Сканиране на милиони звезди не откри извънземни

Като доказателства за възможен живот извън Слънчевата система специалистите търсят "техноподписи"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки път, когато видя извънземни се питам, дали изобщо съществуват!? Божинката

Интересно какво очакват да засекат като сигнали? Радиостанции на 107,3 MHz ? :D :D :D

Ами защото просто няма. Освен това представата ни за живот, разум и извънземни е само плод на нашият разум. С две думи не търсим това което трябва.

И защо ги търсят по звездите, а не по планетите?

Браво,крайно време беше да си признаят че извънземни цивилизации не съществуват. Пинтагонъ кво рече че нло е техен проект!И вече доста държави притежават подобен подвижен небесен светлинен цирк,илюзиорно шоу за отвличане на вниманието на обществото от съществените проблеми.

Не са търсили на правилното място, за това и не са намерили. Да потърсят в България, в и около парламента, правителството... Много извънземни, много нещо, но НЕ цивилизация, а сбирщина някаква.

Ъъъ, те стоят на върха на вдна звезда и лъскат техночеповете си за да ги заснемат гейовете от НАСА.

Ето че и експерта по лъскане на чепове се изказа... :)

Според едни от последните изчисления, в нашата галактика има в момента около 200 цивилизации на ниво технологично съизмеримо с нашето, с които потенциално би могло да се осъществи контакт. Как би могло да се контактува с цивилизации на несъизмеримо по-високо ниво от нашето и изобщо възможен ли е такъв контакт ние не знаем. Това означава, че статистически има по около една цивилизация на съизмеримо технологично ниво с нашето в пространство заградено от сфера с радиус около 7500 светлинни години от нас. В тази сфера следва да има около 16 МИЛИАРДА звезди. Така че, извадката от 10 МИЛИОНА звезди претърсени за "технологичен отпечатък" е твърде незначително.

Да, но следва да се отчете и друг един важен момент. Изчислено е също, че има над 90% вероятност нашата цивилизация да изчезне в следващите 5000 години. Така че, сигнал излъчен сега към нас някъде от близо до края на тази сфера с радиус 7500 светлинни години няма да достигне да нас в рамките на съществуване на нашата цивилизация.

Ако са на нашето технологично ниво и за пръв път са излъчили радиосигнал преди около 200-300 години, то логично е да "подслушваме" звезди само на разстояние няколкостотин светлинни години. Тази сфера вече ще съдържа много по-малко звезди. ;) Но не разбрах, защо трябва да търсим извънземни само на нашето ниво на развитие?

Как ще различиш сигнал от много напреднали технологично извънземни , които например взривяват звезда за да заредят играчката на детето си с енергия? Как ще отличиш избухването на звездата от природно явление и ще разбереш , че е изкуствено предизвикано?

Защото "аз съм прост, и вие сте прости" - иначе няма да се разбираме.

Дайте определение за извънземни? Трябва да имат крака или уши?

Значи, виждал съм извънземни..., но не вярвам да съществуват ;)

И аз съм виждал във филмите, но не смятам, че сме толкова уникални и да няма и друг живот в безкрайната вселена.

mISHOto

Комуникации с какво? С тромавите радиовълни, ограничени до скоростта на светлината ли? Ако стоя насред гората в Стара Планина и се ослушвам със собствените си уши, няма да чуя разговора по радиото между двама радиолюбители в Америка. Някой вижда ли иронията?..

По принцип е така. Но сега си представи и ситуацията, че прекарваш 10 години в изобретяване и конструиране на радио, за да слушаш радиолюбители в Амерка, а накрая установяваш, ще двама американци са умрели в едно дере на 200 метра от теб, като преди това са се скъсали да викат за помощ, но ти не си се ослушвал, защото си го мислел за безсмислено занимание. Разбираш ли какво се опитвам да кажа?

Най вероятно сме в матрицата, лео ни светна преди 20 години още за това

Знаем, че нищо не знаем. Знаем че на луната не са кацали, знаем че мъск е подставено лице, знаем че дада е трол а дп панален таласъм и дотам

Канчето с хапчетата и обратно в леглото, към всички обсесии поне тая с мене да можехме да излекуваме. Приеми ме като част от лекуващия те екип, единствения от екипа който продължава да ти помага след като те отписаха в клиниката и те пратиха в хосписа.

Откъде те изровиха, бе ...

Всъщност са открили живот, но понеже извънземните били издигнали огромен плакат разпънат между две планети с надпис "мутри вън", медиите цензурират информацията и пишат, че учените не са открили нищо.

Колкото и да врещиш от напъните освен очевидния естествен резултат друго няма да постигнеш.

Според мен извънземни няма само ако сме симулация ... инак вселената е толкова голяма ( 100 милиарда звезди в една галактика и 100 милиарда галактики, поне които са видими ) че дори природата да играе с фалшив зар живота пак ще попадне на подходящи условия . Елон Мъск смята че вероятността да не живеем в симулация е 1 на 1 милиард, а вчера гледах по туба един агент написал научен пейпър и твърди че вероятността е като малко повече от 1/2 да сме истинската реалност. Повечето аргументи не ги разбрах разбира се беше невероятно сложно. НО ако човечеството стигне до положение да може да симулира реалността тогава е почти сигурно че сме симулация... Така че си носете новите дрехи.

А какво пречи да сме в симулация в която има и други цивилизации в нашата симулация? А отнсно симулацията, не е ясно и коя "ръка" симулация може да сме ако сме симулация. Може да сме симулация на симулирани от други, които са симулирани от трети и т.н. до.... до е. ли мамата до къде... А ако стигнем и ние до симулации, ще се наредим и ние във веригата.

Има три основни компонента, които много хора не отчитат. (1) ако не се намери извънземен живот, то не доказва че няма такъв, но ако се намери дори само един екземпляр -- това е окончателно доказателство за съществуването му. (2) относно развит извънземен живот -- дори и да намерим цивилизация, изчезнала преди милиони години, това е пак окончателно доказателство. Разбира се, по-интересно е да има възможност за комуникация, но дори и да няма, това е достатъчно да преобърне представите ни. Накрая (3) -- търсенето на живот е спрямо нашите текущи технологични и философски представи, не е възможно да изчакаме да узреем достатъчно, че да си кажем "е па сега вече има смисъл да търсим друг живот", защото няма никога да има такъв момент. Все едно състезател на овчарски скок да каже, няма да участвам в състезания, докато не достигна във върхова форма. Така че, колкото и да е наивно, безрезултатно и обречено, по-добре е да търсим сега, отколкото някога в бъдещето.

Септик или Скептик? или грешката е верна?

Няма значение, човекът е много точен. Едно е да правиш сериозна модерна наука, друго е да си философстваш пред компа като нас. И добре, че са тия изследвания да ни накарат малко да погледнем към звездите от време на време. Аз обаче бих попитал следното - ако намерите един скелет+череп на тъп прост селтак и го сравните със скелета+черепа на Леонардо да Винчи примерно ще намерите ли съществена разлика?

е как да открият, като онези се крият - не им се общува с примитиви; а и да открият, няма току-така да ни кажат - първо ще пробват да се запознаят с тях великите сили, барем извлекат полза само за себе си; ако няма ползи, а само заплаха, ще кажат на всички, за "да се обединим"; просто всеки трябва да открие извънземното в себе си и да си живее живота преди да ни е треснал астероидът или йелоустоун да се изкашля

Йелоустоун днес кашляше, но само лекичко.

Не знам как никой не помисли за фактора време. Тези звезди са на такова разстояние, че ще са нужни няколко хиляди години за да достигнат до земята. Т.е. те трябва да са били на приблизително нашето технологично ниво преди 5-6 000 години за да сполучи този експеримент. А през тези 5-6000 години, я са се самоунищожили, я са открили смисъла на живота.

Аз се сетих за времето. Но се сетих, че според нашите средства за придвижване, трябва много време. А какви ще са бъдещите средства за предвижване? Не знаем... Наскоро прочетих, че когато са се появили автомобилите и тогавашните учени са изчислили: При скорост над 30 км/ч - човешкото тяло няма да издържи! Така,че максималната скорост е 30 км/ч.... Та и сега с Айнщановата теория и скоростта на светлината дето е максимална.

1. Трябва да се дефинира ясно какво е "живи същества" 2. Всичко около нас ние засичаме с нашите сензори (зрение, слух и т.н.) А тези сензори действат в определен диапазон. Значи всичко извън диапазона за нас /за учените/ не съществува? Е, уредите също имат някакъв диапазон на действие. А извън този диапазон? Както е казал шопа, когато е видял жирафа: Те такова животно нема!

Всъщност извънземните сме ние.

нанайси извънземни

Пълна простотия. Дори да има нещо в обозримото пространство, ТЕ ще ви открият, а не вие. Все едно амеба да издирва хора. По-добре се хванете нещо да постигнете сами - че векове ще минат, преди дори да можете да напуснете пределите на земната атмосфера.

Не знам толкова мъдрости зашо безплатно ви сервирам тука. Влачете, сега ви е паднало. Преди евреите да затворят света с Ковид-измамата, никога не бих писал в такава дупка. Достатъчно зает бях да обикалям света. Който сега е затворен!

Мъдрости ли ни сервираш?!? А откъде ги взимаш? От Ютуб колидж?

Само евреите ли? А какво стана с илюминатите, масоните, рептилите, извънземните, Сорос, ЦРУ, НАТО?

Мангъров, сега и по космически теми ли изказваш мнение?

Тоз не е Мангъров. Тоз е хигиенист на круизен кораб. Затова обикаля половината свят безплатно на аванта.

Айде в тоя хоспис и деменцията те нагази, и тя заразна ще излезе. Не бил писал тук преди епидемията, LOL. Обикалял света - в кръгче в хола на клиниката и после тоя на хосписа. Не че е лошо да си помечтаеш разбира се. Дори тоя ти регистриран акаунт е от много преди епидемията, а дейността ти на трол тук е от много години както добре знаеш, че знам не само аз.

Не обикалям а разхождам земята е плоска!

Ти първо почни от себе си? Освен д се оставиш да ти бъде промит подобието на мозък, да идотстваш по форумите и да ръсиш абсолютни простотии, какво друго си постигнал.

Както пише по-горе - достатъчно неща съм постигнал, щом са ми позволили да обиколя половината свят. Проблемът е, че сега не мога да продължа. Почти всяка държава извън Европа е затворена. А уж щеше да е само за 2 седмици карантината, нали. Затвор доживот. Това ви чака, ако не се събудите.

Нанайси, станѝ тираджия! Пак ще обикаляш, а и едно повишение ще ти дойде добре!

Аполо-нанайси - за теб не знам, но мен затвор не ме чака...

Знам ти я малката мръсна тайничка. Що не кажеш какво се случило, онзи ден когато всички погледи са бил вперени в мисията на Аполо11? А ти си бил сам на поста с още трима момци, които според мълвата и някои видея в ютуб са ти направили нещо, което ти е оставило отпечатък за цял живот. И та затова си намразил НАСА и тяхната програмата Аполо. ..

Братле моля ти се не ни говори на Вие нас простите и неуки хуманоиди. Моля ти се слез при нас с цялото си твое знание и ни птосветли за еврейте за мъск за ковид и за голямото спагетино чудовище от мелмак моля те не ни оставяй невежи

Един малък пример, показващ какво всъщност е станало с този експеримент. Това е все едно да се опитваме да разберем дали има риба в морето. Отиваме до брега, вземаме една чаша, загребваме с чашата от морето и поглеждаме вътре. "Има ли риба в чашата. Няма. Значи и в морето няма риба." Е, това е нагледно мащабите на опита. В случая може да е било голяма кофа вода, на резултата нищо не доказва.

Точно така експерте. Ама като взема един прост акваланг и виждам всичко. Тъй е и с телескопа. Аре бегай да чакаш чиниите.

10 000 000 / 100 000 000 000 =0,0001*100=0,01%, а не 0,001%. Някой пак не може да смята май. И да ги има са толкоав далеч, че скоро няма и да може да открием следа от разумен живот. Възможно е да има живот, който не може да излъчва сигнали като този на Земята преди примерно 100 000 години. Но Вселената е толкова голяма, че надали скоро ще намерим нещо

И къде ги видяхте тия милионе звезди бе умници? Хайде пак Холивуд в действие. Не стига, че режисираха и снимаха кацанията на Аполо на Луната, ония псевдосонди Вайкинг, Вояджър 1 и 2, ум роувърите на Марс, уж сигналата извън орбитата на Плутон Хю Хорайзънс, фалшиивте Фалкони на Мъск, но сега и звезди и галактики почнаха да симулират. Краварското безочие няма край вече. Гледайте филми в ютуб и си отваряйте очите за истината, н вярвайте на НАСА - тя ни лъже от хилядолетия.

забрави да споменеш и измисленото изпращане на пъряи спътник в орбита от СССР и излитането на пъряия космонавт в космоса пак от СССР. И за двете няма убедителни доказателства, че са се случили и са полод на пропагандата на КГБ.

Толкова си тъп, че в заблудата си не възприемаш нищо, понеже не можеш да го осмислиш !!!

Трябва да направиш иронията по-очевидна! Някои не я улавят!

Може и да има извънземни, но при тези колосални размери на вселената шансът да ги открием е на практика нулев. Убеден съм, че не сме посещавани от малки зелени човечета и летящи чинии. Всеки, който твърди обратноно е или купен или болен.

Забавна статия. Няма как да гиноткрием, защото сканираме огрсничено. Мислим си, щом не го вождаме, значи го няма. Има ги, но ние сме много обсебени от страх и подобен контакт би внесъл паника и малоумни действия от страна на военни.