Скоро Apple може официално да обяви раздялата си с Intel

Компанията планира да използва собствени процесори в компютрите си

Обратно в новината

Коментари - Скоро Apple може официално да обяви раздялата си с Intel | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Апъл е номер едно при енд юзър клиентите и има защо Гогов не епомирисал телефон различен от китайски ментак

Фирма за домашна електроника.

Възникна неочаквана грешка!

За маркетингова компания, занимаваща се с разработка на кутии с характерен повреден плод е напълно нормална през няколко години да сменя хардуерна платворма. И без това електоратът и се ориентира само по външни белези.

Още един велик специалист/ разбирач- стъпил 'високо' върху купчина собствени ексременти.

Ама е прав. Огризките преди ползваха собствени процесори, после минаха на интелски, сега пак са решили да сменят хардуера. Явно на огризкаджиите им е все тая какво има вътре, стига отгоре да има лого на огризка и да струва пъти повече от конкурентните продукти, а така хем ще успеят да си намалят разходите като почнат да пробутват някое орязано процесорче.

Апъл АРМ процесорите (А13) убедително превъзхождат Интелските (U серията) и то сравнявайки устройства от различен клас (iPad и MacBook Pro). Достъчно публикувани тестове има - ама ти и той няма нужда да четете щото 'знаете'.

много повърхонстно гледаш на нещата не е имало момент в историята в който апълски продукт заедно с всичките му детайли и компоненти да е бил 100% произвеждан само и единствено в заводите на апъл. с други думи без да се е разчитало на доставчици на отделни компоненти. не виждам нищо странно в това. имало е момент в който апъл са преценили, че за конкретна цена не могат да направят процесор който да отговаря на нуждите им, но пък са преценили че интел може. похвално е че са загърбили егото си и са взели икономически правилното решение. в момента няма компютър или телефон при който марката която пише на кутийката, фактически да е марката на производителя на абсолютно всеки един компонент вътре.

Никой от вас не използва процесори. Използвате приложни програми върху операционни системи и някъде там отдолу има процесор. Аз се ориентирам по външни белези - как се държат програмите.

Новите ябълки ще са с процесори Ельбрус.