17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-голямото постижение на кастро са страхотните коли в куба...

Кастро от американското кабаре с жени проститутки и мъже сервитьори създаде отлични военни,инжинери,индустрия и отлична медицина. Благодарение на мръсниците от Сащ те са в санкции от много години. Кажи тъп сопол,как ние благодарение на Щатите станахме най развита държава.... Въженце и на дървенце

..само дето дори питейната вода е лукс. Нещо не те виждам да си се засилил към великите кубински инженерства и здравеопазване вместо да страдаш тука 'под гнета на НАТО и Гейропа'.. или се лъжа?

И какви са санкциите, бе тъпак

Щатите ние добре ги познаваме.28 г.ги ръководихме на ниво Първи зам.председстел на ЦРУ

Много красива страна, интелигентни и приветливи хора, които обаче живеят много, ама наистина много мизерно. Затова пък в самолета можеш да видиш кубински пишлемета, татини, мамини, партийни, нагиздени по последната мода и със скъпи телефончета. Обикновените хора в Куба пътуват с мръсни претъпкани стари трошещи се автобуси, чието разписание е пожелателно, чужденците пътуват с „Виазул“ или с такси американски коли от 50 и 60-те на миналия век на 20-торни тарифи, а партийните шефове на големи скъпи китайски лимузини. Вода и ток за обикновените хора има по няколко часа на ден. Продукти им се отпускат по купони. Месо, мляко, брашно, ориз, яйца и захар, ВСИЧКО на мизерни дажби, но срещу обикновено песо. Във валутните магазини месото, млякото и другите стоки са на тройни цени на българските, не в песо, а в CUC. А средната заплата в Куба е 25-30$ (40-50 лева). Веднага след като кацнах там се сетих защо мразех социализма. Там няма как да не се сетиш.

Боклук мръсен, тук по времето на социализма така ли беше бе, лъжлив сопол?

Ми така беше, какво се пениш, като самоковска пенюга?

И 1000 пъти да повторите една сороспитешка лъжа, тя пак ще си остане лъжа ;)

Точно така беше в края на 80-те, другарю. Ама вие по високите етажи не го усетихте. Усетихме го ние, обикновените хора.

Искаш да кажеш след 89-та! Бъди по-точен, че така някой ще се обърка ;)

Знам, че другарите си падате малко идиоти. След 89-та идват 90-те. Аз съвсем ясно написах в края на 80-те. А мизериите през 90-те пак са изцяло ваши, другарю. Пак вие ги сътворихте, а се оправдавахте с американците, руснаците, извънземните и каквото друго ви хрумне. Типично по комунистически, отговорността за провалите винаги е нечия друга. Нищо, че вие бяхте на кормилото. Ама хората тогава си ви го казаха в прав текст - червени боклуци.

Супер, трябва в целия свят да спрат тумора facefuck и тем подобните му говна!

ДЕПМ че я откри тази хайдушка Америка

Schilo

Както винагиъ заглавието не отговаря на съдържанието

Верно ли бе теленце? А стига бе.

Не съм предполагал, че без интернет може да се живее и 3 дни

боклуко безказармен

Средни месечни заплати в комунистическите кенефи по Света в US долари: - Венецуела - 5 долара на месец - Куба 35 долара на месец - Китай 200 долара на месец - Беларус - 250 долара на месец ....... Крадливи и лъжливи червени кхмери! Това което може да ти обещае комуниста - друг не може да ти го даде! Роналд Рейгън: Ако комунисти управляваха Сахара, щяха да предизвикат дефицит на пясък.

Нещо ни разкажи за продължителността на живота в Куба и Щатите? Кой е най-големия потребител на наркотици в света, имаш ли представа как се изшмъркват 500т кокаин годишно (официално)?

Ср. продължителност на живота в САЩ - 78.5 години Ср. продължителност на живота в Куба - 77.8 години За наркотиците няма, какво да се коментира с русофил като тебе, защото любимата ти Русия е първа в света по употреба на хероин.

И защо още бият негрите питай !

Ами имат пари тия американци. Коакина е скъпа работа. Виж руснаците са най големия потребител на хероин.

Не дадоха един кадър където да е сигурно че има хиляда човека. Разни носеха американски знамена. САЩ си изтегли войските от Афганистан и им трябва нов враг. Те без такъв не могат да живеят. А западняци масово ходят на почивки в Куба. Разни немски пенсионери и така нататък, с кораби - познавам лично такива.

Ако не си бил там не говори глупости. Пенсиите са между 10 и 18 евро; с песо свинското месо е 1,5 евро килото, но го няма; с "конвертируемо песо" е 7 евро. Кубински пенсионер който няма близки в чужбина да му пращат 100-на долара на месец е жив умрял.

Schilo

Направо в осеяно с трупове

Дръжте се кубинци, не се продавайте на американския окупатор.

Няма споко те се изнесоха в аметика при окупатори. С салове щото не ги пускат да ходят свободно по света в свободна Куба

Бягат мързеливите, които искат да вземат пари без да работят.

Тия гладните вместо да протестират , да се хванат да работят. Нали така е по капиталистически, който иска пари трябва да работи.

Това е проблема на комунизма. Ти работиш ама те приравняват с чистачката.

Не помня да е било така, а аз на себе си ли да вярвам или на теб.

Вие военните и милиционерите кога сте работили та да знаете

Ами да!! Ама е комунизъм там всичко е безплатно и се плаща с парите на другите. А е остров няма други!! Само при комунизма не се работи особенно ако има кой да ти работи за 20 долара

Само, че при комунизма се работи. А при капитализма ти дават пари за да не работиш.

Където е стъпила тази ЧЕРВЕНА ЗАРАЗА винаги следва немотия.

Абе то и аз да ти направя блокада на месечния доход и ти ще усетищ глада и мизерията.

Там е тънката работа сам го казваш. Куба не налага санкций Русия не налага санкций Венецуела не налага санкций и Северна корея не налага данкци ЗАЩО?. Защото не могат Защо не могат? Защото няма пари!!! Няма стоки!!!! Нямат нещо дето на друг да му трябва!! Там има тирания затова не дават да се излиза от там обикновенно!!! Има пропаганда!!! И няма пари!! Отделно от това няма и нищо стойностно като нещо създадено от комунизма!! Вземи любимата ти Русия нейните писатели художници композитори и ги сравни с тия на СССР!!!! Или на Куба или на коя да е комунистическа страна. Та кажи как да наложат санкций няма да изнасят пропаганда лозунги?! Замислял ли си се защо стрелят и не дават да излизаш както от Куба так и от Северна корея както беше и в НРБ. провери от Венецуела колко много се изнесоха милиони! Кажи срамно ли е в Куба да ходят западняци и всичко да им е супер ефтино а кубинците да не могат да мръдна никъде в собствените им курорти да не могат да идат? Както беше и при нас в соца!!

Кой е този Санкций, гражданин на древен Рим ли е? Деа и тъпата соросопитешка измет с 0 мозък , но огромни претенциЙ.

Ква блокада, бе тъпак? Америка не ще да търгува с Куба - това са санкциите, ама има още над 200 държави, които могат да си търгуват с тях, ама няма за какво. Куба изнася захар и пури и нищо друго. Има Руслямса държава Китай, Иран и кой ли още не. Ама санкциите били проблем.

Ако "диктатурата" в Куба падне, тя буквално за 1 година ще се превърне в латиноамерикански Тайланд, средище на проституция, педофилия, геймблинг, алкохолен туризъм и всякакъв разврат, а корупцията ще разцъфти до краен предел. И в това няма никакво съмнение, т.к. до 1959г. САЩ ги експлоатираше точно в тия направления.

Хондурас понякога достига 0.1% от населението убити за година, с коефициент на убийства 100 (убити на 100 000 за година). Където като ги снимат, откровено си говори без да се крие, че работи като убиец по поръчка и това е работа. И двама от сниманите от клан, 2 седмици по-късно са убити. Клан е силно казано, че приличаше на селска къща.

Вземи се информирай - по времето на ген. Батиста кубинското песо е било по-скъпо от американския долар, а от Европа и САЩ са емигирирали да работят там! Но Батиста не бутал гювеч на американските говеда и решили да използват психопата Кастро, обаче той им го нахендрил

Ти колко пъти си бил в Куба, и колко кубинци познаваш? По времето на Батиста Куба е нещо подобно на Хаити в момента, мизерия, проституция, алкохол, тотален разврат и корупция. Класическа бананова диктатура, в която шетат необезспокоявано всички американски мафиози и мошеници.

Да де ама тва не стана с източна Германия? Не стана така и с Чехия с Полша с прибалтиките? За давал ли си си въпроса защо? А стана при нас и в Русия? Едни и същи олигарси мутри мутреси и милионери на държавни постове?!?!?

А може и като Сингапур да стане? Може като Япония? Може като Германия? Може като Италия? Все американски колонии.

Ха ха, говедарите били "загрижени" за кубинския народ!!! Ако бяхте загражени, щяхте отдавна да сте махнали икономическата блокада , която въведохте през 1962 г. "Загрижени са само от това да направят цветна революция в Куба и отново да ги заграбят и да започнат да ги експлоатират! Фидел имаше една хубава практика - тези, които не искат да са на острова, той ги товареше на лодки и ги пращаше при американците да им се радват - сега трябва да направят същото. Докато говедарската държава съществува, мир на Земята няма да има!

Имал Кастро практика да ги товари на лодки - защо лъжеш безсрамно ? Кубинците бяхат с салове до Флорида, и по тъмно за да не ги хванат.

Мобилен НЕТ - това е нет на колелца. Неграмотници.