство след това последва дизел,бензин гейт странно само немски автомобило производители се оказаха виновни?????А останлите ни лук яли ни лук мирисали французи,италиянци,шведи,англичани и САЩ ангели нвинни.

Новия "кръстен" отец на радикална комерсиална технократична религия Мъск(Мъскология-Маскарология)12 000сателита,нов фактор Мъско-сателитосфера ,Дронни,Мозъчни чипове?????

Да го кръсти Мъдко....,на дядо си Рашко....

Можеше да го кръсти просто Черноптичко

Има още по интересна история, самолета основно е изработен от титан! А титана е дошъл от СССР! С титан е плащан заема от СССР дадена му от САЩ за Втората световна война!

А още по-интересно е, че руснаците изобщо не са разбрали титана за какво е.

"След като е установено, че Съветският съюз вече разполага с ново поколение ПВО системи и радари ..." Установено е , когато руснаците свалят тая кочина на снимката през 1960 година с две ракети и пленяват пилота Пауърс и го осъждат на 15 години каторга за шпионаж. Та така е установено, че СССР разполага с нови радари и системи.Пишете всичко бе дирници, какво сте го написали все едно не е бил свалян от руски ракети любимия самолет на Мъск.

пак влез в "западния" нет провери Пауърс на какво е летял , че те тия кошници години са облитали Тюрьма народов Замислял ли си се колко пъи са могли да пуснат нещо ей така без никои нищо да им каже? имаш и подсказка U-2 картографирал е целия СССР години наред летял си е снимал си е вигдали са го ама нищо само са гледали и са се чудели дали няма да пусне нещо :):) я дъвки я шоколад :):):):) Поне 2 модела самолети са летяли над самая магучие официялно и то не десетки пъти не 2 самолета 2 модела

летели са те краварите, ама най вече на сникми правени в холивуд.

Е я потърси повеч инфо. летелиса докато е излетял МИГ 31 и тогава американците са приземили великите шпионски самолети!!!

Хората на бъдещето са такива! Мъск каза, че иска да преземява ракети и всички му се смяха! Днес това за него е всекидневие! Мъск си кръсти детето по различен начин, утре масово ще е така. Визионерите са така, всички им се смеят и сочат с пръст, но времето ги коронясва!

Ако ти се казваше: X Æ A-12 Дали даже може да си кажеш името? Че аз онази скандинавска буква не знам как се изговаря. В училище всички ще му се смеят и подиграват за това.

Хайде сега отиди в съда и си смени името с xy 01u И ти давам обяснение "x" - абциса, "y" - ордината, "01" - цифрите от бинарната система и "u" - 21-та буква от латинската азбука, а и има такъв филм "21", който разказва за математици и компютърни специалисти, които броят карти в Лас Вегас, печелят пари и накрая доброто побеждава.

SR-71 Blackbird е неговия последовател много красив бих казал самолет има един истински модел изложен в Сиатъл стоях повече от час да го гледам.

красив е, и е извънредно скъп. За времето си е бил най - добрият.

Мъск е идиот

така е . за да си успешен манипулатор трябва да си вярваш САМ а за да си повярваш трябва да си идиот . за щастие обратната зависимост не важи и на 10 000 идиота само по един успява . останалите хранят гълъбите в парка (както е и редно)

Отдавна го пиша по коментари, че може да завърши в затвора или в лудница. Първото бе ако утрепа хора. Второто по много причини, като че само идиот може да си кръсти така детето и други такива прояви. Горкото дете.

Комичното е, че вече има статия: "Илон Мъск рискува арест за нарушаване на изолацията" Понякога адски бързо ми се потвърждават твърдения. Като с неговите сателити, че са светлинно замърсяване и пречат на наблюдението на космоса, и на следващият ден статия от НАО Рожен. ;)

А ти си най-великият идиот.

Не може да си кръстиш детето на самолет! Или пък детето не е от теб, хахаха.

Чувал съм български имена като Телефонка, Зайо, Вълчо, Ташо. Та защо може да си кръстиш детето на телефон или ташак, а не може на самолет?

Добре де, нали УЖ американците били по-умни от нас, ние българите уж простаци, ЗАЩО и те правят същите простотии, питам???

че какво му е на Вълчо и Ташо?

Нещо в последно време(май от години) не чувам за полети на F117 и B2. Случайност или?..

Твой проблем. И 2та самолета летят редовно (въпреки че F117 e официално пенсиониран). А скорошни снимки B2 с тестове на крилати ракети имаше даже и във Военное Обозрение (ватно-запутинския портал).

този се нуждае от доста сериозно лечение...

По-скоро Мъск излекува РосКосмос и Рогозин - от излишните илюзии ;)

SR-71 стана известен най-вече като самолетът, който съветския МиГ-25 пенсионира!

Доста време му е трябвало на Миг 25 да пенсионира SR-71 - влиза в експлоатация 1967 г, а пенсионирането на SR-71 e през 1999 г. Още повече, че през 1976 г. Беленко бяха в Япония с един Миг 25 и за западния свят няма тайни за възможностите му. Но по-интересни Миг 25 си намери майстора - Миг 23 пенсионира българските Миг 25.

Няма как МиГ-23 да пенсионира МиГ-25! Самолетите са много различни и изпълняваха различни задачи. Всичките български МиГ-25, 3 броя (четвъртият, борд 736 беше загубен на 12.04.1984г.) бяха върнати на СССР срещу 5 МиГ-23МЛД. Тези 5 23-ки бяха с по-добра РЛС защото не бяха експортен вариант. Последно летяха в Доброславци и Габровница.

Кой кого е пенсионирал?? Ти да не бъркаш SR-71 Black Bird със U-2? Никоя ракета не е доближавала SR-71. няма нито един свален. Говорим за началото на 60-те. Руснаците и сега не са способни да направят такъв самолет. 1959-та - повече от три пъти скоростта на звука ! Комунягите са били разногледи !!

Кретен. Няма свален SR-71, защото на американците става ясно, че височината и скоростта не са гаранция за оцеляване - ракетите стават все по-бързи. Дори C-200 на въоръжение от 1967 би могла да го свали. Няма полети над СССР на SR-71

Ако твоят самолет е толкова велик - "руснаците и сега не са способни да направят такъв..." - защо е свален от въоръжение, защо не се строят нови ? Че е технологично чудо - спор няма - макар и ужасно неефективен - трябва веднага след излитане да се дозарежда с гориво.

Руснаците имат МиГ25 , който има почти същите характеристики като Блекбърд, но 1 000 пъти по-евтин , защото е от стомана. Единствената пречка МиГ 25 да развива макс. скорост (която е по-висока от тази на Блекбърд) е опасността от повреда на двигателя, т.е. след полет на макс. скорост трябва да бракуват двигателите. При Блекбърд двигателят минава в режим правопоточен след определена скорост и въздухът директно влиза в горивната камера. Скоростният напор е такъв, че няма нужда от компресор да го нагнетява и по този начин лопатките на турбината не се товарят с огромното налягане при високата скорост. При руския самолет такова нещо няма, но пък цената е доста по-добра.

До 123: МиГ-25 и SR-71 са съвсем различни самолети. Възможностите на SR-71 далеч надхвърлят тези на МиГ-а. Например двигателите Р15-Б-300 могат да работят на режим "първи форсаж" (най-голяма тяга) само 15 минути. SR-71 няма такива ограничения. С подвесен резервоар общото количество гориво на Миг-25 е 19 тона и при икономичен дозвуков полет може да прелети 2500 км. Ако се наложи минаване на свръхзвук и височина 20 000 метра, характеристиката пада до 2100км. SR-71 при 29 тона керосин (без външни резервоари) прелита 7900 км. на височина 25 600 метра изцяло на свръхзвук.

До едно въпросче: Крейсерската височина на полета на SR-71 e 25 000. От такава височина на "едно минаване" самолетът може да заснеме приблизително 20 000 кв.км. Него не го "пенсионира" нито Миг-25 нито Ц-не знам колко си, пенсионира го американската спътникова програма. Сателитите Corona, Argon, Samos много по-ефективно са вършели същата работа. Само за инфо: във Виетнам за 942 изпълнени бойни полета и изстреляни по него над 800 SAM-a самолетът няма нито една загуба.

Научих нещо ново, а именно че САЩ имали най силните ВВС.

Щом Стоян Гогов казва така, значи е така

Стоян Гогов е дългогодишен ITспециалист ,работил в Силиконовата долина ма щом са евърнал да работи за комунягите от Дир значи янките са наритали и НИЩО НЕ могал да шпионира за комунягите от ВКР и ДС

Сащ имат най силните ввс, а росия сухопътни войски! Впрочем там русия ли е, китай ли е, не е много ясно!

По-добре късно, отколкото никога!

Липсата на съветски титан принуждава НАСА да направи корпусите на совалките от дуралуминий покрит с керамични плочи. Именно тези плочи и дуралуминий са причината за повечето катастрофи на совалките. Ако света се обедини и премахне оръжията, ще живее друг, човешки, живот.

Ей сега ще налазят АК 47, ГРУ, Гласът на Северозапада и всички форумни идиоти на тази тема!

Те са все един и същи щатен трол.

Даже не е щатен. Само е луд.