Слънцето ще направи Земята необитаема след 1 милиард години

Астрономи от мисията "Гая" на Европейската космическа агенция (ЕКА) са създали подробна хронология на живота на Слънцето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бат Бойко е виновен

Е значи, Земята ще престане да съществува, рано или късно, както се случва с повечето планети, орбитиращи около звезди... Неизбежна съдба. Така е и с живота - раждаш се, живееш и умираш - логичен кръговрат. За мащабите на Вселената това няма никакво значение, точно както няма значение, дали човечеството ще оцелее или не. Ние сме просто "камъче в небето", както казваше великия Айзък Азимов...

Е сега си е.а мамата.

За толкова кратко време няма да успеем да оправим тунелите на Витиня :(

Там ли шъ съ криим?

Метана от лайната на десетки милиарди ще свърши по бързо тази работа...,или ще ни погълне черна дупка..... Шанса е много по голям но не се и говори на тази тема.

За какво ни е зелената сделка в такъв случай и без това живеем доста бедно.

Предлагам Европейската Комисия да излезе с директива за борба със слънчевитре промени. Да се въведе данък потрбление на слънчева светлина и квоти за престой под открито небе.

А ние, човеците, ще я направим необитаема само след 10 години, че може и по малко.

Къде ще завладявам нови земи за бъдещият СССР?

Пууу тъкмо си купих билет за концерта на Лили Иванова за тогава.

Искам да напиша нещо поетично и тъжно. Живеем в затвори включени в други затвори. В телата си, на планетата си, в звездната ни система, в галактиката ни, във Вселената ни. Това е ужасно за осъзнаване от същества като нас притежаващи съзнание. Което вероятно е продукт на трагична еволюционна случайност.

Живеем затворени в свойте тела, а те оковани към малка планета, Тя също е пленник ... на наш'та звезда, орисана по галактически трасета. На пръсти стоим до прозорец с решетка а погледът жадно е вперен навън, което, разбираме, също е в клетка. и казваме тъжно "нима е т'ва сън?" Веднъж осъзнали, че ние сме там -- от всички в най-малката кукла Матрьошка, смирени стоим във вселенския храм незнаейки как да поискаме прошка.

Със смирението мен никак не няма. Да, Вселената е огромна, но пак си е един затвор.

Веднага всички да си спрат тока ,да станат вегетарианци и да ходят навсякъде с маски, и да не ядът боб за да не отделят газове..

Няма повод за тревога. Основната част от научната общност е съгласна с това, че вероятността да изчезне човека като вид по един или друг начин в следващите 5 000 години е 99.9 %.

Както вървят нещата американците или руснаците ще изпреварят природните събития.

Колко милиона са спечелили от лотарията? Ай сиктир бе с тая топла бира!

Македония ке остане невредима.

Егати ужаса?! Не останало време да се изнасяме!!!

_stankow

Няма ! Бербок, Урсула, Грета и Мария-Габирел ще го спрат ! Имат и "пътна карта" за това kak да стане ! :D :D

Къде е новината? Това е ясно от половин век.

Кой ще ти чака 1 милиард години ние хората с нашите безумни дейности този резултат ще го постигнем много по рано.

До тогава друг вид ще еволюира и ще заеме мястото на човека. Представете си само ако насекомите могат да си комуникират по между си. Ще унищожат хората за няколко години. А на на Playboy канала вместо мадами ще дават кекс между комари и богомолки....

Стягам багажа, паля опелчето и бягам. Няма да чакам последния момент я.

До тогава тридневната операция на Пипи педерастчето ще е приключила със завземането на още 3 села. И смъртта на 3000000000 чукчи и буряти.

Ох, леле, колко крадене ме чака.

Аз пък мисля че човечеството след 1 милиард години ще е затрило не само земята но и няколко екзопланети.

Да не се впряга Слънчо, ще го изпреварим и преди него ще я направим необитаема.

Човешката цивилизация е на около 6000г. На фона на това 1млир. години са огромно нещо, така че не го мислете преди Слънцето да унищожи Земята ние ще сме изчезнали отдавна като вид.

Нашия вид е на доста повече години.

Затова си почернял от слънцето

Ха що да чакаме Слънцето, то преди това човечеството може да свърши по няколко начина - ядрена война или голяма ядрена авария - опичане живи в атмосфера от 2 процента СО2, в момента е е малко по-малко от половин - взривяване на океана от диутерия при някой куц ядрен опит - замърсяване от канцерогенни пластмаси, важното е да са евтини, апропо същата автоатака може да дойде през храните - от зор за бързи печалби да вкараме отрови в тях - замърсяване на почвите с тор и последващото им правене на негодни за земеделие

"опичане живи в атмосфера от 2 процента СО2, в момента е е малко по-малко от половин" Ако всички са кат' теб, вярно няма да е трудно. Съдържанието на СО2 е около 420 части на милион или иначе казано 0.04% Объркал си се само 10-ина пъти.

Всички които се меслят за вечни или човечеството всъщност всички са незначителни.Динозаврите са живеели милиони години и са изчезнали а ние сме на некакви си 250 хиляди години човечеството и след един бутон за започване на ядрена война сме дотам